Şimdi Ara

ANKARA-İSTANBUL ARASI 2 SAATTE GİDİLEBİLİR Mİ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
3
Favori
20.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 yıl önce falan dayımda bmw 328 coupe araç vardı o zaman 5 saatte istanbul-konya seferi yapmıştı. bence epey hızlıydı...
  • bi büyük yeni rakı içersen gidebilirsin garantili taahütlü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes 300sel'le 3 saat 15 dkda 15dksı mola gitmiştil. oy vermeye yetişmek için vatandaşlık görevi
  • ..şşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.

    artislik yapmaya çalışan densizleri galeyana getirmeyin.

    konu silinsin lütfen.
  • Bu denemenin benzerini yapacaklar İzmir - İstanbul otoyolunun bitmesini beklesinler. :)

    Bazı arkadaşlar lastiğinde hıza dayanacak demişler. Arkadaşlar bahsedilen araç 195/65/15 h lastik mi kullanıyor. Hız endeksi en az W - Z arasıdır. :) 300 km'ye kadar bas birşey olmaz. Ama dizel motorlar uzun süre bu kadar performansa dayanır mı bilmiyorum. Belki bu yolculuğu bitirir, fakat üst kapak contasını yer :)
  • Belenenses B kullanıcısına yanıt
    evet bende oraya bende yakalandım aynı senin gibi hatta yanımda arkadaşta vardı ben arabayı kullanıyordum , arkadaştan ileriye sağ tarafa bakıyordu , radar ve polis için . sol şeritte ilerlerken , sol şeridin içine yerleşmiş cepte polisle göz göze geldik tabii artık yavaşlayamadım . ama sonra bize ceza gelmedi. plaka kaydında da birşey gözükmedi. araç megane 3 / hb 1,5dci olay yaklaşık 4 sene önce oldu . birde cezaları hemen göndermiyorlar çünkü bunun içinde mali kaynak gerekiyor bu kaynak ancak belli zamanlarda maliyeden çıkıyor .
  • Hız tehlikeli bu yolda virajlar bol, geçen cumartesi gidietken ankara tarafından iatanbula doğru gelen araç havada takla atarken gördüğümden beri çokta basmanın iyi olmadığını anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    İlk önce adam ol sonra bir gün gel çayımı iç 375 Hp olduğunu gör boş yapma bana burada !
  • Geçen eylül'de sabah 8'de Ankara'dan çıktım, gişelerde ptt'ye girdiğim zaman saat 8.20 gibiydi, mecburen hızlı gitmem gerekeceği için zamana dikkat ettim. Tam 3 saat 20 dakika sürdü fakat 15-20 dakika mola verdim istanbul'a yaklaşırken bir kamyoncu tesisinde, ortalama hızım 147kmh idi. Volvo S60 T5 araba.

    Daha önce de yazmıştım burada bir konuya, ben nikaha yetişmek için böyle gittim ve muhtemelen baya bir adam ekerim diye düşündüm ama ben böyle birşey hayatımda görmedim, Almanya otobanlarında böyle gitmiyodur millet, ağzım açık sürekli tapagaz 200 200 giden Fluence'lar, beyaz Jettalar Passatlar, incecik tekerlekli, neredeyse havada 190-200 giden Linea'lar izledim resmen. Ben 7-8 sene önce de kaç kere gittim bu yolu, 130 falan gidiyordu herkes, arada BMW Audiler falan çok hızlı geçerdi, çoğu kişinin aklına gelmiştir görüntü. Şimdi millet uçuyor yahu, orta şeritten 120kmh falan gitmek zaten imkansız, ya kamyonlarla 100-110 gideceksin, ya da milletle birlikte 170-180kmh. Kurallara uyacaksan başın dertte demektir, kendi kuralları yaratmış o yol. Sanırsın radar var ileride ekipler bekliyor, yavaş gideni durdurup tekme tokat dövüyorlar.




