Şimdi Ara

ANKARA 2018 Kurban Fırsatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
5
Favori
8.247
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    quote:

    Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

    Güzel konu bence de. Ben Ankara'dayım ama 10 gün önce 7 hisse olacak şekilde canlı hayvan satın aldım. İhtiyacı olan çıkar bence.

    fiyat-kg ne idi hocam ?

    f/k performansı iyi hayvan bulmak lazım, adamlar kilosu 50 liraya hayvan satıyor, etin kilosu zaten 30 lira, daha ucuz olması gerekirken kurbanın, daha pahalı oluyor

    Alıntıları Göster
    12775 TL-ye aldım hocam. Biraz daha pazarlık yapabilirdim ama uğraşmadım. +250 TL de parçalatmaya vereceğim. 550-600 kg arası canlı olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

    12775 TL-ye aldım hocam. Biraz daha pazarlık yapabilirdim ama uğraşmadım. +250 TL de parçalatmaya vereceğim. 550-600 kg arası canlı olarak.

    Allah kabul etsin, güzel fiyat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    quote:

    Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

    12775 TL-ye aldım hocam. Biraz daha pazarlık yapabilirdim ama uğraşmadım. +250 TL de parçalatmaya vereceğim. 550-600 kg arası canlı olarak.

    Allah kabul etsin, güzel fiyat

    Alıntıları Göster
    Amin cümlemize. Hocam Ankara'da alternatif çok, bence daha hesaplı bulabilirsiniz. Ben fazla bakamadım. Ortaklar bu işi bana yıktı. İlk gittiğim mandıradan aldım. Satan adamlar, düzgün insanlara benziyordu.




  • Bende son zamanlarda diğer arkadaşların dediği gibi yapmayı planlıyordum.

    Bir kurban hissesi yurt dışına gönderip,
    Bir de eve et almayı.

    Ancak gördüğüm o ki hayır kurumları çok güvenilecek yerler değil.

    Sonra dedim acaba migros tur, carrefour dur nasıldır diye bi araştırayım dedim. Şikayetvar üzerinden yorumlara baktım herkes illallah etmiş. Yorumlar çok korkuttu açıkcası. Son olarak kendimi burada buldum. Büyük başta bir hissede ben girebilirim düşünen varsa.

    Son olarak : Geçen senelerde akrabalardan biriside bi yerde kestirmişti kesimi, poşetlenmesi, ayrılması... cartı curtu herşey için 400 lira daha vermişlerdi tertemizdi. Böyle bi yer bilen varsa paylaşabilir mi?
  • Ayak pazarı denen şey çok yanlış, 6 ortak 600 kilo gelecek danayı tarttırıp canlı kg fiyatı 20 tlden aldık toplam 12 bin tl hem bizim hem satıcının içi rahat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kabul etsin hocam bizde hemen hemen aynı paraya Çankırı dan aldık. Düz 12 ye indirseydin harika fiyat olurdu. Parçalatma içinde bişeyler yaptırmayı dene bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce çağdaş marketlerden aldık 21 kilo et yolladılar. içinde sakatat da vardı. hazır kesilmiş ürün. ancak et bi farklı kokuyordu hani et kokusu ama çok daha yoğun bizimkiler beğenmedi. o nedenle almadan önce mutlaka türünü sorun.
  • mete_bey kullanıcısına yanıt
    Bayramın 2. günü fiyatlarda sağlam düşüş olur. Kurbanlık satışlarının iyi gideceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dediklerini bulursan beni de etiketlersen sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sattılar sattılar satamadılar hayvanlar çok kötü ellerinde patlar. Bedavadan et balık alır hayvanlarını. 😘😘😘 Zaten yerli üreticinin canı fena sıkkın, bu ithal hayvan olayından dolayı. Bu fırsatı da değerlendirmezler ise yandı keten helvam. 😁😁😘

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar Batıkent tarafında oturuyorum hisse boşluğu olan varsa katılabilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mete_bey kullanıcısına yanıt
    reis bekleme şansın varsa hertürlü beklemeni tavsiye ederim
  • Ben de uygun hiç değilse normal fiyatlarda büyükbaş hisse arıyorum, köyleri sorup soruşturuyorum, çevre illerin köylerine baktırıyorum, bakıyorum uygun hayvan yok.

