Şimdi Ara

Anime izlemeye nerden,nasıl başlamalıyım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çürütmeyle alakası yok cunki 1.mesajımdan sonraki mesajları senin dediklerine karsılık olarak yazdım zaten naruto ve bleachde arkadası fazlasiyla tatmin edecek konu hikaye olay var.Burda 3 4 sayfa bak yeni baslayanlara cogu naruto bleach 1tane sıkıldım diyen varmı yok ozaman tartişmamiza gerke yok.

    Olabilir zaten ben ödul almıyor demedim ki ve tek sen demedim sen ve hic kimse dedim yani hic kimse benim izleyecegim animeye iyi kötu yorumunu yapamaz ben yaparım izledikten sonra ya obenim icin ödül almıstır yada almamıstır gerisi ilgilenmiyorum sanat filmlerinin odul alması gibi birşey.Bu arad fma da kotu bir anime vs degil zaten ama baslangıc icin uygun degil benm fikrim.
  • bence uzatmayın isterseniz hem flarada sinirlenmez konuyu açan arkadaş anime istediği için açmış siz se adamın konusunda tartışıyosunuz bunu ö.m yoluyla yaparsanız en azından konuyu kirletmez kimse üzülmez

    @lasts0ul merak ettim hocam bir kaynak gösterebilirmisin elinde varsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdacik -- 19 Temmuz 2011; 16:56:57 >
  • sen hiç düşünme naruto ile başla:) genelde narutoyu izleyenler ki bnde dahil ilerledikçe daha güzel oldugunu düşünür. o yüsden şimdi izlediğim yerlere bakınca ilk bölümler ona göre sıkıcı kalıyor fakat ilk başladıgımda kesnilikle ilk bölümlerden hiç sıkılmamıştım. izledikçe daha çok eğleniyosun zaten. ama daha önceden dediğim gibi kesnlikle fillerı atla fillerlar vakit kaybı 135. bölümden sonra geç shippuudene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23


    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x


    quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Allah için 400, 500 bölümlük seriler ilk izleme için önerilir mi? Naruto'yu izlemeye başladı diyelim, ilk serideki koca 200 bölümde senaryo namına adam gibi bir şey yok! 200 bölüm izliyorsun elde var sıfır!

    FMA: Brotherhood, Death Note, Soul Eater, Samurai Champloo, Code Geass, Kenichi, GTO, Black Lagoon, Cowboy Bebob, Elfen Lied, Gantz gibi yapımlar animeye başlamak için gayet yeterlidir. Ki zaten FMA izlediği an anime izlemeyi bir daha bırakamayacak.

    Hatta belki bunlardan önce, Akira, Evangelion, Ghost in the Shell, Spriggan, The Girl Who Lept Through Time gibi filmleri izleyerek bile başlamak çok daha mantıklı...


    Ben ilk olarak bleach izlerken daha sonra narutoyu gordum ve 200 hicbie yok dedigin ama cok şey olan ve ozaman bleach in 10 katı zevk veren bir şey vardi ben benle beraber 4 arkadasım daha basladı animeni a sını izlmeyen suan hepsi naruto cıkmadımı 1hafta cildiriyorlar yani yazdıkların sacmalık.(başlanıp başlanmıycagi sadece) benle beraber 5 örnek forumdada okudugum kadarile 10larcası var naruto ile baslayan. 1tane naruto izleyipde anime birakan varmı ?

    Fma yi bukadar büyüten birinin narutonun ilk 200 bölumunu begenmemesi ilginc.Bende fma yı begenerek izlemedim sıktı hep aynı olay ha ben cok övülüyor diye inidirp izledim begenmedim bana hitap etmedi belkide sana etmiştir ona bişey diyemem ama ben fma ile anime izlmeye baslasam ki iyki başlamasım bırakırdım.

    Arkadas bleach death note naruto one pice den birine basla death note son sırada cunku hem cok kısa zaten sevmeme sansın az.

    Tam tersi gorusteyim şimdi ben one pice e baslamaya useniyorum kac yuz bolum olmus izle izle bitmez suan zamanın varsa bleach one pice naruto hepsinden 5 bölüm indir izle hangisi sararsa başla.


