Şimdi Ara

Anlaşmalı Boşanmada Mal Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir arkadaşım boşanmak üzere ve eşiyle anlaştı. Çocukları zaten yok. Ama bir evleri var. Kredisi devam ediyor. Eşi diyormuş ki, anlaşmalı boşanma protokolünde evle ilgili bir şey yazmak gerekmez. Kendi aramızda anlaşır, evi satar ve bölüşürüz. Bu gerçekten doğru mu? Hakime söylemesi gerekir mi?

    Teşekkürler.

    Ekleme: Cevaplar için teşekkürler. Anlaşmalı boşanma davası ile ilgili sorumu avukata bürosunda danıştım. Mal rejiminin tasfiyesi ile ilgili anlaşmanın protokolde olması zorunlu değilmiş. Yani protokolde mal paylaşımı olmasa da boşanma gerçekleşirmiş. Böyle bir durumda taraflar mal paylaşımı için ayrıca dava açabilirlermiş. Mal paylaşımı protokolde yazar ve Yargıtay'ın aradığı kesin sözcüklerle belirtilirse, mal paylaşımı için dava açma hakkı ortadan kalkarmış. Dikkat edilmesi gereken, bazen bir tarafın diğeri tarafı kandırıp, sanki mal paylaşımı yapılmış gibi göstermesiymiş. Buna dikkat etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 25 Mart 2023; 19:49:59 >







  • Olmaz. Tüm malvarlığı ile ilgili olarak protokolde anlaşma sağlanmış olması gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşanmadan satar aralarında paylaşır protokole ekleyebilirler.diğer türlü dava konusu olur protokole eklenmezse.
  • Mal paylaşımı boşanma davasının konusu değildir. Boşanma davasının konuları; 1-) evlilik akdinin sona erdirilmesi, 2-) çocuk varsa velayet ve şahsi münasebet, 3-) nafaka, 4-) tazminat.

    Anlaşmalı boşanma protokolüne mal paylaşımı hususunun yazılıp yazılmaması boşanmayı etkilemez. Tarafların inisiyatifindedir. Ancak protokolde mal paylaşımının nasıl yapılacağı yazılmışsa bu husus hükme de aynen geçer.

    Ben anlaşmalı boşanma protokollerinde mal paylaşımını mutlaka belirtiyorum. Zira aksi durum, kötüniyetli kişiler karşısında hak kaybına neden olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.