Şimdi Ara

Ankara'da neden kurallara uyulmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epey bir zamandır Ankara'da giderek artan bir kural tanımamazlık var. Artık ortalıkta polis diye bir şey olmadığı için de iş giderek çığırından çıktı. Salı günü istanbul'da çılgın taksi şöforumun ne kadar saygıyla KIRMIZI IŞIKTA SAĞA DÖNMEK için beklediğini kıskanarak seyrettim. Adamlar Kirmiziya uyuyor! ama Ankara'da kırmızı ışıkta sağa dönmek için değil durmak yavaşlama dönemi bile bitti. Resmen yayaların üstüne sürüyorlar.
    Bunu emniyete ilettim ama kusura bakmayın yeterli adamımız yok biz denetleyemiyoruz yetişemiyoruz dediler. Burası ANKARA.. yani başkent! Kırmızıda önü tıkalı olsa da geçip trafiği herkes için tıkayanlar mı istersin. Kırmızıda durmadan geçenler mi. Duranlara klakson çalan taksiciler mi. zigzag yapıp iki saniye önce gidecem diye selektör yapıp sağlayanlar zıpırlar mı. Artık bir keşmekeşlik gidiyor ve polisin umurununda olduğunu sanmıyorum. Kural varsa uygulasalar uygulanmıyorsa kaldırsınlar.







  • Ya o taksiler var oldugu surece trafik kurallarına uymaz kimse.Kızılayda yolların sag taraflarına gecmek zor.Gecipte hasarsız cıkmak daha zor.Saga donusun serbest oldugu ısıklarda saga donus imkansız. Tek serit yolda 2-3 araba gitmeye calısan adamlardan ne beklersiniz.en ufak delige girmeye calısıyolar. O yusden Maltepede falan en guzeli seridi ortalamak Hatta bahcelide falanda ole.
  • gamba ve denzel söylediklerinize aynen katılıyorum.ankara'da trafik özellikle son 2 yılda çok değişti,tam bir keşmekeş oldu.ben üniversiteyi istanbul'da okudum.ozamanlar istanbul'un trafiğine bakar "ankara'nın gözünü seveyim" derdim ama şimdi öyle değil.hele trafiğin yoğun olduğu semtlerde ve saatlerde ya yola çıkmayacaksınız ya da çıktıysanız sadece kendi arabanıza değil müşteri kapmak için sağdan yavaş yavaş gidip birden önüne kıran taksiye,kendisini pancar tarlasında traktör sürüyor sanan ve hoplaya zıplaya şeridi belli olmadan üstüne gelen dolmuşa,kendisini babasının bostanında sana bilimum danaya da dikkat etmek zorundasın.
    ben batıkent'te oturuyorum.ankara'nın nispeten trafiğin düzgün olduğu semtlerinden biriydi ama burasıda değişti.daha dün birisi ile tartıştım.jandarma kavşağına doğru gidiyorum,bana yeşil yanıyor.altındaki ticari beyaz dobloyu camlarına film çekip,çelik jant taktığı için ferrari sanan bir dana bana yeşil,ona kırmızı yanarken yüksek bir süratle daldı kavşağa.jandarma yönüne doğru dönecekmiş.birde beceremedi dönmeyi kaydırdı arabayı.kaldı yolun ortasında ve tabiki benim önümde.kavşağa gelirken de yavaşladım,3-4 kez sellektör yaptım ve korna çaldım.olaya bakarmısınız:bana yeşil yanıyor ama korna çalıp 3-4kez sellektör yapmak zorundayım.ve bu bile çare olmuyor.neyse çok kızdım o sinirle indim arabadan."napıyorsun l.n dedim,hem kırmızıda geçiyorsun beni göre göre hemde daha araba sürmeyi bilmiyorsun"denyonun verdiği cevap aynen şu:"noldu baba ya,bişey yapmadık ki.sanki adam öldürdük,güzel arabanı çizdik"
    hay beynini s...yim dedim içimden.bıraktım,döndüm yoluma.konuşsanda bişey değişmiyor artık.hoş eskiden de değişmediği için şimdi bu hale geldik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfed -- 5 Mayıs 2006; 23:20:36 >




