Şimdi Ara

Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Covid-19 pandemisi yalnızca insanları değil çevreyi de kötü etkiledi. Antalya’daki dalgıçlar su altında yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için dalış yaptılar. Dalışları sonucunda da pandemi sebebiyle hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen maskelerin ve eldivenlerin deniz tabanını doldurduklarını gözlemlediler.



    Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu



    Antalya’nın ünlü falezlerine dalan dalgıçlar, yaşanan kirliliği kamera ile kaydetti. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar tarafından yapılan açıklamalara göre denizin tabanında boya fırçalarına, içecek kutularına, naylon poşetlere, tek kullanımlık maske ve eldivenlere rastlandı.



    Alemdar açıklamalarında, oluşan bu kirliliğin deniz içerisindeki doğal yaşamı tehdit ettiğini belirtti. Eldiven ve maskelerin kolayca yok olmadığı, bu yüzden durumun çok daha ciddi sonuçlara yol açabileceği açıklamalar arasında yer aldı.



    Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu



    “Maskeler çöp kutusuna atılmalı”



    İl temsilcisi açıklamalarında, “30 metre derinliğe kadar bin metrekare alanı tarayarak çöp topladık. Covid-19 pandemisi boyunca hayatımıza giren maske ve eldivenler su altını kirletiyor. Biz sık sık temizleme yapmaya çalışsak da bu atıklar deniz tabanına çökerek su altı habitatına zarar veriyor. Bunlar doğada kolayca yok olan ürünler değiller. Bu yüzden vatandaşlar maskeleri ve eldivenleri çöp kutusuna atmalı ve bu duruma çok daha dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.



    Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu



    Görüntüleri kaydeden dalgıçlardan biri olan Erkut Tanyar da karşılaşılan manzaranın korkutucu olduğunu ifade etti. Tanyar, kamerayı nereye çevirse çöp veya maske ile karşılaştığını belirtti ve insanları çok daha dikkatli olmaya çağırdı.




    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/deniz-tabani-maske-dolu-6671125/







  • Sen konuşurken, nefes alırken, hapşırdığında veya aksırdığında ağzından çıkan mikro parçacıkları(nefes-tükürük dahil) bunları engelliyor maske. Aslında maske seni dışarıdan korumuyor. Dışarıyı senden koruyor. Böylece herkes taktığında herkes korunmuş oluyor. (Doktorlar ameliyat sırasında o yüzden maske takar, hastaya bakteri(enfeksiyon) bulaştırmamak için)
    Beter olalım. Neden mi ? Maske gibi bir sacmalik hala zorunlu durumda. Mikroskopik bir canli nasil oluyorda maskeye takili kalip o doku aralarindan gecemiyor ? Bu tezi soyleyen butun doktorlari karaladilar ama gercek birdir. Maske insanlara psikolojik bir korunma olgusu yaratan algi oyunundan baska bir sey degildi. Surec basladigindan bu yana 1 kere maske takmadim her gun mekanlara gittim kalabalikta gezdik sehirler arasi yuzlerce yolculuk yaptim 1 kere covid gecirmedim. Hadi tıp bunuda aciklasin. Maske takmadim ama ellerimi asla yuzume goturmedim. Tek dikkat ettigim buydu. Ama maske takmaya dewaaaamke ;)
    Maskeler 100 nanometre gibi ufacık virüsleri nasıl engelleyebiliyor?

    Maskelerin delik büyüklüğü ile virüslerin boyutu arasında doğrudan bir ilişki yoktur; çünkü SARS-CoV-2 gibi virüsler kendi başlarına, 100 nanometrelik boyutları ile bulaşmazlar. Aerosol ve damlacık yoluyla bulaşan virüsler, tükürük parçacıkları gibi çok daha iri parçacıkların içine yüzlercesi gömülmüş halde yer değiştirir ve bulaşırlar. Bu nedenle maskelerin tekil virüsleri değil, virüsleri taşıyan damlacık ve aerosolleri engellemesi gerekmektedir. Maskeler bunu başarıyla yapabilmektedir.

    Ek olarak, neredeyse hiçbir maskenin tek katlı olmadığı hatırlanmalıdır: Karmakarışık bir örgü ve çok sayıda katmandan oluşan maskelerin porları (açıklıkları) tam olarak üst üste gelmez. Buna bağlı olarak delik açıklığı belli bir boyutta olan maskenin gerçek delikleri çok daha küçük olmaktadır. Yani bir pora girebilen bir parçacık, bir sonraki katmanda durdurulabilmektedir.

    Durdurulan ve maskeye yapışan virüslü damlacıklar ve aerosol parçacıklar buharlaştıktan sonra geride virüsleri bırakabilirler. Bu yüzden maskeler, üreticiler tarafından belirlenen yönergeler çerçevesinde kullanılmalı ve tekrar kullanılmak üzere üretilmeyen maskeler düzgünce tıbbi atık kutularına atılmalıdır (veya plastik poşete sarılarak çöpe atılmalıdır).

    Ayrıca maskelerin koruyuculuğunun %100 olması şart değildir; hatta birçok maske zaten bu kadar başarılı bir filtreleme yapamaz (bu, bilinen bir gerçektir). Her maskenin filtreleyebildiği parçacık düzeyi farklıdır ve üretici tarafından özel olarak yapılan/yaptırılan testlerle belirlenir. Maske terminolojisi uluslararası bir şekilde denetlenmediği için, hangi maskelerin ne düzeyde koruma sağladığını evrensel olarak belirlemek zordur. Ancak genel olarak N95 olarak nitelendirilen ve FDA onaylı maskeler, 300 nanometrenin altındaki cisimlerin %85-90 kadarını, 100 nanometrelik cisimlerin %54.9-%92'sini filtreleyebilmektedir. (Çağrı Mert Bakırcı)
    https://evrimagaci.org/soru/maskeler-100-nanometre-gibi-ufacik-virusleri-nasil-engelleyebiliyor-17929

    Elinizin altında internet varken nasıl böyle cahil kalabiliyorsunuz şaşırıyorum. Yazık....
  • bu öngörülebilir birşeydi zaten, siz salaklıklar abidesi kuralları üretip , mükemmellik mi bekliyrodunuz, ne olacaktı ki sonuç neydi beklentiniz gercekten...

