Şimdi Ara

Antibiyotik tedavisini tamamlamak zararlı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Antibiyotik tedavisini tamamlamak zararlı olabilir 
    Günümüzde bilim dünyasının popüler konularından birisi de antibiyotikler. Bazı antibiyotiklerin artık işlevi kalmamış durumda. Araştırmacıların son çalışması ise antibiyotik tedavisine yönelik oldu. Şu ana kadar hep antibiyotik tedavisini yarıda kesmenin bakterilere direnç kazandırdığı söylenir. Son çalışma sonucunda uzmanlar bu duruma farklı bir bakış açısı getirmişler.

    Örneğin Brighton ve Sussex Tıp fakültesi’nde Enfeksiyonal hastalıklar Profesörü Martin Llewelyn bu görüşe katılmıyor. Profesör, antibiyotik tedavisinin tamamlanmamasının bakterilerde direnç kazanımına sebep olduğuna dair kuvvetli delil bulunmadığını, hatta fazladan alınan antibiyotiğin dirence sebep olduğunu belirtti.

    Ayrıca Bkz.Avustralya dünyanın en uzun elektrikli araç yollarından birisini inşa ediyor

    Bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor

     
    Üstelik  bir çok uzman da aynı görüşü şimdiden desteklemeye başlamış. Uzmanlara göre sonuna kadar devam edilen bir tedavi, hedef konumundaki bakterileri ortadan kaldırmasının yanı sıra vücudumuzda bulunan ve herhangi bir antibiyotiğe karşı direnci bulunmayan bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor. Dolayısıyla sonuç olarak fayda zararın gölgesinde kalıyor. Bilim adamları ayrıca bu durumun çoğu bakteri için geçerli olduğunu da eklemişler.


    İşin daha da ilginci St George Üniversitesi'ndeki mikrobik patogenez profesörü Jodi Lindsay’in aktardıklarına göre daha kısa süreli uygulanan antibiyotik tedavisiyle uzun süre uygulanan arasında bir kaç istisna dışında başarım farkı bulunmamakta.
     
    Antibiyotik tedavisini tamamlamak zararlı olabilir

    İyi hissedilince tedavi bırakılabilir mi?


    Her ne kadar şu an için hastalar kendilerini iyi hissettiklerinde tedaviyi bırakabilirler denilse de alınması gereken antibiyotik miktarı ve türü kişiden kişiye değişkenlik göstermekte. Bunun için araştırmacıların kişiye özel ilaç uygulamasının uzunluğunu tespit etmek için çalışmalara başladığı rapor ediliyor.
     
     
    Antibiyotik tedavisini tamamlamak zararlı olabilir
    Konu ile ilgili olarak İngiliz Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalara başladığı da gelen diğer bilgiler arasında. Yine de yetkililerden bir bilgilendirme gelinceye kadar hali hazırda doktorunuzun size uyguladığı tedaviye ne olursa olsun sadık kalın. Zira çalışma henüz yetkililerce onaylanmadı. Bundan daha da önemlisi size tavsiyemiz doktor tavsiyesi olmaksızın antibiyotiklere başvurmamanız olacak. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.







  • Son 2-3 yıldır mümkün olduğunca min. düzeyde ilaç kullanmaya çalışıyorum tavsiye ederim. Varsın bir hafta geç iyileşelim saçma sapan yan etkileri almayalım yeter.

  • yav bir karar verin hepsini içelim mi içmeyelim mi? ayrıca bu ilaçların içindekileri yan etkileri okuyunca insan bir tuhaf oluyor. Bir tek öldürmüyor, her şey yapıyor bu ilaçlar.

  • Kısa denilen şey 2-3 gün. Eğer tamamen iyileştiğinizi düşünüyorsanız özellikle çocuklarda gerek yok bence.

    Ama tam iyileşmeden bırakırsanız ve tekrar bağışıklık sisteminiz zayıflarsa (stres, üşütme vs ) kesin geri gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esas direnç kazandıran şeyin hayvanlara verilen gerekli gereksiz anti biyotiğin oldu fikri yaygın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Yan etki olarak aciklanamayan ani olum yazan ilac da var hocam. 2.5 yil kullandim da olmedim. Sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reshthesucker R kullanıcısına yanıt
    Ya öldüysen ?*?

  • Bu yazı bugün medscape de vardı bende okudum ama konu o kadar basit değil. Genel anlamda elinizde konvansiyonel bir silah var ve siz güdümlü füze ile yok edebileceğiniz hedeflere ateş ediyorsunuz.

    İkinci konu ise gerekli doz kavramı bu makalede neredeyse olasılıksız derecede subjektif. Kendini iyi hissetmek çok değişken.

    Üç yazıdaki çalışma grubunun büyüklüğü referans olamayacak kadar belirsiz .

    Yetersiz doz ve rezistans ilişkisini yok saymamızı ispat edecek yeterli araştırma yok.

