Şimdi Ara

Antalya şartlarında Jant ve Lastik konusunda lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, İstanbuldan 1 ay önce 2016 model i20 crdi yani dizel bir araç alıp Antalya'ya getirdik, bu arada ilk aracımız, üzerinde 195/55 R16 Waterfall markasına ait "Kış" lastikleri bulunuyor ve jantlarıda kozmetik olarak baya bir kötü, aşağıda fotoğrafları mevcut, hatta bir jantta üstten hafif ezikliğide var onun fotoğrafı yok diğer tarafta kaldı çekmedim.

Öncelikli sorum; Antalya'da 4 mevsim lastiğimi yoksa Yaz Lastiğimi kullanmalıyım? Antalya Merkezde yaşıyoruz, bilindiği üzere Antalya merkez civarlarına kışın kar yağmıyor hatta kışın bile genel olarak hava açık oluyor, çok nadirde olsa şehir dışına çıkma planlarımız var ama genel olarak araç Antalya'da kullanılacak.

Diğer sorum ise; yine aşağıda fotoğrafını paylaştım, sürücü kapı kenarında bulunan lastik ile ilgili bilgileri içeren yazıda lastik boyutlarına göre hava basınçları vs var, burada 205 45/R17 lastik içinde değerler verilmiş, yani sormak istediğim benim şuanda mevcut kış lastikleri 16lık, ben jantıda değiştirmeyi düşündüğüm için yeni alacağım lastik ve jantı 17'lik olarak alabilirim değil mi?

NOT: bu arada aslında jantları değiştirmek yerine yeniletmeyi (zımpara,boya,vernik) düşünüyordum, birkaç ustayla görüştüm "sıfır gibi teslim ederiz" diyorlar fakat 4 jant için boyanması ve cnc vernikle 8 bin civarına geliyor cnc verniksizde yapan var o şekilde de 5 bin TL tutuyor. yani ben daha uygun olur diye düşünerek yeniletmeyi düşünüyordum fakat bu fiyatlar gerçekten az değil, hasarlı jantımıda göz önünde bulundurarak biraz daha para ekleyerek sıfır jantlar almak bana daha mantıklı geldi. alırkende zaten şuanki 16'lık, madem sıfırdan alacağım bari hem jant hemde lastikler 17'lik olsun diye düşündüm. bu konuda da doğrumu yapıyorum tam bilmiyorum açıkcası.

• Jantları onartın orjinal jantin yerini tutmaz alacağınız ve fiyatlar dusuk degil artik,

Antalya sıcak memleket, dayanıklı yağmur performansı iyi lastiklere bakacaksınız, continental tavsiye ederim, bir yığın lastik karşılaştırma sitesi var, orada f/p olan ya da o anda indirimde olanı değerlendirin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 22 Nisan 2025; 22:44:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkür ederim, bende continental veya bridgestone düşünüyordum fakat yaz lastiğimi yoksa 4mevsim lastik mi ona karar veremedim. jant konusuna gelince 8bin. liraya boya cila yapıp yeniliyorlar fakat 10-11bin tl civarlarında sıfır jantlar var. ayrıca benim jantların bir tanesi (yarın fotoğrafını eklerim) demiri sanki birisi dişlemiş gibi yani bir insan ısırığını düşünün jantın çeperinde öyle hasarlı kısım mevcut. o yüzden yeniletme işinede sıcak bakamıyorum.

• Hiç bir koşulda 4mevsim lastik önerilmiyor genelde. 4 mevsim lastik yazın kış lastiği kullanana göre yada kışın yaz lastiği kullanana göre daha iyi. Ama ne yazın ne kışın fren mesafesi, yol tutuş ve sessizlik anlamında tatmin etmez. Kısacası iyi bir yaz lastiği Antalya gibi yerlerde en mantıklısı. Hava 7 derecenin altına düşerse o zaman kullanmamaya özen gösterin aracı. Antalyadada çok gün olmaz 7 derecenin altında. Uyduruk sıfır jant almaktansa kendi jantlarınızı yenileyin bence de. Ama yeniletmede pahalıymış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

Antalya'da 4 mevsim lastikler işinizi fazlasıyla görür.Yaz lastiği gereksizdir.Çünkü kışın çok soğuk olmasa bile yağmurlu günleri çok fazladır.

jant konusunda ise otomobiliniz Hyundai sanırım bu nedenle Hyundai Cangarlar yetkli servise danışın.Akdeniz sanayisinde bir çok ustada mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 23 Nisan 2025; 0:1:24 >
  • Antalyaliyim hocam ben de.

