Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
6
Favori
381.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi


(En Son Oy Tarihi: 13.11.2022)
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün honda cr-v aldık lpg.

    Aldığımız galerici bp den alın dedi otogazcı da total gazdan alın sizce hangisi ????
  • Bence önemli olan aldığınız yer.. İstanbulda yaşayanlar kesinlikle Optimumun yanındaki Shellden gaz almayın.. veya alın ve %20 daha az km yapın.. İnanmayan denesin..
  • merhaba, 2008 model honda civic premium marka aracıma dün prins marka lpg taktırdım, usta milangaz, ipragaz ve totalgazı tavsiye etti, opetten uzak dur dedi, katkılı otogaz ciddi ciddi zarar veriyormuş, ben de bugün uzun yola çıktım ve bazı markaları deneme şansım oldu, sonuçlar şöyle:


    opet aygaz 15-TL (2,05-TL/lt) ......... 92,8 km ( acil olduğu için ve mecburiyetten aldım)

    shell 30-TL (2,04-TL/lt) ......... 85 km (sanırım pompacı hava bastı bilemiyorum ama bi daha shell in yanından geçmem)

    pogaz 15-TL (2,04-TL/lt)......... 118+ km (118km gittim ve hala bitmedi, yarın görücez ne kadar daha gideceğini, pogaz en iyisi gibi gözüküyor)


    bu arada bir sorum olacak: pogaz hangi gaz oluyor, milangazın sitesinde petrol ofisiyle anlaşmalı diyordu eğer pogaz dediği milangazsa milangaz 1 numara bence..
  • Aman hocam yakıt tüketim testinizi gözden geçirin ve bu verilerle firmalara hakısızlık etmiş olursunuz.Mutlaka fark vardı bu kadar olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talfar -- 24 Ocak 2010; 23:57:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonaboy

    merhaba, 2008 model honda civic premium marka aracıma dün prins marka lpg taktırdım, usta milangaz, ipragaz ve totalgazı tavsiye etti, opetten uzak dur dedi, katkılı otogaz ciddi ciddi zarar veriyormuş, ben de bugün uzun yola çıktım ve bazı markaları deneme şansım oldu, sonuçlar şöyle:


    opet aygaz 15-TL (2,05-TL/lt) ......... 92,8 km ( acil olduğu için ve mecburiyetten aldım)

    shell 30-TL (2,04-TL/lt) ......... 85 km (sanırım pompacı hava bastı bilemiyorum ama bi daha shell in yanından geçmem)

    pogaz 15-TL (2,04-TL/lt)......... 118+ km (118km gittim ve hala bitmedi, yarın görücez ne kadar daha gideceğini, pogaz en iyisi gibi gözüküyor)


    bu arada bir sorum olacak: pogaz hangi gaz oluyor, milangazın sitesinde petrol ofisiyle anlaşmalı diyordu eğer pogaz dediği milangazsa milangaz 1 numara bence..



    Evet hocam kesinlikle katkılı gazdan uzak dur. Ctesi günü lpgde sorunlar vardı gittim servise. Subablar mahvolmuşdu. Bi kaç parça daha tabi. Usta açtı içini tüm parçaların içi yağ dolu. Neden böyle oldu dedim. Katlıklı otogazda yağ oranının çok fazla olduğunu söyledi. Birçok parça değiştirmek zorunda kaldı. Aman dikkat edin katkılı gaza




  • bende hep milangaz yada ipragazdan alıyorum ancak geçen gün aygaz ı deneyeyim dedim pişman oldum aracın çekişi düştü yokuşlarda zorlanma vs.aldıgım istasyonda süperdi pompalar yeni heryer tertemiz personel çok ilgili ama aracıma zarar verecek belli bu katkılı otogaz bir daha aygazdan almam taki şu katkılı otogaz şaçmalıgından vazgeçene kadar
  • lpgde gaz bitmeden benzine geçiş arızası oluştuğu için daha önce verdiğim rakamları unutun:) ama bu arıza giderildikten sonra totalgaz 35 litre 71-TL ile 450km yol gitti, şimdi pogazı deniyorum sonucu yazarım yakında.
    bu arada dün internette çok araştırdım, bu ankette olduğu gibi 2007 ve 2008 yılında yapılan yorumlarda hep aygazın en iyi olduğu söyleniyor, ama 2009da aygazın arıza çıkardığı ve ustaların katkılı otogazı önermedikleri gerçeği ortaya çıktı, aygazı bu yüzden eliyorum ve anketin sıfırdan yapılması gerektiğini düşünüyorum, aygaz haricinde totalgazın da katkılı olduğu söyleniyor, doğru mudur bilmiyorum eğer doğruysa onuda eledim. geriye milangaz, shellgaz, ipragaz,pogaz, bpgaz kalıyor. milangaz petrol ofislerinde, ipragaz shell de satılıyor diye biliyorum, ama bunlar kendi isimleri altında mı satılıyor yoksa örneğin shellgaz ya da pogaz isimleri altında mı satılıyor merak ediyorum, bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.




