Şimdi Ara

Aopen & ASUS; soğutma ve sessizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında Aopen H600B serisi ile ASUS TA-25 serisi (TA-250) hesaplı ve kaliteli kasaların ülkemizdeki en üst sürümleri diye biliyorum. Apen o kadar konuşuldu, incelendi ama ortada ciddi bir ASUS TA-250 inceleme eksikliği söz konusu; dünya çapında henüz tek bir inceleme bulamadım. Çizgi Elektronik ya da ASUS sayfaları dışında hiç bir ipucu yok. Yine de bildiklerim doğrultusunda bir kaç kıyaslama yapayım, yanlışsam düzeltin:

1. Aopen H600B iç hacmi biraz daha büyük
    2. Aopen H600B serisi artık arkada tek fan ve yan kapakta işlemci üzerine denk gelen hava borusu ile geliyor (eskiden 80mm iki fan varmış). ASUS TA-250 için arkada çift 80mm ya da tek 92mm fan seçenekleri varmış gibi duruyor ama satın alan herkes arkada iki adet gürültülü fandan söz ediyor? ASUS TA-250 yan kapakta CPU ve AGP için iki havalanma ızgarasından söz ediliyor; nasıl bir şey olduğu buradaki resimden net anlaşılmıyor. Hava kanalını ise ASUS kasalarda TA-37 serisinden önce göremeyeceğiz zannedersem.
    ASUS'un ekzoz fanlarının arkasında yer alan ızgaralar hava akışı için güzel dizayn edilmiş olmasına rağmen H600B'nin incelemelerinde buradaki delikler çok küçük olarak belirtiliyordu. Yeni kasalarda da aynı mı bilmem?
    3. Her iki kasada da önde fan bulunmuyor. Ancak ASUS'da tam önde, Aopen'de yanda fan yerleri mevcut. ASUS TA-250 zannederim bu kısımda bir filtre içeriyor olabilir (resimlerinde öyle gösteriyor gibi)
     Aopen & ASUS; soğutma ve sessizlik

Ya da ben yanlış anladım. Eğer öyleyse bu çok önemli bir artı olurdu. ASUS'un ön panelde hava ızgaraları Aopen'den çok iyi ve zannederim Aopen kasalar içeriye taza hava girişi yönünden başarılı değil.
    4. ASUS ön panelde yer alan USB ve ses giriş çıkış seçeneklerinin de birden fazla olduğu belirtiliyor. Yalnız şu an piyasadki modellerde hangisinin varsayılan olarak geldiğini bilmemekteyim.
    5. HDD takılan bölüm Aopen'de ayrı ve tabanda, TA-250 resimlerine baktığımda klasik sıradan bir kasa içi dizayn görülüyor.

Güç kaynakları hakkında ayrıntılı bir bilgim yok. Güç kaynaklarını hariç tuttuğumuzda ASUS kasa çok daha iyi hava giriş-çıkışına sahip gibi görülüyor. Bir ihtimal tek ekzoz fanlı Aopen kasalara göre ise çok daha gürültülü olsa gerek. Arkada tek 92mm fan seçeneği olan modeller varsa bu açığı kapatır. Ancak yan kapaktaki hava borusunun olmayışı ne kadar önemli bir olumsuzluk bilemiyorum.
    İyi kasanın benim için şu an en önemli özelliği overclock yaptığım kasamın içini iyi ve sessiz soğutması. Bu yüzden böyle bir kasa alacak olursam yan kapaktaki hava kanalı ile önden daha iyi hava-girişinin arasında bir seçim yapmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 26 Aralık 2004, 17:30:27 >

• iki kasada ses seviyesi olarak aynı sanırım asus kasada arkadaki hava çıkışları daha iyi aopenda çok küçük ufak bi modifikasyonla ızgarayı kesmen gerekiyor asusda benim dikkat ettiği bi konu war kasa çalişirken hava akımı yüzünden bi uğultu war fazla bakadığım için yakından nerden geldiğini bulamadım.

İki kasada güzel beyendiğini al çekinmeden.asusun beyazı çok tatlı
  • aopen h600b de yan tarafta hava deliği yok o sonraki versiyonlarda var tam inceleme için
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/aopen-h600b

bide ön tarafa fan bağlamak istersen hdd ışığını ve power ışığını çıkarman gerekir fanlarına gelince gayet iyi fanlar fakat arka delikler çok küçük ondan dolayı ses çıkıyo sessiz fanlarla değiştirebilirsin tabiki ayrı satın alarak ayrıca asus çok daha gürültülü bi kasa ben aopen kullanıyorum h600b mavi beyaz
    İçi bana oldukça kullanışlı geldi ama arkada bulunan fan bence biraz fazla ses yapıyor. Dışarıda bulunan deliklerden meydana geliyor sanırım. Söküp direk çalıştıracağım eğer yine uğultuya devam ederse fan değişimine gideceğim mecburen. Bunun dışında gayet iyi bir seçim olur bence.
    Asus çok gürültülü bir kasa diye almadım.
    Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.