    Geçen sene memlekette kestik 5 hisseli kurbandan bizim hisseye 19 kg et düştü, 1450 lira da para verdim. Kilosu bize 76 liraya gelmiş oldu. Hem de yüzmesi parçalaması dahil her işini biz yaptık. Utanmaz ahlaksızlar, dini vecibeyi kullanıp bizi kazıklıyorlar. İyi olsun, köyde keselim küçüklüğümüzdeki bayram tadını alalım diye giriştim, pişman oldum. Allah ibadet kılmış ama git de kazıklan dememiş, o yüzden uygun aramak, bile bile kazıklanmamak lazım. Bayram nasıl olsa alacaklar diyip de yüksek fiyat çekenin özellikle geçen sene bizi kazıklayanın da iki elim yakasında olacak öteki tarafta. Koyun eti yiyemiyoruz, keşke yiyebilsem de koyun kessem. Uygun büyükbaş hisse bulamazsam bağış yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 31 Temmuz 2018; 21:17:4 >




  • biz Kurban işini iki ay önce hallettik. en büyük kolaylık kesip parçalayıp sana veriyorlar. sen sadece pay ediyorsun o kadar. sincan cimşit tarafında mevcut böyle hem satıp hemde kesim yapıyorlar aynı yerde hiç uğraşmıyorsun.

    ALLAH kabul etsin inşeALLAH herksin kurbanını

    ANKARA 2018 Kurban Fırsatları
  • Arkadaşlar Çimşit tarafında ki hayvan pazarlarıni gezen var mı?



    İş Arkadaşım 6000 TL ye 4 kişiyi götürecek hayvan var dedi.



    Düşünen olursa gidip bakabiliriz. Ben Sincan Pınarbaşı nda oturuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazz48

    Hocam bu dediklerini bulursan beni de etiketlersen sevinirim
    var bildiğim bir yer.. ama kurbanı seçmek için gitmek gerek, vekalet verip kestirmek için gitmek gerek, sonra bir de etini almak için... whatsapp tan foto atarak senin için kasap seçebilir, telefonda vekalet verip kestirebilirsin, sadece eti almaya gidebilirsin bayramın son günü misal.. bilemem.. ama bizim için, anneme de kesileceği için o gidip, görmek isteyecektir.. biz o yüzden en az iki defa gitmek zorundayız.. biraz benzin parası gider.. bir de 100-150 de olsa daha pahalı olacaktır.. kızılcahamam...



    geçen yıl yozgat yerköy-kırşehir çiçekdağı arasında bir köyde toklu kestirdik.. o tarafın küçükbaşı çok lezzetlidir..nokta dedikleri yerde bulunan uyduruk restaurantlarda yapılan kuzu ızgara nefistir.. lakin malum kurban yaz ayına denk geliyor.. kurban iki saat askıda kalsa bile yeteri kadar dinlenemiyor.. hava sıcak..neticede 6 parçaya ayrılıp yolculuk görünce en iyi hayvanı da alsan pişirip yediğinde taze et kokusu mu desem tanımını yapamıyorum lezzet alamıyorsun..

    tamamını pay edecek olsan bile dağıtacağın kişiler de insan yani, kasaptan alınan nasıl kokusuz, yumuşak ve lezzetli oluyorsa, öyle olsun istiyorsun.. ayrıca kasabın hazırladığı ince işçiliği, kurbanı parçalayan kişi kasap da olsa yapamaz.. vuruyor satırı ortadan ikiye..

    büyükbaş da aynı aslında..tek başına koca danayı alıyorsan, parçalatmadan götürüp dinlendirebileceğin kamyonetin, soğuk hava depon varsa bravo..

