Şimdi Ara

Ankarada şeritler azallıyor yeni Metrobüslerine özel metrobüs yolları uygulamaya başlıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
9.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Ankarada şeritler azallıyor yeni Metrobüslerine özel metrobüs yolları uygulamaya başlıyor.

     Ankarada şeritler azallıyor yeni Metrobüslerine özel metrobüs yolları uygulamaya başlıyor.


    Gözümüz aydın Trafikte yeni keşmekeşler geliyor. Öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, uzun mesafelerde süreyi kısaltacak metrobüslerle, özel metrobüs yolunda “taşımalı sistemin” pilot uygulamasına Gölbaşı- AŞTİ arasında pazartesi başlayacak. İlerleyen zamanlarda tüm Ankaraya yayılacak.

    Ankara Metrobüs hattı komedisi yazısı:

    Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 4 yıldır arada bir telaffuz ettiği ‘metrobüs’lerle nihayet geçen günlerde Gölbaşı–AŞTİ hattında tanışma olanağı bulduk. Ankara Metrobüs hattı Hayırlı olsun.

    Yolun bir şeridini çizmek, içine de bildiğimiz körüklü otobüsleri koymak ve bunu da metrobüs diye vatandaşa sunmak nasıl bir duygu acaba!

    Bir şehir plancısı ve ulaşım konularıyla da biraz ilgilenen bir meslek adamı olarak bir metrobüs sisteminin nasıl bir uygulama olduğunu paylaşmak isterim:

    Öncelikle metrobüs sistemi, yoğun yolculuk talebinin bulunduğu ulaşım güzergahlarında, metro yatırımı için kaynakların yetersiz olduğu durumda, genellikle gelişmekte olan ülkelerce tercih edilen, metroya göre çok daha kısa sürede yapılabilen, lastik tekerlekli bir sistemdir.

    Bu sistem, mevcut yolda trafikten tamamen yalıtılmış otobüs yollarıyla işler (bakınız en yakın örnek İstanbul), mevcut trafik içinde hareket etmez, bu yüzden de hızlıdır.

    Metrobüs hattı bilimsel yöntemlere göre yapılan trafik ve yolculuk sayımlarına göre belirlenir, ‘pilot aşama’ diye bir şey olmaz.

    Bu sistemde otobüsler bildiğimiz körüklü otobüsler değildir, özel olarak imal edilir ya da en azından kapı düzenekleri farklıdır.

    Metrobüste duraklar (metrolarda olduğu gibi) bir platform şeklinde düzenlenir, platforma girerken biletler okutulur ve platform alanı artık serbest biniş alanıdır.

    Duraklara güvenli ve kolay yaya erişimi için özel fiziki tedbirler alınır.
    Kavşaklarda özel düzenlemeler yapılır.

    Tüm bunlarla Ankara’da önümüze metrobüs diye getirilen ‘sistem’ arasında maalesef en ufak bir benzerlik yok. Ankara’nın önüne hiçbir yeni proje konulmadığından olsa gerek, bu tür ciddiyetten ve bilimsellikten uzak ‘proce’leri uygulamaya koyma cesaretini gösteriliyor.

    Ne yazık ki, bize de bu komediyi acı bir tebessümle izlemek düşüyor!


    Gölbaşı halkı, yarından itibaren mahallelerden ringlerle metrobüse taşınacak,
    ardından metrobüs expres servis ile özel şeritli yoldan AŞTİ’ye ulaştırılacak, sonra da Ankaray
    ile kısa sürede kent merkezine varacak. Yeni basılan “Metrobüs Kartı” ile bu
    sistemi kullanacak vatandaşlar, 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve
    üçüncü aktarmalarda ücret ödemeyecek. EGO Genel Müdürlüğü, yeni sistemi EGO Web
    Sitesi, otobüs durakları, Ankaray ve Metro istasyonlarındaki ilan panolarında
    ayrıntılı bir şekilde duyuruyor.

    KARARI UKOME ALDI

    Büyükşehir Belediyesi, UKOME Genel Kurulu’nun 12 Ekim 2012 tarih 2012/42
    sayılı kararı gereği yarından itibaren “EGO Genel Müdürlüğü otobüsleri ile
    Kızılay ve Ulus merkeze girmeden daha sık servis ve daha kısa süreli expres
    ulaşım hizmeti” vermeye başlayacak.

