Şimdi Ara

AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
12
Favori
15.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AnyBalance Programı



     AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi) AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi) AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi)
     AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi) AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi) AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi)


    Program hakkında: AnyBalance - değişik verileri widgetlere yansıtan bir android uygulamasıdır. Widgetlere yansıtılan veriler JavaScript tabanlı AnyBalance Servis Sağlayıcılarından alınmaktadır.

    AnyBalance Servis Sağlayıcıları tamamen açık kaynak kodlu, JavaScript tabanlı eklentilerdir. JavaScript biliyorsanız (veya bilen bir arkadaşınız varsa) kengi eklentinizi kendiniz yazabilirsiniz.

    Bir AnyBalance servis sağlayıcısı nasıl oluşturulur öğrenmek ve mevcut servis sağlayıcıların kaynak kodlarını incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:http://any-balance-providers.googlecode.com

    Servis sağlayıcılar mobil operatörleri, banka hesap durumlarını, Döviz kurlarını, internet, doğalgaz, su vb hizmetlerin borç bilgilerini, kargo takip ve aklınıza gelebilecek her türlü takip ve sorgulama işlemi yapabilirler. Yeter ki ilgili sistem için uygun bir servis sağlayıcı bulunsun.

    Halihazırda AnyBalance için 700'den fazla Servis Sağlayıcı mevcut. Çoğu yurtdışı servislerine odaklı olmasına rağmen yerli kullanıcılarımız için AVEA, TURKCELL, (yakın zamanda VODAFONE), Skype, PayPal gibi servis sağlayıcılar mevcuttur.

    Tüm servis sağlayıcılar ilgili sitelerinde bulunan size özel Online İşlemler bölümünden işlem yaparlar. Online işlemlere girmek için kullandığınız hesap bilgileriniz program tarafından hiçbir şekilde üçüncü şahıs veya taraflara gönderilmemektedir. Tüm kişisel bilgileriniz sadece sizin cihazınızda şifreli halde bulunmaktadır ve sorgulama işlemi esnasında otomatik giriş yapılmak üzere kullanılır.

    İstediğiniz yeni bir servis sağlayıcınız varsa, konu içinde mesaj yazmanız ve beni haberdar etmeniz veya bana özel mesaj atmanız yeterlidir (ayrıntıları konuşacağız)

    İnternet Gereksinimi: Servis sağlayıcılar Online İşlemlerden sorgulama yaptıkları için programın düzgün çalışması için internet bağlantısının olması zorunludur. 3G veya Wifi bağlantısı üzerinden, sesli aramadan sonra, SMS'ten sonra veya belli zaman aralıklarıyla sorgulama yapabilirisiniz.

    Ücretlendirme: Online işlemlerinden sorgulama yapmak ve giriş şifresini almak tüm opeartörler için tamamne ücretsizdir. Kullandığınız internet bağlantısı ve veri transferi güncel internet paketinden düşülecek veya ilgili tarifeden ücretlendirilecektir (programın kullandığı trafik oranı çok düşüktür ve yenileme sıklığına bağlıdır).

    Tam Sürüm avantajları: AnyBalance programı ücretli ve ücretsiz versiyonlarında mevcut. İlk kurulumdan itibaren 1 ay boyunca tam sürüm deneme paketiniz başlıyor. Bu süre bittiğinde program otomatik olarak ücretsiz lisansa geçmektedir ve bazı kısıtlamalar devreye giriyor.

    Programı satın almanın birkaç yolu var ve 3 değişik lisans türü mevcuttur. Lütfen dikkatle inceleyiniz!
    1. Cihaza bağlı ömür boyu lisans
    Cihaza bağlı ömür boyu lisans süresizdir, ancak sadece bir cihaza bağlıdır. Cihazınızın ROMu değiştiğinde veya fabrika ayarlarına sıfırladığınızda lisans geçerliliğini koruyor.
    2. Google hesabınıza bağlı ömür boyu lisans
    Google hesabınıza bağlı ömür boyu lisans süresizdir ve google hesabınızın kurulu olduğu herhangi bir cihazda geçerliliğini koruyor.
    3.Google hesabınıza bağlı yıllık abonelik
    Google hesabınıza bağlı yıllık abonelik lisansı 1 yıl süreyle geçerlidir ve google hesabınızın kurulu olduğu herhangi bir cihazda geçerliliğini koruyor. Süre dolduğunda (iptal etmediğiniz takdirde) aboneliğiniz Google tarafından otomatik olarak yenilenecektir.

