Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.798
Cevap
52
Favori
617.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eve ben adamı sokmuyorum, sayaç yada pay ölçer taktırmam sokmam eve kimseyi derseniz, arsa payı cinsinden hesap yapılması lazım, eskisi gibi.

    Benim kafama yatmayan tek bi nokta var. Yukarılarda bi arkadaşın dediği gibi, apartman/site yönetim planında ortak alan %20 / daire %80 olan oranı farklı bişey yaparsak sorun çıkar mı. Mesela %50 ortak alan %50 daire gibi daha iyisi %80 ortak alan, %20 daire gibi. Bu şekilde yönetim planı yapılıp onaylanırsa, ileride sakinlerden biri çıkıp kardeşim siz kanuna aykırı hareket ediyorsunuz, kanun %20 ortak alan %80 daire demiş diyebilir mi? Yada bu zımbırtılar kanuni zorunluluk diyip taktırdık, cebimizden para gitti, ama biz bu cihazları kullanmasak yine eski usul arsa payına göre bölüşülse, yine gıcığın teki site sakini çıkıp mahkemelik olabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caddecan

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    merhabalar.

    başlığı baştan sona okumaya çalıştım ama kanun-yasa-yönetmelikleri hızlı hızlı geçtim. vakit buldukça bunları da okucam. öncelikle bunları paylaşan herkese teşekkürler.

    14 daireli bir aparmanda oturuyorum. ben konutun 2. sahibiyim. mayıs ayında aldım. tapu yılı1993.

    apatman, site içinde falan değil. merkezi sisteml ve doğalgazla ısınıyoruz. kasım ayından bu yana 250-300 tl arası sadece yakıt parası verdim. işim gereği yılın büyük bölümünü şehir dışında geçiriyorum. ve tabi ki merkezi sistemle ısınmayı bilerek bu konutu satın aldım. ama kışı evde geçirmediğim halde bu paraları vermek içimi acıttı. ama doğal olarak, ben ede oturmuıyorum ki neden bu parayı vereyim gibi bir iddiam olamaz, düzenli olarak ödüyorum yakıt parası ve diğer aidatları. işim gereği de en az 2 yıl daha yılın büyük bölümünü evimde oturmayarak geçireceğim maalesef.

    bu durumda bana sanki ısı pay ölçer sistemi mantıklı gibi geliyordu. ama burda yazılanları okuyunca resmen tiksindim insanların ahlak anlayışından (kastteitğim başlarına gelenleri anlatan ve kandırılan apartman sakinlerine bunları yaşatanlar).

    ilk olarak sormak istediğim şu: sistemin kusursuz çalıştığını varsayarsak; bireysel olarak ısı pay ölçer sistemine geçmem mümkün mü?
    yoksa, apartman sakinlerinin oy çokluğu/birliği gerekli mi?

    babam ikide bir soruyor, tv.de izlemiş. Mayıs 2012 den sonra bu sistem, merkezi sistemle ısınan konutlarda zorunlu olacak diye anlatılmış tv.de. Bu doğru mu?

    benim yapabileceğim bişey var mı?

    gönlüm ister ki, kombi sistemine geçeyim ama anladığım kadarıyla apartmanda görüş birliği sağlanamadığından merkezi sistem devam ediyor (sanırım 14 dairenin 7 tanesi arsa sahibine ait olduğu için, bu dönüşüme karşı çıkmakta).

    şimdiden vereceğiniz bilgiler-yorumlarınız için teşekkürler.

    Slm dostum....

    Senin durumda benim gibi...
    14 daire ve ewde yoksun, çalısan birisin..
    benim gibi aidat oduyorsun 250.300...

    Ben artık apartmandakileri tehdit ettim...
    Ödemiyorum we ben ewde olmama rahmen beni zorla odetmeye calisiyorsunuz dedim...
    Hepiniizi mahkemeye verecegim dedim...
    2 haftaya yonetici toplantıya karar werdi :)))

    Neyse bu cuma gunu toplantı war...
    Ben Daf Enerjiye işi verecegim gibi... Referanslari saglam geldi bana... Bizzatta gidip gordum...
    İş yazılımda bitiyor...
    Güwenlik gelişmiş... Yeterki kullananlarda dürüst olsun yeter...

