Şimdi Ara

Antik Uzaylılar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
12
Favori
10.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1.uygur bölgesinde bulunan,mısır piramitlerinden yüzyıllar önce yapılan ve mısır piramitlerinden daha yüksek/büyük olan piramitleri yapan Türklerdir. Çin hükümeti buraya girişi tamamı ile yasaklamıştır. Çünkü bu piramitlerin içinde Proto-Türk yazılar mevcut. Arkeologların dahi girişine kati surette izin verilmiyor. Türk bilim adamı Kazım Mirşan yaptığı araştırmalarda ön-Türk uygarlıkları tarafından ot-oğ olarak isimlendirilen ön-mısır’a m.ö 3000 yıllarında doğu anadolu’dan isub-ög yazısının gittiğini tespit etmiştir. Kazım mirşan’ın bugüne kadar anlamı çözülemeyen 184 adet mısır hiyeroglifini ön-türkçe olarak okumuş olduğu ve mumyalama tekniklerinin yine m.ö. 3000'li yıllarda altaylarda geliştirildiği düşünülürse piramit inşa teknolojisinin eski mısır’a ön-türk uygarlıkları tarafından öğretildiği sonucuna ulaşılmaktadır.Tüm insanlık tarihini değiştirerek; medeniyetin asil yaraticisinin türkler olduğu sonucunu doğuran bu olağanüstü keşif batılı bilim adamları tarafından ısrarla görmezlikten gelinmektedir. Yine mısırdaki hiyoroglif yazılarda ve sümerlerde oldukça fazla Türkçe kelimeler mevcuttur. Maalesef Batılılar özellikle türkleri göçebe, ırk olarak tanıtmakta ısrar etmektedirler. Yine Sümerolog Muazzerz İlmiye Çığ a göre Türklerin anadoluya gelişleri de malazgirt savaşından çok öncedir. History kanalda beyaz piramitlerden söz edilmemesi de dikkat çekicidir. Tabi mumyalar, ilk yazılar, su kanalları ve daha bir çok Türklerin yaptığı ilkleri bu kanalda sözü dahi edilmemektedir. Bu kanalın bende sürekli bir izleyicisi olduğumu da belirtmek isterim.




  • uzaylılara ınanırım ama konuda gecen belgesel ota moka uzaylı damgası vuruyorkı benı uzaylılardan sogutmustu..sıkılıp bırakmıstım ızlemeyı..
  • Dün izlerken bir hatalarına denk geldim.
    teotihuacan adlı antik şehri mayalıların yaptığından bahsettiler.
    Teotihuacan Mayalar veya Aztekler tarafından yapılmamıştır.
    Teotihuacan şehrini inşa edenler arkalarında yazılı belge bırakmadan şehri kuraklık nedeniyle terk etmişlerdir.
    Terk edilen bu şehri Aztekler bulmuş ve Teotihuacan( tanrıların şehri) adını vermişlerdir. Şehrin gerçek ismi ise bilinmemektedir.
    Teotihuacan şehrini Mayalar inşa etmemiştir, programda bu şehrin Mayalılar tarafından inşa edildiği söylenmektedir, bu bilgi kesinlikle yanlıştır.
    Belirtmek istedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Allah'a inanmak bilim ile uğraşmaya neden engel olsun ki ? Allah bırakın ellemeyin mi demiş Kuran'da ? Birde şimdi adamlar illa olaya yok bunu insanlar yapamaz olamaz gözüyle bakmışlar yahu belkide geçen yorumlarda bir arkadaşın dediği gibi Türkler veya başka bir topluluk sırları keşfetti? Benim fikrim uzayda yaşayan farklı canlılar olabilir ama onların bizle iletişime geçmiş olma durumlarını ve Allah'ın sürekli yardım etmiş olma durumunu gözden geçirirsem ikinci daha mantıklı geliyor bana.Ayrıca eskiden teknoloji yoktu yoktu hayır yoktu diye tutturmuşuz, belki vardı ama büyük savaşlar, büyük doğal afetler yüzünden yıkıldı ve insanlar mağaralara çekildi, ardından yine gelişip bugünkü hallerini aldılar ve eskiden kalma bilgilerin bir kısmını saklayıp kullanmayı başardılar? Yani geleceği bilmemiz bir yana geçmişide bilemeyiz tam olarak neler olduğunu ben size her türlü inanmayan senaryosu inanan senaryosu yazarım ama şimdi milyonlarca insan Allah'a / tek yaratıcıya inanmış geçmişte yani neden Allah'a inanmak bu kadar zor bazı arkadaşa göre ? Kusura bakmayın ama uzaylılara inanmaktansa Allah'ın yardım ettiğine inanırım ve programda diyordu yok işte Tanrıdan yardım olarak anlatmış olabilirler diye, e arkadaşım adamlar kör müydü ? Uzay gemisi olsa direk uçan uçak vardı şöyle böyle bilmemneler vardı demezler miydi ? Niye olayı tanrıya vursunlar ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Son video bu akşam yayımlandı History Channel' da.
    Programda özellikle Mısır Piramitleri üzerinde duruldu:
    "Arkeologlar hep piramitlerin eski mısırlılar tarafından basit aletlerle yıllarca zahemtli bir çalışma sonucu yapıldığını söylediler. İyi ama altı üstü bir mezar olan ve o mezarın içinde kıymetli ziynet eşyaları dolu olduğunu yedi düvele ilan edip mezar hırsızlarını çekmek neden? Bu mantıksız. Çünkü piramitler basit bir mezar değillerdi. Belki de birer enerji santraliydiler..."

