Şimdi Ara

Ani Su Isıtıcısı Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
56.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederiz bu değerli bilgiler için
  • merhaba benim elimde mevcut blue house marka ani su ısıtıcı geçen yıl 165 tl ye alındı ancak hiç kullanılmadı düşünürseniz pm. atın size uygun fiyata vereyim.
  • Veito markayı 1 yıldır kullanıyorum. sorunsuz. Basınç ayarlıdan almayın. Suyun basıncını düşürüyor. Sıcak havalarda 3 ayarında şarıl şarıl su akıtamazsınız.
  • Arkadaşlar konuyu güncelleyim. Yeni ürünlerden tavsiye ettiğiniz var mı? Bir tane almam gerekiyor. Biraz aciliyeti var.
  • by_carisma33 kullanıcısına yanıt
    5 senedir Arzum kullanıyorum. Canavar gibi :)
  • Konuyu hortlatıyorum.

    Güncel olarak ani su ısıtıcısı tavsiyesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arzum laguna marka ısıtıcı 5. yılında mefta. bluehouse vardı,3yılda bozuldu, tamir ettirdim, 2 yıl daha çalışmıştı. arzum direk 5. yılda gitti. yenisi alacağım. annemlerde eski ihlas var 20 yıldır çalışıyor. ama yeni aura lar aynı ürün değilmiş. cemsan, veito felan mı alsam bu sefer, tavsiyesi olan var mı?

  • Veito flow s kullanan var mı ? Birkaç sorum olacak. Köye banyoya bağlayıp, mutfaktan da kullanmak istiyorum. Genelde yazın kullanılacak. İş görür mü ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veito kullanıyorum 4 yıldan beri. Daha arıza yapmadı. Pek çok marka var. Bunların markası ne olursa olsun hemen hemen hepsi birbirinin aynı. Bildik veya güvenilir markalar tercih edilmeli. Veito bunlardan biri . Sinan Güner diye markanın da iyi olduğunu duydum. İhlaslar eski ihlaslar gibiyse onlar da iyi. Güvenliğe önem verenlere bakmalı. 3-5-7 kw olanları tavsiye ederim. Bendeki 3-4-7 kw lik. Orta ayar pek işe yaramıyor. Yazın kullanılmaya çok müsaitler. 1 ayarında bile yıkanılıyor. Depolu şofbenler rahat ama faturayı uçuruyor.

  • HORT


    Sadece banyodaki lavabo için hızlıca sıcak su alabilmek için ne almak gerekiyor? Yani sürekli basınca maruz kalacak bir cihaz olacak, el yüz yıkama gibi işler için açtığımızda hemen sıcak su gelmesi için?

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Hortunuzu görüyor ve arttırıyotum.


    Aynı dertten muzdaribim. Bana da mutfak tezgahı altına lazım. Çözüm bulabildiniz mi. Bulabildiniz ise ne marka cihaz kullandınız, memnun musunuz.?

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki çözüm bulamadım. Amacımız konfor evet ama ani su ısıtıcıları hem çok elektrik harcadığından güvenlik riski oluşturabiliyor hem de banyoda montajı için pek müsait alan olmuyor. Gene de yapacağım diyen için önerdikleri çözüm "sıcak su boyleri" oluyor, o da banyoda pek şık duracak bir ürün değil haliyle.

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Yanıt için teşekkürler. Başka forumlardan az evvel gelen yanıtlara göre; Sanırım bizim derdimizin ilacı (sürekli şebeke basıncı altında kalma) "merkezi sistem" diye tabir edilen tipteki ani su ısıtıcıları imiş. Ben araştırmaya devam ediyorum. Çözüme ulaşırsam yazarım.  

  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Hocam veito ve siemensin, tek fazlı ve üç fazlı modelleri var. Onun haricinde sadece tek musluk içinde tezgah altı mutfak modelleri var ancak toprak hattı olması, elektrik tesisatının yeterli olması ve elektriğin düzgün olması gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Aynen dediğiniz gibi imiş. Monofaze veito aldım ben de, fabrikası ile görüştükten sonra. Speed 7 modeli. Bina 2008 yapımı, toprak hattı var, İç panodan da 4mm2 linye çekmiştim zamanında. Elektrik ve hat sorun değil yani.


    Özetle öğrendim ki; bizim gibi lavabo altında kullanma gereksinimi duyanlar için standart ani su ısıtıcıları olmuyor. "Kapalı devre" merkezi sistem diye geçiyor bunlar ve sürekli şebeke basıncı altında çalışmaya uygun üretilmiş. Yazmış olalım, belki birinin işine yarar.