    Sana tavsiyem firmaları ara teklif al ve herkezi tesvik et...
    Sonucta ewde yoksun ve bosuna para odemektesin...
    Yıl 2012 eskidendi o merkezi ısınma, Şimdi sistem belli,,
    Bu sisteme gecilecek, baska yolu yok...
    Herkez tasarruf pesinde,, buda ilk basta dogalgazdan baslamalı...

    Benim param warsa yakarim , yoksa yakmam.. Düz mantık...

    Burada şikayet eden arkadaslar, genellikle sistemden degil,, yazılımdan ve dogru durust verim alamdığını belirtiyorlar...




    Bu düz mantık ile apartmanda oturamazsınız. Sizin gibi düz mantık yürüten komşularınız da;
    Ben asansör kullanmıyorum asansör giderine katılmam,
    Aracı olmayan komşu ben otoparkı kullanmıyorum site otopark giderlerine katılmam,
    Alışverişimi kendim yapıyor,çöpümü kendim atıyorum, Kapıcının maaşı SSK sı beni ilgilendirmez,
    Ben merdiven çıkarken el feneri kullanıyorum. Apartman elektrik giderine katılmam diyebilir.
    bu örnekler çoğaltılabilir.
    Sonuçta ev'i satın alan veya kiralayan herkes başlangıçta evin merkezi sistem ısıtmalı olduğunu biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 4 Mayıs 2012; 1:37:17 >




  • Binalar yapılırken her odaya konan petek sayısı planlanıp ona göre kazan boyutu seçilir. Ben yaklaşık 4 yıldır İzmir'de oturuyorum Kayseri'de de bir dairem var ve her ay muntazaman aidatımı ödüyorum. Yılın belki sadece 1 ayı Kayseri'de yim. Şimdi üç beş kuruş kar edeceğim diye diğer Apartman sakinlerinin huzurunu kaçırmaya ne hakkım var ne olduk biz böyle? Cebinden 1500 tl lik ıphonu eksik etmez ama iş üç kuruşluk menfaate gelince eşini dostunu tanımaz olduk milletçe. İşin açıkçası ben bu saçmalığa karşıyım. Özellikle eski binalarda tesistlar buna uygun değil petek üzerine konacak aletlerde güvenilir olmaktan uzak. Ben bunu üç beş kar etmek adına taktırmak istiyorum diyen zihniyetin bu aletler üzerinde oyun oynayıp oynamayacağını kim garanti edebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Binalar yapılırken her odaya konan petek sayısı planlanıp ona göre kazan boyutu seçilir. Ben yaklaşık 4 yıldır İzmir'de oturuyorum Kayseri'de de bir dairem var ve her ay muntazaman aidatımı ödüyorum. Yılın belki sadece 1 ayı Kayseri'de yim. Şimdi üç beş kuruş kar edeceğim diye diğer Apartman sakinlerinin huzurunu kaçırmaya ne hakkım var ne olduk biz böyle? Cebinden 1500 tl lik ıphonu eksik etmez ama iş üç kuruşluk menfaate gelince eşini dostunu tanımaz olduk milletçe. İşin açıkçası ben bu saçmalığa karşıyım. Özellikle eski binalarda tesistlar buna uygun değil petek üzerine konacak aletlerde güvenilir olmaktan uzak. Ben bunu üç beş kar etmek adına taktırmak istiyorum diyen zihniyetin bu aletler üzerinde oyun oynayıp oynamayacağını kim garanti edebilir.



    Kelimesi kelimesine size katılıyorum. 3-5 kuruş için komşularımla düşman olmak istemem.
    Eskilerin " Komşu komşunun külüne muhtaç şeklinde " bir deyişi vardır.
    En çok desteğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda, komşularımız akrabalarımızdan daha yakında oluyor.
    (Gençler bunu kavramayabilir ancak özellikle acil sağlık sorunları veya vefat durumların da)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 4 Mayıs 2012; 18:43:43 >




  • 2006 senesinde bir transporter aldi birader.önceki arabası spor bir araba idi.baktı bu araba iyi gitmiyor gitti arabayı çipletti.araba uçuyordu resmen.neyse sekiz ay sonra motoru kucağına aldı.
    bir arkadaşta land rover güzelim jeep e lpg taktırdı.sapancada yokuş çıkarken kalmış bayırda.ardından motorda 8000 liralık öpücük.
    herşeye formülümüz var .hepimiz mühendisiz.
    yaşasın.
  • Evet süre doldu demeye başladılar. Apartmanda hey süren doldu yoksa ceza diyenler var. Birde bu ne yahu bi de türkü yerine sayaç okuyan kurnazlara mı para kaptıracağız diyenler var.

