Şimdi Ara

Ankara Eryaman Kablonet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat ve kota avantajından dolayı Kablonet' e geçmeyi düşünüyorum.
    Superonline Fiberde 50 ve 100 hızlarını sıkıntısız bir şekilde alıyorum.
    Aynı hızları kablonet için alabilir miyim sorusu konuyu açtım.
    Eryaman bölgesinde özellikle Göksu çevresinde Kablonet kullananlar hız ve memnuniyet konusunda deneyimlerini paylaşabilirler mi?



  • Hocam merhaba,

    Göksu civarındayım. Şu an 25 Mbps hızına aboneyim. Yaptığım testlerde 24-25.1 arası değerleri görüyorum hep.

    Modem ilk zamanlardan kalma CBW 383Z4.

    Hızımı 100Mbps olarak değiştirmeyi düşüyorum.

    Alternatif olarak ya mevcut KabloNET hızımı arttıracağım ya da Superonline paketlerinden birisine yeni abonelik alacağım.

    Superonline için çok şikayet var. Sizin genel tecrübeniz nedir?

    Selamlar.
  • bende göksu civarına taşındım dün binaya uydunet bağlamaya geldiler mecburi alıcam süperonline altyapısı daha gelmedi. uydunet ping diye aratınca yüzlerce sorun çıkıyor. süperonline aksine pinglerde iyi online oyun oynuyorsan risk alma süperonline'da kal bence.
  • Eryamanda superonline ping değerleri genel olarak bende 12 30 arası değişiyor, yoğun alarakta 16 ping çıkmakta.

    Hız ise hiç düşük aldığım olmadı 24 saatte paket değeri neyse o çıkmakta.

    Kablonet gelse kullanır mıyım tabiki alırım fiyat avantajı fazla. Benim için ping çok muhim değil, kesintisiz 16 mbps alsam da yeter, yıllardır 50 mbps hızım var 16 dan sonra çok bir getirisi bana yok.

    Superonline kalite ve hizmet olarak kendi alt yapısında en ufak laf etmek zor. Ttnet üzerinden kullananlar da haliyle sıkıntı çok. Bu güne kadar bir kere 12 saat netsiz kaldım, kablo hırsızlığı yapılmış, o zamanda hemen turkcell hattıma 4 gb aşımsız net verdiler.

    İhtiyacınıza göre değerlendirin en iyi seçenek çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 13 Nisan 2017; 15:20:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Süperonline' dan hız ve hizmet konusunda bir sıkıntım olmadı.
    1 aylık 100Mbps hediyeleri oldu, bu hızı sıkıntısız aldım.
    Kablonet 100Mbps/100Gb paketini 83TL' ye verirken, Süperonline 100/75 paketini 80TL' ye veriyor yeni aboneler içinse 85TL.
    Superonline eve gelip kurulumu ücretsiz bir şekilde yapmıştı, aynı hizmeti kablonet veriyor mu bilimiyorum, hız kalitesi konusunda da bilgim olmadığı için superonline ile devam etmeyi düşünüyorum. Ayrıca Superonline için fiberde kota kalkacak söylentisi de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someoneme -- 13 Nisan 2017; 21:0:8 >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Ben mevcut abone oldugumdan 100Mbps/100 AKN ve TV yayini benim icin 91tl. Zira paket yukseltmis oluyorum. SOL icin ise 100Mbps/75AKN 80 TL. Apple TV hediyesi de var.
    SOL icin ev icindeki kablolama ve montaji konusmam gerekiyor. Modemi salonda belirli bir yere koydurmam lazim. Zira o noktadan eve cekili ethernet kablolarim var. Evdeki cihazlarin bir kismini direk kablo ile bagliyorum.

    Getirdikleri modemi istedigim yere baglamak icin duvar prizinden falan uc cekiyorlar mi acaba ? O konumun yakininda duvarda telefon girisi var. Ethernet girisi icin ise sadece bosluk var. Oraya kablolama yapilip fiber modem
    SOL WAN'ina o noktanda baglansa cok iyi olur. Yoksa modemi evin girisine mi koyuyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Nisan 2017; 21:45:21 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    100Mbps/75AKN 80 TL fiyatını 2 yıl taahüt ile iptal bölümünden almıştım, Apple TV hediyesinden bahsetmediler.
    Siz nerden aldınız bu teklifi? Eryaman bayisi bu kampanya için 85TL fiyat talebinde bulundu ve yine apple tv bahsetmedi.

    2 yıl önce bağlantıyı yaptığımda evde iki oda için prizdeki ethernet çıkışlarına CAT kablosu ile eklemeyi ücretsiz yapmışlardı. Sanırım sizin durumunuz da benzer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someoneme -- 13 Nisan 2017; 21:57:56 >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim kampanya sudur hocam:

    http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/fiberle-apple-tv-kampanyasi

    Sozlesme 3 sene. Sartlara gore: Kampanyadan yeni ve mevcut Turkcell Superonline Fiber İnternet müşterileri yararlanabilir.

    Kablo cekim isini bir bayi ile konuscagim. Simdilik uydunet taahhudum daha bitmedi zaten.