    Özel tahsisli yol

    Mevlana Bulvarı’nda (Konya Yolu) sarı çizgi ile ayrılmış tahsisli yolda hızla
    ilerleyecek olan metrobüsler, başlangıç ve bitiş noktaları olan Gölbaşı ve
    AŞTİ’de ayrılan özel hareket alanlarından yola çıkacak. Gölbaşı İlçesi ile AŞTİ
    arasında projelendirilen Otobüs Özel Şeridi ise 17 kilometre uzunluğunda ve
    Konya Yolu’nun sağ şeridinde geliş-gidiş olarak kullanılacak. Metrobüs Özel
    Şeridi, Konya Yolu’nu kesen cadde ve sokak ayrım noktaları dışında diğer araçlar
    tarafından kesinlikle kullanılamayacak.


    Buda benden ve hayrettinden,



     Ankarada şeritler azallıyor yeni Metrobüslerine özel metrobüs yolları uygulamaya başlıyor.


    Polis ilk cezayı kesti


    Konya Yolu’nda başlayan sarı şerit uygulamasını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandı.
    Ankara’da EGO Genel Müdürlüğü tarafından özel metrobüs yolunda “taşımalı sistem” uygulaması başladı. Uygulamanın ardından metrobüsler Mevlana Bulvarı’nda (Konya Yolu) üzerindeki 17 kilometrelik bir güzergahta yolcuları taşımaya başladı. Daha önce sarı şerit ihlali yapan sürücülere ceza yazılacağını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün itibariyle uygulamayı hayata geçirdi.

    YETERLİ UYARI YAPILDI

    Konya Yolu’nda görev yapan trafik polisleri uzun zamandır televizyon ekranlarında, gazetelerde duyurusu yapıldıktan sonra denetime başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Yaklaşık 500 metrede bir bulunan levhalarla vatandaşlar uyarıldı. Onun öncesinde medya aracılığıyla da gerekli uyarılar yapıldı. Buna rağmen şerit ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşların bir çoğu sarı şerit uygulamasından haberdar ve ona göre davranıyor. Ancak bugün itibariyle gördüğümüz kadarıyla hiç duymayanlar da var.”

    VATANDAŞ TEPKİLİ

    Konya Yolu’nda ilerlerken Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce durdurularak ilk cezayı yiyen İbrahim Aydemir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini deneme tahtasına çevirdiğini öne sürdü. Aydemir, “Kızılay’da kafalarına göre değişiklik yaptılar, vatandaşa ceza kestiler. Şimdi burada da aynı şey yaşanıyor. Haberimiz yok desek olmuyor. Memurlar kendilerine verilen görevi yapıyor. Tek mağdur olan biziz” dedi.


    BU METROBÜS DEĞİL

    EGO Genel Müdürlüğü tarafından özel metrobüs yolu ihlali yaptığı için durdurulan Hüsnü Özver, yavaş gittiği için en sağ şeriti kullandığını söyledi. Metrobüs ile ilgili olarak, “Ben İstanbul’da metrobüsü gördüm. Kendisi için ayrı şerit değil ayrı yolu var. Bize metrobüs dedikleri bildiğiniz körüklü otobüs. Sarı şeridi çektim dediğin zaman orası metrobüs yolu olmaz. Dünyada örneği var mı bilmiyorum. Ama ben yavaş gittiğim için en sağ şeridi kullandım. Eğer yavaş gitmek suçsa ben artık hep giderim” dedi.

    SEN YAPMA BARİ

    Uygulama yapan görevli trafik polisleri, yaklaşık 500 metre boyunca ihlal yapan kamyoneti kenara çekti. Duran araçtaki sürücü aracın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sinyalizasyon işini yaptığını belirtti. Bunun üzerine memur, “Sen yapma bari. İnsanlara örnek ol” diyerek, sürücüyü uyardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 17 Aralık 2012; 7:11:59 >