Yaz lastiği alın, 4 mevsime gerek yok bizim memlekette.

Yazın o asfalt 60 derece olacak.

• Bunlar kış lastiği değil yalnız, 4 mevsim lastikler. Bir sorunu yoksa devam edebilirsiniz bu lastiklerle.

17 jant İ20'ye hiç bir şekilde önermiyorum. 16 jantlarla bile bence takır tukur haddinden fazla sert zaten. Yakıta, konfora, ön takıma arabanın her şeyine zarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Selam, aslında aradığım cevap buydu, bende 17inç olayını araştırıyordum, siz kendiniz tecrübe ettiniz mi yoksa çevrenizden gözlemlediğiniz bir durum mu bu yazdığınız olumsuzluklar? benim 17 olmasını düşünmemin sebebi, arabadaki lastiklerin kış lastiği olduğunu düşünerek ve jantta eskimiş, yıpranmış olduğu için ikisinide değiştireceksem bir tık büyük olsun hem biraz daha şık görünsün, olumsuz olarak çokta etkilemez diye düşünüyordum, ama dediğiniz gibi bir durum varsa 16da kalırım.

• muratcan kullanıcısına yanıt

Direksiyona geçmedim ama binip tecrübe ettim, 16 jantla bile çok sert bir araç İ20, hız artınca sorun yok ama şehir içinde çok hop zıp bence. 17 ile çok tat kaçırır, sadece konfor olarak değil, ilk ataklık ve yakıt olarak da daha ağır jantlar yüzünden kayıplarınız olur.

Ben jantlarda da çok kozmetik bir sorun göremiyorum bu arada. Ufak tefek kenar çiziği sürtüğü küçük şehir otomobillerinde normal şeyler bunlar. Kullanın geçin derim, bu lastikler eskiyince yeni yaz lastiklerine geçersiniz, dediğim gibi bunlar kışlık değil, 4 mevsim tipi lastik.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Cevaplar için teşekkür ederim, lastik konusunda haklısınız, ilk mesajınızda araştırmıştım quatro'lar 4mevsim lastikleriymiş lastikleri değiştirmekten vazgeçtim çünkü gayet iş görür durumdalar, haliyle 17janta geçme işide iptal oldu, o zaman mevcut jantları kendim zımparalayıp sprey boya ile daha güzel görünür hale getirebilirim. Hem lastiği sökünce kaliperleri de boyarım uç kısımları küf renginde (fotoğraflarda da görünüyor) bir usta kadar profesyonel yapamasamda işimi görecek kadar bir görsel yakalayabilirim diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim @SuperVeloceJota

• Antalya da yaşıyorum. Ben 4 mevsim aldım taktırdım (Nokian As210)

Kâr yağan bir yere gitme gelme kalma durumunuz olabilir. 4 mevsim ortalama bir çözüm kar kış bir yola girmek zorunda kalırsan şehirler arasında vs en azından güvenli limitlerde gidebilme opsiyonun var. Ben önceden kışlık yazlık takıyordum. Merkez dışında kar kış kuvvetli olan yerler var. Akseki tarafı, Korkuteli tarafı, Bucak tarafı kâr nedeni ile yolların kilitlendi noktalar var ya kazadan ya yazlık lastik sürücülerinden genede ben hiç yolda kalmadım zorlanmadım.

Bir kaç tecrübeden sonra 4 mevsimin iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Kayseri ye gidersem kâr sorunum olmaz merkeze inersem hava ısındı lastiklerin özelliği gidecek diye düşünmem 5 senede 2 set yaz kış alacağıma 2.5-3 senede bir dört mevsim takar geçerim dedim. En son 4 lastik balans a 800 TL ödedim değişim işçiliği vs çok pahalı oldu. Yılda 2 değişim 1600 TL oda lastik parasını buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Nisan 2025; 11:49:56 >

• bamorex kullanıcısına yanıt

Doğma büyüme Antalyalıyım yağmurlu gün sayısının çok fazla olduğu tek bir yıl bile hatırlamıyorum 🤔

• Janta para harcamayın, yazlık 4 lastik alın geçin.

• TolkiensPipe kullanıcısına yanıt

Yağmur yağdığı zaman bazı yollar diz boyu su olur ve eskiden çok fazla yağmur olurdu.

• 4 mevsim lastikle devam ederseniz veya yeni dört mevsim alırsanız, Antalya şartlarında verim alamazsınız. Kuru yolda-ıslakta üst sınıf kaliteli bir yaz lastiği almalısınız. Ben de 16 inç tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 23 Nisan 2025; 20:47:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.