Şimdi Ara

AÖF VE ASKERLİK TECİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sizleri bilgisine ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.


    2010'da açık öğretime kayıt yaptırdım, bir süre sınavlara gittim sonra gitmedim zaten kayıt yaptırmış olmamında amacı askerlikti, geçen gün e-devlete girdiğimde 04.02.2017 tarihine kadar tecil gözüküyor ve son yoklamaya tabii ibaresi yer alıyor, AÖF öğrenci bilgi sisteminede girdiğimde öğrenci durumu PASİF bilgisi yer alıyor.


    1. sorum ; PASİF OLMUŞ AÖF KAYDIMI TEKRARDAN AKTİF YAPABİLİR MİYİM !
    2. sorum ; AÖF VEYA BAŞKA BİR OKUL KAYDIM OLMASA BİLE YANİ ÖĞRENCİLİK DURUMUM OLMASADA ASKERLİK ŞUBESİNDEN MAZERETLİ TECİL YAPTIRABİLİR MİYİM !


    YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...



  • Arkadaşlar selamlar 25 yaşındayım benim durumum da bir o kadar karışık. 2 yıllık önlisans mezunuyum. Tekrar sınava girip açık öğretim yazdım dört yıllık.kayit yaptırdim. Ancak bu ayin(subat2019) 2 sinde kayıt yenilemenin son tarihiymis ve bana asla mesaj gelmediği için yaptiramadim. Dün İzmir'e otobüsle giderken GBT kontrolünde yoklama kaçağı olduğumu söyleyip tutanak tuttular 15 gün içerisinde de en yakın askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylediler. E devlette öğrenci durumu pasif yaziyor. Kayıt yenilemedigim için. Kafamda çok sorular var ;
    1- ben askerlik şubesine gitsem beni askere alım işlemlerine mı baslatirlar
    2- AÖF den kaydımi sildirip daha sonra askerlik şubesine gitsem 1 yıl tecil hakkı verirler mi? Verirlerse de bu sene tekrar sınava girip AÖF kazansam tekrar tecil hakkımı olur mu?
    3- başka onerileriniz nelerdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.