    Bu cümle bana mantıklı geldi. Açıkçası onca taşın basit bakır keskilerle mükemmel şekilde yontulup 1.000Km' den taşınması sadece mezar yapmak için olamaz.


    Bu tür anıtsal yapıların heybetli görüntüleri ve bu alanın da az bilinen bir konu olmasından ötürü, her zaman tartışılmıştır bu konu.

    "Altı üstü bir mezar" olarak küçümsenerek yorumlanan "ölü adetleri" konusu insanlık tarihinde en kesin sonuçtur aslında. Ölüm, mutlak son... Düşünsenize, henüz tam bir inanç sisteminin daha gelişmediğini. Açıklanamayan bir son ve milyonlaca soru... İşte bu milyonlarca soru ve hiç bir insanın kaçamadığı mutlak sona insanoğlu hep farklı yaklaşmıştır. Ölülerini yakmışlar, parçalamışlar hatta vahşi hayvanlara yem etmişler. Bunlar arasında oda mezar geleneği aslına bakarsanız en normalidir.


    Evet, Mısır piramitleri çok devasadır, insanolunun bunu bir anda ortaya koyması düşündürücüdür. Ancak oda mezar geleneği aslında faklı coğrafyalarda ve farklı zamanlarda yaşamış insanlar tarafından da tecrübe edilmiş bir konudur. Oda şeklindeki bir mezarın ister toprağa gömülerek yapılsın, ister toprak üstünde yükselen bölümlerine taş ya da toprak yığılarak yapay yükseltiler oluşturulsun. Tüm bunlar zaten bilinmektedir.


    Örneğin Giza'daki o devasa piramitlerin hemen yanı başında daha eskiye ait ve daha küçük boyutlu hatta yarıda bırakılmış piramitler vardır. Bunlar gösteriyor ki Mısır halkı daha önce bu işi tecrübe etmiş. Ve bir gelişim süreci sonucunda o kusursuz piramitlere ulaşmıştır. Örneğin alttaki Giza resmini inceleyebilirsiniz.

     Antik Uzaylılar



    Size bir örnek de Anadolu'dan. Ankara'nın yanıbaşındaki Gordion tümülüsü.... Oda mezar üzerine 300 metre yüksekliğinde(yanlış okumadınız, üç yüz metre) toprak yığılarak oluşturulmuş piramit şeklinde bir mezar. Aşağıdaki linkten de Gordion tümülüsünü inceleyebilirsiniz.
    http://www.fotogezgin.com/haber_detay.asp?haberID=413

    Sonuç olarak, piramit denen yapılar birden bire ortaya çıkmış insanoğluna yabancı bir yapı değildir. Aksine insanoğlunun, farklı coğrafyalar da ve farklı zamanlarda da tecrübe edindiği oda mezarın üstünün yükseltilmesi geleneğinin bir parçasıdır. Geniş çaplı düşünerek, benzer yapı ve adetlerin birbirleri ile karşılaştırılması sonucu piramitlerin aslnda tek olmadığını göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aguney -- 3 Eylül 2013; 21:36:04 >




