Şimdi Ara

Anno 1404 / Dawn of Discovery (2009) [ANA KONU] (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
8
Favori
157.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hll006

    Steam'da Dawn of Discovery olarak satışta gold paketi(anno1404 ve venice) 20 tl alın on-line oynayalım biz arkadaşla aldık.Oynamak isteyen arkadaşlar steam'da hll006 olarak ekleyebilirler.

    Dostum alamayacağım sanırım ya başka bir oyun var aklımda. Yine de sağol bildirdiğin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anno benzeri "The settlers online" var ücretsiz browser tarzı anno cular sevebilir. "Anno 1701 sunken dragon" var onuda oynayın yine anno 1404'den önceki anno serisi grafikleri güzel savaş kısmı daha güzel askerleri tek tek yönetebiliyorsun, birde benim yıllarca oynadığım ikariam var browser oyunu hep annoya benzetmişimdir.Ama gerçek zamanlı olarak anno ya denk oyun yok bence.
    Aklıma geldikçe yazarım burdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll006 -- 13 Nisan 2016; 11:23:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hll006

    Anno benzeri "The settlers online" var ücretsiz browser tarzı anno cular sevebilir. "Anno 1701 sunken dragon" var onuda oynayın yine anno 1404'den önceki anno serisi grafikleri güzel savaş kısmı daha güzel askerleri tek tek yönetebiliyorsun, birde benim yıllarca oynadığım ikariam var browser oyunu hep annoya benzetmişimdir.Ama gerçek zamanlı olarak anno ya denk oyun yok bence.
    Aklıma geldikçe yazarım burdan.

    Sağolun tekrardan. Öğrenci olunca hem zamandan hem de bütçeden taviz vermek gerekiyor bazen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada Anno1404 hakkında çok faydali bilgiler var: http://annoturkiye.freeforums.org
  • Ekonomi olarak sık sık krize giriyorum 😊 güzel bir tüyo varsa alabilirim. ticaret , üretim vs...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yes i dont

    Ekonomi olarak sık sık krize giriyorum 😊 güzel bir tüyo varsa alabilirim. ticaret , üretim vs...

    Kardeş Bu oyunda ekonomik krize girmenin bir kaç nedeni olabilir.

    Ya gereğinden fazla bina yapıp gereksiz fazla masraf yapıyorsun, yada nüfusun düşük olduğu için yeterince vergi toplayıp gelir elde edemiyorsun,

    Oyunu ne kadar zamandır oynuyorsun bilemiyorum ama oyundaki her detayı kontrol etmelisin. Depondaki bazı mallar istenenden fazla üretilip depon hemen doluyorsa bunları hemen satılığa çıkarmalısın gerekirse gemilere doldurup götürüp satmalısın. Ama tabi fazla üretim yapıp böyle yapmanı önermem, sen malları götürüp satmak istediğinde, elemanların gelip senin depondan aldıklarından daha ucuza gidiyor.

    En iyisi gereğinden fazla üretim yapmamaktır. Kaç adet üretim zincirinin kaç adet nüfusa yeterli olduğunu gösteren tablolar mevcut bunlara bak, google anno 1404 production chain yaz çıkar, buna göre örneğin 500 adet patrician için kaç adet bread zinciri gerekiyorsa okadar yap(bu arada üretim zincirindeki bina oranlarına dikkat örn. Bread için 2 buğday tarlası, 1 değirmen,1 fırın yapmalısın bu bir adet üretim zinciridir ve kaç adet patriciana yeteceği bellidir. Sen gidip bu oranda değilde 4 tarla 1 değirmen 1 fırın yaparsan buğdayı boşa fazla üretmiş olursun bu fazla buğdayı satamazsında 2 adet tarla için fazladan bakım masrafı yapıyor olursun, Oyunda yarı mamulleri satmak zor ve çok gelir elde edebileceğin birşey değil) Satacağın ürünler bitmiş ürünler olsun para eden onlar çünkü,

    Bu şekilde gelir elde edersin ancak en büyük geliri vergilerden alırsın. Gelir dengesini sürekli yeşil renkli olarak +300... +1000 altın arası tutmalısın.
    Evleri seviye atlatmıyorsan vergi düzeylerini(tabi o sınıfın tüm isteklerini karşılamak şartıyla) kırmızı bölgeye gelmeden önceki son kısıma alırsın bu şekilde halkı ayaklandırmadan alabileceğin max. vergiyi toplarsın... Arada nüfus artması için vergiyi düşümen gerekecektir. Vergiyi düşürmezsen nüfus artmaz- nüfus artmazsa gelir elde edemezsin, gelir elde edemezsen gelişemezsin.

