Şimdi Ara

Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
12
Favori
30.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
394 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guneyk kullanıcısına yanıt

    Müstakil ev gerçekten konforlu ve kafan rahat oluyor. Ama maalesef bizdeki müstakil evler Amerikadaki gibi oturmuş bir sistemde yapamıyorlar. Daha çevre düzenlemesi ve yalıtım işini bile yapamıyoruz. Onu da geç bizdeki halk müstakil evleri zengin işi görüyorlar. Bir sene kadar şehir dışında (50km) 3 katlı müstakil evde yaşadım. Hele kışın çok zor ve sıkıcı oluyordu.Araç olmayınca hapishane hayatı yaşarsınız. Birde Müstakil evin dezenavatajlarıda fazla;


    -Merkezden uzakta olmaları yada şehirdışında

    -Güvenlik sorunu (Hırsızlara davetiye çıkıyor )

    -Bakımı ve temizliği zor

    -Isıtması zor (gerçi bunun çözümü var)

    -Yalnızlık (insan büyükşehirinde kalabalığını arayabiliyor 2.madde ile çakışıyor)


    Bu arada apartmanlara ses yalıtımı yapmayan veya yapılmasını engelleyenlere kulakları iyi çınlıyordur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Ses yalıtımı ses yalıtımı ses yalıtımı !
    Üç kuruş maliyet için ses yalıtımı yapmaz müteahhitler.

    Ses yalıtımı o kadar ucuz bir şey değil, ve ayrıca evi satarken göze gelen bir şey değil, belli bir standardı yok denetleyen kurum yok, adam sana ses yalıtımı var dese nasıl inanacaksın adama?

  • Çok haklı bir isyan.

    Alt komşunun iki tane ergen kızı var. Resmen utanma yok. Regl olduklarına kadar duyuyorum.


    Birbirlerini yerken çok agrasif olup ağzılarına ne gelirse söylüyorlar.


    Anne kızına or*spu diyor.


    Kız annesine ablası için sen git onun g*tünü yala diyor.


    İnanın normal günleri yok.


    Bina ev vs güzel ama ses yalıtımı maalesef yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müstakil eve mi geçeceksiniz hocam?
  • Bizim alt katta öğrencimsi yaratıklar oturuyor. Bir tanesi sürekli, aralıksız konuşuyor. Lan nerden buluyorsun bu kadar enerjiyi. Diğerlerini saymıyorum bile, gece 2-3'e kadar safi gürültü yapıyorlar. Geçen de gece yarısı eline almış gitarı tıngırdatıyor. İnip sokacaksın o gitarı bir yerine. Uyarmaya gittiğiniz zaman ise anlayış göstermeyip böyle garip sesler çıkarıyorlar. Ben kendim de öğrenciyim, yurtta ve evde kaldım ama bunları gibi sığırlık yapmadım/yapmadık. Sonra niye öğrenci öö kaka, sizin gibi yaratıklar yüzünden. Hayvan bile demiyorum size artık.

  • Ses ve ısı yalıtımı yeni binalarda zorunlu zaten dostum. Yaptıkları yalıtımın standardını nasıl tespit ediyorlar bir fikrim yok ama.
  • Tonla para verip bu apartman dairelerine tıkılmak yerine o paranın üzerine biraz daha ekleyip müstakil ev almak en mantıklısı. Ya da son zamanlarda çok görüyorum, uygun bir arsa alıp istenilen özelliklerde prefabrik ev de yapılabilir.


    En olmadı en üst katta dubleks bir ev de çözüm olabilir.


    Ama ne olursa olsun, umarım en kısa zamanda bir yol buluruz da şu yerlerden kurtuluruz. Yoksa ne sağlık kalacak ne psikoloji..

