Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
75.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    İroniye anladin ama isine gelince boyle cevap veriyorsun Senin gibi turkce yamalari sikayet edip bu forumda gezen adamlarida zaten anlamiyorum zaten forumu bitirdiniz sizde yakinda biterseniz artik sikayet edecek ne bulursunuz bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    YANLIŞ BİLGİ KİRLİLİGİNE SEBEB OLUYORSUNUZ. TAKE TWO modlama vs herşeye karşı rdr2 için. Çünkü daha bu oyunun korsan versiyonu bile çıkmadı. Adamların rdr2 için projeleri var. ps5 e çıkaracaklar. Çok katılar bu konuda. Korsanı çıkmayanın oyunun dil dosyaları kırılıp tr yaması yapıldıgı için take twonun gözüne batıyor ve hemen yasal yollara başvuruyorlar. Komplo teorileriniz kısacası boş. Modlama yapanların başınada geldi aynı durum. Anonymousun bir suçu veya sizin görüşünüzle tilkilik yaptıgı bir durum yok. Kanıtlarıyla anlattım hala var diyorsanız komplo teorisinden öteye geçmez işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaburcan

    İroniye anladin ama isine gelince boyle cevap veriyorsun Senin gibi turkce yamalari sikayet edip bu forumda gezen adamlarida zaten anlamiyorum zaten forumu bitirdiniz sizde yakinda biterseniz artik sikayet edecek ne bulursunuz bilmiyorum
    Ben kimim ki tek başıma bir forumu bitireyim. Böyle konuşarak gereksiz bir şekilde karşınızdaki insanları yüceltip, kendinizi de dolaylı olarak küçültmüş oluyorsunuz. Ben de herkes gibi bir üyeyim (kaldı ki belki de en çok ceza verilen üyelerden biriyim), ne kendi başıma bir forumu/bölümü bitirebilirim, ne de Türkçe yama sektörünü. Benim evimde daha internet yokken, hatta daha Türkiye'de adam akıllı internet yokken, ADSL her eve girmemişken, Türkçe yama yapan insanlar vardı bu ülkede. CM 01/02, CM 03/04 oyunlarını oynadım yıllarca Türkçe olarak. Bu ülkede Türkçe yama olsun, oyun modlama olsun yapan insanlar hep vardı, hep olacak. Türkçe Yama sektörünü Anonymous var etmedi, Anonymous gitti diye de Türkçe Yama sektörü bitmez, bitmeyecek.

    Uzun zamandır oyun oynarken Türkçe yamalara ihtiyaç duymadığım için, geçen aya kadar bu bölümün aktif olduğunu bile bilmiyordum, muhtemelen geçen ay Anonymous konusuna yazdığım ilk mesaj bu bölüme attığım ilk mesaj olabilir. Ana sayfada gündemde olan konularda görüp gelmiştim.

    18 Temmuz'a kadar (yamanın iptal olduğu gün) gruba forumda en çok destek verenlerden biriydim, yapıcı eleştirilerimle, istersen Görkem'e de sorabilirsin. Hem burada, hem de Ekşisözlük platformunda Görkem'le özelden konuştum, GamePass sisteminin ne kadar yanlış bir hareket olduğunu ve mutlaka bir Halkla İlişkiler personeli/uzmanıyla çalışmasını tavsiye etmiştim. İlk özür diledikleri konuda da (yama fiyatını 30 tl olarak açıkladıkları) millet sövüp sayarken, hatta şikayet etmeler konuşurken, ben forumdan biri olarak foruma seslenerek, "herkesin istediği oldu, yama fiyatı 30 tl olarak güncellendi ve çıkıp özür de dilediler, yama fiyatını düşürmelerinden dolayı özürleri bana samimi geldi dedim ve artık bu işin tatlıya bağlanması gerektiğini" söyledim. Mesajlarım duruyor, her ne kadar o konular silinse de, grup içerisindeki DH'de moderatörlük yapan arkadaşınıza sorabilirsiniz, kendisi de teyit edecektir, konudaki en çok like alan mesajlardan da biriydi. Google Web Cache'de de hala duruyor söylediğim mesajım, okumak istersen buraya tıklayabilirsin, birazcık aşağıda kalıyor.