    Gelen görevleri yapmayı unutma 2000-3000 altın gelir, bazende item verirler, gelen reptutation puanlarla önce npclerin ticaretle ilgili attachment leri aç bu şekilde satabileceğin mal miktarı ve fiyatları artacaktır.

    Oyunun bütün olayı kendi kendine yetecek kadar her ürünü üretebilmektir fazlasını satmaktır (gerçek hayattaki gibi :)) Halkın ihtiyacı olan bütün ürünleri kendin üret, biraz palazlanınca toprak olmadığından üretemediğin ürünler için gerekirse savaşa gir ama sen üret,
    Savaşa girersen donanman büyük olsun düşmanın ilk olarak ticari gemilerini batırıp ekonomik yönden göçert, ordusunu denizde yakala karaya çıkamadan batır...

    Savaş ihtimaline karşı baktın millet gergin repler düşüyor toprak istiyor falan oyunda hep 500-600 rep. puanı kenarda hazırda dursun onu ani savaş ilanında donanman yoksa hacıdan yada lord nortburhdan donanma istemek için kullanırsın...

    Takıldığın nokta olursa yazarsın, yazarken oyunu oynayasım geldi zaten Ama çoook vakit alan bir oyun.
    Classic scenariodaki tüm bölümleri bu şekilde bitirmiştim. İmperetor bölümü müthiş zorlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woltmer -- 26 Nisan 2016; 17:52:13 >




  • Şimdi baktım pmlerime seninle bu oyunla ilgil mesajlaşmışız zaten :) Çözemedinmi hala oyunu :) Söylediklerimi yaparsan başarılı olursun. Resmen destan yazmışım

    Selamlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woltmer -- 26 Nisan 2016; 17:52:47 >
  • woltmer kullanıcısına yanıt
    teşekür ederim cidden cok faydalı bilgiler oldu.oyunu görev anlamında çözdüm orda sıkıntı yok.bazı binaları gereksiz yaptığım doğru.ticaretten veya ticaret rotası üzerinden para kazanma imkanı varmı onu merak etmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yes i dont

    teşekür ederim cidden cok faydalı bilgiler oldu.oyunu görev anlamında çözdüm orda sıkıntı yok.bazı binaları gereksiz yaptığım doğru.ticaretten veya ticaret rotası üzerinden para kazanma imkanı varmı onu merak etmiştim.

    Ticaretle para kazanma dediğim gibi sadece ya sen yükleyeceksin malları götürüp adama satacaksın yada depondan satışa çıkaracaksın gelen gemiler alacak. 2. seçenek daha çok para kazandırır.
  • vay be yıllar önce bu oyunu nasıl da oynarmışız, şimdi tarih oldu hepsi, hey gidi günler heyy :)
  • beyler allah rızası için şu oyunu türkçe yama oynama için bana yardım edin ya eskideb türkçe oynuyordum şimdi tekrar yükledim gold edition paketini ama versiyon 1.03 türkçe yamam yapamıyorum
  • Şu an kampanyada (4 Şubat):

    Anno 1404 (Dawn of Discovery) -75% (51,99tl) 12,99tl
    Anno 1404 Venice (DoD-Venice) -75% (51,99tl) 12,99tl

    Anno 1404 GOLD (DoD Gold) -75% (76,99tl) 19,24tl
    [ikisi bir arada]
    https://store.steampowered.com/app/33210/Dawn_of_Discovery/
  • Başlık ve ilk mesaj güncellendi.
  • Keşke zamanında Gold sürümünü alsaydık ucuza. Yeni sürümü çıkarmışlar fiyatı 67 tl. İndirimle 30a falan düşerse zamanla alınabilir.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.