Şimdi Ara

Aniden Donma Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,bilgisayarım Acer Aspire-5739G. Bilgisayarı zorlayacak herhangi bir şey çalışmamasına rağmen,internette gezinirken,film izlerken vb. aniden

donuyor.Ekran olduğu gibi kalıyor,eğer ses varsa o da "zaaarrrrrrrrrrr" diye bir ses çıkarıyor.Tek çözüm reset atmak oluyor.Ne zaman olacağı hiç belli olmuyor.

Bu donma bilgisayar açılır açılmaz bile olabiliyor.

Ek olarak;dün akşam format attım,yine devam ediyor bu sorun.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmn227 -- 6 Nisan 2012; 10:55:15 >

• Masaüstü kullansanız kasayı açıp fanların döndüğünden emin misiniz diyecektim ama laptop muş.. Eğer işlemci fanı dönmüyorsa bilgisayar aşırı ısıdan dolayı ya donar, ya da reset atar.. Eğer laptobunuzun garrantisi varsa teknik servise götürün onlar iyice baksınlar, tozlanmadan dolayıda işlemciye yeterli hava gitmiyor olabilir..

Hwmonitör isimli programı indirip işlemci ısı değerlerini kontrol edin ilk önce.. Sorunun işlemciden mi olduğundan emin olmalıyız.. İyice emin olalım ona göre hareket edelim..

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html İnternette gezinirken veya film izlerken bu programı açıp işlemci sıcaklıklarını kontrol edin ve buraya resmini yükleyin.

İnternet uygulamaları falan filan, java eklentili uygulamalar, işlemci kullanım değerini yükseltecek şeylerdir.. Üstüne üstlük bir de işlemcinin fanı dönmüyorsa ya da işlemciye yeterli hava gitmiyorsa ya reset atar ya da donar bilgisayar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 6 Nisan 2012; 11:10:19 >

•  Aniden Donma Sorunu!
  • Eğer bu değerler, yükteki değerlerse normalmiş ısı değerleri

Niye işlemcinin fan değerleri görünmüyor.. Fanların değeri 0 rpm ise hapı yuttuk.. 4250 Rpm falan yazıyorsa iyi..
  • Fan değerleri neden görünmüyor olabilir ki?Başka bir program falan varsa onunla da deneyeyim.
  • Kardeş, fan hızını göstermesi lazım o programın.. Bendeki program gösteriyor..

Aniden Donma Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 6 Nisan 2012; 14:05:35 >
  • Ben de anlayamadım. Everestin yeni sürümünü yükledim.(Onun da adı değişmiş sanırım Aida olmuş.)Orada da şöyle görünüyor sensörlerde:

Aniden Donma Sorunu!
  • dostum datron laptopum vardı en son böyle ekran donmaları ve seste anormallikler oluşmuştu. bir gün bi baktım ekran çizik çizik hiç açılmadı ekran kartındanmış meğer bu duruma hazırlıklı olmanı tavsiye ederim ve inanırmısın 135 $ istemişlerdi garantiden hallettim
  •  Aniden Donma Sorunu!

Bir de şu gözüme çarptı.Bilgisayar üzerindeki 2 ram de seri numaralarına kadar aynı ama alt tarafta "Memory Timing" yazan kısımdaki bilgiler farklı.Bu normal bir durum mu yoksa ramlerden biri sorunlu olabilir mi?
  • Kardeş, sen everest ultimate edition programını indir bide.. Onda gösteriyor.. Bak bu bendeki:

Aniden Donma Sorunu!

http://download.cnet.com/Everest-Ultimate-Edition/3000-2086_4-10499291.html

Aniden Donma Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 6 Nisan 2012; 15:02:41 >

•  Aniden Donma Sorunu!

Onda da aynı şekilde gösteriyor.Fanın üzerindeki sensörde bir sorun olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmn227

Aniden Donma Sorunu!

Bir de şu gözüme çarptı.Bilgisayar üzerindeki 2 ram de seri numaralarına kadar aynı ama alt tarafta "Memory Timing" yazan kısımdaki bilgiler farklı.Bu normal bir durum mu yoksa ramlerden biri sorunlu olabilir mi?

Baksana, buradaki resimde iki ramin çalışma hızı farkı görünüyor.. bilgisayar ondan dolayıda kilitlenip kalabilirmiş.. Farklı bir forumda buldum da bir oku istersen..

http://www.chip.com.tr/forum/anakart-ram-uyumu-hakkinda_t237870.html

• sizin makinenizde büyük ihtimalle chipset problemi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bganotebook

sizin makinenizde büyük ihtimalle chipset problemi var

Biraz daha açar mısınız? Tam olarak nasıl anladınız ve çözüm öneriniz nedir?
  • anlattıklarınızın hepsi chipset arızalarının verdiği problemler olduğu için chipset dedim
  • genellikle böyle donma sorunu ramden kaynaklanır başka ramle denemenizi tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.