Şimdi Ara

anlayamadigim bir nokta AMD vs Intel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ddr2 ve ddr3 bellekli anakartlari da gorduk... devasa pipeli bakir sogutuculardan her istedigin islemci sogutucusunu kullanamiyorsun zaten..
    ben anakart mi aliyorum yoksa bakirin agirlik maliyetini mi aliyorum onu bir anlamak istiyorum..?

aslinda Asrock'un ana sayfaya konulan yeni anakartini alip overclock yapilabiliyormu gormek lazim... cunku gercek overclock performansini bu gostericek.. iste tam AMD'nin islemcileri ile intel islemcilerini karsilastirma platformu... orjinal Ati anakartlari da bu kadar sogutuculu iste...

ram ve mosfet sogutuculari ile overclock ediyoruz... anakartin destegi ile yapiyoruz overclocklari.. intel sadece isinma problemine yardimci oluyor.. bu asamada anakart firmalari yarisiyor birbirleriyle.. islemciler degil..

dusunuyorum bir suredir aklimda.... ddr2 ve ddr3'un fsb degerini karsilamak icin bakir sogutucu ve pipelar olmaksizin bir anakart calistirilabilir mi..?

cunku AMD'nin Ati chipsetli anakartlarinda ddr2 olmasina ve tam 800mhz destek vermesine ragmen sogutucular aynen kare ve pasif sekilde...
    o asamada Intel kandirmaca yapip anakart ureticilerinden fsb degeri yuksek anakartlari mi istetiyor?
    sonucen carpanlarla oynayarak sozde bir overclock yapmak cok kolay olur..

o asamada AMD carpanlara ve anakartin fsb degerlerine girmeden sadece islemci hizini yukseltiyor demek olur.. o zaman islemci teknolojileri gelisir..

Intel etik davranmiyor gibi geliyor... Nitekim yeni cikacak islemciler disinda 3ghz islemci uretimi yok...Core 2 extreme serisinde bile 2.93ghz degerini gecen fabrika cikisi islemci yok..

Intel bandwidth'i genisletmek ve carpanlarin islemciye getirdigi islem yukunu karsilamak icin cacheleri 4mb'e ve hatta daha fazlasina cikartiyor... amd ise direkt islem yapiyor.. cok ta bandwidth'e ihtiyaci yok.. o sebeple kucuk cachelerde zaten coktan karsilamis oldugu 3ghz hizini salt destekliyor..

islemciyle beraber bide northbrige satiyor desek daha dogru olacak gibi, cunku bellek denetleyicisi islemcinin icinde. bide ona ragmen 90nm'de uretim yapiyor... bide nerdeyse intel kadar fiyat kiriyor.. AMD'nin sitesinde ayni fabrika cikisi performansi gosteren islemcilerin fiyatlari nerdeyse ayni.

onuda bir kenara birakiyorum.. 45wattlik 65wattlik 89wattlik 110wattlik islemcileri ureten ve kullaniciyi dusunen AMD'yi artik 125watt ve uzeri islemcileri ureten Intel'le ayni kefeye koymak istemiyorum.

watt degerlerine bakinca kimin daha cok isinacagi ortada zaten...

• evet yazdığın doğru eğer anakartın iyiyse oc değerlerimizi artıyor ayrıca dediğin gibi ben bu ddr3 ramleride anlamadım gitti.1500 mhz miy yaw benim ddr2 geil ramleri cl9 yapsam benimkide o değerlere ulaşır:D

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

onuda bir kenara birakiyorum.. 45wattlik 65wattlik 89wattlik 110wattlik islemcileri ureten ve kullaniciyi dusunen AMD'yi artik 125watt ve uzeri islemcileri ureten Intel'le ayni kefeye koymak istemiyorum.

watt degerlerine bakinca kimin daha cok isinacagi ortada zaten...