  • @gamba, @wolfed

    Kızılayda öyle hele meydanda abovvvvvv bunlardan sürüsüne bereket


    ama kuğulupark-cinnah-ve yukarı Atatürk bulavarı tarafında herkez kurallara uyuyor sıkıysa uymasınlar polis bi güzel yoluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 5 Mayıs 2006; 23:44:25 >
  • 10 dakika once, eskisehir yolunda giderken bir vatandas otomobiliyle projektor edasinda geliyor arkadan. Aynayi kararttim yine rahatsiz etti, en saga gectim sollamiyor, dayanamadim iyice yavaslayip arkasina dusup uzunlari yaktim, onumde aniden frenleyip arkaya dustu tekrar. -uzunlari yakmakta kendimi hakli gormuyorum burada- . Yaninda hanimi ve 10 yaslarinda cocugu var. Arkaya tekrar dusunce, bir de gunes gibi oldu farlari, megerse kisalarla geliyormus ama araci yuklu oldugu icin farlarin ayari kacmis.

    1 km boyunca sag seritten 20 kmh hizla gittik, nafile... beyefendi gunes gibi takildi arka taraftan. Duruverdim, yanima gecti, cami acti bagiriyor : "kardesim farlarini ayarlatsana, o ne bicim far, adamin gozunu kor ettin bee..." dedim ki: " sen gunes mi sandin kendini???" "once kendi arabani ayarla, bagajda yuk var galiba, farkinda misin??"

    Adam hala bana farlarimin ayarsiz oldugunu falan basbas bagirirken yanindaki karisi artik gulmeye baslamisti. Yahu bu nasil bir zihniyet? Hic mi farketmez insan bagajini yukle doldurunca arabanin arkasinin yere cokup farlari yuksege dogru aydinlatan bir konuma tasidigini? Bu bir tembellik midir? Farlarini ayarlamamak bir ahmaklik midir? Hepimiz gunes mi olalim illa?




  • Trafik kargaşaşı konusunda hernekadar haklı olsanız da,karşınızdaki ile tartışmaya girmemenizi tavsiye ederim.
    Sadece plakayı polise iletin.Özellikle Ankara polisinin bu konuda duyarlı olduğuna şahsen birkaç defa şahit oldum.


    Döner bıçakları,satırlar taşıyor artık insanlar arabalarında.
    Bunların bazıları da beyin,
    bazıları vicdan taşımıyor.
    Aksi olsa da,
    fevri davranmanın önüne geçemiyorlar genelde.
  • Evet dodi123 haklisiniz, birebir tartismaya girmek bazen kotu sonuclanabiliyor. Bana farlarimi ayarlamami soyleyen ama kendisi bagajina yuk doldurup arabasinin burnunu yukseltip farini ayarlamayan bu zihniyete, gidip bogazini siksan bir turlu, emniyet kemerini kafasina dolasan baska turlu, adam doner bicagini bana sallasa baska turlu, ben de es kaza adamin gozunu cikartip agzina koysam baska turlu... bunlara hic gerek yok aslinda. Cunku bu sekilde asla tum vakalarla basa cikamayiz.

    Ben de zaten baktim ki adam kalin kafali, gazi kokledim gittim, ne yapayim gece vakti, hanimi cocugu var adam kendi dusunmuyor ben mi dusunecegim? Ama bak yine ben dusundum, inatlasmaya devam etsem ya ben onun kafasini ya o benim kafami dagitmasiyla olay sonlanacakti muhtemelen. Be adam senin karina kim bakacak ondan sonra, colugunu cocugunu kim doyurup okutacak.... hadi ben evli degilim vs vs...

