Şimdi Ara

Ankara ne şehri ve nasıl bir yer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sivas medeniyetler şehir olarak geçiyor ama Ankara ne olarak geçiyor bulamadım Sivas gibi özel bir isimlendirmesi var mı ?




  • Ankara'nın tarihi olmakla beraber unvanı olsa olsa "bürokrasi şehri", "Cumhuriyet şehri" olur herhalde ama bu unvanlar resmi değil. Ankara'da da birçok medeniyet ikame etmiş olmasından Ankara'ya medeniyetler şehri denebilir. Çorum'a da öyle denebilir :)) Çorum medeniyetlerin atasıdır herhalde (Çorumlu olduğumu belli etmemeliyim).

  • Sivas'a medeniyetler şehri dendiğini ilk kez sizden duyuyorum :) Urfa'ya peygamberler şehri dendiğini duydum mesela, bu tarz gerçekten sözlü tarihten gelen adlandırmalar var fakat Ankara, Sivas gibi şehirler için bu gibi işler bence biraz turizm amaçlı oluyor.


    İç Anadolu'ya sömürge muamelesi yapmayıp adam akıllı altyapı kuran, yatırım yapan bir Selçuklu devleti var bildiğim kadarıyla. O yüzde İç Anadolu'daki şehirlerin hepsi üç aşağı beş yukarı aynı arkeolojik mirasa sahip. Biri birine üstün gelir de medeniyetler şehri olur mu bilemedim. Roma dahi aslında Anadolu'yu levanttaki yerleşimlerine geçiş yolu olarak görüyor. Ankara gibi şehirlerde kalan Roma hamamları falan Roma'nın Suriye'deki yerleşimine kıyasla sönük kalıyor. Hoş belki de adam akıllı arkeoloji yapmadığımızdan öyle sanıyoruzdur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.