    Yanlış anlama ama senin nick'ini hatırlamıyorum geçen ay tartışılan konularda. Eğer Temmuz başından beri takip etmiyorsan konuları, benim yazdığım mesajlardan da bihaber olman normal. 18 Temmuz'dan sonra takip etmeye başladıysan, sadece grubu ağır bir şekilde eleştirdiğimi ve ay sonunda da şu an satışta olan yamaları şikayet ettiğimi görmen normal. Ayrıca belirteyim, RDR 2 yamasını şikayet etmedim, aksine şikayete ne kadar var diye yazmıştım. Ay sonunda da satışta olan yamaları niye şikayet ettiğimi de defalarca açıkladım, aynı konulara tekrar açmak istemiyorum, bitti gitti. Karşılıklı hatalar yapıldı (ben forumun tamamen suçsuz olduğunu da iddia etmiyorum) , çok ciddi hatalar yapıldı ve süreç bu noktaya geldi. Bundan sonra yapılacak hiçbir, söylenecek hiçbir söz olanları geri çevirmeyecek, belki de kırılan kalpleri düzeltmeyecek. O yüzden sataşmanın bir anlamı yok, olan oldu.

    Tek diyeceğim, olaya tek taraflı (kendi tarafınızdan) baktığınız sürece asla doğru sonuca ulaşamazsınız. Tek taraftan bakarak sadece kendinizi mağdur görmeniz çok doğal. Tıpkı şu an Türkiye'nin içinde olduğu durum gibi. Ülkecek en büyük problemimiz de bu. Hiçbir zaman ne çuvaldızı, ne iğneyi kendimize batırmıyoruz. Ondan sonra suçlu hep "dıj güjler" ya da bu olay özelinde "forumdaki üyeler" oluyor. Ama gerçekler öyle değil işte. Süreci baştan sona doğru bir şekilde analiz edersiniz, nerede hata yaptıklarını/yaptığınızı görebilirsin, ki bu hataları yapıcı bir eleştiri olarak 11 Temmuz'da, daha şikayet etmeler gündemde bile yokken, hem forumda hem de Ekşisözlük'te Görkem'e yazmıştım. (yukarıda bahsettiğim mesaj)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Ağustos 2020; 0:48:21 >




  • Önceki yorumlarıni bilmiyorum haklı olabilirsin bu konuda ama sende yazmıssin 30 tl gayet makuldu dedin sonra neden diger yamalar icinde sikayet taslagı hazirladigini anlayamadım
    Sadece sen degil bu sikayet olayıni baska kişilerde sahiplendi.onlarinda payı var
    Bakin bu konu neden surekli hortluyor cunku forumda baska konu yok evet ceviri ekibi sadece anoymoustan ibaret degil ama diger gruplarda veya bireysel artik kimse konu ceviri calismasi baslatmiyor
    Konu sadece Rdr2 yamasi degil burda konuyu sikayet edenlere tepki gostermemin sebebi artik insanlar bu sikayet olayindan sonra riske girip yama calismayasi yapmayacak.cikmasi muhtemel oyunlarinda ceviri calismalaro tikandi.
    Bunu görmemek imkansız dolar esprisini yaptim ama gercek insanlar orjinal oyun alirken zorlaniyordu kur boyle devam ederse alacak sayisi daha da dusecek Firmaya mail atin Turkce destegi Resmi turkce gelme sansi indie oyunlarda bile cok düsük olacak
    Tesadufen konuyu görmus ve konuya mudahil olmussun ingilizce de biliyorsun
    Forumun gecmisini ararsan yama isteklerinden geçilmiyordu bu yamayi yapana 1000 tl veririm diyen bile vardi. İnsanlarin bir zevki var ben 31 yasindayim isten gelip 1-2 saat stres atacam onun icin ingilizce mi ogrenecem yanlis anlama sen oyle birsey demedin ama oyle diyenlerde var.
    Bir seyleri sikayet ederken empati kurulmasi lazim ama ne yazik ki bizim insanimizda bulunmuyor
    Bende zaten bu konudaki son msjim bidaha da yazmayacagim kör bir dugum olmus konu yazdikca daha cok dügümleniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Gerçekten Türkçe oyun sektörünün gelişmesini istiyorsanız, gayriresmi korsan bir şekilde yasal olmayan yamalar için bu kadar ağlayacağınıza oyunların resmi Türkçe dil desteği ile çıkması için emek sarf edin. Oyun dünyasındaki oyunlar RDR2 veya Rockstar'dan ibaret değil. Bir çok şirket var bu şekilde öncesinde resmi Türkçe dil desteği kararı olmayıp daha sonra gelen ilgi ile oyuna dil desteği ekleyeceğini açıklayan. Ben bu konuyla ilgili çalışma yapan ve emek sarf eden sadece bu konuyu açan arkadaşı görüyorum:
    https://forum.donanimhaber.com/gamedec-resmi-turkce-dil-destegi-icin-her-sey-size-bagli--144567351

