Şimdi Ara

Ankara lüks araçları çevirme..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında bu uygulama önceden de vardı. Yani malum olaylardan önce. Artık lüks araç demeden tüm araçları çeviriyor ekipler. Önceden, "Aman vekilin oğlu çıkar, aman başkanın oğlu çıkar, falancanın oğlu çıkar" diye lüks araçlar pek denetlenmiyordu. Geçenlerde önümde panamera vardı. Yunus ekipleri ışıklarda duran bu araçtakilere inmelerini söyledi. İnişleri görseniz böyle, kodaman havaları, eller iki yana açık, ne oluyor der gibi. Arkasında ben vardım, beni de durdurdu, camı açtım, gülümseyip mimikleri ile geç işareti yaptı.

Geç kalınmış uygulama, 500 tane lüks araçtan bilmem kimin oğlu çıkacak diye pek denetlenmiyordu lüks araçlar. Şimdi ayırt edilmeksizin hepsine bakılıyor artık..

Arkadaşlar, konuyu ezbere okuyanlar için ekliyorum. Bu uygulamanın terörle alakası yok, son 1-2 yıldır yapılan bir uygulamaydı zaten. Buna dem vuruldu. Kimisi, kaç tane panamera'da bomba taşıyan terörist gördünüz filan demiş. Komik yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 30 Mart 2016; 21:35:25 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• Sabah akşam en az 5-6 tane kontrol noktası görüyorum. Ama bir aydır bir tane aracı aradıklarını göremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3-5 gün bakarlar sonra sürülmek, sıraya dizdirilip "hanginiz yaptı lan" denilmek, "sen benim kim olduğumu biliyor musun" korkusuyla bir daha bakmazlar. Çifte standardın dibine vurmaya devam ederler.
  • Yunus ekipleri özellikle tandoğan maltepe civarında bunu 2-3 yıldır yapıyorlar, yeni yapılan bir uygulama değil, genellikle yabancı plakalı siyah renk siyah camlı transporter, bmw mercedes gördüklerinde çevirip üst araması araç araması yapıyorlar defalarca gördüm
  • Kaçtane panamera ile bomba taşıyan patlatan terörist gördünüz veya ferrari veya lambo..
  • Bombalardan önce de çok farkı yoktu. Hayatımda iki kere arkamdan anons geçilerek sağa çekilip durduruldum ve evrak kontrolü yaptılar. İkisi de BMW Z4 kullanırken, bundan 4 yıl önce oldu.

Araba yeni, plaka istanbul plakası ve eski (34 xx 123), ben gencim. Otomatikman "çalıntı mı bu?" fikri doğuyordu.

Bunun dışında 12 yıldır bir kere bile yolda giderken çevrilmedim. Çok sıradan arabalar da kullandım, baba arabalar da kullandım. Panamera gibi anlamsız lüks sınıfta arabam olmadı, orası ayrı.

İki kere asayiş polis çevirmesine girdim. İkisinde de ehliyet ruhsatı verdim. GBT sorgulatıyorlardı. İkisinde de GBT kontrolü yapmadan saldılar.

Toplasan 6 kere de alkol muayenesine girmişimdir.

--------------------------

"Baba arabaları çevirmeme"nin bir mit olduğuna inanmaktayım. "Polis tırstığından çevirmiyor" değil bence. Oran olarak çok daha küçük bir kısmı risk teşkil ediyor. Polis çoğunlukla bir ihbara karşılık arama yapıyor. O ihbarın anlattığının %95'inde lüks arabalar ihtimal dışı kalıyor. O yüzden çevirmede çevrilmiyorlardı. Kimliği belli, yaşadığı yer belli, kabaca ekonomik durumu belli bir hırsızı, düşük profil bir katili, tecavüzcüyü veya bir torbacıyı arıyor oluyorlar. Hali ile lüks arabalar ihtimal dışı kalıyor.

Bugün ise risk farklı. Bütün arabalar potansiyel risk. Polis şüpheli gördüğü herkesi çekiyor. Çünkü Panamera da kiralanabiliyor.

Lüks arabalardan tırstıkları için çevirmiyor olsalardı, lüks arabalar aynı şekilde radar çevirmesine de girmez, alkol testine de girmez, park cezası da yemezdi. Ancak kütür kütür ceza yiyorlar. Trafik polisi çeviriyor, cezayı basıyor ve yolluyor. Tırssalar bunu da yapamazlar.

• benim son yıllarda istanbulda gördüğüm ,polis artık ucuz pahalı ayrımı yapmıyor hatta lüks araçları daha çok durduruyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene evvel yaklaşık 1 ay süresince Bmw 5.20 d kiralamıştım. Renault Megane ile zart zurt çevirdiklerinden dedim rahat ederiz lüks araba. Uzun yolda 2 defa, şehir içinde 1 defa çevirdiler iyi mi İşin ilginci şehir içindeki çevirme terörle mücadele-asayiş ekipleri tarafından Gölbaşı-Ankara yolunda oldu.

Diğer iki çevirme de tahmin edeceğiniz gibi hız limiti sebebiyle oldu. E Bmw tabi uzamadan duramıyorsun, durduğun zamanda ceza ödüyorsun
  • polis İstanbul'da yalandan kenarda bekliyor. 5 yıldır araç kullanırız. Ne durduran soran yok. Polis ilk kez karakoldan çıktı. Bu iş böyle olmamalı. Polis gelişigüzel durdurmalı.mahalleleri bekçi gibi dolaşmalı.devlet devletliğini unutmuş

Orijinalden alıntı: Arif

Yunus ekipleri özellikle tandoğan maltepe civarında bunu 2-3 yıldır yapıyorlar, yeni yapılan bir uygulama değil, genellikle yabancı plakalı siyah renk siyah camlı transporter, bmw mercedes gördüklerinde çevirip üst araması araç araması yapıyorlar defalarca gördüm

Bende özellikle ilk konuda yazmışım, terörle alakası yok önceden de çeviriyorlardı diye, yani son 1-2 yıldır. Kimi, kaç tane panamera ile bomba taşıyan terörist gördünüz, kimi filan falan demiş. İnsanlar okumadan yorum yapınca öyle oluyor

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Bugün Bursa Kayapa tarafından merkeze dönüş yolunda da sadece lüks araçları çeviren bir polis ekibi vardı.Dikkatimi çekmişti benimde gerçekten.İnsanların üstü çantaları araçlarının her yanı didik didik aranıyordu
  • Kullandığım arabanın aynısından bazen ayda ya bir tane görüyorum ya hiç görmüyorum. Yani yeterince seyrek. Bundan dolayı hepi topu 20 bin liralık bir araba da olsa hiç çevirmeye girmiyorum. Zira hiç kimse bu kadar seyrek görülen ve şüpheye yer bırakmadan tespit edilebilecek bir araba ile suç işlemeye kalkmaz.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • her lüks aracın içinde aracın sahibi, araca parasını bastırıp alan oturmuyor, çoluk çocuk ehliyetsiz kullanabiliyor, gümrüksüz vergi kaçırarak veya benzeri şekilde yollarda gezen araçlar da var aynı şekilde, polis zaten çevirdiği adamın suratına bakınca anlıyor
  • Uygulama yapmaya çalışan Polislerin Allah yardımcısı olsun.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.