Şimdi Ara

Ankara Gross Marketler firsatlari (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
56
Favori
99.583
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

    Onu da sordum tek başına bir yer olacakmış marketleri bir çatı altında toplamayacakmış. Nevgross un marketlerden hiçbir farkı kalmadı bir de bura ucuz olursa buradan yaparım bundan sonra alışverişi

    şöyle bişi var. çok ortaklı bi yapı dediğim farklı marketler değilde tek bir sahibi yok bi sürü oertak vartmış


    Gimat Projesi dünyayı doyurur…

    GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal, Ankara’da hayata geçicek ve merkez üssü olacak olan Gimat Gross projesinin detaylarını anlattı.
    Gimat Projesi dünyayı doyurur…
    07 Şubat 2017 - 12:27 'de eklendi ve 493 kez görüntülendi.
    paylaş
    tweetle
    paylaş

    Öncelikle GİMAT’ın yapılanmasından bahsedelim isterseniz…. GİMAT nasıl ortaya çıktı?

    GİMAT dünyası sadece bulunduğu nokta ile yetinmeyen, başta Ankara olmak üzere ülkenin ekonomisine doğrudan katma değer yaratan bir yapılanmadır. GİMAT çok ortaklı yapı içinde değerlendirdiğimiz zaman, insanları bir araya getirip, çok ciddi bir peformans ortaya koymuş bir düzendir. Neresinden bakarsanız bakın, kollektif çalışma şuurunu ön plana getirmiş ve bu anlamda ciddi başarı elde etmiş, ufak paraları bir araya getirerek büyük sermaye yapısı oluşturmuş örnek bir kurumdur GİMAT. Toptancılık aslında, bir milletin kendince oluşturduğu bir yapıdır. Bu gelişmiş toplumlarda böyle değildir hiçbir zaman. Şöyle bir baktığınızda Almanya’da, Fransa’da bu tarz bir yapılaşma göremezsiniz. Bunu biz geliştirdik. Atpazarı zamanına kadar uzanıyor bu toptancılık kültürü. Atpazarı demek, 1800’lü yılların başında kale ve civarı dediğimiz yerde kurulan, gıda ve aklınıza gelebilecek her türlü ürünün satıldığı bir alışveriş merkeziydi. Bu gelişti, Ulucanlar’a kadar indik, Ulucanlar da taştı GİMAT’a geldik. Burada GİMAT dünyasını oluşturduk. Gimat dünyası, ilk üreticiyle son tüketici arasındaki nihai yapılanmadır.

    Ankara’da hayata geçicek olan Gimat Gross projesinden biraz bahseder misiniz? Proje nasıl doğdu?

    Ulucanlar ile beraber nasıl Atpazarı tarihe karıştıysa, GİMAT’ın kuruluşu ile Ulucanlar nasıl yok olduysa bir gün burası da yok olacaktı. Artık bir noktada, bir şey yapmak gerekti ve idealim olan bir işi geçtiğimiz yıl içinde hayata geçirdik. GİMAT’ın kamuoyunda yaratmış olduğu bu güven duygusu ve ismi çok ön plandaydı. Bunu yok etmek istemedik. Bu marka değerini yere düşürmeden, daha yukarı çıkarabilecek ve kollektif çalışma şuuruyla birlikte birleştireblecek bir projeyi bugünlerde hayata geçirme noktasındayız. Bu projenin adı; nihai tüketici ile buluşan GİMAT Gross. Bu yol için 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde 180 milyon üzerinde para topladık. O kadar güzel bir talep gördük ki 4 günde kapatmak mecburiyetinde kaldık. İlk önce 1000 pay ile yola çıktık. 1000 payı durduramadık, 1250 pay oldu, sonra 1500 payda durdurduk. Daha sonra özel hatırını kıramayacağımız 17 kişiyi de dahil edip 1517 pay ile kapatmak zorunda kaldık. 4 gün gibi bir zaman diliminde biz bunu başardık. Bu belki dünyada bir rekordur. Çok ilginç bir not daha ekleyeceğim ki; bu sadece insanlarda yarattığımız bir güven duygusudur. Ankamall’da buna çok net bir örnektir. Total maliyete baktığımız zaman, yaklaşık 100 milyon civarındaki bir yapılanmada bugün 500-600 milyon dolarlar telaffuz ediliyor. 1100’e yakın ortak orada da söz konusu. Düzenli olarak gelirini alıyor. Geçen sene 59 bin TL gibi bir kar payı aldı bir kişi. Dolayısıyla şunu söylemeliyim ki; ortaklık kültürü bizde çok gelişmiştir. Ortaklık kültürünün neticesi olan ufak paraları bir araya getirip büyük paylar yapmak gibi bir durumumuz var. GİMAT’ın menşeinde doğruluk var. Biz doğru yöneticileri seçip doğru insanlar ile yol alıp o güveni boşa çıkarmayacak şekilde yapılması gereken doğru işleri yapmaya gayret ediyoruz. GİMAT Gross adı altında bir projeyi hayata geçirmek için bu ulusal bir projedir. Bu sadece bir GİMAT projesi değildir. Hatta Ankara projesi olarak da görmemek lazım.

    gimat_2

    GİMAT Gross projesi şu an ne aşamada?

