Şimdi Ara

Ani CPU sıcaklığı değişimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    2 gün önce laptopumu fazla ısınması nedeniyle teknik servise götürüp havalandırma sistemini temizletip ve termal macununu yenilettim.

    Şimdi de laptopun üzerinde fazla ısı hissetmeme rağmen HWMonitorden baktığımda sıcaklık devamlı 70-90 derece arasında değişiyo. Yani 70 den 90 a yavaş yavaş çıkmıyo da 75 ken aniden 85 oluyo ve sonra 70 gibi bişeye düşüyo.

    Bunun sonucunda da cpu yüksek sıcaklığa çıkınca laptop otomatik olarak işlemcinin hızını düşürüyo ve oyunlarda yavaşlama oluyo.

    Bana bu olay termal macunla alakalı gibi geliyo ama teknik servisçi termal macunu yeniledim demişti.

    Sizce bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim ya da işlemcinin otomatik hızının düşmesini nasıl devre dışı bırakabilirim? Çünkü laptop fazla sıcak değil aslında.

    Yardımız için şimdiden teşekkürler.



  • İşlemci sıcaklığı 70'i boşta görüyorsa termal macun falan yenilenmemiştir ya da hava kanlları iyi temizlenmemiştir. Yük altına da girdiği gibi 90'ı 85'i görmesi normal. Çoğu yeni laptop işlemcisi yük altında 70'i anca geçiyor. Servisin işini düzgün yapmadığı aşikar. Yeniden yollayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    İşlemci sıcaklığı 70'i boşta görüyorsa termal macun falan yenilenmemiştir ya da hava kanlları iyi temizlenmemiştir. Yük altına da girdiği gibi 90'ı 85'i görmesi normal. Çoğu yeni laptop işlemcisi yük altında 70'i anca geçiyor. Servisin işini düzgün yapmadığı aşikar. Yeniden yollayın.

    +1
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ama 70 dereceyi boştayken değil oyundayken görüyo. şu an 60 derecede ve boştayken 55-65 arası değişiyo. bu arada pc packard bell, işlemci core i3 330m



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iN-YouR-FaCe -- 22 Eylül 2013; 17:06:54 >
  • Görev yöneticisinden işlemciyi gereksiz yere kullanan programlar var mı bir bakın. Normal masaüstünde % kaç yükte ? Diyelim hiç bir şey yokken %30-40 yükte falansa buna neden olanları sonlandırın.

    Üstteki anlatımınız eksik veya doğru değil şimdi söylediklerinizi göz önüne alırsak. Sürekli 70-90 nerede nasıl oluyor ? Hangi oyunlarda oluyor ? İşlemciniz nedir ? Termal macunu iyi sürülmüş ve temiz bir laptop işlemcisinin 90'ı görmesi sizce doğal mı ?

    Ekleme yapmışsınız şimdi ona cevaben : 55-60 oyundan cıktıktan sonraki sıcaklıklarsa biraz normal sayılabilir. Uzun süreli full %100 yüklerde 90 dereceler görülebilir. Bunun nedeni termal macunun kalitesizliği veya yanlış sürme yöntemleri olabilir. Ek soğutma alın ya da tekrar servise gönderin. Sonuçta yüksek ısıdan hız düşmesi sizin zararınıza..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 22 Eylül 2013; 17:11:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iN-YouR-FaCe

    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ama 70 dereceyi boştayken değil oyundayken görüyo. şu an 60 derecede ve boştayken 55-65 arası değişiyo. bu arada pc packard bell, işlemci core i3 330m

    Hocam aynı işlemciye sahibiz ve sanırım aynı bilgisayara
    Benimki notebook soğutucusuyla(yarı devir) renderda 80 i bf3 te 82 yi geçmedi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim cevaplarınız için. sanırım bi notebook soğutucu alıcam.
  • bu arada demin teknik servisçiyi aradım her şeyi doğru yaptığını ve bu sorunun işlemci fanından kaynaklandığını söyledi. fanın turboya geçmediğini söyledi ve gerçekten de programla fanı devamlı %100 de çalıştırmama rağmen fazla çalışmıyo gibime geliyo.

    Bu fan hızını başka yollardan arttırma şansım var mı peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iN-YouR-FaCe

    teşekkür ederim cevaplarınız için. sanırım bi notebook soğutucu alıcam.

    Aynen alın en az 10 derece fark olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.