    Duruma gore onu bekleyip AKN duzenlemeleri sonrasi tarifeleri de gorebilirim ya da bunu devredip SOL fibere gececegim.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bunu yeni gördüm hocam.
    Fiyatların düşeceğini zannetmiyorum. Şu an 69 ödediğim kampanyayı 79 dan satmaya çalışıyorlar. Ortalama 5-10 artıyor hersene. 3 yıl için 100mbit hız cazip gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Fiyatların düşeceğini ben de düşünmüyorum. Artmasın kafi. Malum akn düzenlemesi sonrası ilk etapta hızlar artık 3mbpsten daha yüksek hızlara düşecek. 2018 sonu 2019 başı da akn tamamen kalkacak. Bunları gözetip yeni abonelikler için tarife fiyaylarını arttırlar mı acaba?



    Gerçi şimdilik dediğim gibi uydunet devam eden sözleşmem var. Devir yapamaz isem mecburen bu yılı onunla tamamlayıp 2018 de yeni kampanyalara bakacağım artık. SOL bu kampanya ile 500tlye kadar cezayı ödüyor ama muhtemelen bana 800-850tl çıkar. 15-16 aydır verdikleri tüm indirimleri geri isteyecektir türksat.



    Hız açısından onu da arttırabilirim. Sonuçta tv yayını da var içinde ve onun modem va düzeneği de şu an kurulu durumda.



    3 yıl biraz uzun geldi açıkçası ama bir yandan da 3 sene garanti fiyat demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni tarifelerin 2019 dan çok önce geleceğini düşünüyorum. Teknoseyirdeki sohbetinde Türknet yöneticisi Eylül Ekim gibi yeni tarifeleri görebiliriz demişti. Şayet fiberde AKN yakın zamanda kalkarsa 100mbit hızı 80TL ye almak imkansız bir durum olabilir diğer yandan. Sizin için taahüdün bitimini beklemek hem yeni tarifeleri görmek hem de ceza ödememek için daha uygun olacak gibi gözüküyor.

    https://teknoseyir.com/turknet-ile-aknsiz-internet-donemi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyle yapacağım hocam. Sonuçta taahhüt var. Kalan aylar için 50 veya 100 yapıp hıza bakarım bir. 2018 başında da uygun bir 100lük bağlantıya 2-3 sene neyse yeni sözleşme yaparım. En azından Akn açısından işler bira düzeliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell Superonline kullanıcısıydım, 500 liraya kadar olan taahhüt ücretini bana geri ödeme yapmadıkları için 1 senenin sonunda KabloNet'e geçtim, geçtiğime bin pişmanım. Yaklaşık bir 10 senedir görmediğim problemleri görüyorum, durup dururken artan pingler 1 mbite düşen internetler mi dersiniz neler neler arkadaşlar. Biraz unutkanlığımdan cayma süremi de aşmışım, 9 gündür bağlı 7 kez arıza kaydı bırakmışım. Asla ama asla düzelmiyor 3 kez eve geldiler hepsi modem sayfasını açıp gitti, Uyduneti arıyorum o da suçu modeme atıyor ben bunu Ethernetli kullanıyorum zaten diyorum ortada uzun bir sessizlik oluyor. Tek iyi tarafı kitaplarla biraz daha haşır neşirim, sayelerinde de işimden olmak üzereyim bakalım neler olacak.
  • Bilgilenmeniz amaçlı haberdar ediyorum.
  • .Mirliva. kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin altyapı, kabloloma vs. ile ilgili bir sorun mu var acaba. Ben Kablonet'i 5 yıl Çankaya bölgesinde kullandım. 1 yıldır da Eryaman'da kullanıyorum.Açıkçası birkaç kez hizmet kesintisi oldu. Ama o da bölgesel bir durum idi ve 3-4 saat içinde düzeltildi. Arıza kaydı açan tanıdıklarımın taleplerine de hızlı bir şekilde müdahale edildi.