    Sizlerden yani işi geröekten bilenlerden ricam

    Bizi zorla yönetici yaptılar. Sıraylaymış. Aldık başımıza dert.

    Bu sisteme apartmana geçirmek zorunda mıyız? Yoksa değilmiyiz?

    Bina 15 senelik bir bina. İskanı falan zaten var.

    Sisteme geçmek zorundaysak yönetim toplantısı yapıp İSTEMEZÜK KARARI çıkarmak gerekir mi yoksa sallayalım
    gitsin mi?


    (Çevresindeki benzer sitedeki dairelerin aidatlarının yarısına yakın aidat ödemesiyle nam salmış, zorunlu gönüllülerden oluşan ve mal alırken daima en kaliteyi en ucuza almayı başarmış, politikacıların sevmediği, daha çok aidat yerine aidat miktarını birde bankalardan faiz alarak indirmeyi başaran, site yönetimi)

    Not : Kimseye tek kuruş borcumuz yoktur. Tık diye parayı basar ne istersek alırız. Eğer sistem MECBUR ise. ki bu lafı hiç sevmeyiz. Firmalardan en iyisi kimse teklif dahi verebilir. Komisyon verelim diyenleri de, sizi görürüz diyenleri de ya söveriz ya dövmeyiz ama dövebiliriz de.:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 5 Mayıs 2012; 22:25:14 >




  • Bu paylaşımda en önemli olan şey paylaşım yapılırken ortak alanların %'sinin çok, daire kullanım %lerinin düşük olması gerekiyor. Yoksa kanundaki gibi yada önceden geçenlerin uyguladığı gibi yapılırsa (%20 ortak %80 daire kullanımı) çok çok büyük sıkıntı oluyor. Bi şekilde bunun tersine çevrilmesi lazım, alt kata 150 bize 350 gelirse saçmalığın daniskası olur. kullandığın kadar öde diye de bişey yok, çünkü ben üst katta ısınacam diye apartmana dünyanın enejrisini veriyorum, adamlar benden geçiniyorlar o zman. Önemli olan şey şu : yönetim planında hesap için, ortak alan %'si fazla, daire kullanım %'si düşük olacak şekilde belirlenirse, bunda kanuni olarak bi aksaklık çıkar mı. Çıkmazsa zorunluluk diye herkeze takılır, az veya çok yine herkez aşa yukarı aynı parayı öder kimsenin başı ağrımaz. Yok gıcğın biri çıkar siz kanunsuz iş yapıyorsunuz der, dava faln açar işler arap saçına döner mi acaba bu da önemli. Yukarıda arkadaş yazdı Almanya'da mahkeme kararı var dedi, ortak kullanım alanları %'si düşük olamaz dedi. Yönetim bu şekilde plan yapıp karar alırsa buna itiraz olur mu? Olmazsa sorun çıkmaz.




  • ne yazıkki bu iş mecbur arkadaslar. Hatta yönetim planınıda bu yasaya uygun hale getirmek zorunda kat malikleri. Ancak bir dava açılırsa bu kanundan kurtulunabilinir. yoksa,, seve seve yada seve seve bu işi yaptırıcaz.
  • Bu gün yapılan site toplantısındada bu konu gündemdeydi, baya da masraflı bişey çıkacak gibi bize, çünkü her peteğe 1 set gerekiyormu bizim evdede 9 adet petek var, bunun dışında kazan dairesindeki değişiklikler falan yapılması gerekiyormuş ki 20 daireli bir apartman için oişlerde baya tuzluya patlayacak gibi.
  • Merhaba.

    Bende bir şey sormak istiyorum; ben yeni bir ev alacağım yada kiraya taşınacağım ama buradaki yazıları okudukça korkar oldum, şimdi ben diyelim izmir çeşmeye taşındım (yer örnek) ve 3 - 5 daireli bir yer bulamadım sitelerden bir yer buldum ve bu dairelerdede merkezi sistem var ama ben kullanmak istemiyorum bunu nasıl yaparım acaba, dairemdeki peteklerimi sökmem gerekecek yada dairem girişine kör tapamı takılacak.

    bende 4 tane ınverter klima var vede ben taşınacagım merkezi sistem istemiyorum, kulanmayacagım, 20 yıldır klima kullanıyorum süper memnunum.