    Sen bir kere benim yazdığımı afedersin ama anlamamışsın. Yazında sanki ben Naruto'yu kötülemişim gibi bir ima var! Aksine, senin Naruto'yu sevdiğinden daha az sevmiyorumdur, emin ol.

    Naruto'nun ben ilk 200 bölümünü beğenmedim ya da ona benzer bir şey mi demişim? Dediğim şey "Senaryo namına adam gibi bir şey yok." Fillerları çıkarttığımız zaman geriye kalan 135 bölümde senaryoya etki namına gördüğümüz tek şey, Orochimaru'nun devreye girişi, ki bu bile aslında ana hikayenin yanında devede kulak... Onun dışında koca 135 bölüm'ün 80'i chunin turnuvası ile, diğer kalan yarısı ise Sasuke'yi kurtarmak için ağaç tepesinde geçiyor!

    Animeleri bu kadar seviyor olmamızın sebebi, gayet ciddi hikayelerinin olmasından dolayıdır. Eğer bir animeye başlanacaksa %90 konuya göre seçim yapılır. Naruto'nun hikayesini, 400 küsür bölüm olmuş, biz daha yeni yeni görmeye başladık.

    Konuyu açan arkadaş gibi, anime izlemeye daha yeni başlayacak biri için Naruto, Bleach, One Piece gibi uzun seriler sıkar. Çünkü başlarda konu yok, bir nevi alıştırma evresini görüyorsun. Bu arkadaşların izlemesi gereken şey, bir an önce hikayeye girip, olayların geliştiği animlerdir.

    Dolayısıyla kısa serilerde ise hikaye örgüsü çok daha hızlı bir şekilde işlenir ve izleyen kopmaz. Naruto'yu 120 bölüm izlersin, hikaye namına bildiğin tek şey hala Naruto'ya mühürlenmiş Kyuubi! Gördüğün tek şey ise hala ağaç tepesinde koşuşturmalarıdır!!!

    FMA konusuna gelirsek; bu anime yapılmış en iyi animedir. Senin ya da başkasının beğenmiyor oluşu ya da kişisel zevkler bir şeyi değiştirmez. Senaryosu, kurgusu, karakterlerin işlenişi bunlar bir bütünde, neredeyse kusursuzdur.


    konusu olarak doğru olabilir ama başlaması için bir sakınca yok bende animeye naruto ile başladım ve sonrasında bleach i izledim bunda bir sorun olacağını sanmıyorum ama animeye bağlamak için kısa serilerle başlanabilir Death Note, Code Geass gibi




  • Ya ben zaten başlanamaz demiyorum, ama kısa serilerle başlamanın daha doğru olduğunu düşündüğümü söylüyorum. Çünkü animeyi anime yapan hikayesidir. Death Note'un hikaye örgüsüne kapılıp giden zibilyon tane insan var. Yani anime 20 bölümde hikayesi ile adamı mest ediyor, "Death Note vari anime" diye bir kavram oluştu neredeyse... Ama bir yandan da 400 küsür bölüm izleyipte, hikayeye daha yeni yeni girmek var. He tabi adam sadece aksiyon görmek ister orası ayrı, istediğinden başlar ama bu konuyu açan arkadaş hikayeden bahsetmiş ve uzun bir seri ile başlaması doğru değil diye düşünüyorum.
  • Zaten herkes ayni şeyi yazıyor bizde izlenir diyoruz ama uzun seri izlenmez diye bir şey yok cogu kişi uzun seriler ile başladı kimsede bir problem yok.Yani şu yok ben hikaye istiom 20 bölumluk izliyim böyle birşey yok zaten ilk defa izleyecek biri narutoda 5 bolumde izlese ona konu var hikaye var sen bir cok anime izledikten sonra öyle geliyor yeni başlıcak biri ne fiil bilir ne hikaye başladımı başlamadımı yani ay begenmedin diyecek 1 kişi bile yok ve 100lerce de böyle baslayan varken baslanmaz demek akıl karı degil.
  • deatnotu hiç birini beğenmessen sona sakla bence tekrardan başlatır animeye 20 bölüm prison breakın ilk 2 sezonu gibi etkili
  • yorumları okudum , öyle ya da böyle naruto ya başliycam da filler bölüm dediğiniz nedir?nasıl ayırt edicem onları ve izlemelimiyim filler bölümleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crimex

    yorumları okudum , öyle ya da böyle naruto ya başliycam da filler bölüm dediğiniz nedir?nasıl ayırt edicem onları ve izlemelimiyim filler bölümleri?