Bu dediklerini örnek vererek söylermisin?İntelin en çok ennerji harcayan işlemcilerinden birine sahibim pentium d 820 normal çalışması 95 watt yeni nesil core 2 duolarda ise bu değer 65 wattır.Yukarıda yazdığın 1-2 sene öncesine dayanıyor
  • e4200'den e6750'ye 65watt... hicbir girisimde bulunmadan... bu islemcilerden en guclusu 2.8ghz... bunlarin hepsi 65watt veriyor bu dogru..
    x6800 75watt...
    q6600 105watt..
    qx6700 ve qx6800 130watt...

bu arada senin islemcin Smitfield kod isimli... 130watt onlarda..

bu yazdiklarim icinde 3ghz salt veren islemci yok..
    core teknolojisinde 6850 disinda 3ghz salt islem gucu veren islemci mevcut degil...

mevcut voltaji ile qx6800 core 2 extreme islemciyi 3ghz'de calistirinca 3 watt extra yiyor..
    mevcut voltaji ile qx6700 core 2 extreme islemciyi 3ghz'de calistirinca 17 watt extra yiyor..
    mevcut voltaji ile q6600 core 2 quad islemciyi 3ghz'de calistirinca 26 watt extra yiyor..
    mevcut voltaji ile (calistirabilirsen) e6750 core 2 duo islemciyi 3ghz'de calistirinca 8 watt extra yiyor..
    en dusuk olan core 2 duo islemci olan e4200 mevcut voltaji ile islemciyi 3ghz'de calistirabilirsen kafadan extra olarak hesaplamadan direkt 122 watt yiyor..

ama bu sirada AMD X2 6000+ islemci ve FX74 islemci 125watt yiyor.

hatta yeni cikan BE'nin 2100mhz calisan versiyonlari direkt 45watt yiyor. o asamada 1600mhz'de calisan e4200 core 2 duo islemcinin 65watt yedigini de hatirlatmak istiyorum..

Edit:ek bilgi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 25 Haziran 2007; 17:29:27 >

• Benim işlemci yukarıda dediğim gibi normal çalışması 95 watt tır 130 watt max değeridir.
    İntelin sadece birkaç tane 125 i geçen varmış o da en son çıkan 4 çekirdekli işlemci için geçerli zaten..Bak kendinde yazmışsın X26000 ile QX6800 aynı enerjiyi harcıyor.Yani ikisinin arasındaki performans değeri olarak bakarsak intel öne geçiyor.Bu arada 3 ghz olayına neden takıldın onu anlamadım yapıları farkı ile bütün işlemcilerin ghz lerine göre verimleri değişiyor yani ghz devri geçeli çok oldu hatta bunu bitirende amd olmuştu.
  • orda dur..cunku core mimarisine gecen ilk islemci AMD'dir. onu da gectim 64bit veri isleme yapan ve bu islemi 3ghz'de yapabilen ilk islemci de AMD'dir.ama dikkatini cekerse AMD firmasi, Intel islemcilerin 3ghz barajina yetismesini bekledi.. soylentiler ve haberlerin gidisati bu yonde. yakin zamanda daha yeni haberlerimizi de gorecegiz. bugun yayinlanan 2 haber dahil olmak uzere.
  • koca bakır soğutucuların nedeni su soğutma kullanıp (hava akımı yok) oc yapanlar.ayrıca birkısmı sırf gösteriş için
    ayrıca core mimarisi tamamen farklı herşeyi ghz faktörüne göre sınamamak lazım
    be serisi 45W tdp si vardır ama 65W tdp si olan conroe lara göre performans / watt oranı ne durumdadır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

orda dur..cunku core mimarisine gecen ilk islemci AMD'dir. onu da gectim 64bit veri isleme yapan ve bu islemi 3ghz'de yapabilen ilk islemci de AMD'dir.ama dikkatini cekerse AMD firmasi, Intel islemcilerin 3ghz barajina yetismesini bekledi.. soylentiler ve haberlerin gidisati bu yonde. yakin zamanda daha yeni haberlerimizi de gorecegiz. bugun yayinlanan 2 haber dahil olmak uzere.