    Bu durumda acaba benim yapmam gerekenler ne olur, banada zorla kullan derlermi, çünkü kullanmayacagım, kullanmadıgım şeyede para vermeyi düşünmüyorum.
    Biri açıklarsa sevinirim.
  • 2 gün önce cnn turk te dinledim..Merkezi sistemli binalara tanınan 5 yıllık süre doldu.Kasımdan itibaren dönüşüm yapmayan yöneticilere ceza var..Ayrıca kasım dan itibaren apartman sakinleri yürürlükteki yönetmeliği dayanak göstererek aidat ödememe hakkına sahipler..

    Geçen sene burada bu konuyu tartışmıştık..Bazı arkadaşlar yönetmelikte zorunluluk olmadığını iddia ediyorlardı..


    Geçiş süresi doldu ancak büyük şehirler hariç sistemin alt yapısı henüz oturmuş değil..Kimsenin bundan haberi yok..Büyük olasılıkla ertelenecek..

    İlginç olan benim 2011 yapımı yeni aldığım evin sıhhi tesisatı 2007 de çıakrılan bu yönetmeliğe uygun olarak yapılmamış ve nasılsa öyle de onay alınmış..Daire girişinde vana yok..Sistem mecburen peteklerin üzerine konulacak ısı ölçerle yapılacak..Fakat peteklerin de bu sisteme uygun olup olmadığından şüpheliyim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet

    Sonuçta ev'i satın alan veya kiralayan herkes başlangıçta evin merkezi sistem ısıtmalı olduğunu biliyor.


    Ben merkezi sistemli evimi 2007 de çıkarılan ve 5 yıl ertelenen yönetmeliğe dayanarak aldım..Bir de hükümet yeni yapılan evlerde merkezi sistemi 2009 dan itibaren zorunlu kıldı maalesef..Yoksa en iyisi kombili evdir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Merhaba.

    Bende bir şey sormak istiyorum; ben yeni bir ev alacağım yada kiraya taşınacağım ama buradaki yazıları okudukça korkar oldum, şimdi ben diyelim izmir çeşmeye taşındım (yer örnek) ve 3 - 5 daireli bir yer bulamadım sitelerden bir yer buldum ve bu dairelerdede merkezi sistem var ama ben kullanmak istemiyorum bunu nasıl yaparım acaba, dairemdeki peteklerimi sökmem gerekecek yada dairem girişine kör tapamı takılacak.

    bende 4 tane ınverter klima var vede ben taşınacagım merkezi sistem istemiyorum, kulanmayacagım, 20 yıldır klima kullanıyorum süper memnunum.

    Bu durumda acaba benim yapmam gerekenler ne olur, banada zorla kullan derlermi, çünkü kullanmayacagım, kullanmadıgım şeyede para vermeyi düşünmüyorum.
    Biri açıklarsa sevinirim.

    Kanuni olarak bilmiyorum ama merkezi ısıtmali bi yere taşınıp, ben istemiyorum bana sıcak su vermeyin olamaz. Yani bi şekilde size sıcak su girişi engellense bile, alttan üstten sağdan soldan ısı alıcaksınız, bu da işi bozar. Ben klima ile içeriyi çok ısıtıyorum, esas benden onlara enerji gider, onlar benden ısınırlar deseniz bile bunu takip edebilecek bi sistem yok. Sonuç olarak yapcak bişeyiniz yok gibime geliyor sanki.

    quote:

    Ayrıca kasım dan itibaren apartman sakinleri yürürlükteki yönetmeliği dayanak göstererek aidat ödememe hakkına sahipler..

    Bu ne demek tam olarak??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Merhaba.

    Bende bir şey sormak istiyorum; ben yeni bir ev alacağım yada kiraya taşınacağım ama buradaki yazıları okudukça korkar oldum, şimdi ben diyelim izmir çeşmeye taşındım (yer örnek) ve 3 - 5 daireli bir yer bulamadım sitelerden bir yer buldum ve bu dairelerdede merkezi sistem var ama ben kullanmak istemiyorum bunu nasıl yaparım acaba, dairemdeki peteklerimi sökmem gerekecek yada dairem girişine kör tapamı takılacak.

    bende 4 tane ınverter klima var vede ben taşınacagım merkezi sistem istemiyorum, kulanmayacagım, 20 yıldır klima kullanıyorum süper memnunum.