  • İki gün önce İstanbul'dan Ankara'ya 150-160 km civarı hızla sol şeritte ilerlerken, önünde hiç bir araba olmamasına rağmen, önünde sağında solunda tek bir araç olmamasına rağmen 70-80 km hızla orta şeritten sol şeride sinyalsiz ve kontrolsüz hatta ve hatta nedensiz atlayan symbol, sana da selamlarımı iletiyorum buradan. Sadece at gözlüğü gibi tek noktaya odaklanmayı bırakın artık, şoför dediğin önünden arkasından sağından solundan haberdar olmalıdır!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yıl önce çok yakın bir değer S80 T6 ile yapılmıştır. O zaman Bolu tüneli yoktu. Gişeden gişeye 2.5 saat. Ancak S80'in yaktığı benzin sebebi ile pilotun Bolu'da 10 dakikalık bir mola vermesi gerekti.

    Yani, tek depo ile o süratte gidebilecek bir araba olsa, 2 saat 20 dakika tünel açılmadan önce mümkündü. Dolayısı ile tüneli kullanarak şu anda 2 saatte gişeden gişeye gayet mümkün. Ancak Sakarya sonrası artan trafik şu anda başa bela. Teorik olarak, trafiğin olmadığı bir an yakalanır ise, 2 saatte gişeden gişeye gitmek gayet mümkün.

    Ancak: "ALLAHINIZ VARSA YAPMAYIN ULAN!"

    Geçmişte bu manyaklıkları yapan amcamız evlendi, baba oldu, yaşı kemale erdi. Volvo'sunu sattı. Gitti insan gibi kendine bir A6 3.0tdi Quattro aldı (Gülmeyin lan! S80 T6'dan sonra 3.0tdi A6 gayet de insan arabası). Aynı yolda efendi efendi 150 ile gidip geliyor. Kendisinin 2001 senesinde otobanda radar rekoru da vardı. Radarı önceden görüp frene basan pilotumuz 238 ile radara girmişti. Türkiye çok mal bir memleketti. Hala öyle gerçi de, teknolojik gelişmeler artık buraya hızlı geliyor. Eskiden öyle değildi. Yıl olmuş 2001 adamlar otobanda çevirme yapıyordu! Mal mısın arkadaş!? Yaz cezayı yolla arkasından. Otobanda yol kesilir mi? Sinek gibi ön cama yapışacan... Baksana ayıya 238 ile radara giriyor falan...

    Söz konusu pilotumuz yola çıkmadan 1.5 saat önce annesini arayıp, ki kendisi benim babaannem olur, "anne ben yola çıkıyorum" diye haber verirdi. Ona rağmen eve vardığında annesi "biraz hızlı mı geldin ne?" derdi. Anlayamazsınız... Bunlar emniyet kemeri ile 30'undan sonra tanışan nesil olduğu için, fizik kanunlarından bihaber insanlardı. Akıllıları evrildi, bak şimdi A6 Quattro'ya biniyor. Aptalları eşek cennetinde. Onların da çok suçu yok. Onların araba kullanmaya başladığı dönemden beri, arabaların güvenli seyir hızları %40, maksimum hızları %70 arttı. Böyle bir dönemde yaşadığınızı hayal edin...

    Şimdi durum öyle değil. 1994 model Saab'ım ile gördüğüm maksimum hız 245 olmuştu. Daha üstüne çıkmaya cesaret edememiştim. Araç 14 yaşında ve 300.000km'de idi. 2010 1.8tfsi A3 ile sonuna kadar kökleyip anca çıktım 245km hıza... Aralarında 16 yaş fark var. Özetle maksimum hız, ortalama hız, amcalarımızın dönemindeki gibi bir hızla artmıyor. O yüzden onlar kadar şuursuz olmayacağımızı umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Mayıs 2016; 15:23:42 >