    Çok ciddi bir aşamaya geldik. Bütün gayret ve çabalarımız Mayıs’ın sonunda açmak. Oldu da bir aksilik yaşandı, Ağustos’un sonunda okul ayının başladığı dönemde sahne alacağız. Böylelikle gelişen dünya düzeni içinde yerimizi alacağız. Bunun yanı sıra GİMAT Gross 2 etap olarak yükseliyor.

    Bizim kumaşımız 4 metrelik bir kumaş. Bir de pantolon çıkıyor bu kumaştan. 14 bin metrekare üzerine konumlandırdığımız bir yerimizin yanı sıra bir 14 bin metrekare daha yerimiz var. Burayı da 2. etap olarak ayırdık. O alana 2 kule dikmeyi hedefliyoruz. Bu tamamen arsanın büyüklüğü ile alakalı. O etaba da en kısa zamanda başlanacak. Yükselen o kulelerin, ne amaçla kullanılacağı doğrultusunda henüz bir karar vermedik; ofis olarak satabiliriz ya da otel, rezidans olarak da kullanılabilir.

    Kulelerden bir tanesi devlet yurdu olarak hayata geçirilebilir. Kumaş fazla olunca kendiliğinden böyle bir durum ortaya çıktı. Burası merkez üssü olduğu için daha geniş bir alanda kuruldu. Fakat bundan sonra yapılacak olan yerler 5 bin metrekarenin altında olmayacak.

    gimat_3

    GİMAT Gross projesi, Ankara ve Türkiye ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacak? Bu anlamda öngörüleriniz nelerdir?

    Proje tamamlandığında ve tam anlamıyla hayata geçtiğinde ciddi bir istihdam yaratacak. Bu sayede, yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlamış olacağız. Bugünlerde bu projeyi hayata geçirirken, bazı Belediye Başkanlarımız projeyi kendi ilçelerinde de görmek istedi. Bu bizim doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi ihracat, en büyük sorunlarından bir tanesi de ithalattır. Pazar payının yüzde 60-70’lerde olduğunu net bir şekilde söyledim. Bu noktadan baktığımızda ve bunları birleştirdiğimizde nereden bakarsanız bakın, bu projenin bir istihdam ayağı var, bir de ülke ekonomisine doğrudan katkısı var. Bu sayede, merdiven altı kayıt dışı diye bir durum artık söz konusu değil. Her şeyi kayıt altında olan bir yapılanmayı, düzenli vergisini ödeyecek olan, katma değer yaratacak olan bir yapılanmayı hayata geçirmiş olacağız. Nereden bakarsanız bakın bu proje milleti doğrudan ilgilendiren bir projedir. Biz bu projeyi anlattığımızda dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘Sizin için neler yapabilirim? Artık toptancılık diye bir şey yok, bu tarzı değiştirin, bu iş bitiyor ‘dedi. Oradan hareketle gelişen dünya düzeni içinde kalmamamız lazım. Bu projede perakende söz konusu evet ama, 2 ayaklı bir proje. Bir de toptanımız var. 7 bin 500 metrekare alanda doğrudan GİMAT’ı destekleyecek, ucuza mal alma kabiliyetini temin etmiş olacağız. İç Anadolu Bölgesi’ne dağıtım yapan ve hizmet veren yerlere de mal satacağız. Bu durum bir ölçüde GİMAT toptancılarını da destekleyecek yapılanmadır. Bunun yanı sıra Eskişehir, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Batı Karadeniz’in büyük bir bölümü, Karadeniz hatta Güneydoğu Anadolu’ya mal gönderiyoruz. GİMAT Gross sayesinde şimdi de çok ciddi bir alım gücümüz olacak. İkili bir çalışma yapıp arkadan satış ve doğrudan satış yapacağız. Başta Ankara ekonomisine ve doğrudan Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağız.

    Uluslararası alanda faaliyet göstermeyi hedefliyor musunuz? Bu pazar payında daha fazla yer alabilmek için neler yapılabilir?

