Şimdi Ara

Antinatalizm ile nihilizm kardeş gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antinatalizmi pek açıklamama gerek yok.

    Nihilizm:en popüler tanımıyla; her şeyin anlamdan ve değerden yoksun olduğunu savunan felsefi görüştür. Viki


    Antinatalizmin argümanları içinde hayatın anlamsız ve gereksiz olduğu vardır.


    Siz ne düşünüyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Hayyam12 -- 4 Mayıs 2022; 12:23:33 >



  • Nihilizm daha kapsayıcı bir görüş. Antinatalizm sadece çocuk yapmamak, bunu destekleyici fikirlere sahip. Nihilist birisi büyük olaslıkla Antinatanalist olur, ama antinatalist olan birisi ille nihilist olacak diye bir şey yok. Antinatalizm düşüncesi genelde nihilist kişilerden çıkan bir görüş zaten.

  • Nihilizm daha kapsayıcı bir görüş. Antinatalizm sadece çocuk yapmamak, bunu destekleyici fikirlere sahip. Nihilist birisi büyük olaslıkla Antinatanalist olur, ama antinatalist olan birisi ille nihilist olacak diye bir şey yok. Antinatalizm düşüncesi genelde nihilist kişilerden çıkan bir görüş zaten.

  • bu kurtuluşu arayıp bulamayıp boş yere çırpınan gençliğin son çığlıkları

    Din yok diye diye yediniz kendinizi

    Yürüyerek ya da tabutta er ya da geç....

    Yolunuz düşecek

    Kendinize din yaratıp durmayın.


    Antinatalizm ile nihilizm kardeş gibi

    Siz bu yüzden boş boş dolasiyorsunuz dünya da

    Yok sebebi bu

    Gerisi sizde istersen dinle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 4 Mayıs 2022; 17:54:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Param olsa çevrem olsa gücüm olsa çocuk yapardım güzel bir kadından yapardım çocuğum hem zengin hem yakışıklı olurdu hayata 10-0 önden başlardı zenginlerin çocuk yapmalarına katılıyorum fakirlerin çocuk yapmalarına karşıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    Antinatalizm ile nihilizm kardeş gibiUygarlık Yoluyoutube
    Mustafa'nın kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCHP1INAu7BADNsIHQ-1PeOQ Giriş Müziği https://www.youtube.com/watch?v=OCZ4sue9Ugo Videolar; Pixabay adlı kişinin Pexels'daki videosu Krypto Trekker adlı kişinin Pexels'daki videosu Pressmaster adlı kişinin Pexels'daki videosu Abraham Braun adlı kişinin Pexels'daki videosu ArtHouse Studio adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu RODNAE Productions adlı kişinin Pexels'daki videosu Kindel Media adlı kişinin Pexels'daki videosu Peter Fowler adlı kişinin Pexels'daki videosu Luciann Photography adlı kişinin Pexels'daki videosu Alexander Bobrov adlı kişinin Pexels'daki videosu Twicce Switzerland adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu Tima Miroshnichenko adlı kişinin Pexels'daki videosu Matthias Groeneveld adlı kişinin Pexels'daki videosu cottonbro adlı kişinin Pexels'daki videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=-Mjto4CdGy0
  • Hayatin anlami mutlu olmak bence moruq mutlu degilsen hicbir seyin onemi yok

    Nihilizm mutluluga karsi bir ideoloji uzak durunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    babasultan nihilizm temelleri taozime dayanır. lao tzu abim 10 numara şeker bi o kadar da cici bi insan.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Mutluluğu ararsan mutsuz olursun, acıyı azaltmanın peşinden git.

  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt
    Mutlulugun formulu hicbirseyi cok istememek. Istek olan sey mutluluk ve uzuntuyude barindirir. Istek varsa korku ve mutsuzluk vardir. Huzur istememektedir. Istemezsen acida yoktur. Ani yasayin yiyin icin cogalin dusunmeyin. Nihilistler istesede cigalamadiklari icin bunla yuzlesmek yerine acikarina kilif uydurmuslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Mayıs 2022; 20:24:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt
    Lao Tzu üstadımızin yolundayiz ama nihilizm suan cok baska bir hal aldi günümüz nihilizmini ben ideolojiden cok bir bosluk bir manyaklk olarak goruyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    İyi diyorsun da çoğalmak kısmında zırvayı saçtın :D