    Bu durumda acaba benim yapmam gerekenler ne olur, banada zorla kullan derlermi, çünkü kullanmayacagım, kullanmadıgım şeyede para vermeyi düşünmüyorum.
    Biri açıklarsa sevinirim.

    Kanuni olarak bilmiyorum ama merkezi ısıtmali bi yere taşınıp, ben istemiyorum bana sıcak su vermeyin olamaz. Yani bi şekilde size sıcak su girişi engellense bile, alttan üstten sağdan soldan ısı alıcaksınız, bu da işi bozar. Ben klima ile içeriyi çok ısıtıyorum, esas benden onlara enerji gider, onlar benden ısınırlar deseniz bile bunu takip edebilecek bi sistem yok. Sonuç olarak yapcak bişeyiniz yok gibime geliyor sanki.

    quote:

    Ayrıca kasım dan itibaren apartman sakinleri yürürlükteki yönetmeliği dayanak göstererek aidat ödememe hakkına sahipler..

    Bu ne demek tam olarak??


    Çok saçma,

    O zaman merkezi ısıtma sistemi olmayan bir yer arayacağız, ölsem kullanmayacağım şeye para vermem, doğalgaza karşıyım.




  • merhaba arkadaşlar,

    ben 1993-2003 yılları arasında ortak ısınma 120m2 3+1 ( fuel oil ) aylık ortalama o tarihlerde 180tl civarı yanlış hatırlamıyorsam ödüyordum fenada ısınıyordum, 2003 yılından 2012 şubat ayına kadar kombili bir dairede oturdum ( istanbul - ümraniye ) kışın en sert dönemlerinde 210tl den aşağı, 235 tl den yukarı çıkmadım ancak bu faturaları ödememe rağmen ısınmamdanda hiç memnun olmadım dairemin yalıtımı 2009 da yapıldı cephe olarakda dairem güney batıya bakıyordu, 2012 şubat ayından itibarende çekmeköyde bir siteye taşındım dairem yine batı cephe ( özellikle istedim ) önceki dairem 2+1 85m2 şu anki dairem 136m2 3+1 bir daire ısınmanın ortak olduğunu ve ısı pay ölçer sistem ile yapıldığını bilerek geldim aldım oturuyorum taşınmadan önce 250tl öderim ama en azından harika ısınırım diye düşündüm birde 4 aylık bebek olunca işin içinde 300tl bile bana normal gelirdi yeterki daire ısınsın düşüncesindeydim, 2012 yılı şubat, mart, ve nisan ortalarına kadar havalar bu sene istanbulda sert ve soğuk geçtiği için cayır cayır yandı benim peteklerim baymak diğer tüm ısınma tesisatım, sitenin tesisatı ve kazanları daff marka petek üzerindeki termostatlar 5 konumlu bütün odalarımda konumları 4'e aldım ve hiç oynamadım inanın evde bende akşamları en soğuk günlerde bile şort atlet gezdim diyebilirim, şubat ayı 185, mart ayı 181, nisan ayı 71tl ödedim aşırı derecede memnunum, ısı pay ölçer sistemi ve daha fazla tasarrufu nasıl yaparım diye araştırırken bu forumda bu konuya denk geldim neredeyse konunun tamamınıda okudum ve çok fazla şikayet olduğunu gördüm, site yeni olduğundan altımdaki daire boş buna rağmen bu faturalara bu şekilde ısınabilmem beni fazlasıyla memnun etti, sizlerin şikayetlerinizin en büyük sebenin kullanılan sistem ve sistemin mantığından çok kullanılan marka ve hizmeti veren firmadan kaynaklandığını düşünmekteyim, 93-2003 yılları arasında oturduğum sitede evimin cephesi güneydi yalıtım yoktu ancak çok sıcak oluyordu biz sıcakdan şikayet ederken doğal olarak kuzey cephe veya köşe dairede oturanlar ısınamadıklarından şikayet ediyorlardı ancak onlar ısınamadan ben ise aşırı ısınarak aynı parayı ödüyorduk şu anki dairemde ise ısınamayan yok ancak kuzey dairede veya giriş kat yada en üst katta oturanların benden çok ödediğini görüyorum evet ben ısınıyorum ortalama 180tl ödüyorum ancak dairem tamamen batıya cephe kuzey cephe, giriş kat, en üst katta oturanların ödediği meblağ 230 ile 260 arasında buda normal değilmidir ?
    ben dairemi alırken ısınmamı düşünerek daireye giriş kata göre 90 bin tl, kuzey cepheye göre 40 bin tl, en üst kata göre 20 bin tl fazla verdim...