    Kısacası WHO tarafından onaylanmadan kafanıza göre ne antibiyotik kullanın ne de 2-3 günde ben iyi oldum deyip tedaviyi bırakın.

    Ve son olarak her anlamda koruyucu yaşam tarzına sahip çıkın.

  • Agzini hayra ac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam spektrum analizi lazım. ve hedef patojenin sadece o bantta yok edilmesi lazım. bunun için frekanslar kullanılıyor onada alternatif tıp dediler.. adamın herşeyini yok ettiler.. royal rife diye bir adam.. 1930larda elektron ile lab mikroskop arası bişi yapmış.. canlı kamera ile öldürürken gösteriyor bakterileri... onun dışında antibiotik atom bombaları var.. .geniş spektrumlu :))) böylece daha çok hastaneye gider gelirsin... kim bilir ne kimyasal değişikliklere uğrarsın hala iblinmiyor.. ama bir şeyleri değiştiriyor.. sodyum kanalı.. bilmem ne kanalı çünkü sentetik.. birde kötü bakteri / iyi bakteri var.. kötü bakterileri iyi bakterilerle dengeleyebilirsin.. tabi hepsi ölçme demek.. mesela vucutta su yok mantara bakteriye açık bir ph.. ne yaparsan yap düzelmez.. algoritma çıkartıp ona göre hareket etmeli onu da doktorlar algoritmik tedavi mi? TRde söylesen sözle döver doktor yada başka bişi yapar..

    Doktorların elektronik ve bilgisayarcılarla iş birliği yapmaktan başka şansı yok. Artistik yapmasınlar.





  • Valla iyiden iyiye kobay gibiyiz. Üzerimizde her türlü ilaç deneniyor denek gibi.
  • günlük 5 gram banamısın demiyor altı bir farenjit tekrarında birde alerjik olunca çok ağır geçiyor. Farenjit olmadıkça ilaç ihtiyacım olmuyor grip nezle vız gelip tırs gidiyor. Farenjit oksijenin bol olduğu ortamlarda özellikle alerjik olan kolay kolay tekrarlamıyor ve vücut kendiliğinden ilaç olmadan geçiyor ama şehir ortamında imkanı yok çok güçlü sağlam antibiyotik olmadıkça geçmiyor.

  • Şunu içtenlikle söyleyeyim.Aslında alexander fleming penisilin ile bize farkında olmadan bir kazık attı.Tıpkı einstein'in atom bombası misali.Sonuçlarının bu dereceye geleceğini kimse bilmiyordu...Antibiyotik konusuna gelecek olursak ileriki yıllarda bizi çok zor günler bekliyor diyebilirim.Özellikle bizim ülkemizde bilinçsiz şekilde kullanılması oldukça sıkıntılı bir durum.Her zaman için enfeksiyonlarda doğal yolları denemeyi tavsiye ettim bu zamana kadar,olmadığı yerde mecburen antibiyotik tedavisine geçmek zorundayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Allah'a şükür ben uzun zamandır hastalanmıyorum,haliyle ilaç kullanmıyorum,Allah hastalıklardan korusun,Hasta olanlara acil şifa versin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Allah'a şükür ben uzun zamandır hastalanmıyorum,haliyle ilaç kullanmıyorum,Allah hastalıklardan korusun,Hasta olanlara acil şifa versin.

    Antibiyotik tedavisini tamamlamak zararlı olabilir

    ..........sen bi tanesin DH gözdesi ....






  • Beyler ben kendimi bildbileli boğazım ağrıyınca yada kulaklarım iltihaplanınca 1000 mg lık bi kutu antibiyotiği bitirmeden iyileşemezdim. Son bir yıl çikolata, bisküvi, kola gibi yapay şeker içeren herşeyi kestim( haftanın 1 günü hariç) sonuç: 1 kış boyunca toplam 5 adet(kutu değil) antibiyotik hap yetti, sarımsaklı bi yemek kafi. Ayrıca akşam yemeğinden sonra çöken uyku ve şeker isteği de sona erdi. Uzmanların dediği gibi şekerler bağışıklık sistemini çökertiyor tezi doğru galiba

  • harika bi haber. antibiyotik falan kullanmıyorum doktor verse de. vücudu mahvediyor. devamlı kullanın ifadesi de bir safsata çıkmış oldu. tavsiyem şudur ki bal, çörekotu her derde devadır. ben seçimimi doğadan yana kullanıyorum. bugüne kadarda çok faydasını gördüm

  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt
    şu royal rife ı okudun mu? aşağıda benim yoruma ne diyorsun?

  • Yıllardır ilaç kullanmıyorum, hastalanmıyorum bile. Spor ve iyi beslenmeyle insan daha az hastalanıyor en azından bende öyle.

  • Yahu bu antibiyotikler o zaman bakterilere direnç kazandırmak için varlar demek ki?


    Her okuduğum haberde yok bakteriler direnç kazanıyor vs. Antibiyotik değil antizayıflık

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.