Şimdi Ara

AÖL Mezunu KHO Başvuru Yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar.
    şuan aöl okuyorum.Kho için araştırma yaptım,yanılmıyorsam aöl'den mezun olanlar kho'a başvuru yapamıyormuş bu doğrumu arkadaşlar?Eğer öyleyse bile yokmu bir hal çaresi?

    Ya da bildiğim kadarıyla 4 yıllık üniv mezunları yedek subay olarak bu görevi edinebiliyormuş ama bu seferde şöyle bir ayrımcalık varmış;
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Açık liseden mezun olup kara, deniz ve hava harp okullarına giremezsiniz.

    İlla subay olmak isterseniz Türkiye'de çok yüksek bir puanla üniversiteye kayıt olup başarı ile mezun olduktan sonra sözleşmeli ve muazzaf subay alımları olmakta burada 1 yıllık subaylık edindirme kursları ile subay nasbedilirsiniz(yani olursunuz).

    Fakat dış kaynaktan temin sonucu sözleşmeli/muazzaf subay olduğunuz takdirde;
    Harp akademisinden çıkmadığınız için asla general olamazsınız.
    Harp akademisinden çıkmadığınız için asla harp akademisinden çıkanlar ile aynı sınıflara atanamazsınız ve görevdeyken ya da emeklilikte aynı haklara sahip olamazsınız.
    Harp akademisinden çıkmadığınız için göğsünüzde taşıdığınız bröve dış kaynaktan temin üniversitesi mezunu brövesini hiç çıkartamazsınız ve bu sizin boynunuza takdığınız ben harp okulu mezunu değilim çanı ile dolaşırsınız ve arkadaşlık ilişkilerinizi buna göre kurar ve bazı zamanlarda horlanır genelliklede siciliniz bozuk olur, pis işlere intikale vb. görevlere çıkarsınız.
    Komkarsu sınavına asla giremeyip Komutanlık ve Kara Subaylığı sınavına giremediğiniz için asla karargah subayı olamazsınız.
    Sözleşmeli subay olarak en fazla Yüzbaşı olursunuz ve yaşıtlarınıza göre 45'li yaşlarda emekliliği hak edemezsiniz hatta duruma göre sözleşmeniz süresi sonunda %80 oranla güle güle denir.
    Sözleşmeli subaydan muazzaf subaylığa geçme ihtimaliniz %3-5 çünkü hangi üniden mezun olursanız olun geçmişte hangi lise okuduğunuza bakıyorlar ve bu çok etkiliyor bir şekilde olduğunuzu varsayarsak yine kurmaylık ve generallik hakkınız yok ve doğru hatırlıyorsam en fazla Binbaşı olabiliyorsunuz.

    Ama dediğim gibi sözleşmeli/muazzaf hiç farketmez asla karargah subayı olamıyor, harekat merkezlerinde bulunamıyor, yönetimde olamıyorsunuz. sol göğsünde taşıdığın brövede zaten sizi ele veriyor ve *BEN HARBİYELİ DEĞİLİM* diyor. Birde asla birlik komutanı olamıyorsunuz.

    Sonuç olarak Subay olma ihtimalin %5 eğer olmayı başarırsan da yukarıda şartların bir kısmını yazdım.
    Ayrıca bazı üniversite bölümlerinden de subay alınmıyor, Sosyal bilimler fakültesi falandı sanırım, araştırmak lazım.
    Sözleşmeli/Muazzaf subay olmak için lisans(üniversite) mezunlarına yaş şartı 27 Yüksek lisans/doktora için 32 dir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Arkadaşlar bu doğrumu?Eğer bu doğruysa boşuna univ okuyup subay olmaya gerek yok sonuçta ben subay olmak istiyorum tamam demiyorum ki general olayım ama bu şekilde olucaksa normal bir erden farkımız yok resmen gider özel harekat olurum daha iyi yani yemin ediyorum akşam akşam moral kalmadı ya kafayı yememk elde değil bir ülkede eğitim sistemi bu kadar mı kötü olur







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.