    bu sistemden çok memnunum önümüzdeki kış çocuğum dahada büyüyeceğinden muhtemelen termostatları 4 değil 3 konumunda kullanacağım, belki 185 değil 160 ödeyeceğim belkide zam gelecek 185 ödeyeceğim ancak ben 3 konumunda ısınırken 160-185tl arası bir meblağ ödeyerek ısınırken dediğim gibi kuzey cepheler giriş katlar çatı katları doğal olarak ısınmak için benden çok ödeyecekler, ancak bu sistem olmasaydı bende kuzey cepheler ile giriş katlar ile aynı parayı ödeyecektim... NEDEN ÖDEYEYİM ?

    umarım açıklayıcı bilgilendirici olabilmişimdir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orjan10

    merhaba arkadaşlar,

    ben 1993-2003 yılları arasında ortak ısınma 120m2 3+1 ( fuel oil ) aylık ortalama o tarihlerde 180tl civarı yanlış hatırlamıyorsam ödüyordum fenada ısınıyordum, 2003 yılından 2012 şubat ayına kadar kombili bir dairede oturdum ( istanbul - ümraniye ) kışın en sert dönemlerinde 210tl den aşağı, 235 tl den yukarı çıkmadım ancak bu faturaları ödememe rağmen ısınmamdanda hiç memnun olmadım dairemin yalıtımı 2009 da yapıldı cephe olarakda dairem güney batıya bakıyordu, 2012 şubat ayından itibarende çekmeköyde bir siteye taşındım dairem yine batı cephe ( özellikle istedim ) önceki dairem 2+1 85m2 şu anki dairem 136m2 3+1 bir daire ısınmanın ortak olduğunu ve ısı pay ölçer sistem ile yapıldığını bilerek geldim aldım oturuyorum taşınmadan önce 250tl öderim ama en azından harika ısınırım diye düşündüm birde 4 aylık bebek olunca işin içinde 300tl bile bana normal gelirdi yeterki daire ısınsın düşüncesindeydim, 2012 yılı şubat, mart, ve nisan ortalarına kadar havalar bu sene istanbulda sert ve soğuk geçtiği için cayır cayır yandı benim peteklerim baymak diğer tüm ısınma tesisatım, sitenin tesisatı ve kazanları daff marka petek üzerindeki termostatlar 5 konumlu bütün odalarımda konumları 4'e aldım ve hiç oynamadım inanın evde bende akşamları en soğuk günlerde bile şort atlet gezdim diyebilirim, şubat ayı 185, mart ayı 181, nisan ayı 71tl ödedim aşırı derecede memnunum, ısı pay ölçer sistemi ve daha fazla tasarrufu nasıl yaparım diye araştırırken bu forumda bu konuya denk geldim neredeyse konunun tamamınıda okudum ve çok fazla şikayet olduğunu gördüm, site yeni olduğundan altımdaki daire boş buna rağmen bu faturalara bu şekilde ısınabilmem beni fazlasıyla memnun etti, sizlerin şikayetlerinizin en büyük sebenin kullanılan sistem ve sistemin mantığından çok kullanılan marka ve hizmeti veren firmadan kaynaklandığını düşünmekteyim, 93-2003 yılları arasında oturduğum sitede evimin cephesi güneydi yalıtım yoktu ancak çok sıcak oluyordu biz sıcakdan şikayet ederken doğal olarak kuzey cephe veya köşe dairede oturanlar ısınamadıklarından şikayet ediyorlardı ancak onlar ısınamadan ben ise aşırı ısınarak aynı parayı ödüyorduk şu anki dairemde ise ısınamayan yok ancak kuzey dairede veya giriş kat yada en üst katta oturanların benden çok ödediğini görüyorum evet ben ısınıyorum ortalama 180tl ödüyorum ancak dairem tamamen batıya cephe kuzey cephe, giriş kat, en üst katta oturanların ödediği meblağ 230 ile 260 arasında buda normal değilmidir ?
    ben dairemi alırken ısınmamı düşünerek daireye giriş kata göre 90 bin tl, kuzey cepheye göre 40 bin tl, en üst kata göre 20 bin tl fazla verdim...