    Bir baska vaka, soz acilmisken... Esat'ta, komsumuzun ozel soforu aracini sokaga parketmis. Sokaktaki bir bardan cikan serseri, kaldirimda yururken, o arada sofor de ona dogru yuruyormus. Derken yoldan gecen bir araba parkeden araclara carparak kacmis. Sofor aracin arkasindan durdurmalari icin bagirmis. Bardan cikip yolda yuruyen serseri, sofore olaya karismamasini soylemis. Sofor de ona "sen ne karisiyorsun?" deyince, maganda soforun kafaya bir yumruk atmis. Yukaridan cekicle vurmus gibi dusunun. Megerse magandanin elinde sivri metal bir cisim varmis, soforun kafaya sokmus. Karanlikta adam gorememis, oracikta kafatasi beyni dagilmis adamin. Sonra adami birkac defa ameliyat ettiler, kurtardilar ama su an ne durumda bilmiyorum. Maganda mi? tabi ki kacmis...Olan sofore ve ailesine olmus...




  • ben özellikle Ankara'ya özel olduğunu düşündüğüm sağa dönüş serbest anlayışına hayranım! hangi lav.k çıkardıysa bu kuralı! tamam lambayla dönüş verilen yerler neyse ama yayaya yeşil yanmış, arkadaki hı.ar korna çalıyor,selektör yakıyor. maalesef artık bende çok dikkat ederek dönüyorum bu tacizler yüzünden insan kendisinde hata var sanıyor emin olsa da..
  • Ankaralı arkadaşım 100.000 nüfüslu ilçemize geldiğinde çok şaşırdı ve dediki yahu burda sürücüler ne kadar saygılı. O zaman ne demek isteğini anlamamıştım. Daha sonra 2 sefer birer ay süreyle ankarada bulunduğumda anladım ne demek istediğini.Hakikaten ankarada insanların trafikte yaptıkları anlaşılır gibi değil. Bu durum ancak sıkı denetimle ve ağır cezalarla önlenebilir.
  • Arkadaşlar halinize şükredin. 3 hafta önce Ankaradaydım. Trafik bana gayet normal geldi.

    Sizleri birde İstanbul tarafiğinde görsek ne derdiniz çok merak ediyorum.
  • Ben 2-3 kez taksi şikayet ettim polise hemen telsizden anons edip ceviriyorlar Ama şikayetle de ceza vs. olmuyodur.

    Kızılayda yesil otobusler mavi otobüsler 2katlılar taksiler varken bu trafik duzelmez.Allahtan dolmus yok onlarda olsa cok fena olurdu.Buna cozum bulmaları gerek.En ii cozum metro ama onuda eline yuzune bulastırdılar.K.oren metrosu gecen yıl haziranda bitecekti 1 sene gecti hala dinamit atıyolar bizim burda 2yıl daha surer gibime geliyor.

    He bişe daha solicem.Ankarada modlu , filmli jantlı egzoslu taksiler var ve bunlar devamlı polisin gozu onunde.Polise bakıyorum kzılay gobeginde 106 larla 206 larla ugrasırken neden taksicilere birsey yapmıyor?Egzoslarıda adamın kulagını şaapan cinsten Korku mu var yoksa tamamen suygusal mı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gamba

    Epey bir zamandır Ankara'da giderek artan bir kural tanımamazlık var. Artık ortalıkta polis diye bir şey olmadığı için de iş giderek çığırından çıktı. Salı günü istanbul'da çılgın taksi şöforumun ne kadar saygıyla KIRMIZI IŞIKTA SAĞA DÖNMEK için beklediğini kıskanarak seyrettim. Adamlar Kirmiziya uyuyor! ama Ankara'da kırmızı ışıkta sağa dönmek için değil durmak yavaşlama dönemi bile bitti. Resmen yayaların üstüne sürüyorlar.
    Bunu emniyete ilettim ama kusura bakmayın yeterli adamımız yok biz denetleyemiyoruz yetişemiyoruz dediler. Burası ANKARA.. yani başkent! Kırmızıda önü tıkalı olsa da geçip trafiği herkes için tıkayanlar mı istersin. Kırmızıda durmadan geçenler mi. Duranlara klakson çalan taksiciler mi. zigzag yapıp iki saniye önce gidecem diye selektör yapıp sağlayanlar zıpırlar mı. Artık bir keşmekeşlik gidiyor ve polisin umurununda olduğunu sanmıyorum. Kural varsa uygulasalar uygulanmıyorsa kaldırsınlar.


