Şimdi Ara

Ankara Üniversitesi – Hukuk Fakültesi [TANITIM 2023] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
338
Cevap
24
Favori
28.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yavaştan canlanır buralar

  • hocam siz nereye gitmiştiniz unuttum ben


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD6BD9CFF

    hocam siz nereye gitmiştiniz unuttum ben

    Ankara Hukuktayım hocam gitmedim. Sizinle aynı sınıfta olamadık maalesef, hazırlık seçmiştim bu yıl

  • Bunları görünce içim gidiyor içim kahroluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAHA_Fe

    Bunları görünce içim gidiyor içim kahroluyorum.

    Netlerine geliyor gibi aslında. Bence kötümserliğe kapılmak için erken

  • ah be hocam neyse sağlık olsun o zaman seneye görüşürüz elbet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar okuldaki son senem gerçekten emeklerinize yazık olacak bir okul. Boğaziçi, Galatasaray, Bilkent veya benzeri özel okullar seçin. Hem sınıflar kalabalık olmaz hem daha kaliteli eğitim alırsınız. Dil öğrenmeniz ayrıca cabası olur. Her sene 550 öğrenci alan bir okuldan alacağınız eğitimin verimi ne olabilir ki siz hesap edin. Ankara Hukuk'un adı var diye seçmeyin arkadaşlar ben yıllarca hayalim diye geldim ama çok pişman oldum. Okulun sosyal ortamı kesinlikle yok her şey yönetim tarafından kontrol altına alınmak isteniyor ve baskıcı bir ortam var. Hukuk fakültesinde baskının olduğu bir yerde bir beklentiniz olmasın. Karar yine sizin ancak bunları bilerek okula gelin ben Özyeğin Üniversitesinden o dönem çok iyi burs teklifi almama rağmen Ankara Hukuk diyerek geldim ama şu anki aklım olsa düşünmeden Özyeğin'i seçerdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: destemido

    Arkadaşlar okuldaki son senem gerçekten emeklerinize yazık olacak bir okul. Boğaziçi, Galatasaray, Bilkent veya benzeri özel okullar seçin. Hem sınıflar kalabalık olmaz hem daha kaliteli eğitim alırsınız. Dil öğrenmeniz ayrıca cabası olur. Her sene 550 öğrenci alan bir okuldan alacağınız eğitimin verimi ne olabilir ki siz hesap edin. Ankara Hukuk'un adı var diye seçmeyin arkadaşlar ben yıllarca hayalim diye geldim ama çok pişman oldum. Okulun sosyal ortamı kesinlikle yok her şey yönetim tarafından kontrol altına alınmak isteniyor ve baskıcı bir ortam var. Hukuk fakültesinde baskının olduğu bir yerde bir beklentiniz olmasın. Karar yine sizin ancak bunları bilerek okula gelin ben Özyeğin Üniversitesinden o dönem çok iyi burs teklifi almama rağmen Ankara Hukuk diyerek geldim ama şu anki aklım olsa düşünmeden Özyeğin'i seçerdim.

    Eğitim kalitesi olarak ben o okullardan daha iyi olduğunu bile düşünüyorum birçok açıdan. Her yıl 550 öğrenci almasına rağmen 3k bandından inmeyen bir okul Ankara Hukuk. Bence haksızlık ediyorsunuz okula.


    Dil eğitimi olarak bazı noktalarda haklısınız. Fakat baktığımız zaman Bilkent Hukuk %40 İngilizce. Galatasaray Hukuk da yanlış bilmiyorsam %30 Fransızca. Yani hiçbir okulda %100 yabancı dil hukuk yok. Birçok hukukçuya göre olmamalı da %100 yabancı dilde hukuk eğitimi.


    Sosyal yaşam konusunda bakacak olursak saydığınız okullar içerisinde bir Boğaziçinde sosyal yaşam var diye biliyorum, diğerlerinde de durum Ankara Üniversitesinden pek de farklı değil.


    Tabi ki kontenjan olarak o okulların gerisinde. Öğrenci-öğretmen iletişimi o okullarda daha iyi kontenjandan dolayı. Bunun gibi bazı dezavantajları olduğu bir gerçek. Tabi Bilkent’in kontenjanı da 163 kişi. Orada da 30 kişilik falan bir kontenjan yok. Umarım YÖK, devlet kontenjanlarını da en fazla 170 bandında olmasına karar verir artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 29 Temmuz 2021; 8:54:16 >




  • up

  • evet arkadaşlar sorusu olan varsa sorabilir.

  • sonuçlardan sonra görüşürüz

  • ankara da okumanın ne gibi bir ayrıcalığı kaldı ki? devam zorunluluğu yok derse gitmene gerek yok, öğrenciler fotokopiciden not alıp çalışıyor,hocalarının büyük kısmını özel ünilere kaptırdı, her yıl 550 kişi seninle aynı diplomayı alıyor. gereksiz yere dört yılınızı zor sınavlar altında heba etmek yerine üstteki arkadaşın dediği gibi hukuk alanında saygınlığı olan özel ünilere yönelmeniz daha makul olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 19 Temmuz 2021; 14:37:39 >
  • Yani aslında mantıklı yorum yapmışsınız ancak yanlış yere. Ne de olsa burası bir tanıtım yazısı. Konuşmalarınızın çoğuna katılıyorum. Sadece ''özel ünilere yönelme'' kısmına kısmen katılıyorum. Yani şayet bilkent,koç, yeditepe, özyeğin belki bahçeşehir de dahil edilebilir. Bu ünilerde okumayı kast ediyorsanız eyvallah ama diğer vakıfları ankara hukuk-istanbul hukuk yerine tercih etmek şahsen hukuk fakültesi 4.sınıfa gelmiş biri olarak aşırı mantıksız gelir. Yani elbette kişilerin bireysel durumları da olabilir ancak ben biraz daha genel yorum yaptım. İktisat bölümünde ise evet tercih edilebilir. Ben plazada beyaz yakalı temposunu ve o yoğun mobbingi kaldıramam (maalesef her meslekte mobbing avı bir gerçek ama beyaz yakalı durumu bambaşka bir seviye....) düşüncesiyle iktisat, işletme tercih etmemiştim. Bu da biraz kişiye bağlı.

  • up

  •  

  • up


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD6BD9CFF

    up

    Geliyorum hocam:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt

    gitmesin kanka  

  • TAHA_Fe kullanıcısına yanıt

    hoş geliyorsun hocam

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.