    Başka kimsenin bir şey yaptığı yok. Korsan çevirilerle bu iş yürümez. Hele daha oyunun PC'ye çıkacağı duyrulduğu ilk günden forumda konu açıp yamayı biz çıkartacağız paralı olacak diye yazıp ücretini yazmayıp üstüne üstlük bölüm yöneticisini de kendi takımlarına alıp başka grupların çevirmesinin önüne taş koyan bir şekilde yapılmaz bu iş. O zamandan belliydi böyle olacağı, ben o zaman yazmıştım bunu.

    Ama sizin vizyonunuz olmadığı için sadece tek bir yere takılıp kalıyorsunuz. Çok fazla uzattınız bu olayı da, gerçekten gereksiz yere ağladınız sırf Türkçe yaması çıkmayıp oyunu oynayamadığınız için. Bu bir acizliktir. Gidin İngilizce öğrenin, en azından kimseye muhtaç olmazsınız ve yama çıkarsalar da oynasak diye ağzı kokan adamların ağzının içine bakarak yalakalık yapmanıza gerek kalmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaburcan

    İroniye anladin ama isine gelince boyle cevap veriyorsun Senin gibi turkce yamalari sikayet edip bu forumda gezen adamlarida zaten anlamiyorum zaten forumu bitirdiniz sizde yakinda biterseniz artik sikayet edecek ne bulursunuz bilmiyorum
    Bir tane katkılarını göremedik, bu işi gönüllü yapan arkadaşlar da çekilmeye başladılar sanırım, bu konuyu da bitirdiler artık kimsenin buralara giresi de kalmadı. Eskiden sık sık baktığım Türkçe yamalar bölümüne artık uğramıyorum.
  • @harunefetr

    Farkında mısınız insanlara hakaret etmeden, aşağılamadan tek bir mesaj yazamıyorsunuz. Kusura bakmayın falan diyorsun ama hakaret etmekten de geri durmuyorsun. Ondan sonra da hakaret ettiğiniz insanların sizi ciddiye almalarını bekliyorsunuz..

    RDR 2 yamasının şikayet edilmesinin bir diğer nedeni de, grubu savunduğunu söyleyen insanların forumdaki üyelere hakaretler etmesi, discord'da topluca küfür etmeleriydi. Diyorum ya, süreci hala doğru analiz edemiyorsunuz. Biz nerede hata yaptık diye hiç öz eleştiri yapmıyorsunuz. Ayrıca insanlara hakaret ederek, kışkırtarak elinize hiçbir şey geçmez, kaybeden siz olursunuz, ki yamanın iptal olmasıyla da hem çeviri yapan ekip, hem de Türkçe yama bekleyenler mağdur oldu gördüğün gibi.

    Sektörde şu an bir sürü grup var parayla yama satan, neden onlar şikayet edilmiyor da, Anonymous edildi, bunu bir düşünün işte. Daha fazla uzatmayacağım bu muhabbeti, olanlar olduktan sonra tartışmanın bir anlamı yok. Bu olanlar olmadan önce, olmaması için yazdıklarım ortada. Benim özelimde, beni suçlamadan önce, önceki yazdığım mesajlarımı da dikkate alırsanız sevinirim. Başka diyeceğim bir şey yok.

