Şimdi Ara

Anne babanın okumasıyla hayatın değişiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesela benim anam babam mühendis olsaydı hem daha kültürlü hem daha paralı olacaklardı. Küçükken bir sürü hobiye yönlendirirlerdi. Ama benimkilern tek yaptıkları parasızlıktan yakınıp bana oku bizim gibi olma deyip baskı yapmalarıydı.
    Bilkent hukuka girerdim, çıkınca da 5 binle başlardım.
    Anne baba vasatsa çok çalışmak yada zeki olmak gerekiyor. Yani bir nevi mutasyon. Ana baba zeki olsa zaten parayı bulurdu
    Sen çalışsaydın diyebilirsiniz ama benim zekam düşük, ygs’ye kadar sadece ygs kasıp 10 bin oldum ygs sonrası çok eksiğim vardı ve mat fizik yapamıyordum, bio kim çalışıp 25d 5y yaptım ama mat ve fizik bitirdi beni. Öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam haklısın bu ders çalışma başarı konusunda insanın çevresi çok önemli rol oynuyor. Ama birazda insanın kendine çeki düzen vermesi şart ilerde çocuklarının sana babam keşke mühendis olsaydı parası olsaydı deme şansı çıkıyor bu şekilde ortaya.
  • Zeka çarpanlarının beyinsel ve fiziksel parametresine oranını yüzdelik anlamda açıklayabilirsen tüm bu olup bitene açıklama getirebilirim açıklama derken annen ve babanın senin üzerindeki etkisi minvalinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver zaten öleceğiz , burda çoğumuz 60-65 yaşlarda kabirde olacağız , hayat kısa , ALLAH'a kul olmaya bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Mayıs 2021; 10:10:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga mı geçiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maraz Alinin Sağ Kolu kullanıcısına yanıt
    +



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 27 Mart 2021; 21:23:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede okumuş kimse para yapamıyor ki

    Bu ülkede çocuk yapan insandan fazla bir şey beklememek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Bilkent hukuka girerdim, çıkınca da 5 binle başlardım.'' Okumaya gerek yok. Bekçi maaşı =)

    Şaka şaka vurmayın. Ülkede okumayan daha kolay parayı buluyor. Saçma bir sistem var.
  • Ne kadar acı değil mi? Adam bilkent hukuk bitirecek tam donanımlı avukat olarak mezun olacak. Aldığı para 5000. Diğer yandan lise mezunu bekçi 5500 maaş alacak.
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    krdş bura türkiye ne beklion
  • Anne baba kaderindir, sen ne kadar zeki olursan ol anca kendi çocuklarını kurtarırsın kendini kurtarana kadar gençliğin biter zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinin altında internet var hocam , bu devirde cahil kalmak, iş yapmamak tercih sebebidir. Ben demiyorum ki ailen iyi olsa da değişmezdi hiçbir şey, haklısın daha iyi olurda ama eldeki mal ile en iyisini yapmaya bak.
    Sadece bir dil bilmekle bile hayat çok değişebiliyor. Günümüz teknoloji devrinde biraz aklını kullanan aç kalmaz. Ama senin vasfın olmazsa kimsede gelip seni tercih etmez.
    İnternet mucizesini kullanın. Okullarda aslında öğretilmesi gereken yegane şey öğretilmiyor.. Araştırma yeteneği gelişmeyen kütük gibi bir nesil yetiştirmek için hazırlanmış eğitim müfredatından da ancak böyle sonuç beklenir işte..
  • Valla benim annem de babam da donanımlı insan değiller.96 yılında köyden İzmire göçmüşler ablam ve beni okutmak için (97 doğumluyum annem hamileyken göçme kararı almışlar)
    Biz orta direk bir aileydik hiçbir zaman aç kalmadık , kimseye muhtaç olmadık ama el bebek gül bebek de büyümedik.Küçüklükten beri aileme yük olmamak için oyuncak vs istemezdik.Ablam da ben de uğur dershanelerine gittik ki dönemin pahalı dershanesiydi.Ablam arkadaşlarım çankayaya gezmeye gidiyo ben eve geliyom diye üzülürdü hiç unutmam.Aradan yıllar geçti ablam odtü işletmeyi bitirip sabancıya girdi ben onun kadar çalışkan olmadığım için akdeniz hukuk kazandım 3.sınıfa 3 ortalamayla geldim.Yazın sınavlar bitince de deli gibi ingilizce öğrenicem orta seviyeyim ama üst düzey yapıcam okul bitene kadar.Daha sonra da fransızca veya almanca öğrenicem makaleler okuyabilmek, başka düşünceleri anlayıp kendi bilgimle tartabilmek için.Daha sonra da param olursa ucla , berkeley gibi bir okulda yüksek lisans denicem.Olursa çok iyi olucak kariyerim açısından , olmazsa Türkiye standartlarının üstünde bir avukat olucam kısacası win/win durumu olucak.

    Kısacası ailem bize dünya görüşü vermedi ama dünya görüşü verecek yerlere gönderdi.Onlar kendilerinden kesip bizi dershanelere gönderdi biz de elimizden geldiğince (ben kendime aptal diyorum siz bana bakmayın sınavda yaşanan talihsizlikler , obp kurbanıyım biraz) yapmaya çalıştık.Kendi ayaklarımızın üstünde durmak için okuduk , okuyoruz.

    Benim de arkadaşlarım var yıllık 40-50 bin verip özelde hukuk okuyan ama kendime söz verdim hepsinden iyi olucam diye hepsinden donanımlı olucam diye.Bugün ailesi sayesinde bir yere gelenler yarın kendi emeğiyle başaranların karşısında duramazlar.O yüzden asla pes etmeyin sürekli ilerlemeyi hedefleyin , arkada sizin için çalışanları , size dua edenleri , sizinle birlikte gözyaşı dökenleri unutmayın ; onlar hariç herkes gelip geçer unutmayın.

    Hepinize sevgilerimle , iyi bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların imkanı yokmuş okuyamamışlar sana imkan veriyorlar ki oku bizim gibi olma diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EZİKMAN

    Anne baba kaderindir, sen ne kadar zeki olursan ol anca kendi çocuklarını kurtarırsın kendini kurtarana kadar gençliğin biter zaten.
    İşte hocam sorun da bu. Hani adam çabalıyor falan filan ama anca dediğiniz gibi tam ohh dediği anda yaş oluyor 28-30. O da çabalaya çabalaya. E şimdi elinde güzel bir iş var , kalifiye elemansın ama yaş oldu 30. Ne gençliğinde eğlenebildiiiiin ne de bu saatten sonra çoluk çocuk telaşı falan derken onları büyütürken yaşlanıp öleceksin. Hani bir neslin ilerlemesi için bizim gibi ara nesiller hayatsızlaşmaya başlıyor.
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    yoo anneme gayet oku demişler tarlaları falan varmış annem kuaför olmak istemiş
    babam da fakirdim okuyamadım diyordu ama zeki olsa bir yolunu bulurdu
  • Para ve imkan olmadıktan sonra istedigi kadar zeki olsun nasıl okuyacak ?
  • Ne iş yapıyorsun ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.