    Gıdada pazar payı yaklaşık yüzde 60 ile 70 arasında yabancıların elinde. Mesela, Carrefoursa basıyor düğmeye, bizim buradan yaptığımız alışveriş Paris’e düşüyor. Aynı şekilde Metro’da da durum öyle. Yapılan alışveriş Almanya’ya düşüyor. Bu noktadan baktığımızda ulusal bir projeye ihtiyaç olduğunu düşündük. Bu pazar payını biraz daha dengeleyecek bir çalışmaya imza atmak istedik. Serbest piyasa ve rekabet şartlarının olması gerekiyor, bunun asla karşısında değilim. Dünyaya açılmak ve dünya ile buluşmak mecburiyetindeyiz. Biz nasıl oralara gitmeyi hedefliyorsak, onların da buraya gelmesinden daha doğru bir şey olamaz. Her vatandaşın bu projemize milli bir proje olduğu için destek vermesi lazım. Başka bir noktadan bakıp kendimizi de sorgulamamız lazım. Tüketici bizi neden tercih etsin? Bizi tercih etmesinin onlarca nedeni var. Gıdada en iyiyi, en ucuza satacağız. Ortalama 1300 TL asgari ücret ile geçinen vatandaşımızın, cebine artı 200 TL koymayı amaçlıyoruz. 1000 TL lik alışveriş yapan vatandaşın gıdasından 200 TL tasarruf etmenin ne kadar önemli olduğunu özellikle hanım kardeşlerimiz iyi bilirler. Bu rakam çok önemli bir rakam. Bu noktadan hareketle de GİMAT’ın yanında yaklaşık 28 bin küsür metrekarelik bir arazi aldık. Burayı bu projenin merkez üssü olarak düşünüyoruz. Avrupa’nın en büyük Gross marketini yapıyoruz. Yaklaşık 9 bin metrekare.

    gimat_4

    Gimat Gross projesi sadece Ankara ile mi sınırlı kalacak, çevre illerde ve yurt dışında da faaliyet göstermeyi düşünüyor musunuz?

    Gimat Gross projesini yaparken Ankara’da şu an bitme aşamasında olan projemizi merkez üssü olarak düşündük ve bu amaçla yola çıktık. Projemiz sadece bununla sınırlı kalmayacak. Ankara’da üç tane yapıyı daha hayata geçireceğiz. Stratejik ve insanların ulaşabileceği kolay noktalarda olacak. İstanbul’da ise, beş tane GİMAT Gross projesi yapmayı planlıyoruz. Adana, İzmir, Antalya, Bursa ve Karadeniz’e kadar yapılanmayı en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Şu an SPK denetimine tabiyiz ve halka açık bir şirketiz, 2,5 yıl içinde de bütün iş ve işlemlerimizi İstanbul Borsası’nda gördürme mecburiyetimiz var. Daha sonra elde edeceğimiz paralarla ulusal yapılanmayı bir an önce hayata geçireceğiz. Doğru iş ve işlemlerle güzel noktaları yakalamamak için bir sebep yok. Ben Berlin’de de iş yapan biriyim, aynı zamanda kuruyemiş ihracatı yapan bir firmanın da sahibiyim. Onlar Berlin’den kalkıp bu işi buralarda yaptılarsa biz de bunu Avrupa’ya götüreceğiz. Gimat artık Türkiye’yi değil dünyayı doyuracak.

    Doların yükselmesi ve ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılarI nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Son zamanlarda yaşananan durumlar sebebiyle, harcama isteği biraz erteleniyor. Ekonomide bu tip şeyler olmamalı. Ekonomi nedir? Serbest piyasa nedir? Alacaksınız vereceksiniz ki ekonomi canlanacak. Bir ayak kopuk olursa maalesef canlılık beklemek de doğru olmaz. Talep olmadan üretim de olmaz. Talep neden yok, harcama isteği olmadığı için. İnşaatta da imalatta da bu böyledir. Siteler üzerinden gidelim. Siz alışveriş yapmadığınızda orada çalışan elemanın durumu ne olacak? Bir ayak gidince otomatik olarak düzen bozuluyor. Türkiye’nin ekonomisi öyle ufak tefek şeylerle yıkılacak bir ekonomi değil. Tabii ki bunu söylerken de ufak tefek önlemler alınması gerekiyor. Ekonomik önlemler ile piyasaları rahatlatacak önelemler mutlaka alınmalı ve güven ortamı oluşturulmalı.