    Lütfen Google Play abonelik sisteminin nasıl çalıştığına dikkat edin!
    Satın aldığınız bir dergi, gazete veya bizim durumumuzda program aboneliği, size belli bir süre için bu programı kullanma hakkı tanır (bizim durumuzda 1 yıl).
    Abonelik iptali size herhangi bir geri ödeme kazandırmaz ve aktif aboneliğinizi iptal etmez. Nasıl ki mobil operatörde konuşma veya intenet paket aboneliğinizi iptal ettiğinizde, aktif dönem içindeki kalan hakkınız sizde kalıyor ve bir sonraki dönem için paket artık yenilenmiyorsa, Google Play'de mantık aynı. Aboneliği iptal ettiğinizde 1 yıllık abonelik sizde aktif kalır ve 1 sene sonra yenilenme işlemi yapılmaz.


    Satın alacağınız tam sürüm lisansı, size aşağıdaki avantajları sağlayacaktır:
    - Servis sağlayıcılar için otomatik güncelleme imkanı - her zaman en güncel sürümlerine sahip olun!
    - Sınırsız sayıda hesap oluşturma ve takip etme imkanı
    - Online servis sağlayıcı kataloğuna direk erişim ve kolay kurulum
    - Sayaç değişim bildirimleri
    - Yapımcıyı desteklediğiniz için gece rahat uyuyabileceksiniz :)
    - Ve daha fazlası!

    Desteklenen diller: Türkçe, Rusça, İngilizce.

    MÜJDE! AnyBalance Türkçe olarak Google Play Market'te mevcut.

    Google Play linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dukei.android.apps.anybalance
    Program ana sayfası:http://any-balance-providers.googlecode.com
    Türkçe ana forum sayfası:http://forum.donanimhaber.com/m_83193736/f_//tm.htm#83193736
    Rusça ana forum sayfası:http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=300836&st=4240
    Güncel Provider listesi ve kaynak kodlar:https://code.google.com/p/any-balance-providers/

    Program kurulumu ve ayarlanması:
    1. Programı Google PLay'den indirip kurun. Programı açtığınızda uyarı mesajıyla karşılaşacaksınız. Henüz hiçbir kurulu providerınız yok.
    2. Telefondaki menü tuşuna basıp, ilk sıradaki Providers... maddesini seçin.
    3. Tekrar menü tuşuna basıp, yine ilk sıradaki From Catalog... seçin
    Not: İlerde programın ücretli denemesi bitince provider yenilemek için dosyaları telefona manuel indirip From File... seçeneğini kullanmanız gerekecek.
    4. Çıkan listenin en üstünde arama kısmına AVEA yazıp arattırın (başka provider istiyorsanız listeleri karıştırabilir veya yine arayarak bulabilirsiniz).
    5. Çıkan sonuç sayfasında Avea simgesine tıklyıp provider kurulumu gerçekleştirin.
    6. Artık listede bir kurulu providerınız var. Üstüne tıklayıp ayarlarını yapabilirsiniz.
    - Account Name kısmına hesabı kolayca tanımlamak için bir isim girin.
    - Login/password kısmın Online işlemler için kullandığınız bilgileri girin
    - Billing Type kısmını Faturalıysanız - Postpaid, Faturasızsanız - Prepaid olarak ayarlayın.
    - Sorgulama aralıklarını, 3g/wifi vs keyfinize göre ayarlayın
    - Sayaçlar kımında ise Faturalı hatlar için Güncel Fatura sayacını, Faturasız hatlar için Balance sayacını ayarlayın. Diğer sayaçlar ortaktır.
    7. Ayarları bitirdiğinizde geri tuşuna basıp, çıkan uyarı mesajında Evet seçip ayarlarınızı kaydedin.
    8. Oluşturduğunuz hesap artık programın ana penceresinde görünüyor ve otomatik olarak güncellencektir.
    9. Telefon ekranına widget eklemek isterseniz, widget menüsünden Anybalance widgetlerini bulup kurduğunuz hesaba dair istediğiniz sayacı widget'e yansıtabilirsiniz.

    Providerların manuel kurulumu/güncelleştirilmesi:
    Bir aylık premium deneme sürümünüzün süresi dolduysa: otomatik provider yenileme imkanından faydalanamazsınız. Bu durumda kullanacağınız provider(ların) yeni versiyonlarını kurmanın iki yolu var.
    1. Dosyadan kurulum
    -http://anybalance.ru/catalog.php?key=cell sayfasında provider ismini bulup dosyayı indirin
    - telefonunuzda sdcard/AnyBalance, sdcard/Download veya sdcard/Bluetooth klasörlerinden herhangi birine kopyalayın.
    - Program içinden Menü - Providers - From File seçip bulunan dosyayı kurun.

