Şimdi Ara

Ankarada kiralık ev tavsiyesi, Eryaman?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar, şu an Yıldız İlkbahar mh. kirada oturuyorum. Evimi değiştirmek istiyorum. Kısmetse temmuzda düğünümüz var. Şöyle yeni gelin getireceğim temiz ve iyi ısınan bir ev bakıyorum. Yine yıldız civarında baktım, evler çok bakımsız ve eski olmasına rağmen kiralar 1400-1500 liralardan başlıyor. ev sahibi 5 kuruş para harcamamış eve 20-30 senedir, dünyanın parasını istiyor.

Dolayısıyla muhit ve ulaşım olarak nişanlımla çok memnun olmamıza rağmen şöyle eli yüzü düzgün bir evde otutmak istiyoruz, mümkünse 2500 tl kira vermeden.

Çevre yoluna yakın olması işyerlerimize rahat ulaşım bakımından çok faydalı olacağından çakırlar (turgut özal) mh tarafı dikkatimizi çekti. Bu civarda oturanlar mahalle ile ilgili yorumlarını yazabilirler mi? Kızılaya ulaşım ne kadar sürüyor, saat kaça kadar mümkün, oturulacak, vakit geçirilecek işletmeler (bar, restoran, cafe, pastane, vb.) konusunda zengin mi, fakir mi, insanların yaklaşımı nasıl rahatsız edici tipler bulunur mu? Genel olarak yorumlarınızı da ekleyebilirseniz çok memnun olurum.

Bir ara hasköy güneşevler tarafında yapılan yeni binalar da dikkatimizi çekti, fakat o bölge konusunda biraz olumsuz yorumlar aldık (genel olarak trafik sorunu ve insan profili bakımından). Bunun gibi kendi kızınızı içinize sinerek gelin gönderebileceğiniz başka muhit tavsiyeleriniz varsa lütfen duymak isterim.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sultanhalim -- 16 Şubat 2017; 4:0:8 >

• Istanbula tasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen çankaya bana basık geliyor bunaltıyor beni ama batıkent tarafı çakırlar çok ferah geliyor bana neden bilmiyorum ev alacak olsam çakırlardan alırdım insanları iyi trafiği yok. şehre uzak ama altında araba varsa hiç sıkıntı değil

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line
    • 2011 Mazda 3 1.6 impressive Otomatik (Mevcut araç)
    • 2022 Egea 1.3 Easy Plus (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)
  • Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Çakırların sosyal yaşamının yaşamkente benzemeye başladığını iddia edenler duyuyorum. Var mıdır gezen, bilen? Sokak görünümüne bakabildim sadece şimdilik, evden başka bir şey yok gibi.

En kısa zamanda gidip gezicem inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaklaşık 15senedir çakırlar yakınlarında oturuyorum.15sene önce turgut özal mahallesi falan tarlaydı hep 😄 Bence ankarada yaşanılabilecek ilk 3 yer arasında yer alır batıkent..
    Batıkentten dışarı çıkmanıza ihtiyaç yok diyebilirim çünkü herşey mevcut avm bar kafe ne ararsanız var..
    1500-2000 lira arası yeni lüks binalarda rahatlıkla oturabilirsiniz..ulaşım ise dolmuş 10a kadar falan oluyo batıkent metrodan ringler var 23e kadar falan kızılaya gitmeniz minimum 1 saati alır geçebilirde..batıkent sessiz sakin bir yer komşunuz tamamen kader bence iyiside gelebilir kötüsü de 😄

Kiralar el yakıyor dediğiniz gibi yani üniversitenin yaninda baglicada eve cikacaktim 1.400 tl den asagi ev yok keza merkez de öyle
  • Turgut özal da oturuyorum. Sanırım 1300 tl den aşağı kiralık daire bulamazsın. Dairelerin çoğu yenidir burada. Site ve güvenlikli hatta havuzlu site içerisinde olan daireler de var. Kızılaya ulaşım metro ile. Gimsa, atlantis ya da botanik durağına gidip metro kullanılabilir. Ulus, keçiören ve hacettepe hastanesi tarafına dolmuşlar mevcut. Çevre yolu bağlantısı çok yakın ve sakin. 2164 cadde üzerinde alkol servisi olan mekanlar açıldı, aslında kardelen mahallesine geçiyor ama sınırda. Pazar yeri, sağlık ocağı ve bolca park mevcut. Belediyeye ait yüzme havuzu ve spor merkezi yine kardelen sınırında. Pek çok market var, migros, akyurt, çağdaş, bim, altunbilekler, şok, yunus vs. Akkent yeni bir proje yapıyor. İçerisinde alışveriş merkezi olan bir meydan var projede, buraların çehresi biraz daha değişecek gibi. Hipodrum tarafına giderken cumhuriyet, mado gibi yeme içme yerleri çok. Atlantis avm ve meydan avm de vakit geçirilebilir ve alışveriş için uygundur.