  • Belirli derecelerde olup kişiden kişiye değişse de nihilizm bence insan doğasının ayrılmaz bir niteliği. Yani bir şeyleri ignore etmeden, gördüğümüz ve algıladığımız hemen her şeye anlam yükleyerek yaşayamazdık. Bazı şeyler değersiz veya anlamsız olmalı ki, ilginin nesnelerine odaklanabilelim veya basitçe ilgi gerektirmediğini atfettiklerimizin üzerlerinden atlayabilelim. Nihilizmsiz yaşam çok verimsiz olurdu; muhtemelen adaptasyon sağlanamazdı. Nihilizmsiz yaşam olmaz. Tabii çok genel bir nihilizmden dem vurarak yazdım. Yoksa aşağıdaki nihilizm tanımı şüphesiz yaşamı yücelten ve yaşamı öteki bir dünya lehinde değersizleştiren unsurları da nihilist addeden Nietzschevari bir nihilizm anlayışına uyar. Haliyle nihilizm ile antinatalizm, yaşama ve yaşamın devamlılığına karşıtlıklık birbirine uyar her ne kadar az önceki nihilizm tanımım aksi ilişkiden, yaşam ve nihilizm arasındaki zaruri ve görece olumlu ilişkiden dem vursa da.

    quote:

    Antinatalizmin argümanları içinde hayatın anlamsız ve gereksiz olduğu vardır.


    Nietzsche'den türetilecek bir nihilist terminoloji içerisinde evet hayatı anlamsızlık ve gereksizliğe dayanarak yadsıdığı ya da değersizleştirdiği için antinatalizm nihilist ve olumsuz ama öyle nihilizm yaşama karşıt ya da antinatalist (üremeye, soyun devamına karşıt) biçimde tanımlanmak zorunda değil çünkü nihilizm mutlak seviyede veya özünde yaşam karşıtı olmak zorunda değil. Aksine nihilizm çok yaşam dostu ve serbestleştirici olabilir. Her şey değersizse yaşamı yok etmek için ortada herhangi bir sebep olmaz. Çünkü herhangi bir eylemi icra etmek arasında - üremek ya da ürememek, yaşamak ya da yaşamamak arasında - değer bazında fark olmaz. Ne olursa olsun sonuç zaten hiç, sıfır. Ex nihilo nihil fit. Hiçten hiç çıkar. Bu görüşe ahlakî hiçcilik (moral nihilism) de denir. Misal "yaşam filozofu" Nietzsche nihilist addettiği hemen hemen her şeyi şiddetle eleştirmesine rağmen felsefeciler ve akademik literatür genellikle Nietzsche'yi bir moral nihilisti olarak sınıflandırır çünkü Nietzsche ahlakî nesnelliğe (moral objectivism) yani genelgeçer bağımsız ahlak kurallarının varolduğuna inanmaz. Aksine objektif ahlakçılığa saldırır. Ama Platon'dan Kant'a Marx'a birçoğu objektif ahlakçıdır. Daha faydacı ve pragmatik temellerde objektif ahlakçı "nihilistler" bile bulabilirsin ki insanların bence geneli psikolojik anlamda budur. Aksi takdirde sağlıklı yaşayamazdık. Sürekli kendi ölümümüzü, Ukrayna ya da Suriye'de tecavüze uğrayıp öldürülen, Afrika'da aç kalıp inleye inleye ölen insanları düşündüğümüzü hayal edin. Bu çok çıldırıcı, en azından can sıkıcı olurdu. Doğamız itibarıyla kısmen nihilist olduğumuz böylesi verilerle mental olarak başa çıkabiliyoruz. Bütün bilgiler Lucy ya da Limitless filmlerindeki gibi beynimizde patlasaydı; üstüne bütün bunları hissetseydik çıldırırdık. Bilhassa o an algılamadığımız, daha çok dolaylı kanallardan bildiğimiz şeylere karşı son derece nihilist yaratılıştayız. İnsan beyni doğrudan algılanan unsurların dahi çoğunu filtreliyor ya da veri olarak işlemiyor; veri bombardımanıyla delirmeyelim ve belirli örüntüleri takip edip adaptasyon sağlayalım ve veri yükünü tolera edebilelim diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.