  • Aksaraydan aldigim bp gaza hayran kaldim..Kayseriden aldigim milangazda oyleydi ama Elmadagdan aldigim milangaz icin aynisini soyleyemeyecegim.Milangaz da bir standart yok sanki her bayinin sattigi milangaz farkli..Aygaz hemen her yerde ayni.Performansi eskisinden iyi ama su siralar soru isaretleri oldugundan uzak duruyorum.
  • iki yıldır aygaz alıyordum gazı. sıralı tip lpg kiti mevcut araçta. 10 bin ve 20 bin bakımlarında filtreler çok kirli çıktı. katkılı oto aygazdan oluyor dedi usta. muhtemelen enjectör diğer kısımlardada birikme olmuştur. onlarıda temizleteceğim . shell gaza geçtim bakalım ama milangazı çok övmüşler forumda onuda deneyebilirim
  • yapılan birçok yorumu okudum eski yıllarda herkes aygazı tavsiye etmiş fakat son senelerde aygaz tavsiye edilmio gerçekten de katkılı otogaz araça zarar veriyo...bende lpgli araç kullanıyorum genelde bpden gaz alırım bi sorun yaşamadım ayrıca milangazda kullandım milangazda gerçekten güzel.bence araçınıza milangaz ipragaz ve bpgazdan başkasını almayın.tabiki aldığınız istasyonlara çok dikkat edin çoğu pompa ayarları ile oynuyor gerçekten güvendiğiniz istanyonları tercih ediniz...
  • FORD FOCUS 1.6GHIA 2000 model 179bin km de ki aracımı geçen gün BRC ye filtre bakımı için götürdüğümde - usta gazı nereden aldığımı sordu- Aygaz Euro LPG dedim. Katkılı gaz olduğu için filtrelerde tıkanmaya yol açtığını ve çekişi etkilediğini dile getirdi ve kullanmamayı tavsiye etti. DAha önce ipragaz firmasında çalışmış biri olarak İpragaz ı tavsiye edebilirim. Çünkü katkısız ve kaliteli bir ürüne sahipler. Ancak PO dan alınan her gaz ipragaz ya da milangaz olmayabilir. Oradaki anlaşmaya göre firmalar dağıtım yapıyor. Örneğin BP gaz ı İpragaz satın almıştı. En son PO gaz için de projeleri mevcuttu dolayısıyla istasyonlarda BP gaz ya da İpragaz yazanlar tercih edilebilir. OPET in hizmetinden çok memnundum bedava yıkama fln vardı ama filtreler naneyi yedi:)
    saygılarımla
  • Atiker yetkili servisindeki ustaya sordum hangi gazı ravsiye edersiniz diye cevap "Aygaz kullanma da, bilinen güvenilir markalardan hangisini alırsan al" dedi. Aygazdaki katkılar enjektörleri tıkıyormuş.
  • Evet bende bunu duydum dün, Aygazdaki katkı enjektörleri tıkıyormuş ama aklıma takılan katkı enjektörleri tıkıyor ama motora yararı varmı varsa ne ölçüde buradan her konuya balıklama atlayan ustalara soruyoruz bu konudada bize bilgi verin sadece lpg taktıracağım konularına reklam için girmesinler gördüğüm kadarıyla uysakotogaz dışında bir bilgilendirme gelmiyor.. Hadi esas burada görelim sizleri ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esenlik

    Evet bende bunu duydum dün, Aygazdaki katkı enjektörleri tıkıyormuş ama aklıma takılan katkı enjektörleri tıkıyor ama motora yararı varmı varsa ne ölçüde buradan her konuya balıklama atlayan ustalara soruyoruz bu konudada bize bilgi verin sadece lpg taktıracağım konularına reklam için girmesinler gördüğüm kadarıyla uysakotogaz dışında bir bilgilendirme gelmiyor.. Hadi esas burada görelim sizleri ;)

    Sevgili dostum;
    Her konuya yazma konusunda malesefki yeterli kalamıyoruz, ancak istediğiniz ve merak ettiğiniz konuları arama motorundan aratırsanız bu konuda yazılmış en fazla yazıyı benim yazdığımı görürsünüz, amacınız öğrenmek ise soru sorun, yok adam paylamak ise siz bilirsiniz, burası zaten eşine söz geçiremeyenlerin arenası haline gelmiş bi kere :(

    Benim ve meslekdaşlarımın yapacağı fazla birşey yok.

