Şimdi Ara

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Hacizli Araç Satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sahibinden.com'da bakınırken ankara vergi dairesinin sattığı araca rastgeldim açık arttırma usulüyle satılan araca piyasadan daha fazla fiyat istemişler.
    arabayı internete koymalarına şaşırdım bir de hacizli arabaların daha ucuza gittiğini duyardım garip değil mi bu?
    verdikleri site de çoğu aracın ne anahtarı var ne ruhsatıhttp://www.avdb.gov.tr/y/hacizli/arac.asp



  • Dikkat edersen en sağda pazarlıkta diyor. Yani bu demek oluyor ki vergi dairesine gidip makul bir fiyat teklif eden arabayı alır.
  • Bahsettiğiniz siteye bakmadım, ama haciz yoluyla el konulmuş malların satışında, birinci ihalede mal değerinin yüzde 60'ı; bu rakama ulaşılamadığında ise ikinci ihalede yüzde 40'ı geçerli rakamdır. Yani orada yazılı olan rakamın yüzde 60'ını veren olursa ve kimse daha fazla vermezse aracı alıp gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Bahsettiğiniz siteye bakmadım, ama haciz yoluyla el konulmuş malların satışında, birinci ihalede mal değerinin yüzde 60'ı; bu rakama ulaşılamadığında ise ikinci ihalede yüzde 40'ı geçerli rakamdır. Yani orada yazılı olan rakamın yüzde 60'ını veren olursa ve kimse daha fazla vermezse aracı alıp gider.

    Adliyedeki icra daireleri için bu oranlar üzerinden satış yapılır.
    ilave olarak maliye 6183 sayılı yasayı uyguladığından 1. satışta oran %75 tir. ikinci satışta ise oran konulmaz ve en çok fiyat verene satılır.
  • http://www.sahibinden.com/ankara_vergi_dairesi_baskanligi_hacizli_arac_satisi-90WQQaXQQ18571245WQQpXQQdisplayitem

    sahibinden'deki linki vermeyi unutmuşum. başka talep eden olmazsa 15-20000 arasına alırız söylediklerinize göre bu aracı. boya vardır ama hasar izi yoktur demişler bu ne demek anlamadım iyi boyadık mı diyorlar
  • Km bilgisi ve motor gücü bilinmemektedir diyor ama yukarı kısımda yazıyor ... Anahtar ve ruhsatı yoktur diyor birinde de nasıl olacak bu iş Şahsen ben ahlı malı almak istemem ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: historiyst_45

    Km bilgisi ve motor gücü bilinmemektedir diyor ama yukarı kısımda yazıyor ... Anahtar ve ruhsatı yoktur diyor birinde de nasıl olacak bu iş Şahsen ben ahlı malı almak istemem ...


    Sizin baktığınız ilanda anahtar ve ruhsat yok yazıyorsa, ruhsattan bakamadıkları için motor gücünü yazmamışlardır. Aracın arkasından gördükleri bilgiye göre seçeneği doldurmuş olabilirler.
    km bilgisinide zorunlu alan olduğu için göstergeden bakıp yazmış olabilirler ancak belkide emin olamadıklarından km bilgisi yoktur demiş olabilirler.
    anahtar yoksa yenisini yaptırmak gerekir ancak ruhsat yoksa vergi dairesi satışı yaptığı kişiye ruhsat çıkartılmasını trafikten isteyeceğinden ekstra masraf çıkmaz.
    ahlı mal konusunda ise şöyle bir örnek verebiliriz, siz 38 bin liralık golfü ahlı diye icradan almazsınız bir başkası gider 20 bine alır borçlunun borcundan 20 bin lira düşer. ama aynı malı 20 bine alan bir galerici yarın size o arabayı 35 bine satmaya kalkar sizde bilmediğinizden alırsınız. Şimdi bu işin borçluya alacaklıya ve ahlı mal olduğunu düşünen size ne faydası oldu.
    Tek faydası bu işi meslek edinmiş insanlara olur.
  • Orası öyle tabi.Bilmiyorum yani sonuçta pek sıcak bakmıyorum şahsen.Diğer konuda da anahtarı olmayan bir araba oraya nasıl getirildi?Dijital km sayacı kontaksız açılmaz nasıl yazdılar?Alan kişi nasıl götürecek bilmiyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: historiyst_45

    Orası öyle tabi.Bilmiyorum yani sonuçta pek sıcak bakmıyorum şahsen.Diğer konuda da anahtarı olmayan bir araba oraya nasıl getirildi?Dijital km sayacı kontaksız açılmaz nasıl yazdılar?Alan kişi nasıl götürecek bilmiyorum?

    Tabi herkes farklı düşünebilir. Anahtarsız arabalar genelde çekiciyle depoya kaldırılır. Alan kişide aynı yöntemle çıkartabilir. Ama bu tip satışlarda hiçbir şeyin garantisi yoktur o ayrı. Beğendiniz arabanın motoru bitikse hiçbir hak iddia edemezsiniz.
  • Arabaların çogu eski
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.