    Ha bir de, Türkçe yamalı oyun sektörünün gelişmesi falan filan demişsin. Onu da defalarca konuştuk, yine tekrara girmek istemiyorum, tartışmak hiç istemiyorum. Türkçe'nin oyun sektöründe yer almasını, gelişmesini istiyorsan, bunu "korsan yama" yaparak/alarak yapamazsın. Bu yamalar şikayet edilmese bile elbet bir gün firmaların Türkiye ya da MENA temsilcileri tarafından fark edilecekti ve asıl o zaman geri dönüşü olmayan, belki de çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalınacak bir süreç yaşanabilirdi. Ki bu durum şu an piyasada "parayla satılan" yamalar için hala geçerli. Hem dünyada hem Türkiye'de telif haklarıyla korunan bir oyun üzerinden, yapımcısının onayını almadan hiçbir değişiklik yapamaz, hele hele bundan gelir elde edemezsin. Donuna kadar alırlar.

    Sırf size fayda sağlıyor diye illegal bir şeyi savunuyorsunuz, bunun bile farkında değilsiniz. Uyuşturucu bağımlısının uyuşturucu satıcılarını savunması gibi bir şey bu durum. Aşırı bir örnek oldu ama anlaşılması açısından bu örneği veriyorum.


    @baaburcan

    Söylediğim gibi aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum, aynı tartışmaları tekrar yapmak istemiyorum. Olanlar oldu, yaşananlar yaşandı, bundan sonra yapılacak tartışmanın kimseye bir faydası yok.

    Şikayet şablonlarını yazdığım mesajın linkini bırakıyorum aşağıya, oradan şikayet sebebimi öğrenebilirsin. Daha başka sebepler de var da, bir tane sebep benim çok canımı sıktığı için onu yazdım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144793213



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Ağustos 2020; 1:33:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Bu mesaj silindi.
    İyi de bana hakaret etmenle, başka birinin sana hakaret etmesinin ne alakası var? Ya da bana neden şikayet ediyorsun? Ben yetkili değilim ki. Şikayet merci "şikayet butonu" ya da "forum destek butonu". Ben hiçbir şey yapamam bu konuda.

    Ayrıca kim sana hakaret ediyorsa, eğer ki sen de hakaret etmek istiyorsan o kişiye hakaret et o zaman, bana neden ediyorsun? Ama uyarmış olayım, burada hakaret etmenin en az 4 günden başlayan cezası var. Başka biri sana hakaret ediyor diye, bana neden "senin gibi vizyonsuzlar" diyorsun? Vizyon sahibi olmak, korsanı desteklemek mi oluyor yani?

    Hem kusura bakma, amacım ego kasmak, laf atmak değil diyorsun, hem de hakaret ediyorsun. Hakaret ederek ciddiye alınacağını(zı) düşünüyorsan(ız) çok yanılıyorsun(uz).

    Ayrıca verdiğin ajanlık örneğinin dünyada bilenen adı "crab mentality" yani Türkçe'si "yengeç mentalitesi". Ama "korsan" Türkçe yama sektörü ile, yengeç mentalitesinin hiçbir alakası yok, onu da söyleyeyim. İllegal bir durumu crab mentality olarak eleştiremezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Ağustos 2020; 2:8:54 >