    o taksi şöförü müşteri gelir diye ağırdan almıştır... biyere gidecek olsa durmazdı eminim sağa dönecekken kırmızı ışıkta duracak zihniyet yok henüz, ankarası istanbulu yok... (istisnalar %1)




  • insanlarin birbirine saygisi kalmamis.

    bu formda okumustum birileri derslere girmeden ehliyet alma pesinde..birileri giriyor ama sinav nasil bir sinavsa her kisi aliyor..

    egitimsizlikten ne beklersiniz arkadaslar... ne ceza ne önlem degistirir durumu


    yeni generationlar bizler olacagimiza göre cocuklariniza iyi anlatin ki gelecegimiz kurtulsun..bugunu zaten yok saydik..

    egitim sart
  • daha çok ve kuralları herkese aynı uygulayan polisler olmalı.bana 2 sene önce gölbaşı yolunda, yani o 6 şeritili yolda 94'le radara yakalandığım için 175 milyon ceza kesildi.neymiş o yol şehir içi sayılıyomuş.
  • bende reno 9 la cinnahı tırmanıyorum. bir tane taksici ne sagda ne solda yolu ortalamış gidiyor.. yaklaştım biraz, selektör yaptım yok adam tınmıyor. biraz daha devam ettim, bu sefer sıksık selektör yaptım artık cekil kenara manasında (sağ tarafı bomboş) ş.refsiz ne yapsa beğenirsiniz. iki de bir aniden frene basıyor.. yerler de ıslak.. asılıyorum frene, 2 sonra 3 yapıyorum yaklaşıyorum bir daha hey allahım kafamın tası attı artık. el-kol hareketi yapmaya başladım cek kenara manasında, tam o sırada aniden mesneviye döndü.. durdum sağda köşeyi 20-25 m geçmişim biraz geri gelecektim, baktım arkamda araba var vazgeçtim.. o kadar sinirlendim ki plakasını bile unuttum..

    bu adamlar yüzünden artık kızılay tarafına gitmek istemiyorum arabayla..




  • asıl şu taksicilerle özel halk otobuslerine birisi dur demeli sanki butün yol kendilerinin gibi tur atıyolar yollarda kafam bozuluyo benim araba zaten çarpısan oto ya dondü gidip bigün birine bindirecem
  • Bu kural tanımaz öküzler karınca sürüsü gibiler. Öldürmeye kalksan bitmezler
    En iyi çözüm ankaranın tepesine bir nükleer bomba.
    Yorgan gitti kavga bitti olayı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Arkadaşlar halinize şükredin. 3 hafta önce Ankaradaydım. Trafik bana gayet normal geldi.

    Sizleri birde İstanbul tarafiğinde görsek ne derdiniz çok merak ediyorum.



    Arkadaşım istanbul trafiğini kötülüyosunuzda en azından orda herkes seri.burada ise kimi yavaş kimi hızlı kimi kasap kimi dolmuşçu kimi taksici..................bu son iki grup özellikle kendileri yeni trafik kuralı geliştirmiş arkadaşalar.......mesela ben hızlı sürerim ve istanbulda inan sıkıntı çekmiyorum geneli öyle... fakat ankaraya gelince kepekli yokuşunu kaptırmışım çıkıyorum bi anda en sol şeride bi kamyon çıkıyo ve yavaşla.Bi kezde devri kaybettinmi topla toplayabilirsen.......bence istanbul bu konuda daha iyi.çok fazla araç var çok bekliyosun ama en azından bu tarz olaylar pek yok..............




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fiatci


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Arkadaşlar halinize şükredin. 3 hafta önce Ankaradaydım. Trafik bana gayet normal geldi.

    Sizleri birde İstanbul tarafiğinde görsek ne derdiniz çok merak ediyorum.



