Şimdi Ara

Aöf sonrası askerlik tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , bu sene aöf den mezun oldum. Mezun olmadan önce askeriye ye gittiğimde mezun olunca diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ile askeriyeye gidip 2 yıl daha tecil ettirebileceğim söylendi 2015 yılının sonuna kadar.. Öncelikle sorum şu 2014-2015 yılında öğrenci olarak gözüktüğüm için 2015 sonuna doğrumu askerliği tecil ettirmeliyim ? Diplomayı alır almaz hemen mi gitmem gerekiyor ? Ya da diplomayı aöf den geç alırsam örneğin kasımda , o tarihten itibaren mi 2 yıllık tecil olacak 2015 sonuna kadar beklememin bi kazancı olur mu ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDJeRo

    Merhaba arkadaşlar , bu sene aöf den mezun oldum. Mezun olmadan önce askeriye ye gittiğimde mezun olunca diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ile askeriyeye gidip 2 yıl daha tecil ettirebileceğim söylendi 2015 yılının sonuna kadar.. Öncelikle sorum şu 2014-2015 yılında öğrenci olarak gözüktüğüm için 2015 sonuna doğrumu askerliği tecil ettirmeliyim ? Diplomayı alır almaz hemen mi gitmem gerekiyor ? Ya da diplomayı aöf den geç alırsam örneğin kasımda , o tarihten itibaren mi 2 yıllık tecil olacak 2015 sonuna kadar beklememin bi kazancı olur mu ?

    31 Aralık' a kadar yoklamanızı yaptırmanız gerekiyor. öğrenci olarak askerlik yıllık olarak etelenir. burada diplomayı aldıktan hemen sonra gitmek ile yılın sonuna doğru Aralık ayında herhangi bir zaman da gitmek arasında bir fark yok. son tarih olan 31 Aralık' a kadar istediğiniz zaman gidebilirsiniz.

    Diplomayı geç veya erken almanız sizin 2 yıllık olan tecil süreniz uzatmaz veya kısaltmaz. Burada önemli olan nokta diploma üzerinde yazan mezuniyet tarihidir. Bu tarih esas alınarak eğer isterseniz 2 yıllık tecil (doğrusu sevk tehiri işlemidir) yaptırabilirsiz. Mezuniyet tarihinizin üzerine 2 yıl daha eklenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_1296 -- 24 Temmuz 2015; 14:59:45 >




  • hocam ben de bu sene aöf mezunu oldum. 2 yıl myo okuduktan sonra önlisans mezunu olarak tecil ettirmiştim. şimdi lisans mezunu oldum. tekrar tecil ettirme hakkım var mıdır?
  • eternal soul kullanıcısına yanıt
    var. lisans diploması ile 2 yıllık sevk tehir alabilirsiniz.
  • çok teşekkür ederim.
  • 2015 sonuna kadar beklememin bir avantajı yok o zaman öyle mi ? Diplomayı alır almaz tecil ettirmeye mi gitmeliyim ? Diplomayı alıp 1-2 ay beklesem bir avantajım olmayacak o zaman ?
  • Ben aof 4 deyim birde yeni lisansa basladim, askerlik sikimti olmaz dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal_1296 K kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 2 yıllık mekatronik mezunuyum 2014 mezun oldum ve sadece dgs ye girdim ve dgs puanım sayısal 211 açıktan 4 yıllığa tamamlayabilirmiyim acaba hocam. Cevabın için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.