    Aygaz ve katkılı otogaz konusunda yapılan tartışmalar son bulmuştur.
    Son amanlarda filitrelerde çıkan pisliklerin sebebi ve etkenleri araştırılarak bu konuda çeşitli anketler, numuneler, toplantılar, sempozyumlar yapılarak konunu en ince ayrıntısına kadar irdelenerek bir sonuca varılmıştır. Ve bu konuyla ilgili sayfalarda yayınlanmıştır.

    Herkesin evine ve mail adresine ulaşamadığımız için sizden burada FS OTOGAZ adına özür diliyorum.

    Artık herkes AYGAZ KATKILI LPG yi korkmadan kullanabilir.
    10 yılı aşmış LPG dolum istasyonlarınıda bu arada sorgulamayı unutmayın.
    a) Tanklarını vaktinde DRAIN ediyorlarmı?
    b) Filtrelerini vaktinde değiştiriyorlarmı?
    c) Bu bahsettiklerimden haberleri varmı?
    d) Bütün bu pisliklerin sorumlusu kendileri olabilirmi? 10 Yıl ..... Dile kolay !
    Saygılarımla.




  • Dün bu sefer gazı Merter BP'den aldım, en son Aygaz almıştım iyi hatırlıyorum 135 km halen tüm yeşil ışıkları sabit yanıyordu, dün 310 Km'de iken yeşil yanmaktayken üstünü Merter BP'den fullettim 24 Litre gaz aldı ancak şuan 130 km yapmama rağmen iki yeşil ışık sönmüş vaziyette... Buna yorumunuz nedir?
  • Merhaba arkadaşlar aracım 96 uno 1.4sxie yaklaşık 5 aydır kullanmaktayım ve aracımda atiker lpg sistemi takılı sürekli olarak oturduğum mevkideki shell istasyonundan almakatayım ve aracım stabil istanbul şehiriçinde 22 kuruş yakmakta bir kez farklı bir shell istasyonundan almak zorunda kaldım pompaları eskiydi heralde yada bilerek hava bastılar 30 liralık gaz 80. km de bitti bir kezde aygaz aldım performans olarak dediğiniz gibi diğer lpg lere göre çok daha iyi araç benzinli gibi gidiyor ancak shellden aynı oranda aldığım gaza göre dah çabuk bitti shellden aldığım 20 liralık gazla 90km yaparken aygazda 80 yada 83 km yol yaptı benim için daha fazla km yapması önemli sonuçta aracımız daha az yaksın diye gaz kullanıyoruz eğer performans istersek benzinde kullanırız buda benim 5 aylık tecrübem....




  • aslında POgazda iyi bende sürekli yolumun üzerinde ve onu alıyorum.
  • pogaz ve total km ve performans açısından iyi,bp'yide methediyorlar,milangaz lipetgaz ve türevlerine bir daha bulaşmam.
  • Ben po gaz ile aygaz denedim.
    Aynı koşullarda kullanmak kaydıyla;
    Aygaz 1 depo ile 365 km
    PO ga 1 depo ile 415 km
    Yol gitti.
    Aygaz da performans daha yüksek klima açık rampada bayılmadan gidiyor araba.PO gaz da mutlakavites küçültmek gerekiyor.

    Aracım 1,2 80 hp dir.
  • aygazın tüm gazlardan perofmansı yüksek çünkü propan oranı yüksek ancak menzili kısa ben po-lipetgaz ve ipragaz kullandım aygaz dışında en menzili uzun olan ipragaz bir keresinde 25 litre gaz ile 367 km gittim. ş.içi ve ş.dışı karışık
    tüp taktırıyorsak önemli olan performans değil tasarruftur. yoksa benzinde kullanırdım aracımı
    clio 1.2 16 v 75 beygir
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.