  • Otopark meselesinde de makul çözüm şu: gidiş geliş olabilecek genişlikte sokak tek yön oluyor. Her apartmanın da daire başına bir araçlık otoparkı oluyor. Apartmanlar da 4 katlı olur ise, 9-10 daire çıkıyor. İki arabası olanlar, üç arabası olanlar, sokağa koyuyor. Konu kapandı. Ben annemlerle yaşarken evde 3 araba vardı. Bir gün bile park yeri aramadım. 25 yılda bir kere bile arabaya çarpan, çizen de olmadı. BMW Z4'ü dik yokuşa park ettik 3 yıl. Audi A3 Cabrio'yu da tam 10 yıldır aynı sokağa park ediyoruz. Bir kere bile ters bir durum olmadı.

    Olay şehir planlamasında. Düzgün bir şehir planında, düzgün muhitte eski ama kaliteli bina candır. Şu anda hayalimdeki daire 650.000 lira civarında. Almak hayal değil. Şehrin içinde. Yürüyerek arkadaşlarımla buluşup içmeye gidebilirim mesela. Büroma yürüyerek 5, araba ile 5 dakika mesafede yaşıyorum falan. Hayat bana güzel. trafikten çekilmiş klasik araçla işe gidip gelebiliyorum mesela. gokart'la da gidebilirim.

    Ancak bu kadar söveni de çok çok iyi anlıyorum. Ofisim ile evim arasında bir cadde mahalleyi ikiye bölüyor. Ofisim olduğu sol tarafta insan kalitesi acayip düşüyor. Zaten kiralar da düşüyor. Ev fiyatları da... Buromun olduğu bina ve muhitinde abidik gubidik insanlar yaşıyor. Ama caddenin sağ tarafı tamamen farklı.

    O yüzden büro o tarafta, ucuza al, daha az aidat öde. Ev bu tarafta. Daha düzgün insanlarla yaşa...

    Çok komik şeyler oluyor. Adam her toplantıda merkezi ısıtmadan kombiye geçelim diyor. Ben de her seferinde bir bina bütün olarak ısınır, bütün olarak soğur. "Kombi, komşuluğu bilmeyenlerin insanları bunaltmasindan binalara girdi. Yoksa bir binayı daire daire ısıtmak aptallıktır" diyorum. Sonra da ekliyorum: siz bilirsiniz. Benim işime gelir. Ben ofisim. Sabah siz yoksunuz. Yakmayacaksınız. Ben yaksam, siz yakmadiginiz için harlamam gerekecek. O zaman hiç yakmam. Sıkı giyinirim. Akşam zaten yokum... olan size olur. Herkes gülüyor.

    Ama her toplantıda aynı adama, aynı maliyet hesabını yapıp, %3-5 fark ettiğini anlatıyorum. Anlamıyor abi adam. Çok enteresan yani. Caddenin öbür tarafındaki evde yönetici arıyor: "şu şu şu yapılacak. Şu kadar para." Eyvallah. "Yapılsın." Bina bakımlı, temiz. Ben mutlu...

    Büroda kapıcıyı kovacaklardı yahu!? Zar zor uğraştım, adamın kıdem tazminatını ödetip, adamın SGK'sını üçte birine indirerek yeni sözleşme yaptırdım. Yoksa adamı kış ortasında kapı önüne koyacaklardı. Böyle de kalitesizler. Adamın derdi maaş değil. Ev-kira. Bulduğum çözüme kapıcı da bina da mutlu oldu. Binaya kalsa kapıcısız takılacaklar. Apartmanın her işini de kendileri görecekler güya. Nah görecekler. Bok götürecek apartmanı.

    O yüzden sövenleri anlayabiliyorum. Bu anlayış uçurumu, dediğim gibi, caddenin sol tarafı, sağ tarafı arasında oluşuyor... Başka yerlerde kim bilir neler neler oluyordur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • babam 60 yasindan sonra ev aldi apartmandaki arap komsulardan dolayi ev aldi adam az daha dursaydi katil olcakti hani karsimiza boyle komsu cikmasaydi hayat da ev almayi dusunmuyordu bi insan neden sandalyeyi bilerek yere vurur karisi gecenin 2 sinde topuklu ayakkabi ile yuruyordu mermerin uzerinde apartman guzel ama ustundeki kisi insan olcak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayraktar42 -- 7 Aralık 2020; 23:52:1 >
  • Siz ses yalıtımı demişsiniz, bende bahsi arttırıyorum ve diyorum ki araç park edecek bir garajın yapılmaması.


