Şimdi Ara

ANKARA'da Ulaşım Ücretlerinde ŞOK GELİŞME ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
6.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşleri güçleri insanları keklemek ve kazıklamak. Bence Melih Gökçek ve takımı hergün Ankarayı nasıl güzelleştirebiliriz yerine Vatandaşı nasıl kazıklarız diye bir yerden açık bulmaya çalışıyorlar. Sadece Ankara'da değil, İstanbul, İzmir ve tüm Türkiye için geçerli.
  • eski otobüs ücretleri resmen soygundu. 10 km uzaktaki okula tüplü arabayla gitmek. otobüsle gitmekten daha ucuza geliyorsa bu işin içinde bir bit yeniği var demektir
  • Şuan inanamıyorum... eğerr gerçek olursa harika ötesi.. delicious ,fabolous olur !! Batıkent Kızılay arası özgürüm demektir.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 3 Mart 2010; 2:12:46 >
  • Nedense Tüketici Hakları Derneği'nin emeği yok sayılmış. Adamlar yıllardır canla başla mücadele ediyor bunlar için. Bıkmadan usanmadan üst üste dava açıyorlardı. Nihayet birinde adam akıllı sonuç almışlar. Kendilerini tebrik etmek gerekir. Bugün öğrenci bileti 2 TL olmadıysa bu ve benzer oluşumlar sayesindedir, bizim de desteğimizi esirgemememiz gerekir. (Bu ve benzeri oluşumlarla alakam yoktur. Reklam yapmıyorum ama gerçek bu. Elinizin boş olduğu bir gün bu dernekleri ziyaret ederseniz, ne kadar faydalı işler yaptıklarını görebilirsiniz.)

    Ama ne oldu ? Melih Gökçek transfer uygulamasını kaldırarak bu karardan bile cebini dolduracak bir şey çıkartmayı başardı sağolsun. Gerçi sanmıyorum ki Tüketici Hakları Derneği yıllar süren emeklerinden sonra böyle küçük bir oyuna göz yumsun... Karşı davalarını açmışlardır ama bizim ülkede davalar nasıl ilerler bilirsiniz. 2-3 yıla anca karar çıkar artık. Demem o ki, Melih Gökçek kendi isteğiyle transfer uygulamasını tekrar aktifleştirmediği veya bin bir tehditle orta yolu sağlayamadığı sürece aktarmalı gelen arkadaşlar uzun bir süre daha yolunacak. Onlar için cidden üzgünüm ama tek sefer yapan benim gibi kişiler için mükemmel oldu bu indirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 3 Mart 2010; 2:24:02 >




  • Fiyat güzel oldu tek araçla gidenler için ama aktarma yapanlar için birşey değişmeyecek, hatta bazı arkadaşlar zarar edecek.

    Eryaman'dan Kurtuluş'a gitmek zulüm oldu artık, eskiden tek kartla 542-> Batıkent Metro-> Kızılay -> Ankaray Kurtuluş yapabiliyorduk ama bundan sonra Sıhhiye'den yürüyecez biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azelea


    quote:

    Orijinalden alıntı: SevdayaKurban


    quote:

    Orijinalden alıntı: azelea

    şahsen ben paso sorma konusunda belediyeye hak veriyorum. çünkü; öğrenci olanda olmayanda öğrenci kullanıyordu.

    eğer öğrenci isen pason olacak bineceksin indirimli
    öğrenci değil isen basacaksın tam bilet.




    Lisede her gün otobüsle gidiyordum okula. Üstümde öğrenci kıyafeti var, elimde çanta, yine paso soruyordu bazıları ne iş?



    işte öyle dediğin gibi olmaz, adam gelir 30 yaşına
    30 yaşına kadar elinde defter çanta, kalem ile gezer.
    Ben de "üniversite öğrencisiyim" der ve öğrenci kullanır.

    Burda belkide eleştirilen taraf şudur ki;
    EGO'nun bandrol basıp 20.-TL almasıdır bence..

    yoksa hiç bir öğrenci otobüslerin paso sormasından niye şikayetçi olsun ki, hatta vatandaşlık görevi gibi seve seve göstermesi lazım.

    eğer böyle olmazsa öğrenci ile öğrenci olmayan nasıl ayırt edileceek. herkes öğrenci basarsa işte gördük EGO zarar ediyor. ve bu zararı diğer TAM bilet basanlara yüklüyorlar.

