Şimdi Ara

Androidte Bitirme Projem - İzlediğim Yol Nasıl ? ( Öğrenci Yoklama Sistemi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bitirme projemde öğrenci yoklama sistemi yapacağım, fakat nfc ile olacak bu sistem. Şuan NFC aşamasına değilde daha çok sistemi kurma üzerine çalışıyorum. Kafamda oluşturduğum yol şu şekilde, eksiğim yada yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

1) Veritabanını oluşturuyorum ( öğretmen - öğrenci - bölüm - fakülte vs tabloları )
    2) kullanıcı girişi yaparken öğrencinin okul no su "kullanıcı adı", tc kimlik no su da "şifresi" olacak, bilgiler tutarsa sisteme giriş gerçekleşcek
    3) sisteme giriş yapılan okul no bizim aynı zamanda id miz, o id nin kayıtlı olduğu dersler veritabanında zaten kayıtlı, sadece o dersleri ekrana getireceğiz
    4) öğrenci derse girerken dersin adına tıklayacak ve telefondan nfc yi, nfc reader a okutacak
    5) aradaki bağlantı sağlanınca öğrenci derse girmiş varsayılcak.

şuan en basit böyle düşünebildim programı. program bittikten sonra iyileştirmeler ve eklemeler yapacağım, ilk hedefim bu şekilde bitirmek. mantık olarak sistemde bi tutarsızlık görmüyorum, çok tecrübeli değilim fakat, nerede eksiğim yanlışım var onu bilmiyorum, yardım bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonhanımNaber -- 3 Nisan 2016; 20:29:07 >

(⌐■_■)

Intel i5 8400 | MSI Z370-A PRO | Asus Geforce GTX1080 ROG Strix Gaming | VENGEANCE 2x8 GB DDR4-3000Mhz | ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD | Seagate 1TB HDD | OCZ 240GB TL100 SSD | Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB LED | PHANTEKS P400 Black | FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE

• Güzel düşünce ama güvenlik ve sistemin kullanımını kısıtlamak için vertabanın bir serverda tutulması gerek ayrıca öğrencinin ders senmesine gerek yok nfc deki farklı bir id ile her derse farklı kod içeren bir nfc yapılabilir öğrenci kayıtlı olmadığı bir derse girerse hata mesajı gösterir tabi öğrencinin işlemleri yaparken sisteme bağlı kalması gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

daha önce online veritabanı ile iletişime geçmedim, sql bilgimde fazla sayılmaz, kullanıcı girişini ve arayüz gösterimi gözümde büyüdü biraz

(⌐■_■)

Intel i5 8400 | MSI Z370-A PRO | Asus Geforce GTX1080 ROG Strix Gaming | VENGEANCE 2x8 GB DDR4-3000Mhz | ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD | Seagate 1TB HDD | OCZ 240GB TL100 SSD | Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB LED | PHANTEKS P400 Black | FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonhanımNaber

bende öyle düşünmüştüm ama eklemedim onu yazıya, her sınıfın bi numarası olduğu için girişlerdeki nfc reader bilgisi ona göre ayarlanacak, sistem saatinde olmayan derslere giriş yapılamayacak.

daha önce online veritabanı ile iletişime geçmedim, sql bilgimde fazla sayılmaz, kullanıcı girişini ve arayüz gösterimi gözümde büyüdü biraz

Çok korkulacak bir konu değil açıkçası şuan hazır stackler var server kiralama sitelerinde kiraladığınız servera istenilen database stacklerini hazır getiren sistemler var sadece genel bir sql bilginiz olsa yeter.

(⌐■_■)

• Cep telefonu unutan kullanicilar veya nfc destegi olmayan telefonlar icin rfis kart kullanirsan cok daha islevsel bir uygulama olabilir.Nfc okuyucular rfid kartlarida okuyor ayni zamanda

çünkü okul kartları zaten rfis kullanıyor, herkesin yanında taşıdığı bi kart zaten onu kullanmak daha mantıklı normalde

(⌐■_■)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    Tabi bildiğim konularda yardım ederim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.