    Apartmanı yapıyor, toprağın altını bilmem kaç metre kazıyor, güneş yüzü görmeyecek kot farkı olan dairelerle dolduruyor ve onun üstüne çıkıyor..1 kat eksik kot farkı yap, orası garaj olsun?

    Yok..5 metre kare alan olsun ama cebimi parayla doldursun.

    Aptal ülkenin aptal sorunları...

  • Oraya binlerce madde eklenebilir.

  • Apartmandan aldığım eve her gün evet her gün istisnasız lanet ediyorum.


    20 yıllık mahalle arası müstakil alsaydım keşke. Nasıl bir günahın cezasını çekiyorum.

  • Meğer yalnız değilmişim. Benim de tepemde var bir öküz ailesi. Sabah 8 gibi başlar gürültüleri ve ne zaman uykuları gelirse artık o zaman biter.
    Sinirden geçen omuz çaktım sıfatsız sözde adam bozuntusuna ama o kadar öküz ki hiç oralı bile olmadı ya la.
    Bunun bir yasası yok mudur şikayet edip dava açsam?
    Bişiy çıkmasa bile mahkemeye gidip gidip gelsin ....ları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Alan kaybından dolayı İstanbul'daki yeni yapılan dairelerde balkon yok. 7bin TL kira vereceksin, 2 bin aidat vereceksin ama balkon yok. Yemişim öyle yeri. İstanbul bağdat caddesinde bile kentsel dönüşümdeki binalarda balkon yok. Şaştım kaldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Almancada ev "das haus"tur ve müstakil ev kastedilir.


    Apartman dairesi ise haus değildir, "der wohnung"tur, anlamı "ikamet""tir.


    Bunu neden yazdım? Çünkü içinde yaşanılacak ev müstakil evdir, apartman dairesinde sadece ikamet edersin. Apartman dairesi mecburiyetten sığındığın bir yerdir, işe kolay gidip gelebilmek için merkezde olmaya, ve dolayısıyla apartmanda oturmaya mecbur kalırsın.


    Adamlar olayı çözmüş, ve bu dillerine bile yansımış.

    Bu konuda Almanca gerçekten kendini kanıtlamış bir dil. Bu zenginliği diline yansıyor. Verdiğiniz örneğe eklenebilecek onlarca örnek var..

  • müstakil ahır bile siteden iyidir


    70 mt 2 olsun kendi evin olsun


    üstte seks yapıyorlar allta millet dinleyip küreğe asılıyor apartmanlarda

  • Gürültü konusunda rezidanslarda da durum çok farklı değil. Ses yalıtımı falan kesmiyor. Yalı veya villa'da oturacaksın ki rahat edeceksin. Toplu konutlarda huzur yok. ABD'deki evlere imrenme sebeplerimden biri bu konu.

  • Gece 12 den 2 ye kadar çamaşır Makinesi çalıştırdı yanımdaki aile
  • Meğer ne kadar dA aynı sorundan muzdarip olan kişi varmış. Özellikle bu pandemi dönemiyle birlikte evde zaman geçirince daha fazla hissedilir oldu. Bizde de alt kat sanki evin içinde. Gece 2ye kadar bağrışmalar kahkahalar devam ediyor. Covid nedeniyle kapıya da gidemiyorum. Nasıl çözeceğiz bu problemi bilmiyorum.. kiracıyız ev almak istiyoruz fakat alt üst komşu nasıldır diye düşününce çok çekimser kalıyoruz, okadar para verip rezil rüsva olmakta var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • headshotçı kullanıcısına yanıt
    Anlayamıyorsun nasıllar.
    Ben vardiyalı çalışıyorum. Eski evim cadde üzerinde olduğu için gürültüden kaçıp sokak arası sahile yakın sessiz yer aradım ve burayı buldum.
    Ben eve geçene kadar temizlik boya vs derken 1 hafta gittim geldim saatlerce evde kaldım tek tık sesi duymadım.
    Ne zaman ki eve yerleştim başladılar. Bilerek mi yaptılar anlamadım ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.