Şimdi Ara

Antifrezee kayboluyor. Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, arabam 2014 model Kia K3 (Forte/Cerato) dizel. Soğutma sıvısının (antifrizin) kaybolmasıyla ilgili bir sorunum var. Aşağıdaki maddeleri inceleyip bana ne olabileceği konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum:

1. Arabayı kullanmadığımda antifriz seviyesi azalmıyor.

2. Antifriz kaybı yüksek hızlarda daha fazla oluyor — yaklaşık 800 km’de 1 litre kadar.

3. Bu azalmalar her zaman olmuyor. (Örneğin, gidişte 150-170 km/s hızla gittim ve seviye azalmıştı, dönüşte ise 100-120 km/s hızla gittim ve azalma olmadı.) *Antifriz seviyesini her zaman motor soğukken kontrol ediyorum.

4. İki farklı ustaya gittim, basınç testi yaptılar ve sistemde herhangi bir sorun olmadığını söylediler.

5. Radyatör kapağını değiştirdim ama fayda etmedi.

6. Bazı ustalar motorun açılmasını öneriyor, contalarda sorun olabileceğini, suyun motor yağına karışıp egzozdan çıkabileceğini söylüyorlar. Ama motor yağım çok temiz, sirkülasyonda bir sorun yok, egzozdan da beyaz duman çıkmıyor.

7. Bazıları da antifrizin eski olduğunu ve bu yüzden azalabileceğini söylüyor. Ama ben kapalı bir sistemde eski de olsa antifrizin durması gerektiğini düşünüyorum.

Şunlardan şüpheleniyorum:

1. Genleşme tankına giden hortumda kelepçe yok, elimle kolayca çıkarıp tekrar takabiliyorum. Arkadaşlarım bunun önemli olmadığını, orada basınç olmadığını söylüyor.

2. Genleşme tankının kapağını açıp içine üflüyorum, ve üflediğim hava hemen overflow (taşma) çıkışından dışarı çıkıyor. Bu normal mi? Şüpheleniyorum çünkü radyatörden gelen sıcak su burada buharlaşıp overflowdan dışarı çıkıyor olabilir mi?

Lütfen yardımcı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Rusya'da -20 derece soğukta yaşamıyorsan Antifreeze'in sana hiçbir faydası yok. Babam eski otobakım ürünleri imalatçısı. Piyasada ne kadar büyük isim varsa tanırım. Yerli üretimlerin çoğundaki alkol oranı sabah yüzünü sildiğin ıslak mendil kadar bile yok. Yabancı marka Franchise'ları da aynı kapsamda. O yüzden en iyisi Antifreeze ile hiç işin olmasın. Ne kendi canını sık ne de cebini.  

• yusufkrkmmz Y kullanıcısına yanıt

Selam, Antifrezee / su azaliyor sistemde verdiyim bilgilerle yardimci ola bilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyundaki problem (lütfen yardım)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.