Şimdi Ara

Antalyalı esnaf ve çiftçiyi zor günler bekliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • turizmi canlandırmak için hepimiz Antalyayamı gelelim, doğru tarıma çalışın, banka borcunu ödeyemediğinden otelerin büyük kısmı yabancılara geçmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupalı turist Antalya'ya sırtını döndü!

    Mart ayında en çok düşüş yaşanan Avrupa ülkeleri arasında yüzde 72'lik düşüşle İsviçre başı çekti.

    Antalya Valiliği Havalimani Mülki İdare Amirliği istatistiklerine göre, mart ayında Avrupa ülkelerinden gelen turist sayılarında şok düşüşler oldu. Türkiye'nin siyasi gerilim yaşadığı Almanya'dan gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 58 düşüş yaşanırken, Danimarka'da gelen turist sayısında yüzde 47, Hollanda'dan gelen turist sayısında da yüzde 41 düşüş yaşandı. Mart ayında en çok düşüş yaşanan Avrupa ülkeleri arasında yüzde 72'lik düşüşle İsviçre başı çekti.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/avrupali-turist-antalyaya-sirtini-dondu-83386.html




  • Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 36 düşüş gösterdi

    Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından ve Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, geçen yıl Rusya'da yaşadığı kaybın bir benzerini bu yıl Avrupa pazarında yaşıyor. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre, 2017'nin Ocak- Şubat- Mart ayları toplamında kente gelen toplam turist sayısı 337 bin 663 kişi olurken, 460 bin turist sayısına ulaşılan 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 27 gerileme yaşandı. Mart ayı rakamlarına bakıldığında ise 2016 Mart ayında 257 bin olan turist sayısı yüzde 36 düşüş gösterdi. 2017'nin Mart ayında Antalya Havalimanı aracılığıyla toplam 165 bin 741 turist geldi.

    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1999728-antalyaya-gelen-turist-sayisi-yuzde-36-dusus-gosterdi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    turizmi canlandırmak için hepimiz Antalyayamı gelelim, doğru tarıma çalışın, banka borcunu ödeyemediğinden otelerin büyük kısmı yabancılara geçmiş

    doğru TARIM yaş iş enayiliklerine doymasınlar 3 - 5 zibidi mühendis müsveddesi ve onları savunan dalkavuklara kanıp hibrit tarımı kimyasal gübreyi kullanmaya başladıkları gün bu iş bittiydi zaten.

    eskiden Portakal dendiğinde içine bal koymuş gibi tadı olur ve büyük gösterişli idi şimdi ise eşeğin sarımsağı gibi küçücük tatsız tuzsuz meyveleri portakal diye getirip satıyorlar millete.

    domates biber patlıcan hepsi alımlı güzel ama at eti gibi hepsinin yadı iğrenç ve pis kokuyor.
  • En büyük düşüş Alman turistte
    Yılın ilk 3 ayında Antalya’ya gelen yabancı sayısı yüzde 27 düştü. Alman turist sayısındaki gerileme ise yüzde 54’ü buldu

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/en-buyuk-dusus-alman-turistte-1775206/
  • Rusya'dan Türkiye'ye charter uçuşları durdurulabilir

    Rusya Federal Havacılık Kurumu'nun, Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu iddia edildi.

    Turizmin bu yılki 'kurtarıcı' pazarlarından olarak gösterilen Rusya'dan tedirgin edici bir haber geldi.

    Rus RIA Novosti haber ajansının haberine göre Rusya Federal Havacılık Kurumu'ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu şirketlerine bir mektup göndererek Türkiye'ye charter uçuşların durdurulabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. Haberrus.com'da yer alan habere göre uyarı mektubunda neden olarak Türkiye'deki karmaşık iç siyasi durum gösterildi.

    Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yetkilisi Svetlana Sergeyevna ise RIA'ya yaptığı açıklamada Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde bir bilgi almadıklarını söyledi.

    Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze ise şimdilik Türkiye'ye charter uçuş yasağı bulunmadığını söyledi. Lomidze, "Türkiye'de 16 Nisan'daki siyasi gelişmelerle ilgili olarak ülkede olumsuz gelişmeler meydana geldiğinde muhtemel bazı gerginlikler yaşanması durumuna karşı konunun gündeme geldiğini tahmin edebiliriz" dedi.

    Aynı haber Rus haber sitesi Sputnik'de de manşetten verildi.

    İDDİA 'POLİTİK' OLABİLİR

    Bu iddia turizm sektörünü tedirgin ederken Rus pazarının önde gelen tur operatörlerinden birinin temsilcisi TurizmdeBuSabah'a bu ihtimalin şimdilik söz konusu olmadığını, konuyu Rusya'daki kaynaklarından araştırdıklarını açıkladı. Bu haberlerin 'politik' olabileceği yorumunu yapmakla yetinen temsilci, Rusya'dan aldıkları rezervasyonların artarak devam ettiğini vurguladı.

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusyadan-turkiyeye-charter-ucuslari-durdurulabilir-83429.html




  • Rusya uzmanı charterlar için uyardı:
    Moskova laf olsun diye bir şey söylemez!

    http://www.turizmdebusabah.com/haberler/rusya-uzmani-charterlar-icin-uyardi--moskova-laf-olsun-diye-bir-sey-soylemez-83431.html
  • Rusya'dan tehdit gibi açıklama

    Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulmasının hâlâ geçerli bir ihtimal olduğunu söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/rusyadan-tehdit-gibi-son-dakika-aciklamasi-aciklama-40432950
  • Ruslar ekonomik yaptırım meselesini iyi keşfettiler bizim insanımız da Rus Devletini yeni tanımaya,eğer seni kuyruğundan yakalarsalar affetmezler.Dünyadaki en devletçi ülkelerden bir tanesidir Ruslar.Bizimkilerin işi zor kısacası.

    Rusya'ya yüzümüzü dönelim tayfasının aklı başına gelmeye başlamıştır sanırım,kolay değil o iş o kadar.
  • Son dakika... Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması

    Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye, Rusya'dan alınan buğdaya getirdiği vergiyi kaldırmadan, Türkiye'ye uygulanan hiçbir yaptırımı iptal etmeyeceklerini söyledi.

    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-rusyadan-cok-sert-turkiye-aciklamasi-40433586
  • Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Valiliği, 'çevreyi rahatsız edecek şekilde, araç içerisinde ve açıkta alkol içilmesini' yasaklayan bir açıklama yaptı.

    http://www.hurriyet.com.tr/antalyada-acik-alanda-alkol-icmek-yasaklandi-40440705
  • Çinli Turistler Antalya’da görüntülendi
    Çin'in Ukrayna'dan 2001'de satın aldığı Varyag isimli uçak gemisini boğazlardan geçirme karşılığında Türkiye'ye 1 milyon turist gönderme söz vermiş, ancak bu sözünü hiçbir zaman tutmamıştı. Havaların ısınmasıyla Antalya'da Çinli turistlerin görüntülenmesi akıllara bu sözü getirdi. Fakat rakamlar hala 1 milyon Çinli turist hedefinin çok uzakta olduğunu gösteriyor. 1.3 milyar nüfuslu Çin'den Türkiye'ye 2016 yılında sadece 167 bin turist geldi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cinli-turistler-antalyada-goruntulendi-1824923/




  • Rusya'nın domates almama kararına Antalya'dan tepki

    https://www.cnnturk.com/turkiye/rusyanin-domates-almama-kararina-antalyadan-tepki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.