    Arkadaşım istanbul trafiğini kötülüyosunuzda en azından orda herkes seri.burada ise kimi yavaş kimi hızlı kimi kasap kimi dolmuşçu kimi taksici..................bu son iki grup özellikle kendileri yeni trafik kuralı geliştirmiş arkadaşalar.......mesela ben hızlı sürerim ve istanbulda inan sıkıntı çekmiyorum geneli öyle... fakat ankaraya gelince kepekli yokuşunu kaptırmışım çıkıyorum bi anda en sol şeride bi kamyon çıkıyo ve yavaşla.Bi kezde devri kaybettinmi topla toplayabilirsen.......bence istanbul bu konuda daha iyi.çok fazla araç var çok bekliyosun ama en azından bu tarz olaylar pek yok..............


    Gerçekten çok çeşitli sürücü kitlesi var Ankara'da;
    - Ehliyeti yeni almış bay bayan sürücü 40'la istanbul yolunda sol şeritte ısrar ederek ilerler.
    - Sağ şeritte sabah 08:00'da uyandığı için trafiğin en yoğun saatinde çıkıp sol şerit sağ şerit yapan kamyoncu (bunlar genelde 06 plakalı ve şehir içinde taksi gibi dolaşan kamyonlar)
    - Belediyelerin temizlik araçları. Nedense trafiğin en yoğun saatinde çıkmaları gerekir. herhalde çalıştıklarını göstermek istiyorlar.
    - kuş serisi veya kartal serisi aracıyla çalıştığı inşaata işçileri servis yapan esnaf arkadaş- siteler veya ostim tarafına gidiyor - bu da sol şeritte ısrarlı. taktırdığı tüpgaz ve araçtaki 6 kişi nedeniyle (bir kişi bagajda oturmuş) yol ortasından gider genelde.
    - Yeşil otobüsler. sanki azrail. önüne çıkanı biçmeye hazır bir hızda gazı göklemiş geliyor, o da bıkmış bu hayattan. sağ şerit sol şerit farketmiyor ama asla önünde gitmeyin yoksa selektör ve korna yiyeceğiniz en masum şeyler. geçen ay bir servisi biçmişti.
    - Taksi ve dolmuşlar istedikleri yerde durmalarında mahsur yok. Özellikle Ankara'da taksileri yüzde elli azaltmak gerekiyor.
    - ankara üniveriste şehri. tabi ki esk. yolu üzerindeki üniversitelerimizde okuyan gençlerimizin babalarından üniversiteye girme hediyesi arabaları var. genelde yüksek performanslı araçları ile illa makas atılacak (önün tıkalı olması önemli değil).

    Kırmızıda sağa dönüş olayına gelince. Sanırım bir tek Ankara'da var. Bir de Amerika'da yasal sanırım ama orada kural olarak koyulmuş durumda ve en azından kavşsakta tam durmak ve yayaları ezmemek mecburi.

    Lütfen trafikte biraz saygı ve sabır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fiatci


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Arkadaşlar halinize şükredin. 3 hafta önce Ankaradaydım. Trafik bana gayet normal geldi.

    Sizleri birde İstanbul tarafiğinde görsek ne derdiniz çok merak ediyorum.



    Arkadaşım istanbul trafiğini kötülüyosunuzda en azından orda herkes seri.burada ise kimi yavaş kimi hızlı kimi kasap kimi dolmuşçu kimi taksici..................bu son iki grup özellikle kendileri yeni trafik kuralı geliştirmiş arkadaşalar.......mesela ben hızlı sürerim ve istanbulda inan sıkıntı çekmiyorum geneli öyle... fakat ankaraya gelince kepekli yokuşunu kaptırmışım çıkıyorum bi anda en sol şeride bi kamyon çıkıyo ve yavaşla.Bi kezde devri kaybettinmi topla toplayabilirsen.......bence istanbul bu konuda daha iyi.çok fazla araç var çok bekliyosun ama en azından bu tarz olaylar pek yok..............


    Hakikaten İstanbul trafiği ilk bakışta benim gibi Ankaralıların gözünü korkutuyordu. Ama İstanbul trafiğini yakından tanıyınca kendine özgü olduğunu, bazı çok yoğun yerler hariç çok seri aktığını, Ankara'ya göre daha centilmen ve sabırlı olunduğunu müşahade ettim.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.