< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 21 Eylül 2010; 20:03:09 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 21 Eylül 2010; 20:03:09 > |
|
"Apaçi" kelimesi, Kuzey Amerika'nın güneybatı ve orta kısımlarında yaşayan bir Kızılderili topluluğunu ifade eder. Apaçiler, günümüzde ABD'nin Arizona, New Mexico ve Utah eyaletleri ile Meksika'nın Sonora ve Chihuahua eyaletlerinde yaşamaktadır.
Apaçilerin Özellikleri
Apaçiler, geleneksel olarak göçebe bir halk olarak yaşamışlardır ve avcılık ve toplayıcılık yapmışlardır. Zeki ve savaşçı bir halk olarak tanınırlar ve komşu kabilelerle sık sık çatışmalara girmişlerdir.
Apaçiler, zengin bir kültüre sahip olup kendilerine özgü bir dil, din ve sanat formları geliştirmişlerdir. Ayrıca, atlarıyla ünlüdürler ve mükemmel biniciler olarak bilinirler.
Apaçilerin Tarihi
Apaçiler, yaklaşık 10.000 yıl önce Asya'dan göç ederek Kuzey Amerika'ya gelmişlerdir. 16. yüzyılda Avrupalıların kıtaya gelmesiyle birlikte, yaşam tarzları önemli ölçüde değişmeye başladı.
Günümüzde Apaçiler
Günümüzde Apaçiler, ABD'de tanınan 35 ayrı kabilede yaşamaktadırlar. Geleneksel kültürlerini korumaya çalışırken, modern dünyaya da entegre olmuşlardır. Apaçiler, günümüzde sağlık hizmetleri, eğitim ve ekonomik kalkınma gibi çeşitli alanlarda ilerleme kaydetmektedirler.
|
|
![]() |
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
![]() 1881-193∞ |