    Bu internet işi de resmen elektronik cihaz işine döndü. Aynı üründen çok memnun olan da var, çok şikayet eden de.
  • Hız ve ping problemlerinde size atanan IP'nin bloğunu değiştirmeye çalışın. Mesela 46 ile başlıyorsa 195, 178, 24 ile başlayan bir IP almak için istediğiniz IP bloğu gelinceye kadar sürekli IP değiştirme talebinde bulunun. Bazı IP blokları her ISP'de sorunlu olabiliyor. KabloNet'te IP blokları her CMTS bölgesinde farklı davranış gösterebiliyor. Mesela İzmir Balçova'dayım. Bizim CMTS'de sadece 2 IP bloğu tanımlanmış. Sanırım abone sayısına göre IP bloklarını artıyorlar veya azaltıyorlar. Biri 195 ile diğer 24 ile başlıyor. 195 ile başlayanlar doğrudan Turk Telekom IP'si ve tamamen Turk Telekom üzerinden yönlendiriliyorsunuz. Bulunduğum şehirde 10ms civarında ping değerleri olmasına rağmen yurtiçinde ortalama 25ms ping ve yurtdışında Almanya ve İngiltere için ortalma 70-80ms civarında ping değerleri oluyor. 24 ile başlayan ise Turksat Kablo IP'si ama trafik hem yurt içinde hem de yurt dışında SuperOnline üzerine aktarılıyor. Hem bulunduğum şehirde hem de yurtiçi genelinde 25ms civarından ping alıyorum. Yurtdışında ise Almanya ve İngiltere için 50-70ms civarında ping alıyorum. Yurt içinde her iki IP bloğu için pek fark olmasa da yurtdışında 24'lü IP bloğu daha avantajlı oluyor ancak SuperOnline'dan kaynaklanan zaman zaman throttling uygulamaları nedeniyle yoğun saatlerde hem Upload hem de Download hızlarında düşüşler olabiliyor. İlginç bir şekilde Turk Telekom IP'sinde bunlar olmuyor. Her zaman aynı pingler ve hızları alıyorum. Bu anlattığım koşullar sadece bulunduğum bölge için geçerli İzmir'in Karşıyaka CMTS bölgesinde ise hem IP blokları farklı hem de IP bloklarının davranışları. O nedenle kendi bölgenizdeki koşulları tespit edip ona göre hareket edin. Mesela ben router'da 3 ayrı IP tutabiliyorum. Daha doğrusu 3 ayrı MAC kullanabliyorum aynı anda. Biri router'ın kendi MAC'i, diğeri router'a o anda bağlandığn cihazın MAC'i ve biri de serbest olarak doğrudan girebileceğim bir MAC adresine bağlı IP'ler. o anki koşullara bağlı olarak hangi IP grubunu kullanmak istiyorsam o gruba ait MAC adresini router üzerinden etkinleştirip modemi kapatıp açtığımda ilgili MAC'in IP'sini kullanmaya başlıyorum. Bu sayede IP bloğunun kullandığı altyapıda dönemsel sorunlar olduğunda sorunlardan kaçma şansım oluyor.




  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğiniz durumu daha önceden araştırdım ancak kontrol ettiğimde gördüm ki benim ip numaram da 24 ile başlıyor. Kısanın özünde şöyle bir durum var, alt kat komşum avusturya serverına 55ms ile bağlanırken bir üstünde kablonet kullanan ben 98ms ile bağlanabiliyorum, jitterın alası da var bu da ayrı bir problem. Ancak Uydunet yetkilileri ısrarla bunu bir problem olarak görmüyorlar ben pingi anlatmaya başlayınca sanki kulaklarını tıkayıp başka bir şey diyorlar ki ben hiç bir zaman alt komşumla 40ms farkımız var bu olmaz yahu diye aramadım hep 950 pingi gördüm öyle aradım daha şuna bile çözüm bulunamadı. Arızaya çabuk cevapta gerçekten hızlı olabilirler ama 9 günde 7 arıza kaydı bırakmamdan ne kadar başarılı bir arıza takibi yaptıkları meçhul oluyor.

    @oup59, muhtemelen altyapı problemi var, ancak böyle devam edemeyeceği belli de bir durum var. Altyapı sorunu var ise modeme bakılmaz sorunun altyapıda olduğu tespit edilir ya gelir bina içi hat düzeltilir ya da hizmet ayıplı olarak kabul edilip sonlandırılır. Ben ikinciyi yapacaklarını hiç sanmıyorum bu ülkede olabilecek bir şey değil ancak bu adamlar öteki koşula da el atmıyorlar. Şuraya bağlanabilmek için yarım saatimi geçirdim gerçekten 1995 yılında kalmış gibiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 15 Nisan 2017; 13:43:33 >




  • .Mirliva. kullanıcısına yanıt
    Hocam orasi oyle. Altyapi direk kendilerinin olmasi normalde bir avantaj. Santral uzakligi vs gibi durumlar sorun olmuyor. Ama sizin probleminizi goz ardi etmeleri tabi ki uygun karsilanacak bir durum degil.

    Simdi hiz testi yaptim. Aboneligim 25 Mbps ve baglanti ethernet kablo ile. Kablosuz da bu hizlari alamam. Modem ile PC arasinda 2 oda var.

    Normalde speedtest direk Eskisehir'deki sunucuya gitti ve hiz gayet guzel.

    Ankara Eryaman Kablonet

    Sonra Turkcell Konya sunucusu. Ping daha da dusuk.

    Ankara Eryaman Kablonet

    Daha sonra elle Ankara Turksat sunucusunu sectim. Durum biraz bozuldu.

    Ankara Eryaman Kablonet

    En son da Ankara Telekom sunucusuna gittim. Ping degerleri uctu.

    Ankara Eryaman Kablonet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Nisan 2017; 14:0:41 >




  • Hocam ben de kablonete geçmeyi düşünüyorum. Ama ben Ankara Bahçelievlerdeyim.Bahçeli civarında oturup kablonet kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam siz uçma görmemişsiniz
    Ankara Eryaman Kablonet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 15 Nisan 2017; 14:13:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.