  • konya yolunu 3 şeride indirmek bence yanlış bir hareket.Özellikle akşam saati iş çıkışında dikmenin ordan kitlenmeye başlıyor trafik.Konya yolundan aşırı otobüs de geçmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen zamanda istanbul, eskişehir yolları gibi diğer yollarada yapılacak. Trafik çilesini siz düşünün artık.
  • offffffffffff bu cok kötü bi haber ben hep ordan gidip geliyorum lanet olsun istanbula benzeyecekler aklınca nah benzersiniz
  • konya yolu 3 şeride düşerse o yolu kullanacaklara Allah yardım etsin
  • Haaa hah,metrobüs düşmanımız eksikti onuda üretti yüce milletimiz.
    Sen metrobüsün kaç milyon insanı taşıdığından haberdar mısın?
    Trafik çilesini ne ölçüde engellediğinden?
    Kaç bin litre mazot benzin tasarrufu sağladığından haberdar mısın peki?
    Ülke ekonomisine katkısından?
    Değilsin.
    Aklınca millete ayar vericen burda,kusura kalma senin o ayarını ancak hızlı trene binmemek için eskişehirden ankaraya uçakla gelenler alır.
  • Evet metrobüs sevmiyorum. Umrumda da değil. Metrobüs gibi saçma sistem yok. Sende o kadar trafik çilesi mazot tasarufu konusunda hassas isen metrobüs yerine metro ulaşımını savunurdun. Metrobüs halk kandırmacasıdır. Biz metroyu veya alternatif ulaşımları yapamıyoruz. Otobüsü uzatıp metro diyoruz demektir.

    Ayrıca metrobüs kaç senedir uygulanıyorda sıkıntıları bitiyormu sen onun cevabını ver? Metrobüs çözüm değildir. Ankarada kızılayı veya ulusu 2 şeride düşürünce görüşelim.

    Şunuda ekleyim. Sen Antakyada olduğun için bilmezsin belki amam eskiden de otobüslere özel yollar vardı Ankarada ama gerek o zamanlar trafikteki araçsayısı az olduğu halde gerekse nüfusun az olduğu halde trafiği arap saçına döndürüyordu. Şu anki trafik yüküyle böyle birşeye girişmek gerçekten trafiğin durma noktasına gelmesidir.

    Yapılması gerek tek şey var. Ana alterlerde Metroyu geliştirmektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 9 Aralık 2012; 11:28:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Evet metrobüs sevmiyorum. Umrumda da değil. Metrobüs gibi saçma sistem yok. Sende o kadar trafik çilesi mazot tasarufu konusunda hassas isen metrobüs yerine metro ulaşımını savunurdun. Metrobüs halk kandırmacasıdır. Biz metroyu veya alternatif ulaşımları yapamıyoruz. Otobüsü uzatıp metro diyoruz demektir.

    Ayrıca İstanbulda metrobüs kaç senedir uygulanıyorda sıkıntılara bitiyormu sen onun cevabını ver? Metrobüs çözüm değildir. Metrobüs beceremediler şimdide otobüslere özel yol diye istanbulda iki şeritli yola bile toplu taşıma yolu yaptılar. Ankarada kızılayı veya ulusu 2 şeride düşürünce görüşelim. O zaman sende metro dostu olup metrobüs düşmanı olursun.

    Şunuda ekleyim. Sen bilmezsin belki amam eskiden de otobüslere özel yollar vardı Ankarada ama gerek o zamanlar trafikteki araç sayısı az olduğu halde gerekse nüfusun az olduğu halde trafiği arap saçına döndürüyordu. Şu anki trafik yüküyle böyle birşeye girişmek gerçekten trafiğin durma noktasına gelmesidir.

    Yapılması gerek tek şey var. Ana alterlerde Metroyu geliştirmektir.

    Gerçi siz herşeye karşısınız.
    Hızlı trene karşısınız havaalanına karşısınız uçağa karşısınız gemiye karşısınız vapura karşısınız.
    Bu memlekete çivi çakılsa ona da karşısınız.

    Ana alterlerde metroyu geliştirecekmiş,metrobüsü sevmiyormuş.
    Sen metronun maliyetiyle metrobüsün maliyetinden haberdar mısın?Kaç senede yapılacağından?yaratacağı perişanlıktan?
    Değilsin.
    Ankaraya komple metrobüs döşe bir de komple metro döşe bakalım bak çıkan faturaya.
    Akıl var mantık var.
    Metrobüs şu anda Türkiye'de uygulanabilecek en iyi sistem.
    Bugün istanbul'un bir ucundan kalkıp öteki ucuna metrobüsle 1 saatte gidebiliyorsam ben yolculuk sürem 3te bire iniyorsa senin metrobüse karşı olman trafikteki fayton keyfin pek umrumda olmaz açıkçası.Hiç kimsenin de olmayacaktır bunu aklına yazmanı tavsiye ederim.
    Metrobüsü kim icat ettiyse aklıyla bin yaşasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Aralık 2012; 10:47:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Evet metrobüs sevmiyorum. Umrumda da değil. Metrobüs gibi saçma sistem yok. Sende o kadar trafik çilesi mazot tasarufu konusunda hassas isen metrobüs yerine metro ulaşımını savunurdun. Metrobüs halk kandırmacasıdır. Biz metroyu veya alternatif ulaşımları yapamıyoruz. Otobüsü uzatıp metro diyoruz demektir.