  • bu ekip rdr2 yi çıkarana kadar hergün türkçe yama duyuruları oluyordu bu olay yaşandıktan sonra yamalar eskisi kadar duyurulmamaya başlandı aynı şekilde 10 temmuzda shadow of war türkçe yaması 25 lira olarak duyurulduğunda tepki vermeyen bu çok sağduyulu arkadaşlar sanarsın rockstar games babalarının firmasıymış gibi türk oyun firmasıymış gibi telif hakkı telif hakkı diye bişey tuttturmuşlar şimdide kendilerine korsan oyun yama sektörü diyerek afili cümlelerle kendilerini haklı çıkarmaya çalışan sayfalarca boş boş yazı yazan arkadaşlar mesala aynı tepkiyi neden shadow of warda vermediniz yada düne kadar hiçmi paralı yama satılmadı da şimdi rdr2de çoştunuz sizin derdiniz başından beri bu insanlar yanlış süreçte yönetseler egoistte olsalar 50 lira parada isteseler hakkı kardeşim siz senelerdir oyun firmalarına türkçe dil desteği diye kampnaya başlatmayın kalkın adamların yamasını engelleyip yaptıkları emeği baltalayıp bundan zevk alın sonrada kampanya başlatın bunada inanıp salak gibi kanıp imza desteği verenler firmaya mesaj atan arkadaşlarım varsa boşa uğraşmayın koyun olmayın lütfen adamlar alenen senin ülkendeki satışlarına bakıyor şuan bırakın orjinal oyun almayı millet online oyunlara aylık üyelik için bile para veremeyecek hale gelmiş siz daha çok beklersiniz firmalar bize oyun çıkarsın diye şu rdr2nin yamasına 50 ve yada 30 lira veremeyenlerin hepsi torrentçi ve yüzde 80ninde bu rdr2 yi oynatacak sistemleri olmadığı halde hatta bu oyuna sahip olmadıkları halde ortalığı yaygaraya veren boş beleş tipler bunlara inanıp güvenip arkasından yol alanlar varsa yol yakınken gidip birine organlarını bağışlasın beyin hariç




  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    BİRİNCİSİ BEN HAKARET ETMİYORUM SADECE KİM NE HAK EDİYORSA ONU YAZIYORUM HADDİ AŞMADAN. Vizyonsuzluk yapıyorsunuz kardeşim 2 + 2 eşittir dört. Bu hakaret degildir ben hakaret ettigimi kabul etmiyorum biraz sert dille eleştirmiş olabilirim bu kabulumdur.

    BİRLİK OLMAKTAN BAHSEDİYORUM ANLATABİLDİM Mİ? AMA SİZE NE SÖYLEDİYSEM AZ BİLE SÖYLEMİŞİM BU LAFIMIN HER ZAMAN ARKASINDAYIM VE SİZİN GİBİ NE KADAR İNSAN VARSA BU FORUMDA GEREKEN CEVABI VERMEYE İTİNA İLE DEVAM EDECEGİM.

    Çünkü sizler fetöcüleri geçtiniz (MECAZ ANLAMDA SÖYLÜYORUM) vatan konusu olarak yargılamıyorum ama tr yama sektörü olarak yargılarsam bu adamlardan beter bir siyasi akla ve şeytani zekaya sahipsiniz. HER SEFERİNDE demogoji yapıp işin içinde sıyrıldıgınızı sanıyorsunuz.

    O KORSAN YAMA DEDİGİN projeler oyun yapmıcılarına 'REFERANS olarak gösteriliyor ve RESMİ YAMALAR böyle başlıyor. Örnek the witcher 2 resmi yaması için oyunçeviri eski projelerini referans olarak göstermişti. İşte Korsan çeviriye destek mi olalım diye sordun ya orada zaten senin ne kadar şeytani zekaya sahip oldugunu gördük kendini haklı sandın ama GEREKEN CEVABINI ALDIN. KISACASI HAKSIZSIN argümanlarınızın hepsi fitne saçmaya yönelik ve bozgunculuktan başka bir şey degil. Hep yalan yanlış bilgiler.

    YİNE DE SÖYLÜYORUM GELİN BİRLİK OLALIM. BİRLİK OLMAMIZ İÇİN ŞU FİTNE SAÇAN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN ÜRETMEYE ODAKLANALIM ÜRETMİYORSANIZ BİLE ÜRETENE DESTEK ÇIKIN. Düzgün şekilde ekipleri destekleyelim ilerleyen zamanlarda RESMİ yamalar gelince birlikten kuvvet dogdugunu görmüş oluruz. Ama biz bu adamların önünü tıkarsak zor.




  • Siz hala bu konuyu mu tartışıyorsunuz :) hiçbirşey anlamasanızda gidip oynasanız oyunu dahada sakin olursunuz boşa zaman harcıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne asosyal adamsınızya uzun uzun yazmışlar bide olum başka işiniz mi yok oyun da oyun oyunda oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Oyunçeviri yamalarını ücretli olarak satmıyordu. Bu adamlarla oyunçeviri arasındaki fark bu.