    Bandrolden amaç kar sağlamak (soymak) değil de gerçekten işini yapmak olsa kim almaz ki bandrolü, 10 kuruşluk bandrolü bana 50 biniş farkı ücrete satarsa neden alayım, neden bu soygunda soyulandan olayım ben ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexser


    quote:

    Orijinalden alıntı: E®TAŞ


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexser

    Ankarada CHP den seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu aday olucak.Melih Gökçek çalışmaya erken başlamış görünüyor.(NOT:Bu arada AKPliyim).Baktılar İstanbulu alamıyoz bari 2.büyük şehiri alalım dediler.Zaten çamur siyasetiyle adamın güvenini baya düşürdüler.Seçimlere yakın yine ortalığı karıştırır oyları indirir cebe.Fake yolsuzluklarıyla yine düello ister ama bu sefer biraz zor kabul eder.


    Ben Ankara'lıyım , kime sorsam İ.Melih'e oy vermedik diyor ama yine bu adam seçiliyor ben onu anlamıyorum zaten.Her seçimde bi elektrik kesilir de demek istemiyorum fakat İ.Melih'den memnun olan 10 kişi görmedim ben hayatımda.


    Pöff diyorum sana yani benim etrafımdakilerin %90 ı AKP ye oy veriyor nolcak şimdi?Boş boş mesaj olsun diye yazı yazmayın.


    Benim etrafımdakiler de %90 AKP'e oy vermiyor , demek ki çevre farkı var arkadaşım.İ.Melih'in artık gecekondu bölgeleri dışında öyle eskisi gibi çok oy aldığı yer kalmadı , adam sadaka ile oy topluyor.( Bu sözlerim sana değil , nerede oturduğunu falan bilmiyorum , ama genel olarak böyle. ) Ben Doğantepe'de oturuyorum , Ankara'nın gecekondu mahallelerinde , bizim mahalledeki evlerin %50si yardım alıyordur , İ.Melih'in ne olduğunu bilenler oyunu yine başka adaylara verirken , bir kutu erzağa , yarım ton kömüre tav olan vatandaşlar ise oyunu satıyor.

    Bu adamın kendisi ve karısı adına 200 tane belediye ile ortak çalışan şirketi var , ne demek istediğimi umarım anlamışsındır.

    Ayrıca ; madem sana karşı yapılan yoruma saygılı olmayacaksın , o zaman hiç yorum yazma. "Pöff" veya " Boş boş mesaj olsun diye yazı yazmayın. " biraz daha seviyeli ol lütfen.




  • yine tam basmam,şoför paso var mı diyo,yok paso deyip geciyorum,bişey diyemiyo dese kavga cıkacak,otobüs agzına kadar doluyo zaten adamlar parayı kırdı,onun 120 bin falan olmalı bence 600 bin cok yüksek
  • Şimdi ne kadar vereceğim ? 110 mü 600 mü ?
  • Bu arada mavi otobüsle gidiyorum biletliyle değil onda da geerli mi evet deyin nolur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

    Bu arada mavi otobüsle gidiyorum biletliyle değil onda da geerli mi evet deyin nolur

    Evet mavi dolmuş ve otobüslerde de geçerli
  • Bence çok iyi oldu...Bizi salak sanıp 1 kuruş indirim yaparsa böyle put olur...Yıllardır Ankara halkını kazıklayarak saçmasapan altgeçitler,dandik parklar,kalitesiz sular,yolun ortasıa dev ekranlar yaptı parayı bitirdi...Hep borç var dedi yeni parklar yapmaya başladı...12 yıldır metroyu bitiremedin kendi kendine çürümesini mi istiyorsun!?Başkan dediğin elektrik,su ve yolu kaliteli vermektir.Elektrikte Hep kesinti oluyor,Suyun fiyatını arttırıp kalitesini azalttı,yolda nerdeyse +500 altgeçit var ama trafik çok yoğun...Neden?Çünkü ulaşım pahalı...Eğer pahalı olmasaydı herkes araba almazdı...Ey melih amacın nedir?Eğer intikam almak istiyorsan yeterinden fazla alıyorsun...13 yıldır doğma büyüme bir Ankaralı olarak,bu şoktan fazlasını yemesini istiyorum...