    Hiç atlamadan devam et öyle sıkacak bir durum yok keske olsada izlesem diyorum ben şimdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x


    quote:

    Orijinalden alıntı: crimex

    yorumları okudum , öyle ya da böyle naruto ya başliycam da filler bölüm dediğiniz nedir?nasıl ayırt edicem onları ve izlemelimiyim filler bölümleri?


    Hiç atlamadan devam et öyle sıkacak bir durum yok keske olsada izlesem diyorum ben şimdi.


    tamam bölüm atlamamak daha mantıklı geldi banada.peki ne anlama geliyo bari onu öğrensem
  • ana hikayeden kopuyor misal 30 bolum luk fiil girio ne alaka lan diyorsun izlerken ama sadece hikayeden koptugu icin yani öyle sıkıcı degil bazı bölumler cok daha iyi. ben narutoda naruto ve shippudende full izledim 1tane sıkılıdıgım bölum olmadı bleach de fiiller daha kotu
  • tamamdır., sabaha başliycam büyük ihtimalle.peki shippuden nedir? nasıl olcak hangisini izliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tracy-Mcgrady -- 20 Temmuz 2011; 3:13:05 >
  • Naruto Shippuden normal Naruto'nun devamı. Yani 2. sezonu diyelim. Fillerleride atlama , ben atladım ama tekrar indirip izleyeceğim fillerleri.
  • güzel tercihler varmıs.one pıece den sonra boslukta kalmıstım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crimex

    yorumları okudum , öyle ya da böyle naruto ya başliycam da filler bölüm dediğiniz nedir?nasıl ayırt edicem onları ve izlemelimiyim filler bölümleri?


    Bunların tamamı doldurma bölümler.

    Naruto 136-220
    Naruto Shippuden 57-71 91-111 144-151 170-171 176-196
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crimex

    tamamdır., sabaha başliycam büyük ihtimalle.peki shippuden nedir? nasıl olcak hangisini izliyim?


    ilk önce sana pm le attgım linkten indir orda 220 bölum naruto ve ovaları var. Tabiki hiçbir bölumu atlama nede olsa geriden baslıyorsun sonra donup izlemeye gerek yok yavas yavas izle zaten fiiller bleach deki gibi degil baymıyor.Daha sonrada shppden i indirisin link atarım gene.
  • yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tracy-Mcgrady -- 20 Temmuz 2011; 13:22:11 >
  • Bence Kenshinle başla eski kurtla ben ilk animemi 8 yasında izledim 10 senedirde izliyorum benim acılısım pokemondan bile önce kenshin olmustur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Genelde nedense ilk olarak Death Note örneği verilir izlenmesi için...

    Sen Fullmetal Alchemist Brotherhood ile başla, dünyan şenlensin. Zaten FMA'dan sonra anime izlemeyi bırakan adam daha görmedim.


    Ben bıraktım çünkü birkaç taneden sonra izleyecek aynı kalitede anime bulamadım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androalphus


    quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Genelde nedense ilk olarak Death Note örneği verilir izlenmesi için...

    Sen Fullmetal Alchemist Brotherhood ile başla, dünyan şenlensin. Zaten FMA'dan sonra anime izlemeyi bırakan adam daha görmedim.


    Ben bıraktım çünkü birkaç taneden sonra izleyecek aynı kalitede anime bulamadım :)


    Tabii bu da FMA'nın kötü yanı! En iyiden başlayınca böyle sonuçlar doğurabiliyor.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.