    2. Barkod'la kurulum
    - Bilgisyatrınızdaki tarayıcıdahttps://code.google.com/p/any-balance-providers/downloads/list sayfasını açıp provider ismini bulun ve sayfasını açın, sayfanın sonuna doğru bir QR kod göreceksiniz.
    - Bu yöntemle ilk defa kurulum yapıyorsanız program içinden Menü - Providers - Barcode seçip programın önerdiği barkod okuyucuyu marketten indirip kurun.
    - Tekrar program içinden Menü - Providers - Barcode seçip tarayıcıda açtığınız provider sayfasından barkodu okutun
    - Program otomatik olarak dosyayı indirip kuracaktır, işlem bitti.

    NOT: AnyBalance ile birlikte aynı plugin veritabanını kullanan bir program daha var Balance widget. Onu da deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 27 Mayıs 2014; 11:35:01 >







  • ben avea faturasızdayım. benim sms data vs bilgileri tarife&paketlerim>> mevcut paketlerim bölümünde görünüyor. yıkılan paketteydim. ayrıca sms ayrıca internet paketim yok, hepsi yıkılan paket kapsamında ve mevcut paketlerim başlığında görebiliyorum... ben katılabilirim işe yarayacaksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 28 Ekim 2013; 17:49:44 >
  • marxx kullanıcısına yanıt
    teklifiniz için teşekkür ederim hocam. Bana pm'den online işlemlere giriş bilgileriniz verirseniz yapımcılara aktaracağım.
  • Son durum şöyle. Avea faturalı aboneler için providerıımız/pluginimiz hazır.
    Onun dışında Avea faturasız ve Turkcell faturalı kullanıcılardan bilgi geldi. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm veriler yapımcıya iletildi ve yetişebilirse bugün işlemlere başlayacak.

    Halen sağlıklı test için Turkcell faturasız aboneye ihtiyacımız var (tercihen dk,sms,internet paketlerin tümüne sahip olan).

    Daha sonra sıra Vodafone kullanıcılara gelecek, katılmak isteyen faturalı ve faturasız aboneler bana pm atsın.

    Tanıdığınız/arkadaşınız varsa onları da çağırın/haberdar edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 29 Ekim 2013; 11:58:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chronos1121

    Son durum şöyle. Avea faturalı aboneler için providerıımız/pluginimiz hazır.
    Onun dışında Avea faturasız ve Turkcell faturalı kullanıcılardan bilgi geldi. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm veriler yapımcıya iletildi ve yetişebilirse bugün işlemlere başlayacak.

    Halen sağlıklı test için Turkcell faturasız aboneye ihtiyacımız var (tercihen dk,sms,internet paketlerin tümüne sahip olan).

    Daha sonra sıra Vodafone kullanıcılara gelecek, katılmak isteyen faturalı ve faturasız aboneler bana pm atsın.

    Tanıdığınız/arkadaşınız varsa onları da çağırın/haberdar edin.


    Sayenizde program tam olarak Turkiye destegine kavustu demek hocam, merak etmeye de baslamistim nasil bir program bu diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    bakalım umarım katkım işe yarar chronos yalnız çevremde vodafone kullanan hiç kimse yok iş yaptığım birkaç kişi dışında onlarla da zaten samimiyetim yok
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Henüz değil hocam ama çalışmalarımız sürüyor. :-)
    İlk aşamada tüm mobil operatörleri desteklesin yeter (umarım bu konuda zorluk çıkmaz). Türkçe desteğini de yaptık mı inş kullanıcılar arasında tutar.
    İlerde diğer şeyler de eklenebilir ne bileyim ttnet, kablonet vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnyBlance için AVEA v.4 versiyonu çıktı
    - Avea faturalı hat sorgulaması çalışıyor.
    - Avea faturasız hat desteği eklendi.
    - Faturasız hatlarda tarife ismi artık görünüyor.