    Öte yandan;İndirim daha çok bana yaradı(154)...Ancak Aktarmanın kalkması çok kötü oldu...
    Ayrıca Seferleri azaltırsanız Zarara Uğrarsınız.Kimse sizin LPGmsi Ego'larınıza binmez...Adam olu,akıllı olun

    Eğer uzaklaşırılırsam pişman olmayacağım.Çünkü herşeyin hakkı aranmalı ve bu çakallara kanmamalıyız...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cedriccan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10_hagi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Çimuanos

    bu melih denen adam mahkeme kararlarına 1 kuruşluk indirim yaparak ankara halkının gözünün içine baka baka dalga geçmiş, okulumun beni soyduğu yetmiyormuş gibi (bandrol) anlamsız bir şekilde üstünde bandrol olan fotografım olan ismim cismim olan karta zorunlu paso almamı isteyen ve tamamen öğrencinin cebindeki üçbeş kuruşluk harçlığa göz dikmiş bir insandır. bu insanın napacağı belli olmaz nasıl olsa ankara halkı koyun birdaha dalga geçebilir insanların yüzlerine baka baka, beklemek lazım, bekleyip görmek lazım neler olacağını....

    +100000....


    Sevgilimi (!) belediye başkanı otobüslerin sürekli zarar ettigini savunarak zam yaptı bilet ücretlerine. Kabaca bi hesap yapıyorum ama bir türlü nasıl zarar ettigini anlamıyorum. Belediyeye alınan yeni gazlı otobüsleri alırken melih amca kendi agzıyla bu otobüslerin günlük ortalama 65 tl lik gaz yaktıgını üstüne basa basa anlatmıştı. Bİ otobüsün şöförü ortalama 1200-1300 lira maaş alıyor yani günlük 45 lira yapıyor diyelim. Otobüslerin bakım masarafı olarak ta günlük ortalama 20 lira dersek bir otobüsün 130 lira günlük masrafı oluyor. hadi biz ona 150 lira diyelim. Bir otobüs zaten mesaai saatinde bir seferin gidiş geliş 200 yolcu taşıyor ve 1 seferde hayli hayli masrafını çıkarıyor. Utanmadan milletin karşısına çıkıp hala zarar ediyor diyor ve ankara halkından haksız kazanç sağlamaya çalışıyor. Ulaşım belediyelerin kazanç kapısı değildir hiçbir zaman ve olamazda. Bu halka yapılan bir hizmettir. Adalet yerini bulmuş bu kararla sonuna kadar katılıyorum. Şu aktarma işini de hallederlerse tam olacak demektir...

    Hocam butun soylediklerine katılıyorum ama otobus alınırken verilen parayı saymadın galiba.
    Birde bir otobusun bakım masrafının cok daha fazla olacagı dusuncesindeyim.


    Hocam kaçırdıgınız birşey var. Bu ego daha yeni kurulan bi işletme değil. Ankarada toplu taşımacılık başladı başlayalı var. Ben ankara da doğdum ve büyüm. Gözümü açtım açalı kırmızı otobüsler vardı. Hatta babamın söylediklerine göre O ankarada işe başladı başlayalı var. Neresinden baksan bi 30 senedir aynı külüstür otobüslerle hizmet verdi bu halka ve bi kuruş harcamadı. Bu da demek oluyor ki alınan otobüslerin paraları kendi kendisini amorti etmiş durumdadır. Ayrıca Zaten büyük şehir olarak devlettene her sene belli bir bütçe geliyor. Halktan bi ton vergi alıyor. Ordan aldıgı paraları bu işler için harcamayıpta ne yapacak aceba? Belediye işlerine şirket mantıgıyla bakmaktan ziyade bir hizmet kuruluşu olarak bakmayı bir türlü ögrenemedi bu halk. Ben hiç para almasın demiyorum. Hakkıdır elbet yaptıgın hizmetin karşılıgını alacak ama sadece karşılıgı fazlasını değil




    quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1984




    sadece şöförlere para vermiyor ayrıca egoda çalışan yüzlerce kişi var , örnegin kaynakcısı var frencisi var var oglu var ....birde bunlara işin arka kısmında çalışan kişileri eklersek masraf uçar gider ............