  • Uzaylılar zeki olsa adam gibi gelip bi çayımız içerler bunlar anca ufoyla bakıp kaçsın.
  • uzaylı diye düşünülenler maalesef cinlerden başka bir varlık değildir.çok basit bir açıklaması olam bu bilgiyi maalesef bir çok kişi bilmiyor,küçümsüyor hatta inanmıyor.gizemli olaylar ,konular vs.cinlere inanmayan topluluklar tarafından başka çareleri olmadığı için uzaylılara fatura ediliyor.uzaylılara inanan uzayı bilmiyordur ve bilmekte istemez.gereksiz cevaplar vererek her zaman uzayın ve gizemin arkasına geçerler.
    Cinlere inanmayan kişiler zaten neye inanmak istiyorlarsa onu tanrı yapıyorlar onlara sözümüz yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

    piramitlere belki de enerji kaynağıydı diyen olmuş. araştırmadılar mı sanıyorsunuz peki neden hiç bir elektronik aksam yada farklı bir maddeye rastlanmadı. işte kapı işte sapı misali işte piramıt işte incelenmesi gereken yer bulsalar çoktan üzerinde bir şeyler çıkardı boşverin bunları. ayrıca piramitler binlerce km den taşınmadı. son araştırmalara göre piramitlerde ki kayaların toprak ile bir maddenin karıştırılıp yerinde dökülerek kurutulması sonucu oluşturulan sert kayalar olduğu ıspatlandı. bu yine sizin piramit belgeselini izlemiş olduğunuz discovery kanalında izlediğim bir kesittir.



    http://www.youtube.com/watch?v=_RXB1MWUsHI
    lakin şöyle bir şeye rastladım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Millet

    Uzaylı görünümlü hologramlara ve lazerlere ille de uzaylı diye inanmak isteyen insanların, Hz. Süleyman'a ve cinlerine, Hz. Hızır'a vs. inanmak istememeleri tuhaf!

    Gerçekten merak ediyorum, "oradan"(?) nasıl görünüyor?

    Size anlatılan bu uzaylı hikayelerini, sizin gözünüzde cinlerden ve diğer birtakım şeylerden daha gerçekçi kılan nedir?

    Holivud filimlerinde bilinçaltınıza öyle yerleştirilmiş olması mı? Devlet kılıklı ABD/Nasa/Pentagon çetesinin ve avanesi ajan bilimadamcıklarının öyle demiş olması mı?

    Hani, tarafsız bakınca ikisi arasında fark da görünmüyor!

    "Hologram teknolojisi var" dediniz ama bir kez olsun bu uzaylıların hologram aldatmacası olma ihtimali de var demediniz.

    Bu belgesel kanallarının küresel propaganda aracı olduğunu da mı bilmiyorsunuz?

    Gerçek bilimci merak eder. Bir tek ben merak ediyorsam demek ki o benmişim! Bu belgesellerdeki şeyler ya yalansa!

    İlle de uzaylı uzaylı diye tutturmuşsunuz! Nerede sorgulayıcı bilim-kültür forumculuğunuz?

    Dine gelince sorgulamadan inkar edenler, ABD'nin küresel propagandalarını sorgulamadan kabul ediyorlar!

    Kaç kez söyledik, "2012'de gördüklerinize ve hatta duyduklarınıza inanmayın, algılarınızın ayarıyla oynamayın!" diye.


    kesinlikle katılıyorum . her şeyi tam açıklamışsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    Dün izlerken bir hatalarına denk geldim.
    teotihuacan adlı antik şehri mayalıların yaptığından bahsettiler.
    Teotihuacan Mayalar veya Aztekler tarafından yapılmamıştır.
    Teotihuacan şehrini inşa edenler arkalarında yazılı belge bırakmadan şehri kuraklık nedeniyle terk etmişlerdir.
    Terk edilen bu şehri Aztekler bulmuş ve Teotihuacan( tanrıların şehri) adını vermişlerdir. Şehrin gerçek ismi ise bilinmemektedir.
    Teotihuacan şehrini Mayalar inşa etmemiştir, programda bu şehrin Mayalılar tarafından inşa edildiği söylenmektedir, bu bilgi kesinlikle yanlıştır.
    Belirtmek istedim.

