Şimdi Ara

Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek
    Finlandiyalı Nokia gelirinin büyük bir kısmını patentli teknolojilerinin kullanımına ilişkin telif ücretlerinden elde ediyor. Dolayısı ile Samsung Electronics ile lisans anlaşmasının uzatılması şirket için dönüm noktası niteliğinde bir olay.



    Ayrıca Bkz.Android ve iOS ile rekabet edecek IndOS işletim sistemi geliyor



    Nokia, Güney Koreli dev ile çok yıllı yeni bir çapraz lisans anlaşması imzaladı. Lisans ücreti ödemeleri 1 Ocak'tan itibaren yeniden devreye girdi. Bir önceki lisans anlaşmasının süresi geçen yılın sonunda dolmuştu ve şimdi taraflar bunu tazeledi.



    5G alanındaki çözümleri kapsıyor



    Nokia'nın 5G ve diğer temel teknolojik çözümlerini kapsayan anlaşma mevcut ortamda Samsung için stratejik öneme sahip. Şirket bu lisanslar sayesinde, Nokia'nın patentli teknolojilerini kullanarak cihaz üretmeye devam edebilecek.



    Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek



    Yeni lisans anlaşmasının şartları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı, ancak Nokia temsilcileri anlaşmanın dostane ilkeler çerçevesinde imzalandığını belirtiyor. Nokia Technologies Başkanı Jenni Lukander konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:



    "Bu anlaşma her iki şirkete de inovasyon yapma özgürlüğü veriyor ve Nokia'nın patent portföyünün gücünü, onlarca yıldır Ar-Ge'ye yaptığı yatırımı ve hücresel standartlara ve diğer teknolojilere yaptığı katkıyı yansıtıyor."



    Oppo ve Vivo anlaşma sağlayamadı



    Finlandiyalı şirket geçtiğimiz Aralık ayında Huawei ile arasındaki lisans anlaşmasını uzatmıştı. Ancak diğer iki Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo ve Vivo, Finli şirketin temsilcileriyle henüz bir anlaşmaya varamamış durumda.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-23/nokia-samsung-reach-amicable-multi-year-agreement-on-5g-patents







  • Nokia da ibm gibi lisansdan kaZANİYOR

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar para kazan lisanslardan ama bir üst seviye cihaz üretme. Bu Nokia acayip bir şirket. Hmd nin elinden Nokia ismini alıp agrasif fiyatlandırma ile üst seviye klas telefonlar çıkarsa başa oynayabilir. Andoidi kullanmasına bile gerek yok. Batırdıkları sistemleri geliştirseler yeter. Piyasaya da heyecan gelir. Mobil pazarı sıkıcı. İos ve Android. Birde android temelli diğerleri. Eskiden güzel günler varmış. Symbian, rim, maemo, bada, wmobile, tizen, vs.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.