Şimdi Ara

Anfi Sistemi Var Elimde Yardım ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Eski Hoparlörüm olan yani pc ile gelen Snopy Sn-820 hoparlörünün içindeki sistemi sökmüştüm bia aralar sonra onun anfi devresi olduğu gördüm yani konulara bakarak 5v usb ile çalışıyor ama bu anfi sistemindeki jack çıkışları elektrik girişleri hoparlör fln o kabloları lehiminden kopardım üstü LIN RIN LOUT ROUT gibi şeylerde yazıyor ve üstünde TN-218C yazıyor bu devrede nasıl çıkarcam kabloları ?? 1- Hoparlöre giden 2-Elektrik girişi 3-Sesi alacak olan jack çıkışı bu 3 şeyin kablolarının yerini bilmiyorum belki devrenin modelinden anlarsınız ? E1 E2 E3 E4 E5 böyle 1den 5e kadar üstlerinde CD263 gibi yazılar olan kondansatörler var tda 2822 yazan sağında 4 solunda 4 toplam 8 bacaklı siyah bişey var potansiyometre fln var işte öyle bir devre bundan çıkacak kabloları bi bulamadım isterseniz detaylı fotoğraf çekelbilirim lütfen yardımcı olun ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 1 Ekim 2013; 16:51:30 >

• fotoğraf çekersen kardeşim daha detaylı güzel olur. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

fotoğraf çekersen kardeşim daha detaylı güzel olur. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktir
    Bunu Şemasını çizseniz çıkışlarını bleirterek çıkışları kırmızıya boyasanız belki anlayabilirim asağı köşedeki LIN RIN hoparlöre giden kablolar ondan eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 1 Ekim 2013; 16:15:47 >
  • telefondan giriyorum'da

l in r in g1 .

ses girişi için elinde içinde 3tane kablo olan jack olması gerek

orta uc g1 diğerlerinide lin rin e tak
    g1 ses girişinin ortak ucu

ac1 ac2 de beslemesi ama + - bilmiyorum . tam göremiyorum telefondan sanırım

hoparlör girislerini göremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

telefondan giriyorum'da

l in r in g1 .

kardeş saolda bu aclerden kopmadığına eminim ortalardan koptu zaten bitanesinin yerini hatırlıom beslemenin bide şey var LOUT ROUT var onları gördünmü onlar ya jack girişi ya hoparlöre giden olması gerek gibi duruyor ama anlamıyorum işt ebu konudan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 1 Ekim 2013; 16:50:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

quote:

telefondan giriyorum'da

l in r in g1 .

kardeş saolda bu aclerden kopmadığına eminim ortalardan koptu zaten bitanesinin yerini hatırlıom beslemenin bide şey var LOUT ROUT var onları gördünmü onlar ya jack girişi ya hoparlöre giden olması gerek gibi duruyor ama anlamıyorum işt ebu konudan

lin = sol kanal ses giriş + sı
    rin = sağ kanal ses giriş + sı
    g1 = sağ ve sol ses girişinin - si

rout =sağ hoparlör çıkışı + sı
    lout =sol hoparlör çıkışı + sı
    g2 = sağ ve sol hoparlör - si

ac yazan yerler trafo ile beslemede kullanmak için hazırlanmış girişler. bu girişleri kullanabilmek için d1-d2-d3-d4 diyotlarının yerine montajlanmış olması gerekiyor.sizin devreniz usb den beslendiği için bu elemanlar kullanılmamış.siz devreyi ne ile beslemeyi düşünüyorsunuz.

• küçüklüğümde bozulmuşş 8 senedir tek tük kullandığım bir pil var uzaktan kumanldalı araba pili 4 lü 5V toplam şarj edilebilir pil hem onu takarım bazende usbden alırım ikisinide kullanma ihtimalim varmı ? eğer yoksa 5v pili kulanırım şöyle birşey mesela hoparlör kutunusnun alt kısmına bir delik açtım oraya 2 kutu olan höperleri tek kutuya düşürerek 2sinide oraya koydum onun içine bu sistemi yapıcam arkasınada pil yuvası yaparım delikler açarak pil çıkışı ve jack çıkışı yaparım pili koyarım bir radyo misali telefona takınca müzik çalacak olay bu yani bunun için anfi lazımmış ses az gelmemesi için sistemdeki kabloları takıcam pilimi şarj edip arkasına takıcam jack çıkışınıda telefona takıp dinliycem bu yani olay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

küçüklüğümde bozulmuşş 8 senedir tek tük kullandığım bir pil var uzaktan kumanldalı araba pili 4 lü 5V toplam şarj edilebilir pil hem onu takarım bazende usbden alırım ikisinide kullanma ihtimalim varmı ? eğer yoksa 5v pili kulanırım şöyle birşey mesela hoparlör kutunusnun alt kısmına bir delik açtım oraya 2 kutu olan höperleri tek kutuya düşürerek 2sinide oraya koydum onun içine bu sistemi yapıcam arkasınada pil yuvası yaparım delikler açarak pil çıkışı ve jack çıkışı yaparım pili koyarım bir radyo misali telefona takınca müzik çalacak olay bu yani bunun için anfi lazımmış ses az gelmemesi için sistemdeki kabloları takıcam pilimi şarj edip arkasına takıcam jack çıkışınıda telefona takıp dinliycem bu yani olay

hem pil hemde usb kullanımı için araya diyot bağlantısı yapmanız lazım yada pillerin ucuna anahtar bağlarsınız usb den kullanacağınız zaman pilden gelen elektriği kesersiniz.

vcc yazan 2. ayak pilden gelen + ucuna
    gnd yazan 4. ayak pilden gelen - ucuna gidecek şekilde bağlkantı yapın.

