Şimdi Ara

Ankarada araç artışı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim caddede ve garajda son birkac yil icinde arac artisi oldu.
    Gündüz bile park yeri bulunamayabiliyor. Önceden pazar aksami bile park yeri bulunurdu. Sokaklarda trafik akışı caddeden farksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 23 Mart 2016; 10:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hafta içi araç yatar.

İstanbulda her 1000 kişiden 164'üne bir araç düşüyor.

Ankarada her 1000 kişiye 234 araba düşüyor.

• Çankaya Birlik'te oturuyorum. Evimin olduğu sokak L şeklinde, dükkan falan olmayan,körfez konumda ve sadece sokaktaki apartmanlarda oturanların girip çıktığı bir sokak. Toplasan 9-10 tane 10-15 dairelik apartman vardır. Yani kabaca 100-150 arası daire var sokakta. Araç sayısı bundan fazladır, az değildir. Apartmanların 5-6 tanesinin kapalı veya açık kendine ait garajı var. Sokakta her sokağa nasip olmayan diklemesine park yapılabilen ve 40-50 araçlık körfez iki nokta var park için kaldırım kenarlarının ötesinde. Çok fazla park imkanı bulunan bir sokak olmasına rağmen akşam saat 7'den sonra yer bulmak mümkün değil. Gerçekten Ankara'da araç sayısı çok çok fazla mevcut yollar ve park yerlerinin kapasitesine kıyasla.
  • 18 e gelen çocuğa araba alınıyor. Ankara da devlet memuru çok sabit gelir geldiği için gözü kapalı alınıyor. Arsa zengindir çoğaldı ev satıp araba alıyorlar. Bi arkadasta bahsetmiş sadece cumartesi pazar biniliyor çoğu arabaya. İsraf maleaef. Tabi pert olup parasıyla yenileyenler de vardır saçma sapan kazalarda çok bol

• Hocam ülke genelinde özellikle büyükşehirlerde acayip bir araba artışı var. Ben Bursa'da yaşıyorum, hem Ankara hem İstanbul'a da gittiğim oluyor. Açıkçası bütün büyükşehirler artık park yeri olsun, anayollar olsun yetmemeye başladığını gözlemliyorum...

Bu konu nasıl çözümlenir, nasıl ferahlar merak ediyorum
  • Ankara bir başkent olarak rezil bir toplu taşıma ağına sahip olduğu için, merkez olmayan bir semtten bir diğerine gitmek en az 1.5 - 2 saat sürdüğü için ve bu iki kişi gittiğinizde arabanın toplu taşımadan daha ucuza gelmesi nedeniyle araba almaya gücü olan hiç kimse toplu taşımayı tercih etmiyor. Haklılar da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toplu tasima yok millet ne yapsin.Sacma sapan metro hatlari,kisitlastirilan ve sacma bir sekilde metroyla baglanan otobus hatlari,kasap dolmuscular,kural tanimaz beyaz melih dolmuslari derken millet bikti.

Tam bilet ucreti 2,35tl git gel 4.70tl.Hele birde metroya aktarma varsa ki ego otobusune binersen aktarmasiz hat yok gibi +0.8tl daha etti mi gunluk git gel 6.3tl Ki bu sadece tek hat ile isine gitmeye calisanlar icin.Otobus vs degistiriyorsa carp 2 ile ucreti. Arabayla 30dklik yer ,toplu tasimayla 1,5 saate yaklasiyor nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 23 Mart 2016; 16:59:36 >
  • Hacettepe Üniversitesi'nde okuyorum. Okula gidişim 3 vasıta. Evden otobuse sonra metroya sonra otobuse binip okula variyorum ve sabah trafiginde 2.5 saat suruyor. Arabayla sabah trafiginde 1 saat surmesi nerdeyse imkansız. Son bindiğim hat süreden dolayı aktarmaya sayılmıyor. Arabayla neredeyse daha ucuza gidiyorum. Kampüste biraz takılayım desem son metro saat 10'da. Zorunlu olarak arabayla gidip geliyorum diyebilirim. Ankaralı avmye gider doğrudur ama olayı o kadar basite indirgemeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farekapanı -- 23 Mart 2016; 18:12:13 >

Orijinalden alıntı: needacar

Ankaralı adam sadece hafta sonları AVM ye gidebilmek için araç alıyor.
    "-Ulan araba alıp ben de avm ye gidicem"
    "- bi arabam olsa da avm ye gidebilsem"
    Hafta içi araç yatar.

Dogru 1 sene avm de calistim millet gosteris yapiyor avm ye gelip.Adam her hafta sonu riteratur gibi surekli ayni saat ayni kiyafetle iphone bakmaya gelirdi.

Not. Avm cepa magaza lydia store

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.