    Ayrıca İstanbulda metrobüs kaç senedir uygulanıyorda sıkıntılara bitiyormu sen onun cevabını ver? Metrobüs çözüm değildir. Metrobüs beceremediler şimdide otobüslere özel yol diye istanbulda iki şeritli yola bile toplu taşıma yolu yaptılar. Ankarada kızılayı veya ulusu 2 şeride düşürünce görüşelim. O zaman sende metro dostu olup metrobüs düşmanı olursun.

    Şunuda ekleyim. Sen bilmezsin belki amam eskiden de otobüslere özel yollar vardı Ankarada ama gerek o zamanlar trafikteki araç sayısı az olduğu halde gerekse nüfusun az olduğu halde trafiği arap saçına döndürüyordu. Şu anki trafik yüküyle böyle birşeye girişmek gerçekten trafiğin durma noktasına gelmesidir.

    Yapılması gerek tek şey var. Ana alterlerde Metroyu geliştirmektir.

    Gerçi siz herşeye karşısınız.
    Hızlı trene karşısınız havaalanına karşısınız uçağa karşısınız gemiye karşısınız vapura karşısınız.
    Bu memlekete çivi çakılsa ona da karşısınız.

    Ana alterlerde metroyu geliştirecekmiş,metrobüsü sevmiyormuş.
    Sen metronun maliyetiyle metrobüsün maliyetinden haberdar mısın?Kaç senede yapılacağından?yaratacağı perişanlıktan?
    Değilsin.
    Ankaraya komple metrobüs döşe bir de komple metro döşe bakalım bak çıkan faturaya.
    Akıl var mantık var.
    Metrobüs şu anda Türkiye'de uygulanabilecek en iyi sistem.
    Bugün istanbul'un bir ucundan kalkıp öteki ucuna metrobüsle 1 saatte gidebiliyorsam ben yolculuk sürem 3te bire iniyorsa senin metrobüse karşı olman trafikteki fayton keyfin pek umrumda olmaz açıkçası.Hiç kimsenin de olmayacaktır bunu aklına yazmanı tavsiye ederim.
    Metrobüsü kim icat ettiyse aklıyla bin yaşasın.

    Alıntıları Göster
    Kendine adına konuş ben yapılan herşeye karşı değilim.Başka şehirden benim kim olduğumu bilmeden attıp tutma. Yapılan güzel şeylerin yanındayım hızlı treni, banliyö sistemlerini, metroları, özel hava yolu şirketlerini severim ve kullanırım.

    Hükümet karşıttı değilim ama akıllı mantıklı düşünmeyi severim. Sırf birileri karşı çıkıyor diyede yaralı edebiyatı yapacak biriside değilim. Hangi cadde ile hangi sokakta uygulanacak sistemmiş merak ediyorum. Siz ya Ankarada yaşamıyorsunuz yada sizin dolaştığınız yollar 4-5 şeritli otoban gibi yollar.

    İstanbulda beni ilgilendirmez. İstanbulda veya başka şehirde yaşadığınıza göre Ankara trafiğide sizi ilgilendirmez. Çünkü kullanmıyorsunuz demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 9 Aralık 2012; 11:48:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie


    antakyada yaşıyorum istanbulda değil.
    istanbula da ankaraya da ara ara gider gelirim.
    Ve metrobüs çağ atlatır ankaranın o kilit trafiğine.
    İnsanlar toplu taşıma tercih ettikten sonra gidecekleri yere arabaya göre çok daha rahat varacaklar.
    piki miki de yok ayrıca metrobüs roket gibi geçiyor arterlerden.
    trafiğe takılmadığı için de sıkıntı yaratmıyor.
  • Geçmişte yapılmış birşeyin şimdi ki tekrarında başka birşey değil. Metrobüs kullanan kullansın. Benim önceliğim metroların ve banliyö sisteminin geliştirilmesidir. Otobüsü uzattıp metroya biniyoruz amacında değilim. O yolları kullananlarada allah sabır versin. Bana kalırsa kızılay ve ulusu araç trafiğine kapatısınlar.

