Şimdi Ara

Anthropic, Claude Sonnet 4.5’i “en iyi kodlama modeli” olarak çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anthropic, Claude Sonnet 4.5’i “en iyi kodlama modeli” olarak çıkardı
    Yapay zeka alanında hızla yükselen şirketlerden Anthropic, kodlama performansını bir üst seviyeye taşıdığı belirtilen yeni modeli Claude Sonnet 4.5’i duyurdu. Şirket, yeni modelin yalnızca prototipler üretmekle kalmayıp “üretime hazır” uygulamalar geliştirebildiğini vurguluyor. Firma, Sonnet 4.5'in dünyadaki en iyi kodlama modeli olduğunu ve özellikle karmaşık aracılar oluşturmak için uygun olduğunu iddia ediyor.

Performans arttı, fiyat değişmedi

Claude Sonnet 4.5, hem Claude API üzerinden hem de Claude sohbet botunda kullanılabilecek. Geliştiriciler için fiyatlandırma bir önceki model Claude Sonnet 4 ile aynı: milyon girdi tokeni başına 3 dolar (yaklaşık 750.000 kelime veya “Yüzüklerin Efendisi” serisinden daha fazla) ve milyon çıktı tokeni başına 15 dolar.

Anthropic’in yapay zeka modelleri, özellikle yazılım geliştirme görevlerindeki güçlü performansları sayesinde geliştiriciler ve işletmeler arasında popülerlik kazandı. Raporlara göre Apple ve Meta, Claude modellerini dahili olarak kullanıyor. Ayrıca Anthropic, Cursor, Windsurf ve Replit gibi uygulamalarda API erişimi satarak önemli bir iş hacmi oluşturdu. Ancak yakın zamanda OpenAI’ın GPT-5 modelinin çıkmasıyla performansta geriye düşmeye başlamıştı.

Anthropic, Claude Sonnet 4.5’in SWE-Bench Verified dahil olmak üzere birçok kodlama kıyaslamasında sektör lideri performans sunduğunu belirtiyor. Erken dönem denemelerde bazı kurumsal müşterilerle yapılan testlerde, modelin yalnızca bir uygulama geliştirmekle kalmayıp veritabanı servislerini kurduğu, alan adı satın aldığı ve ürünün güvenliğini sağlamak için SOC 2 denetimi gerçekleştirdiği de gözlemlenmiş.

Ayrıca Bkz.OpenAI, Sora 2 ile beraber TikTok benzeri bir uygulama yayınlamayı planlıyor

Anthropic, Claude Sonnet 4.5’in önceki modellere kıyasla daha uyumlu ve güvenilir olduğunu, yalakalık ve yanıltıcı davranış oranlarının azaltıldığını belirtiyor. Yeni modelin tanıtımıyla birlikte Anthropic, geliştiricilerin kendi ajanlarını oluşturmasına imkan veren Claude Agent SDK’yı da kullanıma sundu.

Anthropic ayrıca, Max aboneleri için “Imagine with Claude” adlı geçici bir araştırma önizlemesi yayınlıyor. Bu önizleme, AI modelinin yazılımı anında oluşturduğunu gösteriyor. Şirket, modelin önceden belirlenmiş işlevsellik veya önceden yazılmış kod olmadan kullanıcı isteklerine gerçek zamanlı olarak yanıt vereceğini söylüyor.

Kaynak:https://techcrunch.com/2025/09/29/anthropic-launches-claude-sonnet-4-5-its-best-ai-model-for-coding/

• Claude çok paragöz bir uygulama. 4.5'e geçtim. yapay zekaya merhaba dedim cevap verdi 8 saat sonra tekrar yazma hakkım olacakmış. İyidir gelişmiştir olabilir fakat para tuzağı resmen. merhabadan sonra nasılsın diyemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben FREE olarak kullanıyorum kodlama konusunda üst sınıf. Hep gözarde etmiştim Bi kullanayım dedim 2gün uğraşıp bulamadığım kodları yazdı verdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.