    Peki bu masrafları diger belediyeler yapmıyor mu aceba sormak lazım? Bursa gibi taşımacılıgın bol oldugu bi yerde taşımacılık ne kadara yapılıyor bi bakmak lazım. Yukarda da yazdım belediyecilik halktan bi gelir elde edilmek için yapılmaz. Zaten devletten gelen yıllık bütçesi var artı üzerine vatandaştan, İçtigin sudan döktüğün suya kadar vergi alıyorlar. O toplanan vergileri kışın tanker tanker millet susuzluktan kırılırken çimenleri, parkları sulamaya harcayacagına biraz yararlı işler için harcasa daha hayırlı bi iş için harcamış olur sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_hagi -- 3 Mart 2010; 14:05:15 >




  • Aktarmasız yol güzergahlarını iyi öğrenin arkadaşlar;

    Batıkent-Ostim-Macunköy-Demetevler-İvedik-Tandoğan-Maltepe-Demirtepe-Kızılay...Mamak;
    297 nolu halk otobüsü mesela; öğrenci 60 kuruş, tam 90 kuruş.

    Kızılay-Armada-Çayyolu-Gordiyon-Migros;
    119, 122, 123 nolu belediye otobüsleri(mithatpaşa-Meşhur peynirci önünden kalkarlar); öğrenci 60 kuruş, tam 90 kuruş.

    Veya Batıkent-Sıhhiye tek dolmuş; 1 tl.
  • Normalde 50 kişi götüren dolmuşlar artık tavana da yolcu alırlar bu gidişle
  • Ego zarar ediyormuş ne zararı, tam bilet 50 kuruş olsa ego gene zarar etmez, o kadar insanı küçücük otobüsün içine tıkıştır, ayrıca doğalgazlı ve tam otomatik olsun.

    Eski otobüsleri söylemiyorum bile, Ego zarar falan etmiyor edemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimbulamadim

    Nedense Tüketici Hakları Derneği'nin emeği yok sayılmış. Adamlar yıllardır canla başla mücadele ediyor bunlar için. Bıkmadan usanmadan üst üste dava açıyorlardı. Nihayet birinde adam akıllı sonuç almışlar. Kendilerini tebrik etmek gerekir. Bugün öğrenci bileti 2 TL olmadıysa bu ve benzer oluşumlar sayesindedir, bizim de desteğimizi esirgemememiz gerekir. (Bu ve benzeri oluşumlarla alakam yoktur. Reklam yapmıyorum ama gerçek bu. Elinizin boş olduğu bir gün bu dernekleri ziyaret ederseniz, ne kadar faydalı işler yaptıklarını görebilirsiniz.)

    Ama ne oldu ? Melih Gökçek transfer uygulamasını kaldırarak bu karardan bile cebini dolduracak bir şey çıkartmayı başardı sağolsun. Gerçi sanmıyorum ki Tüketici Hakları Derneği yıllar süren emeklerinden sonra böyle küçük bir oyuna göz yumsun... Karşı davalarını açmışlardır ama bizim ülkede davalar nasıl ilerler bilirsiniz. 2-3 yıla anca karar çıkar artık. Demem o ki, Melih Gökçek kendi isteğiyle transfer uygulamasını tekrar aktifleştirmediği veya bin bir tehditle orta yolu sağlayamadığı sürece aktarmalı gelen arkadaşlar uzun bir süre daha yolunacak. Onlar için cidden üzgünüm ama tek sefer yapan benim gibi kişiler için mükemmel oldu bu indirim.


    +1905




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çimuanos

    bu melih denen adam mahkeme kararlarına 1 kuruşluk indirim yaparak ankara halkının gözünün içine baka baka dalga geçmiş, okulumun beni soyduğu yetmiyormuş gibi (bandrol) anlamsız bir şekilde üstünde bandrol olan fotografım olan ismim cismim olan karta zorunlu paso almamı isteyen ve tamamen öğrencinin cebindeki üçbeş kuruşluk harçlığa göz dikmiş bir insandır. bu insanın napacağı belli olmaz nasıl olsa ankara halkı koyun birdaha dalga geçebilir insanların yüzlerine baka baka, beklemek lazım, bekleyip görmek lazım neler olacağını....


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Time

    kesin metroyla ankaray arasına da turnike koyar. demedi demeyin

    Aman sil şu yorumunu duyarda şimdi anında yapmaya kalkar.
  • yürümeyi sevdiğimden dolayı 2-3 yıldır kapımın önünden geçen otobüse binmeyip 10-15 dk yol yürüyorum metroya kadar, bu haber süper oldu benim için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 3 Mart 2010; 17:11:16 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.