    Sen adamların oyununun üzerinden ticari bir amaç güdersen seni gelir öttürürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    BİRİNCİSİ BEN HAKARET ETMİYORUM SADECE KİM NE HAK EDİYORSA ONU YAZIYORUM HADDİ AŞMADAN. Vizyonsuzluk yapıyorsunuz kardeşim 2 + 2 eşittir dört. Bu hakaret degildir ben hakaret ettigimi kabul etmiyorum biraz sert dille eleştirmiş olabilirim bu kabulumdur.

    BİRLİK OLMAKTAN BAHSEDİYORUM ANLATABİLDİM Mİ? AMA SİZE NE SÖYLEDİYSEM AZ BİLE SÖYLEMİŞİM BU LAFIMIN HER ZAMAN ARKASINDAYIM VE SİZİN GİBİ NE KADAR İNSAN VARSA BU FORUMDA GEREKEN CEVABI VERMEYE İTİNA İLE DEVAM EDECEGİM.

    Çünkü sizler fetöcüleri geçtiniz (MECAZ ANLAMDA SÖYLÜYORUM) vatan konusu olarak yargılamıyorum ama tr yama sektörü olarak yargılarsam bu adamlardan beter bir siyasi akla ve şeytani zekaya sahipsiniz. HER SEFERİNDE demogoji yapıp işin içinde sıyrıldıgınızı sanıyorsunuz.

    O KORSAN YAMA DEDİGİN projeler oyun yapmıcılarına 'REFERANS olarak gösteriliyor ve RESMİ YAMALAR böyle başlıyor. Örnek the witcher 2 resmi yaması için oyunçeviri eski projelerini referans olarak göstermişti. İşte Korsan çeviriye destek mi olalım diye sordun ya orada zaten senin ne kadar şeytani zekaya sahip oldugunu gördük kendini haklı sandın ama GEREKEN CEVABINI ALDIN. KISACASI HAKSIZSIN argümanlarınızın hepsi fitne saçmaya yönelik ve bozgunculuktan başka bir şey degil. Hep yalan yanlış bilgiler.

    YİNE DE SÖYLÜYORUM GELİN BİRLİK OLALIM. BİRLİK OLMAMIZ İÇİN ŞU FİTNE SAÇAN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN ÜRETMEYE ODAKLANALIM ÜRETMİYORSANIZ BİLE ÜRETENE DESTEK ÇIKIN. Düzgün şekilde ekipleri destekleyelim ilerleyen zamanlarda RESMİ yamalar gelince birlikten kuvvet dogdugunu görmüş oluruz. Ama biz bu adamların önünü tıkarsak zor.
    Daha güzel açıklanamazdı. Bunlara göre ücretsiz korsan değil illegal değil ücretli çeviri korsan ve illegal ahahaha...

    "O KORSAN YAMA DEDİGİN projeler oyun yapmıcılarına 'REFERANS olarak gösteriliyor ve RESMİ YAMALAR böyle başlıyor. Örnek the witcher 2 resmi yaması için oyunçeviri eski projelerini referans olarak göstermişti. İşte Korsan çeviriye destek mi olalım diye sordun ya orada zaten senin ne kadar şeytani zekaya sahip oldugunu gördük kendini haklı sandın ama GEREKEN CEVABINI ALDIN. KISACASI HAKSIZSIN argümanlarınızın hepsi fitne saçmaya yönelik ve bozgunculuktan başka bir şey degil. Hep yalan yanlış bilgiler."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • baaburcan kullanıcısına yanıt
    Sorma sorma sağlık personeliyim şu yoğun zamanlarda kaç aydır ailemin yüzünü görmüyorum evden işe işten eve... Evde tek olmaktan artık o kadar bunaldım ki tek kaçamağım işten yorgun gelip 1 saat Türkçe oyun oynamak ve ya film izlemek. Bu şikayetçi olanlar John,abacı ve diğer ileri görüşlülüğü sıfır olan insanlar Türkçe yamaların önünü kapatmıştır. İngilizcem iyidir hatta bir iki çeviride de bulunmuştum o 1 saat oyun hakkımı çeviri yaparak harcıyordum hataydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.