Apaçi fazla yok, aden garden tarafından atılan havai fişekleri saymazsan sessiz ve sakin bir yer. Ankaranın her yerine kar yağar en son buraya düşer. Büyük göbek tarafında kışın çok sis olur. Mal sahiplerinin büyük bölümü yuvalıdır ve kaç dairesi olduğunu kendileri bile bilmezler.

Çok karışık oldu, aklıma geleni yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brucelee -- 28 Aralık 2016; 22:26:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Esenyurt'tan ev almak ?
    11 yıl önce açıldı
    Ankara TOKİ' den ev almak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Bu bölgeyi Şeker mh. ile beraber ciddi şekilde değerlendireceğiz gibi gözüküyor. Mahalle büyük, altımda da araba yok malesef. Ne tarafına odaklanacağımızı da tam bilemiyoruz. Çakırlar göbek etrafı mı, hipodroma yakın kısımlar mı yoksa Akkent tarafı mı?? Ya da Kardelen mh ne mi kaymalıyız? İlk defa yaşayacağın bir mahalleye taşınmaya karar vermek hiç kolay değil. :(

Şu an oturmakta olduğumuz İlkbahar mh. evimde, ben evde yokken kapı iki defa çalmış. Evde temizlik yapmakta olan nişanlım da ikinciye cevap vermiş, elinde kadın çorapları olan bir adam çorap karşılığı para istemekteymiş. İlk çalan da çiçekçiymiş. Bir hayli tedirgin olmuş. Benim de aklıma acaba hırsızlık yapmak için keşfe mi çıkıldı fikri geldi!! Hangi evde kim var kim yok diyerekten. Mahalle ve komşuluk kavramını ortadan kaldırmak, biz vatandaşların başına gelebilecek en kötü şey gerçekten de.

Velhasıl, Eryaman'a ilgi göstermeye başladık. Bahçen Konutlarıydı, Dört mevsimdi, kaçan birkaç fırsatı gezdikten sonra, Eryaman 5 metrosunun hemen yanında Oyak 555 sitesi dikkatimizi çekti. Sitenin güvenliği oldukça başarılı. Site/Blok yöneticileri ve güvenlik personeli gizliliğe son derece önem veriyorlar. Kiralar da bölgeye göre yüksek olmasına rağmen Bahçen tarzı sitelere göre düşük, aidatı da son derece uygun. Dolayısıyla bu siteden güzel bir 3+1 bulmak için takibe başladık. Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi, kiracı arayan bir ev sahibi gören duyan varsa referanslarınızı beklerim.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sultanhalim -- 2 Şubat 2017; 11:20:43 >

• Arayışım devam etmektedir arkadaşlar.. Sağlam bir kiracı arayan ev sahiplerine ve yakınlarına duyurulur :)
  • Hocam son attığınız posta göre eryaman taraflarına geçmişsiniz. Eryamanın muhiti çok iyidir. Ulaşım olarak biraz sıkıntı olabilir lakin. Ama avm park spor alanları havuz vs gibi yerlere yürüyerek veya tek vasıta ile gidebilirsiniz. Tek sorun ulaşım olur yani . Eğer kira kafanıza yatarsa rahatça oturulabilir yerler.

Aynen öyle oldu. Keşke geçen sene burada ev baksaymışız diyoruz nişanlımla.. En başından beri uzak olmasından ötürü önyargılı yaklaştığım bir muhit olmuştur. Sürekli Çayyolu'nda oturacağımı düşündüm. Tavsiyeler üzerine biraz gezinti yaptık ve muhiti biz de çok beğendik. Özellikle de bahsettiğim Oyak 555 sitesini konum, güvenlik ve evlerin kullanışlılığı itibariyle İlk tercihimiz olarak da belirledik. Hayırlısı olsun bakalım.

İlginiz için de çok teşekkür ederim..
    Rica ederim ne demek. Çayyolu çok güzeldir hem muhit olarak hem ulaşım olarak. Lakin kiralar... kira kotanız yüksek olsaydı orayı önerecektim. Ama eryamanda çayyolunun bir tık altında olduğundan sorun yok hocam. Tercih güzel.

Bu arada hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biseksenbidoksan -- 9 Şubat 2017; 3:31:55 >

• Eryaman 1-2 metrosunun hemen yanındaki KC Metrokent sitesi!

Burada oturan, oturan tanıdığı olan var mıdır arkadaşlar? Bu evlerde kaça oturulur, iyi ısınır mı, Aralık-Ocak aylarında ne kadar ısınma gideri oluştu? Bu sorulara cevap verebilecek arkadaşlarım var mıdır?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.