  • Turist döviz getirdiği için ağızlarını bile açamazlar, seve seve temizlerler 😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aşıya hayırrrrr
    Özgür bir hayat için
    HES kodu köleliğine hayır
    Kobay olarak kullanılmaya hayır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efendi_24 kullanıcısına yanıt
    Hes kodu tamam da aşı isteyen oluyor zaten ona neden hayır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beter olalım. Neden mi ? Maske gibi bir sacmalik hala zorunlu durumda. Mikroskopik bir canli nasil oluyorda maskeye takili kalip o doku aralarindan gecemiyor ? Bu tezi soyleyen butun doktorlari karaladilar ama gercek birdir. Maske insanlara psikolojik bir korunma olgusu yaratan algi oyunundan baska bir sey degildi. Surec basladigindan bu yana 1 kere maske takmadim her gun mekanlara gittim kalabalikta gezdik sehirler arasi yuzlerce yolculuk yaptim 1 kere covid gecirmedim. Hadi tıp bunuda aciklasin. Maske takmadim ama ellerimi asla yuzume goturmedim. Tek dikkat ettigim buydu. Ama maske takmaya dewaaaamke ;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim insanımız çevreye gerekli değeri vermiyor . Teknofest de öyleydi her yerde kullanılmış maske , su şişesi falan vardı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Aynısını ben yaşadım maskeyle evden ise işten eve giden biri olarak hastanede pcr testi olurken virüsü kaptım ilk testim negatif 2. Testim pozitif çıktı hastaneye gitmediğiniz sürece yakalanmanız zor. Hastanede pcr testiyle covid hastalarının olduğu yer aynı karman çoman kapalı mekan herkes öksürüyor değişik bi yer. Eğitim sistemi ne kadar kötüyse sağlık sistemi de o kadar kötü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gavurlar atmıştır !

  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de piyasada maskelerin çoğu kumaştan farksız. Piyasada %95 oranında filtre yapamayan maske var deniliyor. Kaliteli maskeler zaten direk Avrupa'ya. Maskelerin ayrıca bir çok kullanma prosedürü var, 4 saatten fazla kullanmamak vs.

    Bu şekilde maske bir tek insan hapşırınca ağızdan çıkan şeyleri engellemeye yarıyor. Bu da iyi bir şey herhal.
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/maskelerde-yeni-tehlike-ortaya-cikti-sadece-turkiyede-kullaniliyor-302551h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 27 Eylül 2021; 12:47:03 >
  • Günaydın hocam yenimi aklınıza geldi herkes tatile geldi yiyip,içip, s... Gitti kalanı gönüllüler temizlesin bu ırk vahşi vahşi.

  • HAYVAN bile olmaması gerekenler İNSAN olmuşlar.

  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Antalya’da deniz tabanı maske ve eldivenle doldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Ziyaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Sen konuşurken, nefes alırken, hapşırdığında veya aksırdığında ağzından çıkan mikro parçacıkları(nefes-tükürük dahil) bunları engelliyor maske. Aslında maske seni dışarıdan korumuyor. Dışarıyı senden koruyor. Böylece herkes taktığında herkes korunmuş oluyor. (Doktorlar ameliyat sırasında o yüzden maske takar, hastaya bakteri(enfeksiyon) bulaştırmamak için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 15 Ekim 2021; 18:43:54 >
  • efendi_24 kullanıcısına yanıt
    Modern tıp sayesinde şuan insanlar saçma hastalıklar yüzünden ölmüyor. Aşıya karşıysanız olmayın bir daha bu sayede daha kısa yaşama ihtimaliniz artar.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Şuanda modern tıp'tan mümkünse kendinizi koruyun. Fazla güvenmeyin korona aşısı ile güme gitmeyin dikkat edin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal asemptomatik geçirip onlarca belki yüzlerce kişiyi hasta ettiniz.

    Öbür tarafta bu kişiler tarafından hesap sorulunca anlarsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bilim diyor ki 3-5 tane yada yüzlerce virüs girerse hasta olmazsınız diyor. Ciddi miktarda binlerce yüzbinlerle virüs girerse tutar diyor. Anlamanız için sperm sayısı muhabbetini düşünebilirsiniz.

    Maske bu miktarı ciddi manada azaltıyor ve size %90 üstü korunma sağlıyor. Yanlış kullanım, aşırı virüs ve mesafenin korunamaması yada el hijyeni nedenlerle yine hasta olabilirsiniz.

    Niye millet olarak her şeyi ak yada kara olarak görüyoruz anlamıyorum. Olasılık hiç mi bilmiyoruz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sekohuso33 kullanıcısına yanıt
    Belki covidi taşıyıcı olarak geçirdin, sen zarar görmedin başkaları senin yüzünden süründü, belki öldü. Maskeyi koruyucu bulmuyorsan FFP3 maske tak kardeşim?

    O kadar bilim adamı anlamıyor bilmiyor, forumda maske takmadım bişey olmadı diyen adam covid konusunda bizi aydınlatmaya kalkıyor, millet de bu yorumu onaylıyor. Maske falan takmayın, acilde boğulurken bu yazdıklarımı hatırlarsınız.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.