    bakın, daha önce dediğim gibi şovun bazı yanlışları var.
    Mesela burada çok iyi yakalamışım.
    Sadece konuyu bilenlerin fark edeceği yanlış bilgiler var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu belgeselin birçok bölümünü seyrettim.Adamlar nerede bir olay var hepsini uzaylılara bağlamaya çalışıyor,biraz abartmışlar yani.
  • faso fiso evren o kadar buyukki yanliz olamayiz dusunun genisleyen bir bosluk icindede bilmem kac galaksi var bunlarda yasam olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl düşündürücü olan, bu medeniyetlerden günümüze kadar devam eden nesiller ile bu konuların aydınlatılamamış olması.Yani o tarihlerde insan eliyle piramitler yapıldıysa, bu bilgi babadan oğula nasıl aktarılmaz,yazılmaz,çizilmez ki? İlginçç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vibrant

    Asıl düşündürücü olan, bu medeniyetlerden günümüze kadar devam eden nesiller ile bu konuların aydınlatılamamış olması.Yani o tarihlerde insan eliyle piramitler yapıldıysa, bu bilgi babadan oğula nasıl aktarılmaz,yazılmaz,çizilmez ki? İlginçç

    Çok güzel bir soru.
    Bu soruyu cevaplamak isterim.
    Öncelikle Mayalardan başlayalım.
    Mayalar çok büyük ve görkemli piramitler inşa etmişlerdir.
    Bu piramitlerin en büyüğü Chichen Itza'daki Kukulkan piramitidir.
    Bu piramit devasa bir takvimdir ve gün dönümlerinde piramitin üstüne öyle bir gölge düşer ki sanki yılan tanrı Dünya'ya geri inmiştir.
    Mayalar bütün bu bilgileri kitaplara yazmışlardır.
    Maya medeniyeti dağıldığı zamanlarda kıtaya İspanyollar gelir.
    İspanyollar öncelikle yerlilere bakar, yerlilerin teknolojileri çok geridir, at görmemişlerdir, kılıç dövmeyi bilmezler, bir de devasa yapılara bakar.
    İspanyollar bu insanların devasa yapıları inşa edemeyeceğini düşünür ve bu yapıları şeytanların yaptıklarına karar verirler.
    Bu karardan sonra Katolik İspanyollar yapıları harap etmeye başlarlar.
    İspanyollar yerel halkı Hristiyan yapmaya çalışır ancak halk kendi dinini uygulamaya devam eder.
    Bunun üzerine bir İspanyol papaz (adını unuttum ama araştırınca kim olduğu ortaya çıkıyor) bütün Maya yazıtlarının ve kitaplarının yakılmasını emreder.
    Bütün maya kitapları yakılır. Maya kültürü yerle bir edilir. Hatta günümüze kadar maya bölgesinde yaşayan insanlar atalarının yaptığı heykellerdeki yazıları bile okuyamazlar. Maya dilini batılı bir arkeolog çözmüştür ve şimdi yerel halka öğretmektedir.
    Yani Mayalar yaptıkları her şeyi kitaplara dökmüşlerdir ancak bunlar İspanyollar tarafından yakılmıştır.
    Maya kitaplarına bakan papaz bunların şeytanın diliyle yazıldığını düşünür. Bütün tarih yakılır.
    Mısır'da aslında her şeyi kitaplaştırmıştı. Ancak İskenderiye kütüphanesinin yanmasıyla o bilgilerde kül olmuştur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vibrant

    Asıl düşündürücü olan, bu medeniyetlerden günümüze kadar devam eden nesiller ile bu konuların aydınlatılamamış olması.Yani o tarihlerde insan eliyle piramitler yapıldıysa, bu bilgi babadan oğula nasıl aktarılmaz,yazılmaz,çizilmez ki? İlginçç