Biliyorum kardeş işlemci konusunda hep en büyük yenilikleri amd yapmıştır.Kaldıki amd olmazsa şu anda kullandığımız en iyi işlemciler pentium 4 serisi olurdu galiba:).Ama ben sistem değiştiriken veya yorum yaparken sürekli fiyat performansa bakarak yorum yaparım ve bugün itibari ile fiyat performans açısından intelin 6X20 serisi önde görünüyor.Daha düşük bütçelerde ise X2 3800 öne geçiyor fiyat performans ta yani cebimizdeki paraya göre bile amd intelin üstünlükleri değişebiliyor.

İnş en kısa zamanda başka bi firma daha çıkar ortaya da iyice rekabet artar.Kimileride bi haber görüyor amd inteli piyasadan silecek yok intel amd yi piyasadan silecek.Kardeşim siz manyakmısınız niye bir firmanın ortadan gitmesini istiyorsunuz galiba paranız bol şu anda 150 dolara aldığımız işlemcileri biri gitse piyasadan 1000 dolara alamayız valla:D.Neyse onlar didişsin bize yarasın ne güzel işte.

• o zaman yine anakarta donuyoruz..

Ama forumlarda dedigim gibi.. AMD, ddr3'e adim atarsa ne olur bilemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 25 Haziran 2007; 19:26:04 >
  • combata... ugrasin icin tesekkur ediyorum... isallah senin gibi baskalari da mesaj yazarda bu konu tartisilir.
    konu actim ama konuyu surdurmek konusunda basarili olmadim galiba... insanlar pek yazacak bisey bulamadilar anlasilan.. ama hekes baska konularda AMD soyle yavas boyle dusuk,soyle bilmemne yazmaya devam ediyor..

tartismak guzeldir..

saygilar sevgiler..
  • Arkadaslar AMD ve Intel'in yurt disi fiyatlarini vermek istiyorum.. Overclock yapmayacak olanlarin bilgisine sunuyorum...
    Intel Core 2 Duo E6600 2.4ghz 221$ (31 bayiden alinmis bilgiler isiginda)
    Intel Core 2 Duo E6700 2.6ghz 314$ (31 bayiden)
    Intel Core 2 Quad Q6600 2.4ghz 485$ (31 bayiden)
    Intel Core 2 Extreme QX6700 2.6ghz 904$ (31 bayiden)
    Intel Core 2 Duo E6420 2.13ghz 182$ (29 bayiden)
    Intel Core 2 Extreme QX6800 2.93ghz 1.289$ (2 bayiden)
    Intel Core 2 Extreme X6800 2.93ghz 884$ (28 bayiden)
    Intel Core 2 Duo E6400 2.1ghz 185$ (29 bayiden)
    Intel Core 2 Duo E6320 1.8ghz 159$ (30 bayiden)
    Intel Core 2 Duo E6300 1.8ghz 163$ (28 bayiden)

AMD Athlon X2 6000+ 3.0ghz 215$ (16 bayiden)
    AMD Athlon X2 5600+ 2.8ghz 172$ (20 bayiden)
    AMD Athlon X2 5200+ 2.6ghz 155$ (23 bayiden)
    AMD Athlon X2 4800+ 2.5ghz 124$ (20 bayiden)
    AMD Athlon X2 4600+ 2.4ghz 112$ (18 bayiden)
    AMD Athlon X2 4200+ 2.2ghz 95$ (18 bayiden)
    AMD Athlon X2 3800+ 2.0ghz 67$ (21 bayiden)
    AMD Athlon X2 3600+ 1.8ghz 62$ (16 bayiden)

yurt disinda fiyatlar bu sekilde, fiyatlarin ortalamasi alinmistir. yaninda kac bayiye bakildigi da yazmaktadir.
    Fiyat/performans degerlendirmesine uygundur...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.