Şimdi Ara

Anket Hazırlayıp Sonuçları Görme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2000 kişinin katılacağı bir anket hazırlamayıp bunu da bir veri tabanına bağlayıp sonuçları görmek istiyorum. mesela

    Cinsiyetiniz nedir
    İşinizden memnun musun

    şeklinde sorular sorup erkeklerin kaçı işinden memnun şeklinde sonuçları farklı kombinasyonlar ile görmek istiyorum.

    Dreamweaver ile anketi yazıp veri tabanına bağlayabilirmiyim. Ankete katılanlar herhangi bir iç IP üzerinden ya ortak bir paylaşılan klasörüne girip ankete başlayacak.

    Nerden nasıl başlayabilir. Online anket var diyecek arkadaşlar olabilir ama sonuçların gizliliği de önemli sonuçta



  • up
  • merhaba,

    şifreli bir giriş ekranı hazırlayıp içine anket formunuzu koyabilirsiniz. programlama bilginizi geliştirmek için yapacaksanız siz başlayın yardımcı olurum. eğer amacınız sadece anket hazırlamaksa ve programlama bilmiyorsanız birine yaptırabilir veya hazır anket sistemlerine (google forms veya surveymonkey gibi) göz atabilirsiniz.
  • vona70 V kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabınız için. Google ve surveymonkey olmaz kesinlikle. Kendimiz yapmamız lazım. şifreli bir ekran dediğiniz nedir yazılım bilgim yok nerden başlayayım. 1. adım 2.adım nedir mesela dreamweaver ile olur mu mesela
  • daha önce hiç anket işi ile uğraşmadım ve bildiğim kadarıyla dreamweaver tasarım işine yarıyor.db falan senden duyuyorum.ayrıca nerede yayınlayacaksın bu anketi.hazır bir sayfan var mı? veya bir mobil uygulamada mı yayınlayacaksın ?
    yazılım bilgim yok demişsin ama hepsini öğrenmek epey zamanını alır.web programlama için en azından diyebileceğim bu.web sayfa üzerinden yayınlamayı düşünüyorsan ve yazılımı da kendin yapmak istiyorsan
    html , css ,[javascript] , [jquery] ve php veya c# gibi sunucu taraflı çalışabilen bir programlama dili öğrenmelisin.java ve jqu tercihtir.
    html ile sayfa iskeleti hazırlanır.dreamweaver da (pek hatırlamıyorum) kutu ekleyip genişlik yükseklik verilir ya.html ile yapabilirsin.daha güzel görselleştirme için css öğrenirsin.
    sunucu taraflı dil ile de soruyu sorarsın.cevaplar.sunucuya gider kayıt eder.yeni soruyu getirir.en sonda bitir dersin.kısaca.
    bunlar dışında zamanını kısaltacak şeylere bakabilirsin.ama hiç yazılım bilmeden biraz zor olacak.mesela hazır bir tema bulabilirsin.kendine göre düzenlersin veya birine yaptırırsın




  • en son dreamweaver 4 kullanmıştım sanırım 2000lerde.. o zamanlar database desteği filan yoktu. artık var baya çatır çatır mysql'e bağlanıp php kodlar oluşturabiliyor kendi kendine.. lakin hiçbirşey bilmeden yine çok zor olacak sizin için. webde Türkçe dreamweaver dersleri mevcut oradan ufak ufak başlayıp, dreamweaverin otomatik oluşturduğu kodları okuyarak php/html/css 'e biraz yatkınlık elde edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.