Şimdi Ara

Antrenman Programımı Değiştirmek İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fitness'a başlayalı 2.5 ay olmak üzere, zayıf bir adamım ve kilo almak yani hacimlenmek ve kas yapmak için gidiyorum salona. İlk ay çok güzel bir gelişim kaydettim, daha sonra 2. ay omzum aksine küçüldü nasıl olduysa, diğer bölgelerim de çok az gelişti. Daha sonra dersimi aldım ve ağırlıkları arttırdım, kendimi çok zorlamaya başladım. Bu ay tekrar gelişimimin devam edeceğini düşünüyorum ay sonu 3. ayımın ölçüsünü alacağım göreceğiz bakalım. Sanırım uyguladığım program ya çok fazla hareket içeriyor ya da normal ama aynı hareketleri uyguladığımdan mı artık bilmiyorum. Öncelikle sağ dizimde 2 haftadır falan azıcık baskı bile uygulasam ağrı oluyor üstüne zor basıyorum ondan bacak çalışmıyorum 2-3 haftadır.



    Programım:

    A =▪️Bench Press 3 set, ilk set kaldırabileceğim en büyük ağırlığı 3 tekrar, 2. set bir tık altını 6 tekrar, 3. set normal ağırlığı 8 tekrar▪️Chest Machine (Yine 3 set aynı taktik yüksekten düşüğe.) ▪️Pull Down (Aynı) ▪️Overhead Press (Bar ile 15 KG son set son 2-3 tekrarı yapamıyorum neredeyse) ▪️Incline Dumbell Press▪️Seated Rows ▪️Butterfly▪️Lateral Raises ▪️Barbell Curl (İlk başta Z Bar ile 3x8 bitince normal bar ile 3x8 veya dumbell 3x8)

    B =▪️Bench Press▪️Chest Machine ▪️Pull Down▪️Shoulder Press▪️Dumbell Press ▪️Triceps▪️Butterfly▪️Lateral Raises▪️Barbell Curl (Her şey aynı şekilde sadece birkaç hareket farklı.)


    Bir antrenman A'yı yapıyorum bir gün dinlendikten sonra diğer antrenman B'yi yapıyorum. Şimdi sizce bu hareketler fazla mı ve değişmeme gerek var mı? Varsa da bana fullbody bir program oluşturabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • arkadaşım yeni başladıysan ağır girmemen gerek. bol tekrarlı çalışman gerek diye biliyorum ben. başlarda bol tekrar kas yapar.
  • ve bir gün içinde çok hareket yapıyorsun. yine bir gün arayla yap ama A programını da B programını da ikiye bölmeni tavsiye ederim.
  • hesabimagirisyapamiyorum H kullanıcısına yanıt
    bol tekrar kas yapmaz kondisyonun ve dayanıklılığın artar tabi sakatlanmazsan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elweda

    bol tekrar kas yapmaz kondisyonun ve dayanıklılığın artar tabi sakatlanmazsan
    dediğin eğer yeni başlamadıysan doğru. ama spor yapmaya yeni başladıysan 20 tekrar civarı çalışmalar kas yapar. benim bildiğim bu. en azından bir 8 ay kadar bol tekrarlı çalışılmalı sonra ağır kaldırılmaya başlanmalı bence.
  • Aga ben sirt ve bacak 3 hareket
    Omuz on arka orta calistirfak sekilde 3 hareket
    On kol ve arka kol 2 hareket yapiyorum

    Beslenmemde iyi, baya baya olcu alabiliyorum ve bunu haftada iki kere yapiyorum.

    Tabi ana spor olarak boksla ilgileniyorum belki ondandir bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 17 Mart 2019; 21:37:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rammstein kullanıcısına yanıt
    Toplam 8 hareket. Ben de aşağı yukarı o kadar yapıyorum işte. Yaptığın hareketler compound hareketler mi yoksa izole mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.