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun, aldığınız modelin montajı nasıl yapılıyor acaba? Yani banyoda lavaboda ani sıcak su ihtiyacı için düşünürsek neticede su hortumları altta kalıyor, aldığınız model lavabo altına nasıl konumlandırılacak? Yoksa hortum uzatma ile başka bir çözüm mü yapılıyor?

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Ben lavabo altına dolap içine monte edeceğim. Mutfakta kullanılacak. Ancak banyoda ayaklı ya da askılı lavobo tipi bir şey varsa mecburen cihaz görünecek tabi ki. Kullandığım musluk tezgaha ankastre olduğu için (lavoboya ankastrelerde de olur) alttan 2 girişi var. Banyoda da lavobo dolap üzerinde ise hiç sıkıntı olmaz.


    Benim mutfakta sadece soğuk su çıkışım var, buna ucuca 2 taharet musluğu bağladım. Sonra da bunlardan birine musluğun soğuk fleksini bağladım. Soğuk işi halloldu. Öteki taharet musluğunu cihazın soğuk su girişine bağlayıp musluğun sıcak su fleksini de cihazın sıcak su çıkışına bağladım. Bu şekilde 15 litrelik Ariston termosifonu 7 yıl sorunsuz kullandım. Ama geçenlerde termosifon çortladı. Ayrıca su kullanmadığımız zamanlarda da sürekli suyu aynı derecede tutmak için çalışıyordu belli aralarda. Banyoda yıkanmak için olsa neyse, banyoya girmeden 1 saat önce cihazı aç, işin bitince kapa. Ama mutfakta ya da el yıkamak için lavoboda ne zaman su kullanılacağı belli değil, o yüzden de ani su ısıtıcısı daha mantıklı ve ekonomik.


    Ayrıca milletin atladığı bir nokta var. Vay efendim ani su ısıtıcıları 8-10KW imiş, çok yakıyormuş vs vs. Ancak bu enerjiyi çok kısa sürede, sadece su akarken harcıyorlar. Ancak tabi elektrik tesisatının doğru düzgün olması lazım. Tabi en önemlisi açık devre bir cihazla bunu yapmamak.


    Ek: Cihaz elime ulaşınca bağlantısı ile ilgili fotoları koyarım. Daha kargolamadılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 31 Ağustos 2023; 14:13:4 >




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Hocam direk tesisata montaj. Tüm daire isterseniz daire girişine, tek fazlı alırsanız direk banyo girişine yada sizin istediğiniz bölgeye monte edilir. Kalorifer + sıcak su(kombi) versiyonlarıda mevcut bu tip sistemlerin. Kpmbi kadar geç ateşlemediği için su kaybı daha az ancak genede sıcak su tesisatında yalıtımı iyi olan sıcak su borusu kullanmanızda ve ek yalıtım yapmanızda fayda var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @rabitelli güncel durum nedir? 

  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Montajını kendim yaptım, servisle falan uğraşmadım. Havalar sıcak gidiyor, deneme dışında kullanmaya gerek duymadık. Sadece canımı sıkan nokta şu oldu; suyun basıncı düşerse (4. kattayız) sıcak suyun basıncı çok düşüyor. Tabi bu aralar yağış almadığımız ve barajlarda da %15e kadar suyun azaldığı düşünülürse iskinin bilerek basıncı düşürmesi normaldir diye düşünüyorum. Zira yazın bile bu karar düşük değildi su basıncı. Onun dışında su kesilmelerinde hava yaparsa sistem, sular gelince bir süre cihaz kapalı iken sıcak kısmı açmayı ve cihazı tekrar suyla doldurmayı unutmamak gerek, bu kullanma kılavuzunda yazmıyor. Bu arada nerede ise 3 ay oluyor alalı, sadece 100TL zam gelmiş. Bu da yeni alacaklar için avantaj. Kapalı sistem çalışabilmesi benim aradığım özellikti ve bu özellikte başka elle tutulur cihaz olmadığı için bunu aldım, şu ana kadar sıkıntı (sızıntı, akma kokma vb) yapmadı. Tek eksi yanı (ki bu tip cihazların tümü böyle) gücü. Evin içindeki tesisatın içinden geçerim, acımam. Ama benden başka bir sürü dairenin olduğu bir apartmanda sayaçla evdeki sigorta kutusu arasındaki hatta dokunamadığım için ve kalitesi hakkında hiç bir fikrim olmadığı için biraz tedirginim sadece.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.