    Dünyadan gelen bu krizin nasıl önleneceği ve tedbir alınacağı düşünülmeli Sadece vatandaşın önlemi ile olacak bir durum değil. O yüzden her ayak sağlam olmalıdır. Neresinden bakarsanız bakın, bütün ilgili depatmanlarının birlik beraberlik içinde olması lazım. Kısmi de olsa güçlü ekonomimiz var ve biz bu ekonomimiz sayesinde ayakta durabiliyoruz. Dolardaki belirsizlikle son zamanlardaki ekonomideki olumsuz hareketlilik dünya ile bağlantılı aslında. Sadece Türkiye’de alınan kararların neticesi olarak görmemek lazım. Dünyada yaşananan ve hala devam eden bu global krizin, bizim gibi yeni gelişmekte olan ülkelere yansıması olarak da değerlendirmek lazım. Hükümetler her zaman bir şeyleri yapabilmek adına harcarlar. Bazen gelir gider dengesinde ufak tefek sapmalar olur. Bu sapmaların neticesi de bugün yaşadığımız kısmi ekonomik durgunluk. Biraz da dolardaki anormal derecedeki artışların ileriyi görememesi ile alakalı.

    business_kapak

    Ekonomide yaşanan bu durumlar gıda sektörünü nasıl etkiledi?

    İnsanların olmazsa olmazı dediğimiz gıda, son zamanlarda erteleme ile ilerliyor. Durumu biraz daha açacak olursak, çok fazla çeşitlilik olduğu için bu alanda harcama isteği erteleniyor. Bu belirsizlik, buraya da olumsuz bir şekilde yansıyor. Vatandaş cephesinden baktığımızda ‘Size ne oluyor? Gıda da ne olabilir ki?’ diyorlar. Ben kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteriyorum. Kendi üzerimizden anlatıyım: Bir vatandaş cebinde para yoksa kuruyemişi neden yesin? İlk önce beyaz peynirini ekmeğini almak zorunda. Çayını ve şekerini almak durumunda. Daraltılmış gıda türüne gidiyor vatandaş. Çeşitliliği azalıyor. Kahvaltıda beyaz peynir, zeytin şart. Ekmek ve çaysız da olmaz.Bunlar tamam. Diğer çeşitlere geldiğinizde ciddi bir erteleme olduğunu görebiliyoruz. Bir de piyasayı doğrudan, net bir şekilde ortaya koyabilen sektördür gıda. Yani, insanların ekonomik durumunu gıdadaki hareketlilik ile ölçebilirsin. İki şeyi ben her zaman belirleyici olarak ele alırım. Bir gıda sektörü, bir de eğlence sektörü. Buralarda olumlu işaretler görürseniz ekonominin olumlu ilerlediğini görmeniz mümkün olacaktır. Dolayısıyla, bugünlerde bunu söylemek mümkün değil. Daralma olduğunu söylemek mümkün.
  • Boncukgross açılmış yahyalar baygrossun yerine



    Yumurta large 9,95

    elma 1,65

    portakal 0,77

    hatırladığım bunlar karşılaştırma imkanı olan oldumu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğim gibiymiş. Ben önünden geçerken orada çalışan güvenlik görevlisine sordum ne zaman açılacak diye o da ocak ayının sonu gibi açılması düşünülüyor dedi umarım yetişir.bir dahaki alışverişi nevgross değilde buradan yapmak isterim belki açılışa özel indirimli ürünleride olur bir o kadar da kalabalık olur tahminim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27.01.2018



    Nevgross:





    Ankara Gross Marketler firsatlari







    Citygross Tekel:





    Ankara Gross Marketler firsatlari

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün Nevgross ve Rizegross'tan yaptığım alışverilerin fişleri:

    Ankara Gross Marketler firsatlariAnkara Gross Marketler firsatlari
  • CİTYGROSS 02.02.2018 GÖZÜME ÇARPAN FİYATLAR
    maylo 32'li tuvalet kağıdı 21.90
    nestle damak 70 gr 2.90
    çaykur filiz 1 kg 24.89
    çaykur tiryaki 1 kg 21.90
    finish hepsi1arada 72 tablet 17.90
    ariel sıvı 33 yıkama 19.90
    ekici kaşar 700 gr 16.95
    torku beyaz peynir 1 kg 14.90
    tahsildar beyaz peynir 800 gr 13.45
    tahsildar ezine 600 gr 18.90
    anavarza çiçek balı 450 gr 12.90
    seğmen su 5lt (4 adet) 5.39



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazz48 -- 2 Şubat 2018; 23:35:46 >
  • EN ucuz ve en kaliteli tavuk, doğranmış sote şeklinde olan, nereden alınır acaba bilen var mı? Birde hazır kavurma?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gimat grossun açılacağı yok daha herhalde ne zaman baksam hala inşaat halinde. Hayırlısı ile bir bitsede gitsek alışverişe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazz48