    bu sistemden çok memnunum önümüzdeki kış çocuğum dahada büyüyeceğinden muhtemelen termostatları 4 değil 3 konumunda kullanacağım, belki 185 değil 160 ödeyeceğim belkide zam gelecek 185 ödeyeceğim ancak ben 3 konumunda ısınırken 160-185tl arası bir meblağ ödeyerek ısınırken dediğim gibi kuzey cepheler giriş katlar çatı katları doğal olarak ısınmak için benden çok ödeyecekler, ancak bu sistem olmasaydı bende kuzey cepheler ile giriş katlar ile aynı parayı ödeyecektim... NEDEN ÖDEYEYİM ?

    umarım açıklayıcı bilgilendirici olabilmişimdir...

    merhaba...sizde ısı pay ölçer mi var yoksa kalorimetre mi?




  • Tasarruf düşünülürek , zorunlu hale getirilen payölçer sistemi bir nevi kombileşme gibi birşey aslında. Yada yarı kombileşme diyelim.Ancak tasarrufsa mesele eğer, mantolama denen sistemin neden eski binalara hala zorunlu kılınmadığı midemi bulandırıyor.
  • Enerji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince dilekçe yolladım. Enerji Bakanlığı dilekçeme kısa sürede yanıt verip, konunun kendilerinin görev ve yetki kapsamına girmediğini söyledi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise 15 gün kadar sonra yanıt yolladı. Bu kanun çıktığı esnadaki Bakanlığın ismi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olduğundan, ve o bakanlık kapandığından görev ve yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçmiş olup, şu an bu konuyla alakalı herhangi bir çalışma yapılmamış, kurul oluşturulmamıştır yanıtı aldım. Yani son tarih mayıs filan diyip, TV lere çıkıp ahkam kesenler, Isı Payölçer satan firmaların ekmeğine yağ süren kendi adamlarıdır.

    Henüz Isı Payölçer ile ilgili denetim kurulu bile yokken ve bu cihazların kalorifer kazanlarına zarar verdiği aşina iken, hiç kimse bu sistemi apartmanına taktırmak zorunda değildir. Çok açık ne vet konuşuyorum, bu sisteme para verileceğine, mantolama yapılarak çok daha iyi enerji verimliliği sağlanır. Yine son kez söylüyorum. BU SİSTEM, KANUN ÇIKMADAN ÖNCEKİ BİNALARA ZORUNLU DEĞİLDİR, OLAMAZ... OLAMAZ KARDEŞİM ÇÜNKÜ MAKABLE ŞAMİL OLMAK İLKESİ GEREĞİ KANUN GERİYE İŞLETİLEMEZ VE BU KANUN ANAYASA İLE KORUNMAKTADIR.

    Geçen sene çıkarılan Bütün Şirketlere WEB ADRESİ edinme zorunluluğu getirilmesi ve sonradan denetimi yapamadıkları için kanun maddesinin havada kalması gibi, ısı payölçer sistemi de havada kalacak. (Bkz. Madde 1502 ve Yaptırım Maddesi 562)
    Bu kanunda son tarih büyük işletmelere 1 Nisan 2011, küçük işletmelere 1 Ocak 2012 idi. Peki ne oldu? Hiç bir şey. Üstelik web sitesi yaptırmayan şirket yöneticilerine 6 ay hapis cezası yaptırımı vardı.




  • merhaba,

    daf ısı pay ölçer kullanmaktayız aşağıdaki cihaz

    http://www.dafenerji.com/payolcer.html
  • Pay ölçer sıcaklık farkına göre hesap çıkartmıyor mu? Ben kapıyı pencereyi açsam içerisi de serin olsa, alet içerde sıcaklık az bunlar az harcıyo demiyor mu? Yada petek dışında herhangi bi nedenden içerisinin ısısı artarsa alet bu seferde bunlar enerji harcamış demiyor mu? Kalorimetre bu yüzden daha avantajlı değil mi?

    Her ikisi için de orta/daire kullanım %leri mutlaka sorun yaratıyor değişmesi lazım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.