    Hatta Şehir merkezine araç girişlerini bile ücretli yapsınlar. Araba sayısı azalsın. Benim canıma minnet. Herkes metrobüs binebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 9 Aralık 2012; 11:24:11 >
  • Metrobüs gerçektende büyük kolaylık İstanbul'da Sultangazi'den Kadıköye 1 saatte varıyordum çok güzel bişey hiç trafiğe doğru düzgün takılmadan trafiği azaltmanın en iyi yolu bana göre toplu taşımayı teşfik etmektir aksi taktirde sürekli yol yapmakta çare değildir ülkemizde araç sayısı gün geçtikçe artıyor Metrobüs Ankara trafiğine iyi gelecektir sabahları işe giderken görüyorum arabaların içinde bir kişi herkes özel arabasıyla işe gidiyor metrobüs gelirse trafikteki araç sayısıda eskiye nazaran azalacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakbay06

    Metrobüs gerçektende büyük kolaylık İstanbul'da Sultangazi'den Kadıköye 1 saatte varıyordum çok güzel bişey hiç trafiğe doğru düzgün takılmadan trafiği azaltmanın en iyi yolu bana göre toplu taşımayı teşfik etmektir aksi taktirde sürekli yol yapmakta çare değildir ülkemizde araç sayısı gün geçtikçe artıyor Metrobüs Ankara trafiğine iyi gelecektir sabahları işe giderken görüyorum arabaların içinde bir kişi herkes özel arabasıyla işe gidiyor metrobüs gelirse trafikteki araç sayısıda eskiye nazaran azalacaktır

    bunlara anlatamazsın hocam.
    Diyorum ya adamlar kapıdan içeri herşeye karşı.
    bütün dertleri her yapılandan bir olay çıkarmak adamların.
  • istanbul da yaşamayıp metrobus hakkında ahkam kesenlere de hayret ediyorum...ne cok şey biliyorsunuz kardeşim ,kullanmadıkları arabalar hakkında yorum yapanlara benzemişsiniz...
  • Muhalefet olcam diye saçmalıyorsunuz, önce bir uygulansın görelim sonra bakarız iyi mi kötü mü diye, bence bundan daha kötü olamaz ankara trafiği, umarım metrobüs azaltır bu çileyi, ben bile kullanmayı düşünebilirim.
  • Hangi dünyada yaşıyorsunuz?Yer varsa biz de gelelim.

    Bizim bu tarafta herkesin arabası olmadığı için bazı insanlar toplu taşımaya mahkum da,böyle haberlere seviniyor garibanlar.

    Gelişmiş bir toplu taşıma sistemi olması halinde Konya Yolu'nun 2 şeride düşmesine de razıyım.Her sabah o yolu kullanıyorum,arabayı bırakır ben de metrobüse binerim.İncilerim dökülmez sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Evet metrobüs sevmiyorum. Umrumda da değil. Metrobüs gibi saçma sistem yok. Sende o kadar trafik çilesi mazot tasarufu konusunda hassas isen metrobüs yerine metro ulaşımını savunurdun. Metrobüs halk kandırmacasıdır. Biz metroyu veya alternatif ulaşımları yapamıyoruz. Otobüsü uzatıp metro diyoruz demektir.

    Ayrıca İstanbulda metrobüs kaç senedir uygulanıyorda sıkıntılara bitiyormu sen onun cevabını ver? Metrobüs çözüm değildir. Metrobüs beceremediler şimdide otobüslere özel yol diye istanbulda iki şeritli yola bile toplu taşıma yolu yaptılar. Ankarada kızılayı veya ulusu 2 şeride düşürünce görüşelim. O zaman sende metro dostu olup metrobüs düşmanı olursun.

    Şunuda ekleyim. Sen bilmezsin belki amam eskiden de otobüslere özel yollar vardı Ankarada ama gerek o zamanlar trafikteki araç sayısı az olduğu halde gerekse nüfusun az olduğu halde trafiği arap saçına döndürüyordu. Şu anki trafik yüküyle böyle birşeye girişmek gerçekten trafiğin durma noktasına gelmesidir.

    Yapılması gerek tek şey var. Ana alterlerde Metroyu geliştirmektir.

    Gerçi siz herşeye karşısınız.
    Hızlı trene karşısınız havaalanına karşısınız uçağa karşısınız gemiye karşısınız vapura karşısınız.
    Bu memlekete çivi çakılsa ona da karşısınız.