    CİTYGROSS 02.02.2018 GÖZÜME ÇARPAN FİYATLAR
    maylo 32'li tuvalet kağıdı 21.90
    nestle damak 70 gr 2.90
    çaykur filiz 1 kg 24.89
    çaykur tiryaki 1 kg 21.90
    finish hepsi1arada 72 tablet 17.90
    ariel sıvı 33 yıkama 19.90
    ekici kaşar 700 gr 16.95
    torku beyaz peynir 1 kg 14.90
    tahsildar beyaz peynir 800 gr 13.45
    tahsildar ezine 600 gr 18.90
    anavarza çiçek balı 450 gr 12.90
    seğmen su 5lt (4 adet) 5.39

    Maylo 32li rize grossta 19,90'dı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perşembe günü nevgrosun yeni şubesinde İlnur Çevik'i gördüm. Artık ünlüler mekanı oldu. Fiyatlar tavan!
  • Ankagross kampanya yapmış. Fiyat için yorum alabilir miyim? Stok yapmaya değer mi?



    Ankara Gross Marketler firsatlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete_bey

    Ankagross kampanya yapmış. Fiyat için yorum alabilir miyim? Stok yapmaya değer mi?



    Ankara Gross Marketler firsatlari

    Dun bu Nata Vega nin ordaki Ankara Gross'a gittim. Hicbir artisini veya avantajini goremedim buranin. Hicbir sey ucuz deil. Sanirsin kocaman hesapli toptanci algisi yaratmis, mahalledeki MigrosJet bile daha avantajli. Cok ucuz yermis gibi poset parali bir de hicbir kredi kartinin puanini kullanamiyorsun. Adi Gross pehhhhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tano


    quote:

    Orijinalden alıntı: mete_bey

    Ankagross kampanya yapmış. Fiyat için yorum alabilir miyim? Stok yapmaya değer mi?



    Ankara Gross Marketler firsatlari

    Dun bu Nata Vega nin ordaki Ankara Gross'a gittim. Hicbir artisini veya avantajini goremedim buranin. Hicbir sey ucuz deil. Sanirsin kocaman hesapli toptanci algisi yaratmis, mahalledeki MigrosJet bile daha avantajli. Cok ucuz yermis gibi poset parali bir de hicbir kredi kartinin puanini kullanamiyorsun. Adi Gross pehhhhh

    Hocam; Ben ne dedim sen ne yazmışsın. Konumuz şuan bu pirincin fiyatı. Stok yapmaya değer mi?

    Gross marketler bulunduğu alanın mümkiyeti kendinde değilse zaten uygun satmıyorlar. Ama şuan o bölge için en ideal gross market,
  • ie36 kullanıcısına yanıt
    Yahyalar Boncukgross İlk açıldığı zaman fiyatları uygundu. Şuan normal market seviyesinde hatta daha pahalı. Ayrıca son alışverişimde 2 üründe etiket fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıktı. Fişlerinizi kontrol etmeyi unutmayın
  • mete_bey kullanıcısına yanıt
    Yayla bir ara GDO'lu ürün satıyor diye duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balıkbilmezsehalikbilir

    Ankagros 2. şubesi eryamanda açıldı.

    örnek olarak

    Fındık içi 30TL

    Danacızade Sucuk 32 pastırma 60-70 liraydı.



    Bakanlık son liste.
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/173-firma-icin-hileli-urun-uyarisi-2773g-p23.htm
  • Danacızade sucuk hemen hemen tüm grosslarda var ayrıca ankaradaki çoğu markette. Alayım deneyeyim diyordum Allahtan geçenki migros indirimi olmuşta sucuk stoklamışız. Uzak durun arkadaşlar at/eşek eti çıktı sucuğunda sosisinde.
  • Yakın zamanda ankaradaki gross'lardan bulaşık makinesi tablet fiyatı alan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moldova_lover

    Yakın zamanda ankaradaki gross'lardan bulaşık makinesi tablet fiyatı alan var mı?

    Özrizede finish quantum 72'li 27,90 dı diye hatirliyorum hocam. 14 martta gitmiştim.



    Pril gold plus aliyorum ben performansi guzel. 60lisi ozrizede 18,90dı son aldigimda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf07. -- 23 Mart 2018; 16:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf07. Y kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde 100'lü HBA finish 24,90 diye görmüştüm ama sanırım grosslarda da fiyatlar artmış gibi..Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 23 Mart 2018; 16:57:35 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.