Şimdi Ara

Apex Legends hile yapanları birbiriyle eşleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • İlk çıktığı dönemde fırtınalar estirse de son dönemde ivme kaybeden Apex Legends oyunu şu sıralar hile yapanlarla sıkı bir mücadele içerisinde. Respawn Entertainment hileden sabıkalılara ilginç bir yöntem uyguluyor.


    İlginç yöntem


    Normalde Repawn tespit algoritmaları oyun içerisinde hile yaparak maçların dengesini bozan hesapları engelliyordu. Ayrıca yapay zekâ ile algoritmaları geliştiren ekip birden fazla hesap açarak yasaklardan kurtulmaya çalışanları da tespit ediyordu.


    Ayrıca Bkz.Space Invaders filmi geliyor

    Hile tespit yöntemleriyle şimdiye kadar 770 bin civarında hesap engellendiği belirtiliyor. Ayrıca spam yapmaktan sabıkalı kullanıcılar açtığı yeni hesabını oyuna sokamadan engellenebiliyor.


    Yeni deneysel yöntemde ise sistem hile yapanları sıraya girdikleri maçlarda sadece birbiri ile eşleştiriyor. Yani hileden sabıkası olanlar katıldıkları maç eşleşmelerinde sadece hileden sabıkası olanlara karşılık geliyor.


    Böylece hileye başvurmayan oyuncuların hilecilerden etkilenmesi ve mağdur olması engelleniyor. Diğer taraftan hile yapanlar da sadece birbiri ile maç yapmak zorunda kalıyor. Kulağa ilginç bir yöntemmiş gibi geliyor ancak hile yapanları asıl yöntem kadar caydırabilir mi merak konusu.


     







  • Süper fikir. Empati yapar belki hıyarlar :)

  • Crysis 2’ yi Türkçe olduğu için destekliyim diye orijinal almıştım daha 1 ay geçmeden hile kullanmayan bir ben kalmıştım, bu online oyunlarda hile kullanan insanlar karşıda hile gördümü ne varsa kökleyip hilenin dozunu artırıyor değişik bir düşünce yapıları var.

  • Hile yapanlar ölür umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne yazıkki hile dolmuş bir oyunda kimse zaman geçirmez hileciler hilecilerle oynar hangisinin hilesi iyiyse o birinci olur

  • Güzel hareket.

  • laftan anlamayanın hakkı kötektir
  • Hile yapanın banlanması lazım. Birbirleri ile eleştirmek nedir

  • Dha önce birkaç oyun daha yapmıştı bunu yanlış hatırlamıyorsam direk ban yemeleri yerine çok daha iyi bir yöntem çünkü zaten f2p direk banlanırsa yeni bir hesap açar yine devam o yüzden daha iyi bir çözüm olmuş.

  • Böylece normal bir oyuncunun, hilecilerle dolu bir oyuna düşmesinin de önünü açmışlar. Halbuki tespit ettiysen direkt banla...

  • Oyuncu sayısı az galiba? Uzaklaştırmak yerine eşleştirme yaparak dengeyi korumaya çalışıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asphalt 8'de Gameloft yapıyordu bunu :D

  • artık insanlar,
    başkalarının koyduğu kurallara göre oyun oynamak değil de !

    oyunun kurallarını kendi koyduğu oyunlarda
    oyun oynamak istediği gerçeğini ne zaman görecekler !?

    hile yapmaktan daha önemlisi hile yapmaya çalışmak
    aslında bir şeyin içine bakıp nasıl çalıştığını anlamak gibi

    özetle işte bu oyun oynamaktan daha fazla öğretici bilgi ve beceri geliştiren bir durum ! yeni nesil hacker olacak demiyorum ama var olan sistemleri daha iyi bir şekilde yöneteceği ortada !

  • oyuncu seviyesine göre eşleştirmeli maç olayı güzel olmuş !

    aslında tüm multiplay ortamlarda bu şekilde seviyeli karşılaşmalar olmalı

    hile yapılmasa bile adam 100 level de 2 dk önce oyuna ilk adımını atan adamı 3 saniyede harcıyor ! bu açıdan bu dengesizliğin önüne engel olunması iyi olunmuş !

    dahası youtube videolarında prof oyuncular aynı bot seviyesinde hata yapma ihtimali düşük oyun oynama modunda oldukları için hile yapanla profları bir birine karışması olası olabilir yinede seviyeli eşleştirme mantıklı !

  • Güzel fikir. Yasak talebi ve hırsı arttırır, yani banlanan adam başka bir hesapla geri dönecek ve daha hırslı devam edecektir. Nasıl olsa hesabım banlandı gitti, ben de hesap kasarım bu saatten sonra ne kaybederim ki diye düşünüyor. Oysa bu yöntem ile oyundan aldığı keyif minimuma inecek çünkü zorlanacak ve artık hile yapıyor olmasının bir avantajı da kalmadığını da görecek. Hile yapmasının sebebi zaten hile yapmayanlara adice ve haksızca üstünlük kurup tatmin olmak isteğiydi. Bu yöntemle o his gidecek. Özetle, harika fikir. Tebrik ediyorum.

  • 770 bin kişi hardware ban yedi. Ücretsiz bir oyunda bunu yapmak cesaret ister. Ayrıca 1 sn de oyun buluyor 10 sn de yükleniyor. İnanılmaz oyuncu sayısı ve potansiyeli olan bir oyun.

  • Keşke gerçek hayatta da olsa bu. Sırf birinin emmoğlu, amcası, dayısı, yeğeni ya da damadı diye yüksek kademelere hileyle gelenler de benzer şekilde bir sorun yaşasa...

    Güzel adım.
  • Bir maçta herkes hileciyse, kişi hile yapmayı asla bırakmaz, bırakamaz. "Hileci bile olsa birbiriyle oynasınlar" hileyi durdurmaya yönelik dürüst bir yaklaşım gibi görünmedi bana. Hileciler perma ban yemeli.

    Hatta ceza kanunlarına işlenmesi gerek. Nasıl ki bir başkasına ait hesabı, siteyi, donanımı hacklemek veya korsan yazılım kullanmak kanunen yasaklanmışsa, oyunda hile yapmak da ceza kanununda kendine yer edinmeli. Hileciler hem oyuncuya hem de oyun şirketine maddi manevi zarar veriyor: Bir yerde zarar varsa, tazmini de olmalı; dolayısıyla kanuna böyle bir şey eklemek çok da zor olmasa gerek.
  • MAC adresinden engelleye miyorlarmı ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.