    Bilinen sorun
    - Faturasız hatlarda bonus dakkalar gösterilmiyor


    Lütfen test edip bildirim yapın. Arkadaşlarınıza da kurdurun :) Bonus SMS veya MB'lara sahip olanalar varsa özellikle geribildirim yapsınlar
  • Chronos1121 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler gerçekten işe yarıyor. avea yıkılan paketteyim, dakika, sms ve data bilgileri mevcut. gayet kullanışlı.
  • ustad emeklerın cok hakkını helal et valla turkcell ıcın ıslem yaptınmı bende faturalı vodafone var faturalı turkcell var ama hıc onlıne ıslemlere gırmedım kullanmadım
  • lovelesss kullanıcısına yanıt
    Şu AVEA'yı kabaca bitirelim, sırada Turkcell var, ardından Vodafone. Konuyu takip edin, sizi yine haberdar ederim.
  • Nasıl çalışıyor bu sistem? Normalde Online İşlemler'e girmek için numaramıza ve şifremize ihtiyaç var. Program bunları alıyor mu? Aldıktan sonra online işlemlerde tüm yetkiye sahip olmuş olmuyor mu? Rehberimiz vs online işlemler'de yedekliyse rehberimize ulaşabiliyor mu?

    Düşüncede güzel ama bunlar kafamı kurcaladı şimdi :)
  • Nasıl kullanılır. Detaylı bir anlatım olsaydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Programın kendisi bir şey yapmıyor. Plugin desteğiyle çalışıyor. Her pluginde bir javascript sorgusu mevcut. Girdiğiniz login ve şifre ile Online işlem sayfanıza ulaşıyor ve tarife sayfasından sorgu yapıp sonuçları geri döndürüyor.
    Sizin açınızdan bir güvenlik açığı oluşmuyor, ama program gelişimine katkıda bulunan kullanıcılar tabi bana ve yapımcılara ilk aşamada güvenmek zorundalar çünkü plugin yapılana kadar hesabınıza geçici erişimi bize vermek zorundasınız.
    Plugin hazır olduktan sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, kimse size şifreyi bir daha sormaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 29 Ekim 2013; 17:24:45 >
  • Avea faturalıdayim.detaylar gelmiyor.
     AnyBalance (Çok Amaçlı Servis Sağlayıcı Sorgulama Sistemi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şazenuş kullanıcısına yanıt
    Programı kurduktan sonra menüden providers - from catalog diyorsunuz ve AVEA'yı arttırıyorsunuz. Plugin kurduktan sonra kullanıcı bilgileriniz giriyorsunuz.

    Detaylı kurulumu bu akşam eklemeye çalışayım.
  • şazenuş kullanıcısına yanıt
    Provider ayarlarında Billing type var, onu Postpayed yapın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 29 Ekim 2013; 17:23:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chronos1121

    Programın kendisi bir şey yapmıyor. Plugin desteğiyle çalışıyor. Her pluginde bir javascript sorgusu mevcut. Girdiğiniz login ve şifre ile Online işlem sayfanıza ulaşıyor ve tarife sayfasından sorgu yapıp sonuçları geri döndürüyor.
    Sizin açınızdan bir güvenlik açığı oluşmuyor, ama program gelişimine katkıda bulunan kullanıcılar tabi bana ve yapımcılara ilk aşamada güvenmek zorundalar çünkü plugin yapılana kadar hesabınıza geçici erişimi bize vermek zorundasınız.
    Plugin hazır olduktan sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, kimse size şifreyi bir daha sormaz.


    Hmm. Yani diyorsunuz ki programcıya şifremiz öyle ya da böyle ulaşmıyor?
    Gerçi ben sabit bir şire kullanmıyorum online işlemler için. Her seferinde telefondan *952# yapıp ulaşıyorum şifreme. Bu nasıl olacak peki? :)




  • PHI kullanıcısına yanıt
    o şekilde olmaz tabi. programın çalışmasını istiyorsanız sabit şifre lazım olacak. yoksa her defasına ayarlardan girip programda şifreyi değiştireceksiniz.

    Güvenlik takıntısı herkesin kendi bildiği bir mevzudur. Ama markette istatistiğe bakarsanız 100 binden fazla indirmesi var ve 4.7 gibi yüksek bir puana sahip. Ve rusyada kullanıcılar bırakın mobil operatör hesaplarını, mobil bankacılık pluginlerini bile kullanıyor. Demek ki şimdiye kadar güvenlerini sarsan bir olay yaşanmadı.

    Program yapımcısı ben değilim, ama bizim kullanıcılar için optimize etmeye çalışıyorum. Avea plugini benim hesap bilgileriyle yapıldı mesela, faturasız hat için de başka bir arkadaş daha katıldı bize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 29 Ekim 2013; 17:32:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chronos1121

    o şekilde olmaz tabi. programın çalışmasını istiyorsanız sabit şifre lazım olacak. yoksa her defasına ayarlardan girip programda şifreyi değiştireceksiniz.

    Ben de öyle düşünmüştüm :)
    Aslında pratikte çok mantıklı ve kullanışlı bir program. Dediğiniz gibi güvenilirse de kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.