    Çok güzel bir soru.
    Bu soruyu cevaplamak isterim.
    Öncelikle Mayalardan başlayalım.
    Mayalar çok büyük ve görkemli piramitler inşa etmişlerdir.
    Bu piramitlerin en büyüğü Chichen Itza'daki Kukulkan piramitidir.
    Bu piramit devasa bir takvimdir ve gün dönümlerinde piramitin üstüne öyle bir gölge düşer ki sanki yılan tanrı Dünya'ya geri inmiştir.
    Mayalar bütün bu bilgileri kitaplara yazmışlardır.
    Maya medeniyeti dağıldığı zamanlarda kıtaya İspanyollar gelir.
    İspanyollar öncelikle yerlilere bakar, yerlilerin teknolojileri çok geridir, at görmemişlerdir, kılıç dövmeyi bilmezler, bir de devasa yapılara bakar.
    İspanyollar bu insanların devasa yapıları inşa edemeyeceğini düşünür ve bu yapıları şeytanların yaptıklarına karar verirler.
    Bu karardan sonra Katolik İspanyollar yapıları harap etmeye başlarlar.
    İspanyollar yerel halkı Hristiyan yapmaya çalışır ancak halk kendi dinini uygulamaya devam eder.
    Bunun üzerine bir İspanyol papaz (adını unuttum ama araştırınca kim olduğu ortaya çıkıyor) bütün Maya yazıtlarının ve kitaplarının yakılmasını emreder.
    Bütün maya kitapları yakılır. Maya kültürü yerle bir edilir. Hatta günümüze kadar maya bölgesinde yaşayan insanlar atalarının yaptığı heykellerdeki yazıları bile okuyamazlar. Maya dilini batılı bir arkeolog çözmüştür ve şimdi yerel halka öğretmektedir.
    Yani Mayalar yaptıkları her şeyi kitaplara dökmüşlerdir ancak bunlar İspanyollar tarafından yakılmıştır.
    Maya kitaplarına bakan papaz bunların şeytanın diliyle yazıldığını düşünür. Bütün tarih yakılır.
    Mısır'da aslında her şeyi kitaplaştırmıştı. Ancak İskenderiye kütüphanesinin yanmasıyla o bilgilerde kül olmuştur.

    bilgilendirme için tesekkürler.eserleri,yapıtları,yani tarihi bu şekilde tahrip etmeleri çok üzücü




  • Şimdi Antik Uzaylılar Belgeselinde Mars' ın uydusu Phoebes üzerinde doğal olmayan bir yapının görüntülendiğini, bunu inceleyen Ay' da yürümüş olan bir astronotun bunun bir monolit yani dikilitaş olduğundan emin olduğunu anlattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Şimdi Antik Uzaylılar Belgeselinde Mars' ın uydusu Phoebes üzerinde doğal olmayan bir yapının görüntülendiğini, bunu inceleyen Ay' da yürümüş olan bir astronotun bunun bir monolit yani dikilitaş olduğundan emin olduğunu anlattı.

    hangi sezon, hangi bölüm bende bakayım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digitürk' te izledim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Şimdi Antik Uzaylılar Belgeselinde Mars' ın uydusu Phoebes üzerinde doğal olmayan bir yapının görüntülendiğini, bunu inceleyen Ay' da yürümüş olan bir astronotun bunun bir monolit yani dikilitaş olduğundan emin olduğunu anlattı.

    Daha 1-2 saat önce bende History'de izliyordum.Bi kısmını kaçırdım.Demek ki kaçırdığım kısımda senin dediklerini anlatıyordu.Bu bölümde izlediğim kadarki kısımda gene zayıf argümanlar vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: víkingr


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Şimdi Antik Uzaylılar Belgeselinde Mars' ın uydusu Phoebes üzerinde doğal olmayan bir yapının görüntülendiğini, bunu inceleyen Ay' da yürümüş olan bir astronotun bunun bir monolit yani dikilitaş olduğundan emin olduğunu anlattı.

    Daha 1-2 saat önce bende History'de izliyordum.Bi kısmını kaçırdım.Demek ki kaçırdığım kısımda senin dediklerini anlatıyordu.Bu bölümde izlediğim kadarki kısımda gene zayıf argümanlar vardı.

    Şu an History' de aynı konunun tekrarı var




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.