    Ana alterlerde metroyu geliştirecekmiş,metrobüsü sevmiyormuş.
    Sen metronun maliyetiyle metrobüsün maliyetinden haberdar mısın?Kaç senede yapılacağından?yaratacağı perişanlıktan?
    Değilsin.
    Ankaraya komple metrobüs döşe bir de komple metro döşe bakalım bak çıkan faturaya.
    Akıl var mantık var.
    Metrobüs şu anda Türkiye'de uygulanabilecek en iyi sistem.
    Bugün istanbul'un bir ucundan kalkıp öteki ucuna metrobüsle 1 saatte gidebiliyorsam ben yolculuk sürem 3te bire iniyorsa senin metrobüse karşı olman trafikteki fayton keyfin pek umrumda olmaz açıkçası.Hiç kimsenin de olmayacaktır bunu aklına yazmanı tavsiye ederim.
    Metrobüsü kim icat ettiyse aklıyla bin yaşasın.

    Kendine adına konuş ben yapılan herşeye karşı değilim. Benim kim olduğumu bilmeden attıp tutma. Yapılan güzel şeylerin yanındayım hızlı treni, banliyö sistemlerini, metroları, özel hava yolu şirketlerini severim ve kullanırım.

    Hükümet karşıttı değilim ama akıllı mantıklı düşünmeyi severim. Sırf birileri karşı çıkıyor diyede yaralı edebiyatı yapacak biriside değilim. Hangi cadde ile hangi sokakta uygulanacak sistemmiş merak ediyorum. Siz ya Ankarada yaşamıyorsunuz yada sizin dolaştığınız yollar 4-5 şeritli otoban gibi yollar.

    İstanbulda beni ilgilendirmez. Demek ki istanbulda yaşıyorsunuz ki 1 saatte bir ucundan bir ucuna geçiyorsunuz ki trafiği pik olduğu saatlerde sallama bir zaman vermişsiniz. İstanbulda yaşadığınıza göre Ankara trafiğide sizi ilgilendirmez.

    2 sene içinde 2 tane ana metro hattı açılcak zaten, metrobüs da bunlara destek olcak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: iakbay06

    Metrobüs gerçektende büyük kolaylık İstanbul'da Sultangazi'den Kadıköye 1 saatte varıyordum çok güzel bişey hiç trafiğe doğru düzgün takılmadan trafiği azaltmanın en iyi yolu bana göre toplu taşımayı teşfik etmektir aksi taktirde sürekli yol yapmakta çare değildir ülkemizde araç sayısı gün geçtikçe artıyor Metrobüs Ankara trafiğine iyi gelecektir sabahları işe giderken görüyorum arabaların içinde bir kişi herkes özel arabasıyla işe gidiyor metrobüs gelirse trafikteki araç sayısıda eskiye nazaran azalacaktır

    bunlara anlatamazsın hocam.
    Diyorum ya adamlar kapıdan içeri herşeye karşı.
    bütün dertleri her yapılandan bir olay çıkarmak adamların.

    Umarım birgün Antakya'da Toplu ulaşım konusunda çağ atlayabilir. En son geldiğimde pek iç açıcı görünmüyordu. Sizin gibi duyarlı vatandaşlarımız kendi şehirlerinde de (Antakya) Toplu ulaşımın gelişmesi için bu konuda ellerinden gelen çabayı göstermelidirler. Başka şehirlerdeki toplu taşımanın gelişmesine verdiğiniz için shadowgeist arkadaşımıza teşekkür ediyoruz Ankaralılar olarak.

    Shadowgeist arkadaşım bizimde Antakya toplu taşıması için yağabileceğimiz birşey varsa bizde senin yanında oluruz. Amaç başka şehirde yaşasak bile yapılan hizmetlere destek olmak değil mi?




  • Metrobüs iyi hoş ama Ankara'nın acilen yapılan metrolara kavuşması lazım. Keçiörende yaşayan insanlara sormak lazım trafiği. Keçiören'e işim düşmesin diye Allah'a dua ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SxXXxN

    Metrobüs iyi hoş ama Ankara'nın acilen yapılan metrolara kavuşması lazım. Keçiörende yaşayan insanlara sormak lazım trafiği. Keçiören'e işim düşmesin diye Allah'a dua ediyorum.

    Hocam ben Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesindeyim hergün dışkapıya gidiyorum o Fatih köprüsünü görmem yetiyor.

    Ayrıca böyle birşey olsa okula arabayla gitmeyi bırakırım, çukurambarda oturuyorum çıkarım samsun yoluna atlar giderim tam okulun yanında da inerim. Hem arabam yorulmamış olur hem her sabah ben kahrolmamış olurum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.