Şimdi Ara

Ankarada Yatırımlık Ev Nereden Alınır? (SEMT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, kolay kiraya verebilecegim bir yerde ev arayışındayım. Krediyle birlikte 3m bütçemiz var.

Açıkçası yeni yapilan inşaatlardan vs girmek mantikli ama son zamanlarda bunlarin vurgun olma ihtimali dahilinde korkarak yaklaşıyorum, teminat senediyle satış yapılıyor. Bunların sayısının artmasi sürekli yarim bırakılan inşaatlar biraz riskli o yuzden diye düşünüyorum

Ben suan dümdüz eski kafa öğrenciye kiraya verecegim sekilde "Cebeci, Kolej, Kurtuluş" civarlarina bakınıyorum. Kira getirisi ev fiyatina gore yüksek. Ama burda da binalar çok eski 50 yıllık ve kentsel dönüşüme girmesi olasılığı olan yerler var. Kat eksiği var diye muteahit girer diye satılan yerler var.

Cebeci bolgesinde 2+1 olup 20-30k arasi kira getirisi olabiliyor denk gelirse.

Daha önce Incek'e baktım. Orasi edecegi fiyati etmis degerlenmis gibi gorunuyor ve bir de kira getirisi cok düşük. Orada sıfır 1+1 sahibi olabiliyoruz ve 10-12k kira getirisi oluyor.

Siz olsanız bu bütçe ile ankaranin neresinden alırdınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginflon -- 28 Eylül 2025; 7:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kiracı evine girse sana kira vermese cikarman en az 2 sene

Ha ille bana akıl ver dersen 3 milyona anca yakacık tarafından temiz 0 - 10 yaş arası düzgün daire bulursun

Bak tekrar söylüyorum 3 kurus kira alacagim diye kredi yükü altina GİRME 637272828 çeşit yatirim araci var arsa bile alsan daha mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Giderim oturdugum evi satar daha iyisini alirim ev upgrade olmus olur

Olmadi arsa alabilirim

Olmadı yazlık alabilirim

Olmadı bahce alabilirim

Bunlarin her biri es değer katkı sunar

Gayrimenkul dışına çıkmayı şuan tavsiye etmem dünya manyak bi yere evrildi ne alsan ne satsan ciddi manada zarar var sıkıntı var şuan en güzeli gayrimenkul AMAAAAAA kiracı saçmalığı isine girersen en kötüsü o tüm paranı bitcoin etheriuma bas daha iyi kafan agrimaz

Yatırım tavsiyesi değildir ben olsam böyle yaparim diyorum kira parası 2 sene sonra kuş kadar kalıyor bugun bir banyo bi mutfağını mahveden kiracinin ardindan tamir yuzbinleri aşıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line | 2022 Egea 1.3 Easy Plus |
    • 2011 Mazda 3 1.6 impressive Otomatik (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)
  • Yatirimlik ev 2 sekilde alinir, al kiraya ver veya alsat icin.

Al kiraya ver durumu icin en dusuk fiyat ile en yuksek kira getirisi hedeflenir

Al sat icin se yapilacak sanayi sitesi hastana veya metro akslarindan yeni bir ev alinir, bu surede dusuk fiyat da olsa kiraya verilir, ve 3 5 yil beklenip gelisim tamamlaninca satilir. Al sat icin temelden beya insaattan almak mantiklidir

Eger alinacak ev eski ise, bahcesi arsasi ve arsapayi onemlidir.yuksek arsa ppayi donusumde en iyi ve en buyik evi almaniza olanak saglar.

Misal 500 metrekare arsada 1/10 arsa payi demek, 50 metrekare toprak demek ve muteahhitler bunu 2.5 ile carpar ve size 125 metrekare ev verir. Ama eeger ev kac metrekare olursa olsun 1/20 arsapayli eve yikilip yeniden yapilinca 75 metrekare ev verirler,
    Kira getirisi iyi olmasa bile az katli arsa payi yuksek bahcesi genis apartmanlara yonelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 29 Eylül 2025; 10:59:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eryamandan 1+1 alıp (mümkünse katta ve bakımlı) hayatına devam ediyorsun. Bana duanı müsait zamanında edersin.

(kiracıların geneli mantıklı insanlar olması sebebiyle en az sorun yaşanan bölge olabilir.)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.