Şimdi Ara

ankara dikmendeki eski şato / villa tarzı binaların yokulup yıkılması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen farkettimde doğma büyüme ankara dikmenli biri olarak, ben gençken dışarı çıktığımda hep böyle esrarengiz evler görürdüm. :) terkedilmiş havuzları olan villalar şato tarzı büyük bahçeli evler.
    rivayetin birine göre atatürkün eskiden kalıp evlerden biriymiş. ( neden olmasın manzarası olan yeşillikler içinde bir dağ )
    büyüklerime sordum yanlış mı hatırlıyorum diye, onlarda aynısını söyledi bizim 2 yan ev binada eski yapılı bir yermiş onların ağzından eskiden de gazinoy muş dediler. hatırlayan var mı.



  • Bende sokullu tarafındayım.Dikmen caddesinde itfayeyi geçince pazar yerinin karşısında böyle bi ev vardı.Baya iyi duruyordu yıkıp bina yaptılar yerine.Gazino durağı dedikleri yerin ismide orda bi gazino olmasından galiba.Dikmen eskiden güzeldi 83 dogumluyum sokullu da hep gecekondu vardı ayı oynatmaya gelirlerdi.Hatta sokullu ve öveçler arasında simdi park olan yerde açık hava sineması vardı,gerci kullanılmıyordu içine girer oyun oynardık ilkokul zamanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Pazartesi pazarın karşısında vardı evet bende hatırlıyorum, 2. katı pencereleri kırılmıştı baya şato gibi bir yerdi. böyle yerleri neden yıktılar anlamıyorum. belki sahipleri bulunamadı.
    1026 sokakın orda bir arazi hala boş ve 2 katlı gecekondu tarzında bir yapı hala yıkılmadı, arazinin sahibi olduğu söyleniyor, hastane yada okul yapılacakmış tarzında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.