Şimdi Ara

Ankarada nerden unix programını bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bana unix lazım ankarada nerden veya kimden bulabilirim?Kullanımının neredeyse imkansız kadar zor olduğunu biliyorum ama merak işte mutlaka edinip kullanmak istiyorum.Aslında epey bilgisizim tek başına kullanılabiliyormu onu bile bilmiyorum unide ödevleri windowsdan unix tabanlı pencere açarak hocalara gönderirdik bir kaç komut biliyorum ama tek başına nasıl kullanılır bir fikrim yok.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler
    Saygılarımla,



  • unix yerine sana benzeri olan linuxu tavsiye edeceğim. çünkü unixi (solaris, irix, vb) işletim sistemlerini masaüstü bilgisayarlarda kullanamazsın. linux dağıtımlarından birini kullanarak istediklerini gerçekleştirebilirsin.
  • MErhaba,desentürk linux kullanıyorum ama unixe çok merak saldım mutlaka kurcalamak istiyorum unix dos tarzı olduğu için ve en güvenli yazılım olduğu için kullanmak istiyorum.Arkadaşlar unix nerden edinebilirim bilgisi olan yokmu?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by corto</i>
    <br />MErhaba,desentürk linux kullanıyorum ama unixe çok merak saldım mutlaka kurcalamak istiyorum unix dos tarzı olduğu için ve en güvenli yazılım olduğu için kullanmak istiyorum.Arkadaşlar unix nerden edinebilirim bilgisi olan yokmu?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Sco unix'i masaüstü için ideal...Ama dendiği gibi linux tavsiye ediliyor bende katılıyorum. GNU Linux çok destekliyecileri var ve alt yapısı ve paket çeşitliği sınırsız buna rağmen Unix kullanmam ilginç zaten unix ile Lİnux benzer illa konsol tarzında çalışmak istiyorsan X-windows veya hiç bir penceriyi yükleme linux de al sana o zaman unix.veya inittabdan iptal et gitsin x-winodws gene al sana unix [^][frndsp] Kolay gelsin...




  • linux zaten unix tabanlı. Zaten unix bulsan bile pcde çalışacağını garanti edemezsin. Mesela bizde tru64 var ve sadece alpha işlemcili (64bitlik alpha mimarisi kullanıyorlar) sistemlerde çalışıyor ve grafik arayüzü mevcut. Sun'ınkiler de öyle diye biliyorum.

    Konsolda da ikisi de aynı. Belki birkaç temel olmayan komut değişir. Ama bu linux ve unix sürümleri içinde de oluyor zaten...
  • asil fark kernellerinde. console ve komutlar olarak pek fark yok. orda da bash shell kurarsin linuxtaki tum shell komutlarini kullanirsin. guvenlik diyorsun, guvenlik de gene temelde kernelden geciyor. eger kernelle hasir nesir olmuyorsan, compile edip kurcalamiyorsan falan unix turevlerine gecmen icin fazla da sebep yok. sonucta hardware destegi de kernelden geciyor. ve unix lerde hardware destegi saglamak icin extradan kernel compile etmen falan gerekecek. sonucta olay kernelde bitiyor.illa gecicem diyorsan BSD leri dene. mesela freebsd, burda grafiksel ara birim falan da sorun olmaz. kde aynen orda da calisiyor.
  • Merhaba, elimdeki mandrakeyi bir deniycem bakalım unix gibi kullanabilecekmiyim.Birde dig bu bahsettiğin freebsd yi program satan dükkanlarda bulmak mümkünmü?
    Saygılarımla,
  • linux satan yerlerde bi sor bakalim. yoksa download da edebilirsin. mesela turkiye'den son surumun icinden iso'larini cekebilecegin adres:
    ftp://ftp.tr.freebsd.org/pub/FreeBSD/ISO-IMAGES-i386/5.2.1/

    burdan da hardware uyumuna bakabilirsin.
    http://www.freebsd.org/releases/5.2.1R/hardware-i386.html




  • Teşekkürler dig verdiğin bilgiler için.Ama linke bir göz attım isoların boyutu çok büyük 1gb ı geçiyor dialup modemle indirebilmem için aylar gerekir :) En sağlamı satın almak,bugün maltepe pazarına bir bakıcam bakalım bulabilecekmiyim.
  • Ya bu arada çok ilginç birşey oldu indirmek için tıkladığımda 643mb lık disk1.iso yu şuan benim dandik 56k modem 17k olarak indiriyor.Bu nasıl olur?
  • Ya bu arada çok ilginç birşey oldu indirmek için tıkladığımda 643mb lık disk1.iso yu şuan benim dandik 56k modem 17k olarak indiriyor.Bu nasıl olur?
  • Ya bu arada çok ilginç birşey oldu indirmek için tıkladığımda 643mb lık disk1.iso yu şuan benim dandik 56k modem 17k olarak indiriyor.Bu nasıl olur?
  • Direkt Bir FTP erişimi alıyorsun download'ı O Yüzden 17 Kb oluyor. Veya Karşı Sistenin Upload'ı Yüksektir Microsoft Gibi

    quote:

    Orjinal: corto
    Ya bu arada çok ilginç birşey oldu indirmek için tıkladığımda 643mb lık disk1.iso yu şuan benim dandik 56k modem 17k olarak indiriyor.Bu nasıl olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.