• kardeş sen bu devreyi boşver zor sisteme geçtin sen pille çalışsın yeter kablo bağlantılarınıda sölesen pil için ?
  • quote:

kardeş sen bu devreyi boşver zor sisteme geçtin sen pille çalışsın yeter kablo bağlantılarınıda sölesen pil için ?

zaten bu en basit sistem pille çalıştırmak için yapman gereken bağlantıyı anlattım.
  • en son kablo uçlarından basediyorduk ? benim anfimdeki sistem konumuz değilmi kardeş :D benim amfimin besleme girişlerini söyliyecektin ?
  • quote:

en son kablo uçlarından basediyorduk ? benim anfimdeki sistem konumuz değilmi kardeş :D benim amfimin besleme girişlerini söyliyecektin ?

tamam işte bende ondan bahsediyorum entegrenin 2.ayağı (vcc) beslemenin + ucu .entegrenin 4.ayağı (gnd) beslemenin - ucu.
  • Devrede büyük olan silindir malzemenin ------ beyaz şeritli tarafı, --5v besleme. Diğer ucu ise +5v girişi.
    Anahtarın 4 bacağının lehimli olduğu yer ++, zaten orda 1 tane lehim artığı var.
    devreyi vida yerinden dönen hat ise ---.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Ekim 2013; 18:51:07 >
  • ha sen devrenin içindeki entergeyi diyorsun :D bende ayrıyetten enterge takcaz sistem fln yapcam sanmıştım :) sağol kardeş yardımın için şimdi kabloları lehimleyeceğim sonucu sana açıklarım çok sağol
  • quote:

ha sen devrenin içindeki entergeyi diyorsun :D bende ayrıyetten enterge takcaz sistem fln yapcam sanmıştım :) sağol kardeş yardımın için şimdi kabloları lehimleyeceğim sonucu sana açıklarım çok sağol

sonucu bekliyorum. Entegrede sorun yoksa çalışır.
  • kardeş lout ile routu birletrip tek kabloya çıkarsam onu hoparlörün bir ucuna taksam g2yide hoparlörün diğer ucuna taksam bu işlemi lin ile rinede yapsam stero değilde monoya çevirsem çalaışırherhalde deniyorum ama entegreyi yapıyorum şimdi onun araları sık olduğu için lehim makinamın ucuda kalın biraz zorlaşıyor yarın ilk işim lehim makinasının ucunu sivreltmek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 1 Ekim 2013; 19:19:39 >
  • yanlız kardeşim vccde gndde önceden lehimlenmiş izi yok bence farklı yere takılabilir bunlar ?
  • quote:

kardeş lout ile routu birletrip tek kabloya çıkarsam onu hoparlörün bir ucuna taksam g2yide hoparlörün diğer ucuna taksam bu işlemi lin ile rinede yapsam stero değilde monoya çevirsem çalaışırherhalde deniyorum ama entegreyi yapıyorum şimdi onun araları sık olduğu için lehim makinamın ucuda kalın biraz zorlaşıyor yarın ilk işim lehim makinasının ucunu sivreltmek :D

irme entegreye zarar verirsin.çıkışta 2 adet hoparlör kullan normalde olduğu gibi.lin ve rini birleştir ses girişinin + ucu olarak kullan g1 i yine ses girişinin - si olarak kullan.entegrenin ayaklarının gittiği yeri takip et geniş bir bağlantı noktası bulursun oradan lehim yapabilirsin.
  • kardeş Allah razı olsun çok çok sağol bi sistemi afedersin bokladım diye çok üzülüyodum güzelim hoparlör gitti diye suanda sistem süper çok güzel ses geliyor allah razı olsun ne muradın varsa versin kardeş valla hiç tahmin etmiyodum ne insanlar varya gerçekten çok sağol kardeş kendine iyi bak görüşürüz :D
  • quote:

kardeş Allah razı olsun çok çok sağol bi sistemi afedersin bokladım diye çok üzülüyodum güzelim hoparlör gitti diye suanda sistem süper çok güzel ses geliyor allah razı olsun ne muradın varsa versin kardeş valla hiç tahmin etmiyodum ne insanlar varya gerçekten çok sağol kardeş kendine iyi bak görüşürüz :D

Allah hepimizden razı olsun sevindim çalıştığına....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.