Şimdi Ara

Aort Anevrizması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
25
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aort Anevrizması


    Kalp damarlarında tıkanma ve daralma olabileceği gibi genişleme de söz konusu olabilir. Aort vücudumuzun ana atardamarıdır. Damarın incelmesi ve yırtılması ile oluşan hastalığa aort anevrizması denilmektedir. Halk arasında aort yırtılması olarak bilinir.


    Aort anevrizmasının bir belirtisi yoktur. Ancak anevrizma yırtılınca sırt ağrısı oluşur. Bu normal bir ağrıdan daha fazladır. Anevrizmanın fark edilmesi ise çoğu zaman tesadüflere dayanır. Kalbin dinlenmesi sırasında stetoskop ile kan akışı duyulur. Bu da aort damarının duvarının incelediğini gösterir.


    Yine çeşitli kalp grafisi, ekosu gibi teknikler sırasında da fark edilir. Amaç anevrizmanın olup olmadığını kontrol etmek değilken şans eseri öğrenilir. Aort anevrizmasının varlığı fark edildikten sonra ise tomografi çekilerek ne düzeyde olduğu tespit edilir.


    Aort Anevrizması Nasıl Tedavi Edilir?


    Tedavi yönteminin belirlenmesinde anevrizmanın ne düzeyde olduğu önemlidir. İleri düzeyde olmayan aort anevrizması için sadece kontroller yapılır. Bu kontroller belirli zaman dilimleri arasında düzenli olarak yapılmaya dikkat edilir.


    İleri düzey olan ve tehlike arz eden anevrizmalar için cerrahi müdahale şarttır. Öncelik ile genişlemiş ve incelmiş olan bu damar çıkarılır. Bunun yerine stent takılır.


    Bacaklarda ve sırtta ağrı, kabızlık ve hazmetmede güçlük gibi şikayetleriniz olduğunda mutlaka doktora danışmalısınız. Bu belirtiler de yine ilerleyen aort anevrizmasının bir sonucu olabilir. Her ne kadar erken fark etmek güç olsa da en ufak belirtide gecikmeden tedaviye başlanmalıdır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.