  • Yıllardır gitgel yaparım 3 saatin altına dustugumu hiç hatırlamıyorum.ama şöyle bi araba,boyle bi yol ve böyle bi surusle olabilir sanki

    https://m.youtube.com/watch?v=1J2VygXuzDM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedem bundan belki 30 40 sene evvel unli bir is adamnin makam soforlugunu yapiyordu. Bmw 5 kasa ile 3 veya 3.5 saate gidiyoruz demisti. 2.5 da olabilir o sure tam emin degilim cunku. 530 olabilir arac. Sofore bagli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöföre bağlıdır bu olay. Mesela ben 200km yolu 2 saatte geldiğim için kendimi şanslı hissettiğim zamanlar oluyor.

    Hız öldürür, selektör süründürür (bixenon)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam
    Istanbul-Ankara 2saat zor yapılması teklif bile edilemez 450km fark var 15 20dk mola yapman lazım Elinde istersen bmw istersen ferrari olsun olmaz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    aynı s80 t6 ile iki hafta önce gölbaşından gişelere gidip geldim.. gidişim biraz ekonomik olsun diye 130-140km/s bandında olmuştu, yol 3s 30dk sürdü vardığımda ortalama 9.6lt/100km idi.

    dönüşte sıfırlayıp ekranı kapattım. gidişte biraz sıkıldığımdan biraz da çocuk özleminden ekonomiye pek dikkat etmeden döndüm. 2s 20dk sürdü, gişelere 40km kala merak edip ortalamaya baktım, 10.3lt/100km yakıt. gel de bunun manasını ver şimdi..

    volvonun bu modeli gerçekten inanılmaz bir araba.


    bu arada aynı volvo ile bu yaz izmir aydın otobanında benzer model beyaz bir a3 1.8tfsi denk gelmişti. çok etkilenmiştim gidişinden yazılımlı mıydı bilemiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Formula 1 aracıyla Monza'da yapılan ortalama hız rekoru 262km/s ile William BMW'den Montoya'ya aittir.

    Burada 900PS ve 600kg olan, üstün aerodinamiye sahip bir araç, kaymak gibi pistten ve profesyonel F1 pilotundan söz ediyoruz.

    Bu da sıralama turlarında atılmıştır.

    O sebeple İstanbul-Ankara Otoyolunda yaklaşık 500km mesefede BMW M5 ile bile 250km/s ortalama hıza ulaşmak mümkün değildir diye düşünüyorum.

    Bu mesaj niye bu kadar artı almış anlamadım yav. Neredeyse 500 km denmiş de Pendik'ten Optimum AVM 380 km falan olmalı. Yine de çok zor olmakla birlikte kesin yapan olmuştur. Çamlıca gişeler-Akıncı gişeler arası HGS geçiş saat aralığı 2 saatten kısa olan birini görmüştüm.

    Özellikle racing motosikletle çok daha rahat yapılır.

    Ayrıca F1 pisti hiç mantıklı bir örnek değil, Montoya aynı araçla 380 kmlik otoyolu 1.15 gibi alır.




  • Yol boş olursa yapılır. Daha kısa süre de yapılır. Bunu f1 ile kıyaslamak hata olur.



    Şöyle örnek vereyim, Geçtiğimiz senelerde bir arkadaş tam 60 km lik çeşme otobanını 13,5 dakikada geçmişti. Ortalama hız 268 km ye denk geliyor. Araç audi r8. Kesintisiz videosu da bir dönem YouTube da vardı. Hatta bu forumda ben paylaşmıştım ve uyarı cezası vermişlerdi.



    İstanbul Ankara için trafiği saymazsak tek sorun yaklaşık 400 km mesafeyi yakıt ikmali yapmadan gidebilecek süperspor araç bulmaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saat 45 dk ben bizzat kuzenimle geldim bunun altina cok cok cok zorlamak lazim gece gelmistik bostu yol bayagi kamyonlar sollama yaparken hizimizi kestik yoksa daha da altinda gelirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    yeni e serisi alıyor muyuz? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.