    yoksa gittin çerkeş'in ışık dağı'ndan yayılım tosun aldınız diyelim.. 1600 rakıma çıktınız, serdiniz kalın naylonları... keskin kasap bıçaklarınız, nacağınız, kütüğünüz, eli yatkın kişileriniz hepsi var.. ama 7 de ortak var.. 3'ü ankara'dan, 2'si köyden, 2'si bilmem nereden.. hepsi dönecek yurduna.. ne kadar bekleyebilirsiniz..başlıyorsunuz parçalamaya, pay etmeye.. eee dolaba girecek...

    sonra hadi diyelim, 2 gün bekledin, aldın etin bilmem nerelerini karıştırdın, yağlı muğlu, gözüne iyi gelmeyen yerleri vs götürdün markete,kasaba kıyma çektirmeye.. bir bak bakalım o poşetin dibine hala kan süzülmüş mü?.. kası, lifi eti, antrikotu bilmeden karıştırdın.. sonra ev yapımı köfte yapıp milleti mangala götürüyorsun..

    yok anam olmuyor.. köfteci yusuf'un çatalla bastırınca zıplayan köftesi daha lezzetli..

    dediğim gibi bence olay, en iyi hayvanı da alsan tek parça önce serin yerde tüm sıcaklığının çıkması, sonra da soğuk hava deposunda 3-4 gün dinlenmesinde yatıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 1 Ağustos 2018; 14:14:43 >




  • bu yıl geçen yıla göre hayvan fiyatları pahalı Allah yardımcımız olsun. buna rağmen Kurban bayramında en büyük sıkıntı uygun fiyata kurban bulmaktan çok kurbanı kesip düzgün bir şekilde parçalayacak kasap bulamamak! neredeyse bütün kasaplar kurbanın başını kesip bir kaç parçaya ayırıp kaçmanın başka kurban kesip para kazanmanın derdine düşüyor! kurbanı kestikten sonra dağıtılacak şekilde parçalara ayırmadıktan sonra malesef bu iş çileye dönüyor.
  • Yerel marketler başlasın bir de onlara bakmalı.

    Yunus, makro, çağdaş vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CryptOsmaN

    bu işlerden çok anlamam lakin anladığım kadar fikrim soylemek istiyorum.



    Kızılay vs. bağış yerlerinde kurban fiyatları 750TL



    danaya gireceklere kişi başı 1200-1500TL hisse payı çıkıyor.



    danadan kişi başı yaklaşık 30kg et geliyor.



    kurbanın;

    3de 1ini fakirlere dağıtmak

    3de 1ini eşle dostla akrabayla komşuyla paylaşmak

    3de 1ini de evde yemek olarak

    ayırmak tavsiye ediliyor google bakabilirsiniz



    bu hisseye girince 1200tl kurbana ayrıca kesilmesi getirilmesi goturulmesi uğraşmayi hesaba katmadan masrafı var.



    önerim şöyle



    750TL kurbanı bağışlayın. bir hisse tamamıyla fakirlere gerçekten ihtiyacı olanlara gitsin, yardımlaşma olsun, anlamı olsun.



    geriye kalan bütçeniz ile kasabinizdan istediğiniz kadar et alabilirsiniz.



    migrosata kavurmalık et 40 lira olduğunu düşünürsek 11kg kavurmalık et alabilirsiniz evinizde pişirmeye. zaten kurbandan eve 30kg'ın 3de 1i olan 10kg düşecekti.



    iyi bayramlar.



    bu da benim hesabım.
    Kizilaya gidip siz alin ben keseyim olurmu? 750tl ye nasil bir hayvan aliyorlarsa artik..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt
    bu konuyu merak edip en yakın köye gidip sordum. Ankara/gölbaşında yaşadığım için çevrede yakında birsuru köy var. kurbanlık va mı ne kadar vs diye küçükbaş için 750 lira istedi, kesip 4e bölüp veririz dedi. bunu duyunca içim rahatladı. Kızılay da aynı paraya işi halledebilir.



    Kızılay yerine daha güvenilir bir yer varsa tavsiyelerinize açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.