Şimdi Ara

Android ve iOS ile rekabet edecek IndOS işletim sistemi geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genomcrowaren G kullanıcısına yanıt
    Miu gibi arayüzdür hocam fazlası olduğunu düşünmüyorum ana yanılırım ne diyelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Android de Linux modu farkında mısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadir Kuru'nun kanalında ilgili videoda bahsediliyor konudan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuanki ekonomik hiyerarşiye göre, zengin İos, orta halli Android, fakir tuşlu telefon kullanır. Bu sefil Hintliler kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw hintlileri neden küçümsüyor bu dh kullanıcıları, daha hayatında bir şeye sap olamayanların zikri yok fikri var, evet olanaksızlar insanları daha çok kuvvetlendiriyor, ücretle iş yapan sürüsüne hintli programcı var, az aynaya bakıp kendinizi geliştirin, çoluğunuzu çocuğunu iyi yetiştirinde sizler gibi olmasın bari.

  • Android ve iOS ile rekabet edecek IndOS işletim sistemi geliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Hiç de öyle değil, yılların Android kullanıcı olarak IOS'a geçtim iPhone 14 serisi ile. Stabillikten eser yok. Telefonun forum konusuna gelin görün konuştuklarımızı, bir sürü hata bir sürü sorun. O kadar komik ayarlar bile yapılamıyor ki ben şok oldum gördüğümde; mesela en basitinden, uygulamalara özel titreşim ayarı yok; telefonun titreşimini ya tamamen kapatabiliyorsunuz ya da hep açık kullanabiliyorsunuz. Bildirimler, medya sesleri zil sesleri yükseklikleri ayrı ayrı ayarlanamıyor, hepsi aynı yükseklikte çalıyor. Daha ne saçmalıklar. Saymakla bitmez.

  • Ayrıca dünyanın en iyi yazılımcıları hintlilerden çıkmaktadır..!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • google ve apple'ın 15 senede geldikleri noktaya 2 senede gelip rekabet edecekler.he he tabi tabi efendim

  • Çok da mantıksız ve anlamsız bir girişim gibi görünmüyor. Hindistan'ın nüfusu çok fazla ve büyük bir iç pazarı var. En azından Hindistan'da - domestik seviyede - dikiş tutturur. Hindistan'ın ekonomisi çok dinamik. Merdiven altı diye tabir edilecek üretimi gırla. Pek çok taklit mal ve hizmet üretiyorlar. Kalitesine fazla bakmadan ucuz olan her şeyi kullanıyorlar.

  • Bizim pardus macerasına benziyor. Boş iş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Öyle büyük yatırım yapayımda kusursuz işletim sistemi üreteyim diye bir şey nerede varmış, yok öyle bir şey.

    Sadece Linux kernel'i için 14-15 bin kişi katkı veriyor, nasıl yeni bir fikirmişte havadan bulunacak ve yeni işletim sistemi yapılacak, varsa yeni fikrin, linux'e yatırım yaparsın onu oraya doğru geliştirirsin.


    İnsanların düşünemeyeceği yenilikte bir işletim sistemini ancak AI'ler yapabilir, gelecekte onları görebiliriz, insanlar düşünebildiklerini zaten Linux'te yapıyorlar.


    Linux için kaç milyar dolarlık iş gücü harcanmıştır biraz düşünün, onu bırakıp, paralarını sonu nereye gideceği belli olmayan bir kumara yatıracaklar. Geçmişin tüm birikimlerini yok edip, sıfırdan başlayalım diyecek aklı başında bir yatırımcı olmaz.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Tamamen farklı, sıfırdan yazılmış güncel mobil hatta mobil de değil cross - çok platform odaklı bir işletim sisteminin bende olmasını çok isterim fakat Android açık kaynak olarak insanlar tarafından kullanılabilir, işlevsel olduğu sürece böyle bir şey çok zor. Hiçbir firma hazırda 15 yılda doğru dürüst bir raya oturmuş, stabilite - gelişmişlik - donanım desteği - yazılım desteği bu kadar yaygın hazır ve açık kaynak bir proje varken durduk yere milyarlarca doları ve yılları işletim sistemine gömmek istemez. Gömmek de fiyasko olur zaten. 5-10 milyar doları işletim sistemine gömmek yerine Android ile güzel bir telefon, tablet üzerine harcayın hem kısa hem de uzun vade de getirisi daha çok olur.


    Elon Musk - Twitter olayında da yanılıyorsunuz. Twitter'ı satın almayı zarar eden ama çok büyük - popüler bir avm veya şirketi almak olarak düşünün. Zarar eden ama devasa müşteri - tüketici - popülerliği olan bir işletmeyi kâr edebilecek hâle getirmek mi daha kolay olacaktır sıfırdan yeni bir şeyi teknik olarak mümkün kılıp para kazanabilecek hâle getirebilmek mi? Android kapalı kaynak bir Google ürünü olsaydı sektördeki büyük oyuncular Google tekelinden kurtulabilmek için bir şeyler muhakkak yapmaya çalışırdı fakat böyle bir durum olmadığı için gerekte yok.


    Microsoft'u mali olarak küçümsemeyelim son bir kaç yıldır inanılmaz devleri inanılmaz paralara almaya çalışıyor. Microsoft gibi bir dev bile yıllar önce tünelin sonunda ışık görmediği için mobilde işletim sistemine yüklü para ayırmadı, çünkü Android ve iOS'un sağladıkları - sağlayamadıklarından kalan alan çok kısıtlı ve dar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 24 Ocak 2023; 12:31:37 >




  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    +1


    Çok spesifik bir iş fikri ve yatırım gücü ile hedefi bulunan da kerneli sıfırdan yapmaz Linux ile kısıtlı donanım için özelleştirme yapar. Fakat yine Sanal Makine mantığından uzaklaşılamaz bence. Java - Kotlin - C#'daki bu sanal makine mantığı işlemci ve ram kullanımı için önemli bir verimsizlik oluştursa da yazılım geliştirme maliyetlerini inanılmaz düşüren bir şey. Bugün bırakalım Java ve C#'ın C'ye kıyasla hantallığını, donanımın gelişme hızı ve bu gelişim sürecindeki düşük maliyetler sayesinde Python bile gayet kullanışlı olabiliyor.

  • Hindistan yazılımcı cenneti resmen. 12-13 yaşında çocuklar telegram gruplarında bir şeyler geliştiriyorlar sürekli. Endonezya, Hindistan bu konuda çok atılgan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.